Kolla skridskoprinsessorna


Inte klokt!!

Ibland är jag så duktig att jag nästan skäms!

Som idag tex... skola i Fbg i dag och efter föreläsningen satt jag och kompis och småjobbade och vips!
Så gott som klar med inlämningsuppgift med deadline 28 februari. Ska bara komplettera med lite smarta saker från läroplanen!


Mindre duktig känner jag mig när jag tittar i vår ekande kyl......I morgon!!! Lovar!!!


På tal om i morgon så sprack min plan. Blev inringd på jobb så det får bli snabb träning mellan 10-12 på klubben!

Smilla har gjort en egen kalender!

MMS


Som ni ser är det ett späckat schema! Dagis, leka med Isabell, åka skridskor och handla... puh


Nästan natta...

Sent i går kväll träffades jag och Kia på "bästaste-grusplanen-med-kanon-belysning" för lite träning.

Kia körde igenom fria följet rejält med sina bruna tjejer och jag tränade lite dittan och dattan med mina vovvar.

Bita gillar INTE denna platsen. Hon är orolig och störig.... märkligt att mina tjejer är så olika på det planet. Jag tränar ju den biten (störnings- eller miljöträning eller vad det nu kallas) på samma sätt... tror jag... eller har jag glömt hur Fajta var när hon var liten?

Men Bita fick iallafall göra lite fritt följ. Inte alls samma koncentration och fokus som förra gången, utan mycket slarv och trams. Sen körde vi läggandet som fortfarande kräver MER jobb. Inkallningen är grym och hon hoppar inte längre i varje ingång. Ställandet körde vi från grunden, mest för att Kia ville se hur jag lär in, men även för att påminna den lilla fröken om vad det är som är viktigt i momentet. det viktiga i momentet i detta läget är känslan i kroppen. Hon ska könna hur det känns att stanna fort, hur kroppen nästan dras bakåt. Detta tränar jag in med en boll som slår i backen precis bakom mig, bollens duns efterföljs att ett kommando och det viktiga är inte att hon stannar utan att hon hör ordet samtidigt som kroppen reagerar på dunsen av bollen. Steget där efter är att jag enbart säger ordet och genast ställer upp  framför henne och kastar bollen över henne. Fungerar detta också så kan jag backa efter det jag vänt upp framför. Jag tycker att detta sätter gör att jag får både en jäkligt bra reaktion på kommandot och en stadga i förlängningen.

Efter detta var det lite apporterings träning. Hon har klart blivit lugnare i detta arbetet, även om vi har en låååång väg kvar.


Fajta sen då gick inte bra alls. Jag körde yttepytte fritt följ som uppvärmning och sen en dumruta som bara gav felaktiga ställningar och egna initiativ..... Rutan gick hyfsat och sen fjärren.... denna fjärren.... Hade tänkt att egentligen att jobba med återgången men det fick bli fokus på rörelse och uppmärksamhet..

Efter lite obligatoriskt eftersnack och cigg så var klockan helt plötsligt 23.30!!! Härligt!!!

Lite bilder

Idag bjuder jag (..eller ja, det är ju egentligen Josse) på lite bilder från förra veckans träningspassHrmmm... har jag någon plan för det här träningspasset tro?Lilla skruttan börjar bli stor och sitter sååå fint vid mattes sida!Lite fritt följ!Och Biten har sååå bråttom och vill göra sååååå mycket!Fajta gjorde bland annat en fin fin vittringDen var det nog....Här har du kärring!! ta din torra pinne och ge mig en boll!!


Hög nivå

Och skönsång. Det var var lördagen bjöd på. Inte från körslaget utan från mig, Josse, Becka och Siss! Vi hade Singstar afton och överträffade varandra...eller kanska oss själv med sång av hög kvalite! Roligt som 17!

Jag hade slängt ut Chrille och Smilla, så de åkte vid 12 tiden och jag hade hela dagen för mig själv!

Idag är det kalas för Siss, som fyller 25! Grattis!!!!

Kunde börjat bättre

Denna morgon kunde börjat bättre, men också mycket, mycket sämre!

