Lite bilder från dagenBita njuter av solen........och av snön

Fajta tycker väl att det är sådär kul.......och undrar om vi inte kan gå in snart?Begrepp som "pulsa i snön" kan verkligen användas i år...Högst upp på största snöhögen!eller sliter i snökojan!Snön når nästan över staketet i fårhagen
 och just nu är jag väldigt glad över att vi bara har sommarfår....


Sanslöst

Nu snöar det ännu mera..... Och jag och Josse som hade planerat att träna idag.... Jag blir tokig!!!

Så vad ska man hitta på idag då? Igår fick jag gjort alla måsten som baka, städa, tvätta, skotta en snökoja till Smilla (kanske inget måste, men ändå) mm..

Nu räcker det

Helgen har varit bra! Melodifestivalsgenrep av kanonbra! Natten hos syster kalas! Sen kommer vi till resten då.... Att ligga i 70km/h hela vägen upp till Göteborg....att stå och vänta på spårvagnen i 30 minuter....att taxin helm tar dubbelt så lång tid, och därmed kostar dubbelt så mycket..... att skomma hem till Varberg igen och se förödelsen med grannens ridhus.... skotta sig fram till dörren.....hjälpa stackars Bita med pälsen som fylls av hårda snöklumpar bara hon sticker näsan utanför dörren.....akta sig för fallande istappar från taket.....försöka aktivera stackars katten som drunknar bara han sticker näsan utan för dörren.....klippa alla jäkla tovor katten får i pälsen av snön..... INTE FÅ TRÄNA NÅN JÄVLA GÅNG....... NU RÄCKER DET!!!!!

Aldrig, aldrig mer kommer jag att önska att det iallafall blir lite vitt på vintern..... ALDRIG!!!

på plats...

0-3a46aeeb84bcf961b5d3d86fafb757d7.png

på plats i Gbg och Melodifestivalen efter en snöig resa. Sista biten åkte vi spårvagn och chauffören tackade de hjälpsamma resenärer som hjälpt till att skotta snö. Hemma är det kaos. Grannens ridhus har rasat ihop i natt och Smillas lekstuga är i riskzonen. Vi stannar hos Siss i natt!


Det är...

0-4b77a37d27d5c0e3a25cc31f595a5b14.png

Det är verkligen roligt med gamla hus. Tillägger att termometern sitter ovanför ett element...


Så..

Nu ska jag försöka att få ner helgens övningar lite mer dataljerat. Med en komplettering av dagens påhitt såklart!

I fredags var det som sagt årsmöte. Jag gorde mitt "sista" arbete som sekreterare i styrelsen. I veckan lämnar jag över till ny "förmåga" och det ska bli otroligt skönt. Årsmötet bjuder även på sedvanlig prisutdelning till framgångsrika ekipage och engagerade medlemmar. Jag fick SBKs förtjänsttecken i brons för insatser i träningssektorn, som instruktör och 5 år i styrelsen. Sen kom jag 2:a i tävlingsstegen för poängrikaste ekipage i lydnad. Mona som vann fick 96%, jag 92% och träningskompisen Kia 85%. I denna stege kom jag visst 5:a med Bita också. Sen blev jag även 2:a i vandringspriset för alla tävlande på klubben. Man får poäng utifrån ett uppsatt schema som innefattar placeringar på tävlingar och deltagade och placeringar på mästerskap. Jag slet ihop 19 poäng under 2009. Mona samlade på sig 10 mer genom deltagade i både NM, VM och SM-final. Kia kom 3:a. Kia plockade även hem priser i agility och med klubbens bästa apellhund. Och Josse och Melvin hanmade också på pallplats i sin storleksgrupp! STORT GRATTIS!!!

Sen flög jag hem och guidade Andera på snöiga vägar. Hon dök upp och vi fikade, snackade skit, mysiska ljud, hundträning och myste! Klockan blev såklart lite väl mycket innan vi kom i säng.

