Välkommen Alkazar!

img_1578 (MMS)

Välkommen Alkazar!


Slädtur hos Hägganna

5 tjejer och 4 hundar, en häst och en släde..... kan det bli bättre?
Årets sista fest?

Min svägerska har fyllt jämt och ställde till med en hejdundrande fest!!
 


Det där med mat...

Med en febersjuk dotter hemma som har ätit två baconbitar, två bett på en macka och en halv glass på tre dagar, så känns det så där inspirerande med mat.

Så har det dessutom blivit dags att börja ge Bita lite mer mat. Josse tycker att pälsen står ut på magen och min syster är helt övertygad om att hon känt valparna i magen (om det har tagit sig, så är väl fostrena sisådär 5 mm vid detta laget...) Men som sagt, hon är ingen stor och stabbig hund, med sina 12 kg, så det gör ingen fara om jag fodrar upp henne ifall att..

Ni som har Busyborder-hundar vet säkert precis som jag, vad de tycker om mat.... Mat är ett nödvändigt ont och man ätet bara precis så många tuggor det krävs för att stilla hungerskänslorna, sen kan man hitta på något annat igen.

Då kan ni ju tänka er hur lätt det är att få Bita att äta lite mer..... Tycker man nästan får truga i henne maten med en vanlig portion..... 1/3 dels mått mer.... det blir bara föööör mycket....


Sjuk dröm

Hmmm... Jag var i natt och tävlade på oskarströms BK. Började med Fajta och hon gick kalas. Sen var det dags för Bita.

Hon hade varit hos Josse en vecka och var något disträ (!). Men det gick iallafall ok fram till rutan. jag skickar och hon gör en klockren och jag lägger henne. Domaren ropar då att vi får göra om för det är så mörkt där han står. han flyttar sig och jag skickar om till rutan som åter igen blir perfekt. Domaren bryter igen och vi får gå över en liten fors till en annan plan och jag skickar en något förvirrad Bita igen. Nu är hon hel virrig, men springer iallafall till rutan. jag väljer att bryta och går av plan. Domaren blir då helt jäkla galen och skriker och gormar efter mig.

Väl inne i klubbstugan kommer domaren och tävlingsledare in och sätter sig vid ett bord för att dricka glögg. -Där sitter hon, säger de och pekar på mig.-Se till att inte åka in i någon nykterhetskontroll på vägen hem, för då är det nog kört för dig. Skrattar dom och jag fattar verkligen ingenting. jag går fram till domaren och ber om att få prata med honom efter elitens prisutdelning. Men han vill att vi ska prata nu, mitt i klubbstugan.  Han har inget att dölja, men det har kanske jag. Han kommenterar att jag bara fick en 5:a på fria följet för det var det uslaste han sett på länge! Jag blir skit ledsen och går ut och väntar på elit-prisutdelningen.

Då visar det sig att denna tävlingen är lite speciell. För tydligen ska man gå ett program inomhus också, utan hund. Jag startar först och ställer upp och börjar mitt fria följ. Då står denna klassens domare och diskuterar hurvida jag är rak i ryggen eller inte. Detta hörs klart och tydligt. Sen börjar de diskutera kläder på Nelly.com och jag slänger ett par blickar mot dem och ser aldrig domaren titta på mig, där jag går. Mitt i klubbstugan - utan hund! Så till slut får jag nog och skriker åt dem att de kan väl åtminstone titta när jag går. jag rusar ut och sen minns jag inget mer....

Vad kan detta tänkas betyda?

Pyssel innan andra sittningen

img_8685 (MMS)

Pyssel innan andra sittningen


Trillande köttbullar och isande träning

Så är julen verkligen i antågande!

Eftersom detta blir den märkligaste julen i mitt liv, så får vi köra en liten "förfest" i kväll. Josse och Hägganna kommer hit på lite mat och tjosan!

Så igår trillades det köttbullar både åt höger och vänster. En jansson, ris a la malta och ett gäng söta prinsar blev också färdiga. Jag verkligen älskar att fixa fest!! Saknar verkligen den gamla tiden med stooora släktmiddagar.... nu får jag stå ut med ett ytte-pytte köksbord och gäster därefter.... Men det är roligt det också!

Pyntat har jag också fått gjort. Och upptäcker hur mycket jag lämnat kvar.... Tänkte inte riktigt jul när jag flyttpackade i 30 gradiga juli.... Inte en ända julgardin är med. Medvetet då, eftersom alla gardinerna skulle bli för korta här. Men oj, så surt nu....

I dag tog jag ut bägge tjejerna på träning på parkeringen. Kanonfint plogad och grusad! Kan göra alla moment, fast vågar inte göra elitrutan med Fajta om hon blir vid ut på vägen....