Först av allt....SNÖ!!!! Äntligen!!!! Hoppas den får ligga ett tag!  Stackars snölejonet och fåntratten Pysen som inte får gå ut. Nu är han den, det, denna där...Hans manlighet är borta och har ersatts av ett fumligt, irriterande "får-inte-gå-ut" och "stöter-emot-allt-han-går-förbi". Men det går över. Dessvärre var bara en kula nere så det blev ett litet bukingrepp också. Tre stygn och förpassad med tratt i 10 dagar.... Får väl se hur det går med det!
Fajta är livrädd för honom. Ställde sig och morrade när hon fick syn på honom. Så fort han rör sig så flyger hon undan och gömmer sig. Han är mest sur för att han fortfarande inte får gå ut.

Fajta blev besiktigad också och det gick bra. Hur det nu kunde göra det med världens löjligaste veterinär. undra när jag ska vänja mig vid de där patetiska smådjursveterinärerna som tror att vi djurägare är en skara patetiska varelser som inte har ett uns vett innanför pannbenet. Hon har skrivit ua på varenda punkt men var ju TVUNGEN att lägga till att Fajta har haltat "för länge sedan" )dvs när hon var fyra månader och de inte hittade något fel på henne) och att hon sprang in i en altan förra året, på intyget. Givetvis kompletterat med "se journalkopior". Jävla onödigt alltså!! Hppas att detta nu inte ställer till det med föräkringshöjningen. Nog för att försäkringsbolaget redan vet om vad som har hänt eftersom de betalat ut ersättning i bägge fallen, men det är ju inte så att Fajta har ont av det som har varit!!

Medan Pysen låg på bordet så åkte jag och Josse på äventyr. Det började med träning på Kungsbacka brukshundklubb. Bita var otroligt nog riktigt bra. Kanon snygga fria följ sekvenser. Koncentrerat, lagom intensivt och härlig vilja! Apporteringen börjar fungera även när hon sitter vid sidan, även om det är en bra bit kvar i ingångsträningen med föremål i munnen. Det so vi behöver lägga mycket arbete på är läggande under marsch och den där "virrigheten". Jag kan snart inte skylla på att hon är "så liten" längre. inser att jag kan räkna dagarna tills hon är året....
Fajta gick så där bra... Som ett vanligt, ordinärt pass. inget som stack ut åt varken det sämre eller kanon hållet.
Josse fotade lite, så vi får se om det kommer ut några bilder som jag kan sno!

Sen gick vi en promenix med vovvarna. Josse hade med sig Mellepelle som lever i en bubbla av "jag -är-störst-och.bäst-i-hela-världen". Och egentligen så är det ju precis som man brukar säga, mycket hund i litet format. Han väger ju bara några futtiga kilo mindre än Fajta som har en matchvikt på 15,4 nu när pälsen är på väg tillbaka.

Efter detta så drog vi till Kungsmässan för lunch i träningskläder och med händer stinkade av hundgodis. Vi fönstershoppade en stund och sen kaffe och smaskigt fika på Epresso House. Handlade på ICA och så hade timmarna av väntan gått och vi kunde hämta Pysemannen. Ynklig och trött.....

Hemma igen så blev det "fåntratts"anpassning. Maten kommer han inte åt med tratten, och att gå in i kattlådan är en omöjlighet. Men allt löser sig och som dagt, han själv är mest irriterad över att få stanna inne.....

Vem i hela friden

har berättat för Pysen om stundande äventyr???? Tro på f*n att han inte har setts till sen i går morse.... Hoppas verkligen att han masar sig hemåt...

Mitt röriga liv

Måste bara rekomendera en helt underbar dokumentär från igår!!

Ett av många favorit citat är "Det är inte rörigt för den som bemästrar röran", ett annat "I varje röra finns en dold struktur som bara dess skapare förstår"

http://svtplay.se/v/1402553/dokumentar/mitt_stokiga_liv

Nästan tomt

Nu börjar det droppa bort saker på min "att göra lista". Får jag bara i alla verksamhetsberättelser så kan jag bocka bort allt.....behöver göra verksamhetsstatestiksrapportering till SBK.