Upp i gryningen igen och var på plats i Fjärås strax innan 7. Jag drog första startnummer. Fajta kändes bra i gruppmomenten. Dessvärre kom en gammal olat fram (antagligen efter vinterns otroligt träningsfrånvaro) och jag fick ett dk på uppsättandet Betyg 10 - 9,5. Sen försökte jag bara hålla värmen medan andra gruppen gjorde sina gruppmoment.
Väl inne för att köra så verkade Fajta lite förvånad över att det var tävling. Vi gjorde ett av våra absolut sämsta fritt följ. Jag tappade henne i alla svängar, halter och tempoväxlingar. Men som väl var så ser vårt fria följ ändå ganska stabilt ut och vi fick betyg 8,5 (ls vp).
Gå-runt-rutan kändes ok. Jag var lite orolig för att hon inte skulle sätta sig. Kände stegen innan att hon låste muskulaturen innan.... Men det gick fint och betyget blev 10 (utmärkt).
Sen inkallning och jag fick lägga på ett litet dk på nedläggandet (måste verkligen ta tag i detta....eller kanske rättare sagt...måste komma igång med träningen), men det uppfattade inte domaren, utan han drog för att hon gick långt på ställandet. Njaaa.... kanske inte håller med helt, men det är ju domaren som dömmer. Betyg 9.
Sen en så himla underbart fin ruta. Bra tempo, rakt linjer och allt man kan önska sig. Tills jag skulle kalla in. Jag kände redan i konskicket att hon var lite fel-laddad och drog därför till med ett rejält fot när jag hörde henne bakom mig, där jag normalt inte säker något. Min känsla stämde och jag fick trotts "fot" kommandot inte riktigt kontroll över henne. Betyget blev 9,5 (da).
Sen en dirr-apport med ett snett konskick långt ut till höger. hon hade i rutan hunnit se att det var sågspån runt allt och tyckte nu att hon skulle försöka tänja lite på gränserna efter det dåliga asvlutet i förra momentet. Men trotts detta så går hon fint förbi mitten apporten och tar den rätta, vänster, bra och kommer in med fint tempo. Betyget blev 10.
Nästa moment är då metall-hoppet. Jag har på de få träningar i år lagt mycket fokus på gripande av metallen även vid kyla och det har givit resultat. Ingen tvekan i gripandet, men lite tempoförändring på ut och in hopp gav betyget 9 (ot da)
Vittringen var svår. De flyttade fram pinnarna ca 10 cm från förra hunden och fajta gick fint på "förra" linjen och bev lite osäker. Men hon kämpade väldigt fint och betyget blev 10.
Fjärren är ytterligare en av de saker jag lagt lite extra krut på. Och som vanligt när man gör om saker så uppstår ibland missförstånd. Jag fick lägga på ett dk på sitt från stå, vilket också resulterade att hon kom lite för långt bak, men JAG VAR SÅ HIMLA NÖJD! Alla de nya förflyttningarna gjorde hon helt rätt och när det i betyg står att hon flyttar ca en halv längd så blir jag så jäkla överlycklig!!! Betyget däremot blev ju bara en 7, men i hjärtat blev det 15 minst!!!

Så till totalen fick vi ihop 293,5 poäng och kom 2:a efter Maria och jessie som slog oss med 1 välförtjänt poäng. De är verkligen på väg framåt och kommer att bli riktigt farliga i framtiden. De bjöd som vanligt på ett otroligt snyggt och proffsigt program och hamnar jag med min otränade hund bara ett poäng efter. Då är jag väldigt nöjd!

Sen var det dags för talanggruppen att köra sin grupp. Verkligen kul att träffa flera av dem igen, även om det var få som dök upp. 9 av 20 var på plats, varav ett par nya som jag inte känner. Men verkligen kul att träffa och se allihop igen! Andrea gjorde ett toppen program, men tyvärr blev Goliath rejält skrämd precis när han skulle lägga sig i rutan. Märkligt att domaren inte lät henne göra om momentet för det var verkligen en rejäl yttre störning.... den 0:an kostade många poäng och det är synd när det i övrigt gick så väldigt bra.... Bäst av talangerna var Sofia och Tia (poängmässigt alltså, inga värderingar från min sida!) STORT GRATTIS till er och alla er andra med fina prestationer på olika sätt!

