Detta kan väl ändå inte vara sant....

Just när jag fått en så bra förklaring av Josse ang tomtens renar så dyker detta upp!!
Vad ska man tro på nuför tiden egentligen????Vi börjar vår utredning med att anta att Jultomten verkligen existerar. Om du nu har lärt dig någonting om människor så förstår du att det är väldigt otroligt att en normal man skulle välja att, utan någon speciell anledning, ägna hela sitt liv åt att tillverka leksaker och att ge bort dem till barn över hela världen. Men det här är en objektiv undersökning och frågor såsom motivation är inte relevant. Vi vill bara veta om en sådan man skulle klara av sitt uppdrag.

Flygande renar är en möjlighet

Tomtens första hinder är att ingen känd ren-art kan flyga. Forskarna anser dock att av jordens dryga 2 millioner arter av levande organismer, så finns det fortfarande ca 300 000 som ännu inte upptäckts. Även om de flesta av dessa oupptäckta arter är insekter och bakterier, så kan vi inte utesluta teorin om en ännu oupptäckt art av flygande renar faktiskt existerar och att Tomten är ensam om att ha sett en.

Över två miljarder barn i världen

Ett ännu större hinder för Tomten är att det finns mer än 2 miljarder barn under 18 år i världen. Det positiva är att han bara behöver ge presenter till de kristna barnen, av vilka det finns ca 378 millioner (enligt siffror från Population Reference Bureau). Vi antar att 15 % av dessa barn varit dumma och - precis som muslimer, hinduer, judar och buddister - inte tar emot/får gåvor. Fortfarande, vid ett medel tal på 3,5 barn per hushåll, har Tomten 91,8 millioner hus och lägenheter att besöka på julaftonsnatten.


Tomten måste besöka 822,6 hus i sekunden


Som tur är har Tomten 31 mörka julaftonstimmar på sig att besöka de här husen om han färdas från öst till väst, tack vare jordens rotation. Det ger 822,6 besök i sekunden, vilket i sin tur blir lite över en tusendels sekund för varje stopp. Då ska han hinna landa, ta sig ur släden, hoppa ner genom skorstenen, fylla strumporna med klappar, lägga ut resten av klapparna runt granen, äta lite av godiset som lämnats, ta sig upp genom skorstenen igen, klättra upp i släden och flyga till nästa hus.


Måste färdas 3000 gånger ljudets hastighet


Hur snabbt färdas Tomten? Om vi antar att de 91,8 millioner husen ligger jämnt utspridda över jordens sammanlagda jordmassa, så måste Tomten åka 1,3 km per hus. En sammanlagd resa på 11 671 284, 56 mil. (Då detta är en konservativ beräkning innefattar det inte resor över hav, kisspaus, mat-stopp för renarna, etc.). Eftersom han har 31 timmar på sig måste hans släde hålla en medelhastighet på 1 046,10 km i sekunden, eller mer än 3000 ggr ljudets hastighet. För att du ska förstå hur snabbt det är kan jag säga att det snabbaste människobyggda fordonet, Ulysses mätsond, förflyttar sig med en hastighet av 44,1 km i sekunden och en normal "landgående" ren rör sig med en maxhastighet av 25 km/h. Men vi antar att Tomtens renar kan uppnå överljudshastighet, tack vare, låt oss säga den magiska julandan.


Släden måste väga fyra gånger mer än en oceangångare

Låt oss ta en närmare titt på Tomtens släde. För det första, om varje barns paket väger ca 0,9 kg (det motsvarar ungefär en kartong Lego) så måste släden kunna bära 321 300 ton - plus Tomten, en överviktig man. På land kan en ren inte dra mer än 135 kg, och även om vi antar att flygande renar kan dra 10 ggr så mycket måste Tomtens släde fortfarande dras av 214 200 renar. De ökar vikten av Tomtens sammanlagda utrustning till 353 430 ton (då är inte själva slädens vikt inräknad) Det är 4 ggr så mycket som oceanångaren Queen Elizabeth. Föreställ dig detta, Tomten som stryker över hustaken i en gigantisk överljuds-flygfarkost, mer svårmanövrerad än en stor oceanångare .


Enormt luftmotstånd

Nu börjar det roliga. Trehundrafemtiotretusen ton renar och presenter skulle skapa ett enormt luftmotstånd - speciellt i en hastighet av 1 046,10 km i sekunden. Luftmotståndet skulle hetta upp renarna likadant som rymdskeppen hettas upp när de återinträder i jordens atmosfär. Enligt våra beräkningar skulle ledarrenarna suga upp 14,3 kvadriljoner Joule per sekund var. Det skulle leda till att renarna förvandlades till spektakulära, flerfärgade flammor nästan omedelbart, och utsätta renarna bakom för samma sak. När Tomten fortsätter på sitt uppdrag - lämnades öronbedövande ljudknallar i sin väg - kommer det konstant att trilla ner förkolnade renar. Alla 214 200 renarna skulle vara döda inom 4,26 tusendelar av en sekund.


Och så G-kraften...

Tomten själv skulle utsättas för centrifugalkrafter på 17 500,06 gånger starkare än dragningskraften. En Tomte på 110 kg skulle tryckas bakåt i släden av ett tryck på 1 984 473,423 kg (efter det att vi dragit bort hans egen vikt). Den kraften skulle omedelbart döda Tomten, krossa hans ben i kroppen, pulvrisera hans kött, förvandla honom till en klibbig rosa smet. Med andra ord, om Tomten försökte dela ut klappar till alla berättigade barn på jorden skulle han dö direkt. Även om han existerar skulle han vara död

http://www.girltalk.se/story.asp?storyID=1919

Kommentarer
Postat av: Smulan

Jösses...någon måste verkligen ha haft tråkigt i jul....Kram

2008-12-27 @ 09:57:12
Postat av: lotta, Juni o Cola

hahaha..den här ska jag visa Gustav när han kommer hem från syrran...han ääälskar sådant onödigt vetande;);) haha, det va ju kul

2008-12-27 @ 21:06:02
URL: http://www.juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Kia

Vilken go 10:a på vittringen du :D Tack och grattis till dig med, känns som man inte gör mycket annat än skickar grattisar nu för tiden ;)Asch det är inga problem att jonglera 3 hundar, lydnad är ju så förbannat roligt. Nu när vi haft vinterlov har jag upptäckt livet utan 5-6 hundpass i veckan, DET SUGER! Mera lydnad åt folket!

2008-12-27 @ 21:14:12
URL: http://www.blogtown.se/profile.php?id=Hunny
Postat av: Anonym

Det verkar inte som det blir något imorgon.. får väl vänta tills februari ändå =*/

2008-12-28 @ 21:43:19
Postat av: josse

din blogg tycker inte om mig.. jag heter josefin och jag skrev inlägget ovanför!

2008-12-28 @ 21:44:15
URL: http://www.busyborder.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0