Idag har jag iallafall beställt "make over" till katten. Kastrering, vaccinering och öronmärkning. Och till Fajta en veterinärbesiktning inför höjd försäkring.

Nu ska jag bara ringa och boka lite rum inför en stundande lydnadshelg/tävlingsturne. Sen är det som sagt, nästan tomt på listan!


Idag ska jag och Smilla till stan för att fixa lite småsaker innan vi drar ner till Oskarström för lek, bus, sus och kaffe, snack och dittan och dattan med Camilla och hennes underbara flickor! Länge sedan nu, så det ska bli skitskoj!

Tävlingar i vår

Sådär.... Nu är det anmält och betalt till vårens tävlingar. Jag vet egentligen inte hur våren kommer att se ut med ev löp och parning. Men jag utgår ifrån dagsformen och då är iallafall planen lagd.

Vad gäller hundträning så har det varit minimalt av den varan den sista veckan. Eftersom Smilla har varit dålig och Chrille har varit iväg så har jag knappt varit utanför dörren och än mindre kunnat träna hund. Men förhoppningsvis så blir det ändring på det nu. Chrille åker iofs iväg på mässa på tisdag, så kvällarna försvinner, men nu har jag ju lite dagar till förfogande istället.

Idag däremot så stannar jag inne. Vi kanade till stan i morser, jag och Smilla. Riktigt ISgata. Bärgningsbilen stod en bit bort på vår väg och drog precis upp en bil när vi körde. Och jag fryser..... och har ont i huvudet...

Jag har faktiskt varit duktig och läst första boken i den nya kursen. Så jag ligger bra till i skolan just för tillfället. Himla skönt!

Min huvudvärk började redan igår kväll, vid 22 tiden. Vi hade kurs start igår, jag och Josse. En grupp med vardagslydnad och en med tävlingslydnad. Jäklar vad roligt det är med kurser egentligen! När man väl står där. Planeringen är väl så där kul...men oj vad det är utvecklande, spännande och SKITKUL att stå där omringad av ett gäng med otroligt duktiga och motiverade hundförare och härliga hundar! Starten var verkligen jättelyckad. Massa nya ansikten och en del "gamla bekanta"!! Men sen efteråt så är man helt slut...i kropp och själ... och huvudvärken kom som på beställning....

Kolla

Idag får ni gå in och kolla i Sannas blogg http://vallby.blogg.se/2009/january/hundar-ar-inte-dumma.html

Märkligt

Igår kväll körde jag och Smilla till Statoil för inhandling av cigg och lördagsmys. Då lyste hela himlen och sen kom ett starkare sken, innan det blev svart igen. Jag sa till Smilla -Märkligt, det kan väl inte åska och blixtra nu....

Döm av min förvåning när jag i dag öppnade Aftonbladet och läser om skenet som synts i halva Halland. Även i DN kunde jag läsa om det antagligen var en meteor som brann upp. Alltså varken någon blixt, eller någon byggnad som exploderade...

Hedrande

Jag har fått inte mindre än två fina utmärkelser

"Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta,
inte upptagna av utmärkelser och själviskhet.
Syftet är att sprida vänskap.
Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar,
ju mer utmärkelsen sprider sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera in texten o bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare."     
                                                                           

Jag tackar Christel och Elenor! Verkligen kul att ni gillar min blogg!!! Sen var det ju det här med att skicka vidare....känns som om det bara blir rundgång....jag tror att de bloggar som jag följer och uppskattar, vet vilka de är... jag sänder utmärkelsen till er, så här lite i tysthet och i hemlighet.....


Smilla är lite piggare så vi spela

MMS

Smilla är lite piggare så vi spelar lite


Varmt igen

I eftermiddags kom hostan och nu till kvällen en rykande het feber.....Stackars lillan....