Nu frös jag och Josse rejält och vi fick vänta på Andrea ett bra tag på att få åka, medan talanggruppen hade samling, men till slut så bar det av hemmåt. Det var verkligen en härlig dag, med en härlig stämmning. Sällan har jag väl skrattat så mycket under en tävlingsdag som jag gjorde i går. Stort tack till framför allt Josse och Andrea för detta!!

Sen var det väl egentligen kväll.... Och i morse bar det av till Fjärås igen. Bita hade jag strukit för ca två veckor sen, men jag och Smilla följde med som Josses fanclub! Inte för att hon behövde den precis. Smäller till med en 10:a på friaföljet det första hon gör och resten var inte så ialla pinkat det heller! Vinner klassen och så var det till att åka hem igen. Men 5 timmar tidigare än i går som väl var!

Nu ska jag tina igen och slappa lite.... I morgon är det först en liten träff med Smillas lärare och sen ska Fajta till Kungsbacka för att få lite massage! Känns som jag kan den där vägen norrut vid detta laget.....

Snabb rapport

Gårdagens årsmöte gick bra! Jag fick SBKs förtjänsttecken i brons, 2:a i Velins Vandrings pris över vinstrikaste ekipage med Fajta. 2:a med Fajta i lydnadsstegen över bästa resultat. 5:a med Bita i samma stege (!)

Dagens tävling. Dåligt förberedd och ett uselt fritt följ, men stabilt program utan stora sensationer eller missar 293,5 poäng och en 2:a pris efter Maria med Jessie! Ett ekipage jag gärna blir slagen av! Hög klass!!

Bloggar mer senare...nu måste jag tina....

Godkänd!

Nu har det efterlängtade mailet äntligen kommit! Mitt ex-arbete är nu helt klart och godkänt och förhoppningsvis får jag publicerat det i helgen!

Så nu börjar riktiga livet på riktigt! Så underbart att äntligen vara färdig efter 3½ års pluggande!!

Det firar jag på jobbet såklart. Jag trivs väldigt bra. En supermysig skola med kalasbra barn och personal. Kontrasten från min "ordinarie" vfu plats är extrem. Detta är en liiiten skola på landet. Den har funnits i mer än 100 år och det riktigt osar tradition i väggarna. Huset vi huserar i är gammalt och knarrar lite så där. Härom dagen hade vi hit vaktmästaren för att fixa en strömbrytare på "vuxen-toa". Han stängde resolut toaletten och sa att den var livsfarlig... Nu har vi en ny, vit och modern strömbrytare istället!!

Jag tillbringar ca 50% på fritids och resterande % mestadels som stöd i 3:an. Men jag har även nån lektion med F barnen och är även en av de som ansvarar för musiken för F och 1. Så en gitarr är införskaffad och igår hade jag premiär i barngruppen. Tilläggas kan att jag KAN INTE spela gitarr. Har tränat lite hemma och fick Smillas godkännande för att spela här. -Det gör inget om det blir lite fel mamma, man får bara träna lite mer till nästa gång.... Kloka, underbara dotter!

I kväll är det årsmöte på klubben. Jag avgår från styrelsen nu. Känner att jag behöver landa i vardagen och hitta lite tid för mina egna hundar för tillfället...

Tid för egna hundar ja..... Tävling i helgen.... Det blir ju spännande. Fajta har fått 5 träningspass sedan MyDog i början på året..... Men Andrea kommer hit i kväll och ska sova här och det ska iallafall bli väldigt roligt. Ja, det ska väl bli roligt att tävla också antar jag, även om jag inte känner mig så förberedd! Jag älskar ju att tävla och hela situationen runt omkring, så jag får njuta av det istället för att förvänta mig fina poäng och strålande prestationer från mig och Fajta! Men håll lite tummar iallafall. Starten går okristligt tidigt.... 7 i Fjärås är det samling. Josse hänger på som support, och vi kommer även att möta upp bla Hanna och Maria där uppe! Andrea startar inte förrän i andra gruppen som har samling kl 10. Så vi stannar nog ett tag så jag får se alla föredetta talangvänner som gör upp i den gruppen!

man kan...

