Kaffe fakta - Visa vem du är med din kaffekopp

Jag hittade en rolig text på Aftonbladet
Vilken kaffetyp är du?


Gottegrisen


Beställer:
Kaffe blandat med varm choklad, after eight i botten, tjock vispgrädde och ett lager riven choklad.

Fikapersonlighet: Ska det fikas ska det vara sött och gott. Gottegrisen drömmer sig tillbaka till barndomens kök, då chokladröran i botten av muggen var målet. Surt, svart kaffe är för snipiga kontorsnissar.



Hårdingen


Beställer:
En kopp svart kaffe. Straightup.

Fikapersonlighet: Kaféets motsvarighet till Clint Eastwoods Dirty Harry. Inget larv. Här snackar vi ett rejält koffein­intag, likt en blodtransfusion. Möjligen påtår.


 

Lattemorsan


Beställer:
En latte.

Fikapersonlighet: Lattemorsan kan det här med att fika. Barnvagnen parkeras. Latten ska vara stor och lagom krämig och räcka för en tvåtimmarsfika. När stressade reklamare med svettig överläpp försöker komma fram med brickan fnyser Lattemorsan bara och rör behagfullt i sin kopp.



Den medvetne


Beställer:
En fairtradeproducerad, ekovänlig kopp kaffe - i medhavd mugg, förstås.

Fikapersonlighet: Den medvetne kan inte blunda för det faktum att tag med muggarna ger tonvis med sopor. Att en stor del av världens kaffe produceras under orättvisa förhållanden. Den medvetne söker sig till fik som stoltserar med "Ekologiskt" och "Fairtrade", och sörplar med gott samvete.


 

Finsmakaren


Beställer: Espresso.

Fikapersonlighet: Finsmakarens känsliga näsborrar vibrerar kräset. Här sätts baristan på prov. Är kaffet färskrostat? Är bönorna "Single state" (från en enda gård)? När rengjordes maskinen senast? På lätt darriga knän överlämnar baristan sin skapelse - med hopp om nåd.



Den personliga
 

Beställer: Iskaffe med smak av hallon.

Fikapersonlighet: Denne fikare vill uttrycka sin personlighet genom sitt kaffe och är något av kaféets Caroline af Ugglas. Kan man sodastreama det? Tillsätta juice? En vanlig latte är - fnys - för den grå massan.


Allergikern


Beställer:
Sojalatte.

Fikapersonlighet: Med nervöst stirrande blick iakt­tar Allergikern blandningsprocessen. Här hotar laktosintolerans, glutenintolerans, mjölkallergi eller något annat fasansfullt. "Du blandar väl inte sojamjölken i den vanliga mjölkkannan?" undrar Allergikern och stressar personalen till små sammanbrott bakom


Självklart är jag en HÅRDING!!!


Kommentarer
Postat av: Smulan

Självklart så finns jag inte med ;-)

2008-10-25 @ 09:31:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0