Och Pysen har fått sin tid hos frissan. Gud så svårt att få tag på alla tovor! Och varje gång jag klippte i nån så såg jag rött, rosa och tänkte HJÄLP!!! Men det var bara den röda pälsen som lösigenom varenda gång..... Fick bort så gott som alla utan de på insidan av bakbenen. Det är väl sånt som man får hjälp av sin uppfödare med, "livslång support" minns jag minsann att det nämndes något om.... Torrschampoot fungerade alldeles utmärkt. Var han inte läcker innan, så är han minsann det nu, vårt ståtliga lejon! Måste ta kort på honom i sin vintermundering!

Kvällen har tillbringats på klubben med träning. Fajta var urhärlig idag, så där lagom överladdad att man får kämpa för kontrollen!! Härligt! Bita var så där jobbigt överladdad, så där så man inte orkar behålla kontrollen.....

Lite kallare....

Smilla är nästan feberfri, men trött och hostig... Hon får vara hemma i morgon också, sen borde det vara ok att återvända till "smittkällan". Hörde idag att det gick magsjuka nu....

Idag har jag suttit ganska mycket och fixat med skolsaker. Ny kurs som börjar nästa vecka, ny planering och så. igår fick jag fixat med litteratur och bockade av många "att göra punkter". Studieförsäkran, registrering och massa andra åtagande som blev fixade.

Styrelsemötet gick bra. Nu är det bara det sista fixandet inför årsmötet. Som vanligt är man beroende av att andra ska göra sina saker klara innan jag kan sammanställa året i styrelsens verksamhetsberättelse. Gillar inte att vara ute i sista stund, och dessutom ska revisorerna ha vår verksamhetsberättelse i god tid innan årsmötet.....

Idag ska vi försöka fixa katten. Köpte torrschampoo på inrådan från Kitty. Saxen ska också fram för att klippa alla miljoner tovor som han fått i pälsen efter sin tur på luffen.

I kväll blir det träning på klubben. Chrille åker till Sälen och detta blir ända "barnfria" kvällen denna veckan, så då måste man passa på. Förhoppningsvis hinner han hem på söndag när våra kurser börjar, annars så får jag fixa barnvakt. Det brukar lösa sig. Kurstillfället på söndag kommer att innehålla inkallningsträning i bägge grupperna. I vardagslydnadsgruppen är det enbart nya ekipage, himla roligt, i tävlingsgruppen är det nästan enbart kända ansikten och nosar, roligt det också. Där är fortfarande några platser kvar om någon är sugen!

så var vi över 10 kronor igen då

MMS

så var vi över 10 kronor igen då


Slagen hjälte

Han har kommit hem!

I morse låg han på trappen... trött....smutsig....hungrig.....efter fyra nätters levande på luffen..... Han var efterlängtad vill jag lova...Smilla vaknade i natt och grät efter sin älskade kisse.... Hundarna pussade och pussade på vår lille prins....

Nu hotar jag honom med bad och borstning. Det sista tycker han är helt ok, men det där med bad vet i tusan. Smilla tror att han kommer att riva mig som 17. Får se hur jag gör, provar första att borsta honom ordentligt, hjälper inte det så låser jag in oss i duschen....

Smilla är fortfarande febrig, men inte riktigt lika varm som igår. Håller tummarna för att det är en helt vanligt "tillbakapådagisfeber" och inte influensan.....hon har ju faktiskt ätit en halv glass idag....

Det innebär dock lite ändringar i veckoplaneringen. Jag skulle åkt till Kungsbacka och tränat med ett nytt gäng i morgon, men det får bli vid något senare tillfälle. På kvällen är det styrelsemöte, tisdag vår vanliga lediga dag och träning på kvällen. Sen åker Chrille till Sälen och jag blir gräsänkling till på söndag. Och på söndag drar kurserna igång! Det ska bli roligt! Mycket nya ansikten och nya hundar, alltid spännande!

Nu sätter jag mig i soffan och njuter av min nya värmare...egentligen helt ok med febrigt barn, om jag får vara lite självisk...

Kooooom hem!!!

