Hemma igen

Så var denna Karlstad resan över. Förhoppningsvis så blir det bara en resa till, iallafall i skolsyfte.

På måndag drar examensuppgiften igång och det ska bli så skönt. Nu får jag äntligen sköta mig själv helt och hållet! Och när den är färdig...ja, då är jag färdig. Ut i verkligheten igen och tjäna lite pengar! Jösses vad rik jag kommer att bli!

Annars så är det ganska lugnt nu ett tag. Eller... ja.... allt är ju relativt.

Till helgen är det uppvisning på lördagen, städdag på kluben på söndag. Helgen därefter tävlar jag bägge dagaran och så rullar det vidare.... Men veckorna är relativt tomma ändå!

Jag får väl berätta lite mer om Smillas festplanerande!

Det började för ett par veckor sedan när Smilla frågade om hon och en kompis fick ha Halloween fest. Ja, det går väl bra, svarade jag, i tron om att det var de två som ville ha det lite roligt och mysigt. Ju närmare vi kom Halloween, desto mer pratade hon om detta, så jag ringde kompisens mamma för att kolla vilka besked hon fått. Jo då, där hade det också pratats om fest. Så jag frågade om hela den familje vill komma hem til oss, då fick vi reda på att så var inte alls tanken med festen. Tjejerna skulle ha en egen fest och de ville bjuda några kompisar... Mmmmm, då får ni fixa denna festen själva sa vi och sagt och gjort. Det gjorde dom!

Smilla har pysslat, fixat, ringt och donat för att få allt på plats. Vi skulle åka och handla för festen i onsdags och hon väckte mig 07.10 och frågade om vi inte skulle åka snart. Nä... det är inte öppet och vi har ju ingen lista. Tio minuter senare kom hon tillbaka med en lista på allt som skulle handlas. Sen har de stekt avhuggna fingrar, rullat bajskorvar, dekorerat och dukat och varit helt otroligt duktiga!!

Tyvärr var ju jag i bilen på väg hem från Karlstad när festen gick av stapeln, så jag missade allt. Men det hade tydligen varit en otroligt lyckad tillställning!! Underbara ungar!!

Äntligen på väg hem.

0-6a951aa7b7966b8a3123df7126bda8e1.png

Äntligen på väg hem.


väntan, väntan och väntan

0-5f2a088ba4fcd7a4119efe2f34f15dbf.png

väntan, väntan och väntan


väntan, väntan och åter väntan

0-7b0f1ee5f746f819b102f0cb13f47226.png

väntan, väntan och åter väntan


en 6årig festfixare i arbete!

-ecc14c615b34f6fa2aa4594b37b3a7f.png

en 6årig festfixare i arbete!


Inspiration som gick upp i ..... intet.....

Idag hade jag ett nytt ekipage här på träning! Och det finns nog inget som är så inspirerande som härliga ekipage som jobbar och kämpar! Detta ekipage hade en härlig attityd tillsammans och har höga mål och sånt är ju som alltid, VANSINNIGT INSPIRERANDE!!!!

Men jag agerade samtidigt hårt piskande diktator till en studiekamrat, som under tiden satt inne och svettades över datorn. Så när hundträningen var slut så fick jag gå in och fortsätta driva henne i rätt riktning. Sen kom Smilla med kompis och när denna åkt hem så försökte jag smyga ut och träna. Men se den gick inte.... Smilla ville följa med och jag orkade INTE ha henne i hasorna under träningen idag.

Så det blev en promenad i skogen i stället. Jag, vovvarna och Smilla på en vild och farlig och HUNDRÄDD häst. Hästen heter Julia och Smilla har fått tillåtelse av sin ridlärare att ta hem den för träning. Den bor på Smillas rum nu...så vet ni vad det är för slags häst vi pratar om.....

Så den där inspirationen..... ja.... jag hoppas den är kvar tills i morgon. jag har nämligen tagit stort mod till mig (eller agerat som en riktig idiot.... välj själva) och bytit klass för Bitas nästa start..... det blir en 2:a istället...... HJÄLP!!!!!

Nu väntar dusch, IDOL och sen HELG!!!!!

Kontaktbar

Nu fungerar min mobil igen.... bara så ni vet!

Krampen har lättat

Så har pluggandet börjat igen! Gårdagen ägnades till att bläddra efter lämpliga stycken i litteraturen inför veckan fördjupningsuppgift. en uppgift som jag tycker är dåligt formulerad, men dålig anknytning till kursen och framför allt dålig anknytningen till litteraturen vi ska studera. Där för har det varit riktigt segt att sätta igång.... Men idag släppte det. Jag bara skrev och skrev och insåg snart att jag visst redan hade fyllt 2 av de tre sidor som skulle ägnas åt litteraturen och jag hade inte ens hunnit halvvägs i mitt resonemang.....