0-4842a7229c12461f94b68ae9c393daec.png

man kan tycka vad man vill om årets vinter, men vacker är den!


Lite nya bilder

Gå in på www.brakstakarna.se och titta på lite nya vinter bilder!


GRATTIS BITA!!!Liten börjar bli stor!
2 år idag!!!


Att komma hem..

är ingen självklarhet i dessa dagar.

I tisdags valde jag att parkera nere vid vägen. Det snöade mängder och blåste som 17. Vår väg har förvisso plogats de senaste dagarna, men all snön som föll och tanken på att jag skulle vara på jobbet 06.30 och öppna, gjorde att jag inte riktigt vågade lite på varken det ena eller det andra. Så vi pulsade hem, jag och Smilla. I går morse gick jag hemifrån kl 5 och pulsade ner till bilen, skottade ut den och möttes sen av fina vinter vägar. Me jag hade inte klarat att köra hemifrån. Snön låg i stora tunga drivor på vår väg. Motorvägen var väldigt fin och jag kom till jobbet med en kvart till godo. Jobbade sen fram till 15 och körde och hämtade Smilla, in till simskolan, simmade och njöt och sen mötte Chrille upp där och tog med Smilla hem. Jag körde tillbaka till jobbet för ATP mellan 17 och 19. Sen styrde jag äntligen hemåt. Fastnade i backen hemma.... Chrille kom och backade ner bilen åt mig. Jag bar simkläder, skolväska, handväska, två par termobyxor och nån tröja och var helt slut..... Det tar hårt att jobba.... men nu börjar jag vänja mig.

Så idag får jag och Smilla traska ner til gården innan vi åker iväg. Hellre det än att sitta i en driva.... Gången upp till huset kantas av mängder med snö och Chrille, som för en gång skull är den som varit hemma mest de senaste dagarna, har slitit hårt med snöskottningen. Gissar att det har kommit ca 40 cm. Hundarna försvinner i snön och katten går knappt utanför dörren. Märkligt att barnen fortfarande tycker det är roligt?! Smilla sa igår att snön antagligen inte gillar mig.

Hundträning känns snart som ett begrepp jag får slå upp i nån ordbok för att se vad det betyder....

Ännu mera vinter!!

I går började det snöa igen!! Hmmmm......

Vi var en sväng i Halmstad igår och fick träffa "lilla" Kaxe. En helt underbar och bedårande ny bekantskap!! Lurvig, söt, kräktes på golvet, bet mig med sylvassa tänder och liksom allt man bara kan tänka sig med underbara valpar. När man inte har en själv såklart.... Det blev inte bara bekantskap med honom utan en kanonhärlig eftermiddag/kväll med goda vänner! Som jag och Camilla konstaterade.... alla har nån att leka med...

Dagen till ära är jag ledig. Började lite surt.... och sen som grädde på moset så var skolbussen 15 minuter försenad i snålsnöandet, men nu känns det bättre. Första degen är satt på jäsning och jag ska komma igång med brödbaket igen. Har varit helt utpumpad på bakning efter julen, men nu är jag på hugget med assistenten igen. Dubbel sats av rågsikts bröd och åtminstonne en banankaka står på dagens agenda. Sen tänkte jag försöka ta mig ut och träna något litet pass med Fajta. Vi får inte plogat uppe hos oss, så vi får väl se vad det blir... men något ska vi nog kunna hitta på. Vi har planerat in en träningstävling i Gråbo i morgon, men väderleksrapporterna säger MERA SNÖ, MERA SNÖ, så vi får väl se hur det blir med den....