Hela Borås kören ropar på dig Pysen!!!! Nu har han varit borta i 3 dygn och Smilla tyckte inte ens att det var någon ide att köpa kattmat idag......Smilla, som idag tog STOOORT mod till sig, och åkte skridskor på isbanan på torget!!! Och belönades med feber....

Hemma igen!

TACK alla för gratulationerna från MyDog! Inte ofta man får sån respons på en niondeplats!!! Extra tack till min "egen fanclub" på plats, Josse, Kia, Camilla, Smilla och Chrille och Hanna och Andreas! Ni gjorde dagen extra minnesvärd!! Andreas och Josse ska ha ett extra stort tack! Utan er hade jag aldrig ens kunnat starta..
 
Nu har jag analyserat vår start och har en bra plan framför mig på vad vi måste träna extra på. Andreas har nog också en plan tror jag, så jag hoppas att få till ett träningspaxx för honom inom snar framtid!Karlstad resan gick bra och Disney on ice var toppen även detta året!

Nu är det vardag igen, iallafall nästan. Vi är lediga idag, jag och Smilla. Vi har börjat städa bort julen. Alla tomtar, dukar, stjärnor och sånt blir förpassade till garderoben i sovrummet. Allt vanligt pynt ska fram, men jag ska göra några små förändringar. Dessutom tar vi idag ner Bitas bur. Nu anser jag att hon är stor! Snart 1 år....jäklar vad tiden går fort.....

Helgen ska bli ganska lugn. Tänkte träna lite på lördag. på söndag snor Chrille Fajta och åker iväg och vallar. Förhoppningsvis tar han Smilla med sig så jag kan bokföra lite. Och ägna lite egentid med Bita. har varit alldeles för lite av den varan det senaste. Jag riktigt längtar tills Fajta ska ha valpar. inte för att jag inte vill träna med henne, men jag känner att Bita förtjänar lite extra tid. Jag tror att hon kan bli väldigt bra i framtiden.

Nähä... dags att plocka dukar igen!

Det är isgator ute och mina klassk

MMS

Det är isgator ute och mina klasskompisar är sena söder ifrån. Hoppas det blir bättre, Annars blir det en väldigt lång resa.


WOW!!!!

Jag äkte upp till Mydog med en förhoppning om att kunna genomföra ett elitprogram. Jag åkte upp för att det typ var en rolig grej och förhoppningsvis skulle bli en häftig upplevelse.

Aldrig trodde jag väl att jag och Fajta skulle genomföra ett av våra bästa program i denna stökiga, störiga och ganska svåra miljö... men det gjorde vi!!!

Tidigt åkte vi iväg för att börja. Fajta tyckte det var läskigt med halt golv och "brunnar" som lät läskigt..de fanns tom under den gröna mattan på plan. Hon var inte alls förtjust i att sitta i en bur. Men vi började iallafall med sittande i grupp. Fajta vred två gånger på huvudet och hoppade till lite när jag kom tillbaka. Sen var det dags för platsen och den gjorde hon jätte bra.

Sen var det en låååång väntan. Jag hade startnummer 30 och med ett par strykningar så blev vi 25:e startande ekipage. Ett ekipage fick vi efter oss pga av en löpning.

Så dagen gick. Vi såg massor av bra hundar! Jag tror aldrig jag har sett sååå mycket av lydnaden tidigare år.

När det var dags för vår tur så var jag ganska nervös. Jag frös, gäspade och hade fått huvudvärkstabletter av hjälpsam Camilla. Men när jag gick in på plan så bara kändes det så jäkla bra! Precis rätt känsla!! Eller som Andreas svarade mig tidigare då jag frågade hur mycket man behöver gapa för att göra sig hörd, "det löser sig därute, när man är i sin bubbla"

Fria följet gick hyfsat och hon var lite luftig och jag fick ge några sitt kommandon när vi var på de läskiga "brunnarna. Men helt klart godkänt i denna nya miljön.

"Gåruntrutan" hade jag planerat att "förstöra själv". Jag stannade till vid varje positon och ändrade tempo och små pratade med henne hela tiden. Och jag tycker faktiskt att vi fixade momentet på ett hyfsat sätt!