Fajta gick som en klocka i isande kyla. Den speedar upp rätt rejält...

Bita blev sjövild. Hon har inte tränat lydnad sen innan sitt löp så det fanns en hel del energi i allt hon gjorde. Insåg att det där med detaljer och pet var det inte läge för, utan det blev mest flams och trams (som vanligt iofs) och många skratt! Vi avslutade med att springa i kapp över snöhögarna! Det är lydnadsträning det!!

Nu väntar jag på att fötterna ska tina så jag kan ta en dusch och sedan invänta gästerna. Ska leta upp CD2 av Absolute Christmas också.... fast den är säkert lika kvarlämnad som nötknäckaren....


Julpimpat

Kolla hemsidan www.brakstakarna.se


Klassvinst på Kallebäcks lucia tävling!!

img_8980 (MMS)

Klassvinst på Kallebäcks lucia tävling!!


Tränat!!!!

Behövs verkligen mer än ett utropstecken efter den rubriken känner jag!

Josse och jag drog till Falkenberg i förmiddags för träning i nya, superfina LOTUSHALLEN.
Josse hade med sig agilitykungen Melvin och jag hade med mig Fajta. En timme var bokad så nu skulle det minsann hårdköras.

Josse började flänga runt som värsta dåren, Melvin lika så. Jag och Fajta däremot vi skreeed fram. Underbart med torrt under fötterna, inga drivor, hala fläckar och inte en endaste tjock jacka som får Michellingubben att verka som en riktig tunnis...

Fajta blev först lite störd av att inte vara i centrum för hela världen och att Josse och Melvin intresserade sig lite väl mycket för de där fjantiga hindrena. men sen insåg hon att det spelar ingen roll. Hon vet att hon är bäst...de andra får upptäcka det efterhand!

Började med en genomkörare i fria följet. det har känts väldigt bra på de senaste tävlingarna och idag, med kanonförutsettningarna, så gick hon som en klocka, min lilla prinsessa. Sen lite gå-runt-ruta....kalas (fick jag äta upp lite senare). En inkallning som skapade änglamusik i himelen och sen var det lite paus för henne. Vid detta laget så låg Josse och Melvin helt utslagna på golvet!

Vi röjde bort lite hinder och fick till en bra ruta. Andra skicket hade hon lite väl stort självförtroende och stannade kort. Sen apporteringsupptag och metallhopp. Vittringen gick vi igenom 4 gånger och de två första var guldkantade. De sista två var inte riktigt lika bra utförande mässigt, men bådar gott för framtiden och visade på att träningen är på väg åt rätt håll.

Sen kommenderade Josse en gå-runt-ruta och fy.... nu var det uselt igen.... Bara att jobba på. belöna fria följet och se till att minimera tjuvstarterna....

Fjärren, som faktiskt har fungerat bra det senaste, fick en rejäl utmaning då jag gick över två hinder när jag lämnade henne. Men hon skötte sig alldeles utmärkt. Något tråkiga läggande från sitt (!), men vad 17, Rom byggdes ju inte på en dag.

Sen hade vi derkligen inget mer att träna på.... och vi hade 15 minuter kvar på den bokade tiden. Jag är ingen "träningsnarkoman" och har svårt att motivera mig till träning..... förstår inte hur folk kan träna och träna och träna.... Jag beundrar er! Detta var klart ett av de seriösaste träningspassen under hela hösten och jag klarade inte ens att hålla på en timme med pauser.... Men visst finns det väl ett talesätt om att det är inte mängden du tränar som gör skillnaden.....

Vi var iallafall nöjda med träningspasset, både vi tvåbenta och de två fyrbenta och drog hemåt igen. Det blir helt klart fler besök i Lotushallen under vintern!

Hemma väntade de två mammorna, Bita och Busy. Busy börjar bli rejält tung... Josse hoppas på 8 valpar, jag tror det blir minst 9. Busy blir antagligen kvar här iallafall en vecka till. hon njuter av det lugna tempot och golvvärmen! Bita är mest odräglig som vanligt....


Nytt

Fajta har tävlat och fick fina poäng och klassvinst i isande kyla, snötäckt plan, korvstoppad matte och minimal träning! Enda hunden som klarade vittringen och vann med en marginal på 74 poäng.

Bita är parad med Frodo, och beräknas valpa v 4. Kontakta Josse på Kennel Busyborder om du är intresserad. Hon stannar hos Josse nån vecka till eller så.

Under tiden bor Busy här en tid... hon tjockar på sig och sover i sängen. Hon beräknas valpa v 52 och pappa till bäbisarna är Brorsan. Josse är den som ska kontaktas även här om man är intresserad.