Är ganska sur på universitetet i övrigt.... Nästa vecka är det närträff med eximination i Karlstad. Under två dagar så har jag schemalagd tid torsdag 12-14.15 och fredag samma..... Så för 4 ½ timmar på universitetet ska jag sitta minst 10 timmar i en bil och eftersom mina kurs- och resekamrater har andra tider så måste jag även betala två nätters boende...... Härlig planering av en distanskurs...

Mina sponsorer flyttar

Snart så flyttar  till nya fina lokaler!!

I samband med detta kommer det att vara öppet hus 7-8 november. Vi kommer att finnas på plats under lördagen för lydnadsuppvisning och för att svara på frågor om lydnad!

Läs mer här


det här med Back-on-track

Klippte ur denna texten från SKKs dopinginformation

"Därigenom har NatDopK beslutat att västen faller under Dopingreglementets 7.1 Otillåtna metoder, vilket betyder att det är 7 dygns karenstid efter det att västen använts. Karenstiden innebär då att hundägaren inte får använda "Back-On-Track-västen" 7 dygn innan hunden deltar på prov, utställning eller tävling. Denna karenstid gäller om hunden INTE anses vara frisk"

Så då är det alltså fritt fram att använda täcket på mina friska hundar!!

Vilken morsa!!!

Grattis Josse och BUSY! De kan återigen titulera sig klubbmästare!! Förra gången var det lydnad och nu är det i agility!!!
Och på tal om morsa...... det finns nya små bebisar i Busys mage!!!


Bästa Bita!!!

Så idag var det då dags..... Jag var faktiskt rejält nervös här hemma på morgonen. Ovanligt för att vara mig och det berodde säkert på att jag kände att vi inte är riktigt mogna för detta.....

Väl på plats och lottning så var nervositeten som bortblåst. Den ersattes, efter platsen, med en uppgivenhet. Josse gick iväg för att leka med Buy och Bita blev totalt okontaktbar! Men Josse ställde givetvis upp med att stå synlig under mitt program.

Platsen gick bra, men det var på håret. Hon låg och lättade både på armbågar och bak, men det såg inte domaren. 10 poäng, och så även på tandvisningen.

Fria följet var lite svaigt, men jag fick rättvist betalt med en 8,5. Stundtals så går hon riktigt, riktigt bra!

Enligt Josse så slängde hon sig i backen på läggandet. Men lydig hund ligger och ett dk på uppsättandet gav betyget 9

Inkallningen var sååå snygg. Hon slirade in i position i leran!! Äntligen en 10:a

Ställandet var också kalasfint. Men även här var hon super lydig och jag fick ge ett dk på sättandet. Betyg 9

Sen dags för Bitas älskade apporter och hon kunde inte hålla sig tills hon fick den utan gick upp och grep. Gripandet blev då lite slarvigt, men ngt tugg som följd. Betyg 8

Hoppet gick kalas bra, om än med lite frustrerande ljud. Inte gnäll utan Bitas speciella sätt att prata när hon tycker något är roligt och längtar efter att få explodera. Och man kan liksom inte låta bli att skratta åt henne!! Betyg 10.

Som helhet fick vi en 9.

sen var det Josses och buys tur. Måste sett roligt ut att jag gick ut som startnummer 1 med svarta kennelkläder och en Busyborder Bita och som startnummer 2 går Josse in med svarta kennelkläder och busyborder Buy!!

Och även där gick det kalasbra!!! En liten missuppfattning i ställandet gjorde att jag och Bita faktiskt gick upp i topp!!

Och där stannade vi resterande startande!!

Alltså en klassvinst med 186 poäng och ett 1:a pris!!!

Nu väntar segerfest i kväll. Champangen är på kylning!!!

Så var det slut.....

Fem veckor har nu gått förbi med ett svich!! Så roligt jag har haft det.... det var riktigt, riktigt ledsamt att åka från skolan i fredags.... Kändes nästan som jag fått sparken och var tvungen att lämna byggnaden med omedelbar verkan.

Fem veckor av glädje, fart, tempo, kärlek, kunskap, lugn, mys och barn, barn, barn i mängder!!

Även om det antagligen var den märkligaste VFUn jag haft, så var det absolut den bästa!!

Fyra stycken vuxna  som vänder sig ut och in för att 39 barn ska få en så bra dag i skolan som möjligt, som vänder sig ut och in för att sätta varje enskilt barn i fokus, som sätter barnen i främsta rummet i den stora, stora världen och som bara ger, ger och ger. Ger av sig själva, ger av sin kunskap, ger av sin glädje och sitt allvar.....