Sen inkallning!!! Sus genom publiken. Trotts att hon gled rejält på ställandet, så fortsatte hon att satsa gärnet och gjorde en grym inkallning!

Rutan gick fin-fint. Hon var lite tveksam när hon sprang förbi läskig högtalare och domarbord. Men in kom hon och inkallningen gick bättre än på länge.Dirrigeringsapporteringen var det moment som ställt till det för de flesta ekipage. Två hundar med full poäng, det var något mysko med att skicka hunden rakt mot pelare tror jag. Fajta drog mot mitten, men ett stå och ny dirrigering, vilket innebar "obligastoriskt tugg". Men helt klart ok!Hopp-apporten kastade jag snett som katten. hon hoppade ut, men jag vågade inte chansa, utan drog till med ett hopp kommando för återhoppet, men det hörde nog inte domaren.

Sen vittring. det blev något missförstånd, för hon reste sig när jag vände mig om, Men sen gick det bra, hon jobbade fint . Det tog lite tid, men hon hittade rätt pinne, "tappade" den, och kom sedan snällt in.

Fjärren gjorde hon väldigt bra om man bortser från att hon flyttade fram på sitt från stå förflyttningen. men snabba, rena förflyttningar och det är vi glada för!

Så här blev poängen

Sitt i grupp - 9,5 flyttar sig i sida
Plats - 10
fritt följ - 9 luftig, ls
Gåruntruta - 8 slarvig första vinkel, föraren växlar tempo
Inkall - 10
Rutan - 9 bågar ngt in
Dirr apport - 7 båge, lätt tugg, 7 kommando
Metall - 9 slarvigt tagande
Vittring - 7 släpper, viss tveksamhet
Fjärr - 7 flyttar sig halv hundlängd

Summa 272,5 poäng 1:a pris och placering 9 av 26. Då var det dessutom landslagsuttagning och grymt många duktiga och rutinerade ekipage! Så jag känner mig jäkligt stolt, glad och överraskad över dagens prestation!!! Nu är vi banne med på gång!!Stort grattis till Andreas och Moel som blev 2:a efter ett grymt snyggt program!
Grattis även till Johanna med Grim som genomförde en kanontävling!
Och grattis till klubbkompisen Mona med Marvin till 8:de platsen och Karin och Hampus som hade lite otur bara!

Fler bilder kommer kanske på Josses "nyhetssida" i morgon eller på torsdag!

Nu ska jag gå och ta tag i packning inför Karlstad och Smillas dagisstart efter jullovet

Där fick jag

Här har jag gått och längtat efter kyla och vinter....och nu har det slagit till. Isande kallt ute och strålande solsken! Helt underbart!!!!!!

Mindre underbart att det är iskallt här inne också. 14,5 minus i morse när jag gick upp, i köket, och där har vi ändå ett av husets få element igång......

In med ved, på med filten, kaffe i högerhand!!!

Men vinter är det! Såååå härligt!! Ljust, friskt, härligt och det ända som saknas är snön!!Gårdagen spenderades i Göteborg på hundmässan MyDog. Jag och Josse åkte upp med Smilla och Isabell. Strosade, shoppade och klappade hundar. Märkligt att det kan vara så spännande att klappa hundar när de tillsammans har 17 hundar hemma....barn är allt bra märkliga!

Jag fick med mig lite prylar hem. En ny luddig kampleksak, ett nytt BackonTrack täcke till Fajta, ett par gymapdojjor (märkligt att man åker på hundmässa och köper skor till sig själv, men hallåå...de kostade 150 SPÄNN), lite tuggben och annat smått och gott. Skulle köpt en tygbur och en bilbur, men det fanns inget jag gillade. Jag kör med enkelbur i bilen just nu. Det har fungerat bra ett par år, men nu har jag j oftast bägge vovvarna med mig och då känns det lite trångt. För att inte tala om när jag och Josse är ute på äventyr och har som sport att klämma in så många hundar i en bil som möjligt... Får se om det kommit in något nytt tills i morgon.

I morgon ska vi som sagt starta i lydnaden där uppe. Känns väldigt nervöst.... varför? Jag brukar inte vara speciellt nervös när jag ska tävla, och jag inser att detta är en tävling, precis som vilken som helst. Ändå är det en gnagade oro i magen på mig. Hur ska Fajta reagera i miljön som är så totalt olik det vi är vana vid. Kommer hon att fungera, lyssna och samarbeta? Hur kommer jag att reagera på miljön. Mycket folk, grymmt rutinerade och duktiga medtävlande. Många ögon som ser och tycker..... Det ska iallafall bli JÄKLIGT spännande och en helt ny upplevelse och erfarenhet!!Dagen då? Den kommer att ägans åt packning och hundträning. Dels ska jag packa en liten "träningsväska" inför morgondagen och sen ska jag packa för Karlstadresa onsdag och torsdag. Det är lite kvar att fixa av skolarbetet som ska vara färdigt till redovisningen i Karlstad.
Träna kommer jag antagligen att göra i två omgångar. Antagligen går jag ut om ett tag och kör lite av de momenten som jag inte behöver hjälp med, fritt följ, dumrutan, fjärren typ. Sen blir det klubben i kväll med Josse (nån mer som vill följa med, vi är nog där vid 19 tiden?)

Får se vad klockan blir i morgon kväll och hur mycket ork det finns kvar för bloggning. Annars får ni hålla er till tåls till på fredag när jag är hemma igen. Men någon mobilblogg blir det säkert!

Här sitter jag och njuter i solen

MMS

Här sitter jag och njuter i solen med kaffe och cigg efter ett härligt träningspass. Bita var galen och Fajta skitduktig. Stora framgångar i fria följet och dumrutan i dag!


Vill ha.....

Det hade inte varit fel att vinna ett så här vackert halsband så här i början på året. Då lär ju inget kunna gå fel under restenTävla du också hos Maria Margareta


 


Nytt År!!

Året avslutades och nya året påbörjades med en hejdundrande fest hos familjen Rundqvist! En härligt tillställning som bjöd härligt sällskap, god mat och "vacker sång"...ja, det blev verkligen en toppen kväll.

Sent i säng och tidigt upp. Smilla har fortfarande inte riktigt förstått begrepp som sovmorgon.....Men det gick bra det med. Vi bjöds på frulle med danska "rundstycken" och otroligt gott kaffe. Helt klart en av mina favoriter. En indiskt blandning från Kahls...måste försöka hitta den själv. Rund, fyllig och mild..

När jag skakat liv i Chrille vid tre tiden, så tog han några stapplande steg till bilen och vi drog hemåt. Hemma var det IIIIISSSSKALLT!!! Vårt hus är inte gjort för varken vinterkyla eller ensamhet. En brasa, filt och en tv, som inte gick att kolla på. Vår antenn är uppenbarligen inte heller konstruerad för kylan....

Idag har vi åkt till Mussi som fick en "uppfräschning" av sitt badrum i julklapp. Efter lite ändringar i planerna så blev det så att jag inte kan göra så mycket. Vi hade tänkt att måla och fixa, men det får vänta och det blir bara möbler som ska in och upp. Det är inte min starka sida att fixa sånt, även om jag är bra på det mesta. har ju tex satt ihop en tv bänk med en "fick-skruvmejsel". Allt går om man bara vill!

Blir det lite tid över idag så kanske jag åker bort till brukshundklubben här i Halmstad och tränar lite. Har inte med några träningssaker, men mna kommer ganska långt med sig själv och lite fantasi. Kanske blir det över lite småbitar av steken som doftar i ugnen som vovvarna kan få som belöning....De andra pratade om en promenad på stranden. Bita kanske kan gå med dem så får jag och fajta lite "egen tid": Fast det är frågan om jag vågar släppa ner "sjöodjuret" dit. Bita är en hejjare på att bada och det spelar säkert ingen som helst roll för henne att det är -9 grader ute. "-Vinterbad sägs vara bra för hälsan", hojtar hon här i bakgrunden. ...ja vet inte det jag......