Och dessa barn.... underbara ungar! Jag ångrar inte en sekund att jag slutade vända papper och prata i telefon och få massor av pengar.... Visst innebär det nya livet också papper, men papper av mening, av substans och av livet! Och istället för telefonen så får jag samtal, möten, skratt och gråt.... Underbara ungar!!

Och alla fina ord jag fått om min vfu.... från arbetslaget, från barnen.....

Jäklar vad jag redan saknar allt..... det blir tomt på måndag, riktigt tomt.....

Vad ska jag ta mig till?

Bara en dag kvar......

Så var det gjort!

Årets sista klippning av träningsplanen!!!!


Nu ska jag njuta tills våren kommer och jag kommer glatt att göra nästa års första klippning i vårsolens värme!!!

En sån där dag....

.... när man känner sig lite nere och deppig....

då får man fina ord både från höger och vänster!!! Underbara människor där ute!!!! Både i verkliga livet och i bloggesfären!!! Tårar......lyckliga.... för att ni finns!!!

Äta disktrasor


Snabb summering

Lördag
- hoppade simskola, Smilla hade liiite halsont
- körde i raket fart till Öströö
- fryser
- Chrille klantade bort sin Ik2 debut pga av orutin.... inte så konstigt kanske eftersom det var hans 6 tävling totalt
- fryser
- dricker sumpigt kaffe
- ilfart hem och in med Smilla i duschen
- slänger av Smilla på kalas i "farten"
- röjer hemma och fixar mat
- familjen kommer hem och josse äter upp domarens mat

Söndag
- stöveltjafs i hallen i ca 30 minuter
- 190 till Öströö
- Chrille och Fajta har otur med utställning, fållan och lite bråttom i delning.... 67 poäng....
- Josse står för dagens prestation!!! MEGA GRATTIS!!!! Får sluta bjuda hem henne på "hämtträning" och "dagenföre pepp"!.... eller nä... det fortsätter jag nog gärna med!!
- regnar
- skynda hem
- fårklader mot ridkläder
- hasta iväg och stannar vid stalldörren
- en timme ute på regnig ridbana och springer med liiiiiten ponny och lycklig dotter
- hem
- soffan
- duschen
- ...............


Uppdatering!!!

Kors i taket! Äntligen får jag till en uppdatering! Har varit på väg ett par gånger, men tid och lust har inte riktigt varit kompisar denna veckan!

I måndags var det träning på klubben. Chrille vallade med Fajta, så det blev bara Bita träning. Hon gick ganska bra. Jag fick lite kommendering och vi tittade snabbt över Lk1 momenten. Hon går ganska ok med koppel för tillfället så linfröigheten ska nog bli bra. Resten är lite tamt..... inga 10-poängare, men helt klart godkänt! 10:orna sparar vi till eliten :)

I onsdags kom Smillas farmor som barnvakt och vi i träningsgänget åkte upp till Andreas igen. Det var inte så bra.... han hade en hel del att "klaga på". Först och främst fria följet. De bristerna vi har är jag mycket väl själv medveten om, så inga nyheter här inte! Vi grundande med fokus och engagemang och Bita ska få styra lite mer hur vi tränar. Känns bra, har gjort samma sak med Fajta, så jag känner igen konceptet! Sen läggandena, som Bita har gjort så ruggigt bra sen sist. Nu stämde det inte... kan vara så att det var för blött på planen. Vi la iallafall på henne lite för att hon ska klara det "svåra" betydligt lättare. Inkallningen behövde jag inte visa. Och sen så tittade vi på ställandena. Bita är så lös och fin i kroppen. Detta är kalas bra i flera mement, men i stadge momentnen så blir det en nackdel. Jag ska få henne att ta i och spänna kroppen mer i ställandet. Svårt med en lydig hund.....
Nästa pass fick vi visa lite mer fritt följ och fick klartecken för att köra vidare. En apportering som fick mycket godkänt och sen uppsittandet från ligg i fjärren. Vi går vidare lite i den träningen och belönar ett ligg på håll med ett sitt nära. Ska nog fungera! Kallt var det! Shit vad jag frös...... vintern närmar sig med stormsteg.

I går tog jag och Josse och styrde kosan mot Partille. PM har kommit till tävlingen där och vi ville passa på att visa våra små tjejer en liten bit av den stora världen innnan vi ska tävla.

Vi började med en plats som omgavs av agilityträning och smällande gungor och hästar och joggare i perferin.... spännande....inte....
Sen fick småtjejerna vila medan Josse kommenderade mig igenom ett elitprogram med Fajta. Det fungerade faktiskt förvånansvärt bra. Hon utförde alla momemnten stadigt och nu ska jag bara köra vidare som jag gjort efter uppeållet och lägga på lite skärpa och fixa lite med positionen.

Bita fick sen mest träna på det som vi fått i läxa av Andreas. Det kändes ganska bra. Ställandet är så himla svårt att få till..... Sen fick jag lite panik, när hon sprang förbi hoppet två gånger. Har inte lust att 0:a det på tävling igen. Hon har ju varit helt hopptokig det senaste. Josse trodde hon reagerade på att det var högt, så jag slängde på en planka till så det kan bli rysligt enkelt på tävling.

Nu är det helg igen! Smilla har haft lite ont i halsen, så vi hoppar över simskolan och åker direkt till Öströö istället. Chrille och fajta ska debutera Ik2 idag och det ska bli väldigt spännande!! inte för att de på något sätt har några chanser att klara det, men man måste våga för att vinna!!! Håll tummarna!!!

Sen ska Smilla på kalas i eftermiddag och ikväll har vi nattgäst, för att sedan i morgon dra till Öströö och Ik1 start och sen ridskola på eftermiddagen!

Pust......sen är det bara en vecka kvar på min vfu......känns både skönt och tråkigt. Jag har verkligen haft skitkul under mina veckor!! Men sen så har det varit slitit också. Chrille har varit borta 4 veckor i rad och då blir jag så väldigt låst och på något sätt...... tom....


Grattis VBK!! Uppdaterad med bild...

Igår drog jag in till klubben för att agera lagledare för varbergslaget i årets upplaga av Hallandskampen.

Jag har varit med och tagit ut lydnadsekipagen genom en kvaltävling tidigare i höst och så var det två apellekipage anmälda.

Hela tävlingen började ute på markerna med spåren. Sedan kom spårhundarna in och fick köra sin budföring. Sen efter lite förseningar och en galen plats för lydnadshundarna (hjälp...ska ´Bita verkligen ut i sånna startfält?) så gick iallafall första varbergs tjejen ut som startnummer 2, Linnea och Rocky. de gjorde ett kalas program som verklige satte press på de andra ekipagen. Emma och Alice gick ut direkt efter och missade tyvärr läggandet, men annars så var det kalasbra. Det var den absoluta debuten för Emma så hon var ganska nervös!

När lydnadshundarna var klara var Rosa och Ami först ut. En 0:a på framförgåendet drog kanske ner betyget något, men resten så riktigt bra ut. Sedan var det väntan hela klassen tills Cissi och Albin gick ut som sista startande. Albin var galen och ville massor. Lite mer än Cissi, så lite slarv men absoult ett härligt program.

Sen räknades det för fullt på knasliet, poäng hit och procent dit och tro det eller ej...... Varbergslaget vann!! Och vi hade även bästa ekipage i respektive grupp!! VÄRLDENS STÖRSTA GRATTIS TILL ER 4!!!!Det var skitkul att vara med på tävling och bara hejja och coacha!! Kanske skulle prova det oftare? Jag vill iallafall gärna prova igen nästa år, när vi får försvara titeln!!

Lyckligaste dagen på hela året

Det sa Smilla att det var idag. Hon sa det när jag följde henne till en kompis för att åka iväg på sitt livs första skoldisko.

Nu är hon hämtad! Väldigt nöjd och dessutom tredje pristagare i danstävlingen. Den som var "2-dans".... hon hade dansat med en kille......

Inte många ner...

Nä... vi var och spelade bowling igår kväll. Pappa hade fått en kväll med bowling och mat av mig och Siss i födelsedags present och nu fanns äntligen tiden till att genomföra det.

Och jag var usel...riktigt usel.... När det gäller bollar så har jag inte en fördel i världen. Ni som fölt min träningskarriär med hundarna vet hur mycket jag kämpat med kast av bollar, apporter och ja.... allt som går att kasta eller fånga....

Första rundan delade jag och Smilla poäng..... hon är 6 år..... Som väl var så var det uppvärmning. För sen slog jag henne med 15 poäng....


Övriga livet tickar på med en rasande fart. VFU går kalas bra! I dag ska jag in till tvåorna lite. Spännande och framför allt SKITKUL att få träffa de "gamla" vfu barnen!!

Sen fick jag en smickrande förfrågan om att dra lite genustänk för spåret på nästa planering. Jag "älskar" genus. Fast jag ser nog inte på genus som man "ska". Jag tycker genus är överdrivet.... Jag satsar mer på jämnlikhet.... för det är väl det som allt handlar om egentligen?!