Varför?

Varför?


Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att stanna upp och tänka på livets grundläggande frågor som:


•◊        Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen?

•◊        Varför finns det parkeringsplats för rörelsehindrade framför skridskobanan?

•◊        Varför beställer folk dubbelost hamburgare, stor pommesfrites och light läsk?

•◊        Varför köper vi korv i tiopack och korvbröd i åttapack?


och har du tänkt på


•◊        Varför målar kvinnor sina ögon med öppen mun?

•◊        Varför är inte ordet förkortning kortare?

•◊        Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

•◊        Varför finns det inte kattmat som smakar mus?

•◊        Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak", vem har testat detta?

•◊        Alla känner väl till flygplanets svarta låda som alltid håller sig oskadd, vaför tillverkar man inte flygplanen av samma material?


och vidare


•◊        Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batteriet är nästan slut?

•◊        Varför tvättare vi handdukarna, våra händer är väl rena när de torkas?

•◊        Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" mitt i gräsmattan?

•◊        När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?

•◊        Har arbetarna på Lipton kafferast?

•◊        Varför springer inte fåren in när det regnar?

•◊        När jag köper en ny bomerang - hur blir jag av med den gamla?

•◊        Varför har byggnader som ska vara öppet dygnet runt överhuvudtaget lås?intet nytt

Det händer inte mycket här uppe i det Nordmossiga torpet. Känns löjligt att skriva om mina dagar i pjamas och med kaffekoppen i högsta hugg....

Men nu ska det min själ bli ändring på det. Dagen har tillbringats först med Josse på äventyr och sen framför datorn. En hel del skolarbete har avverkats. Jag har bla löst powerpoint-mysteriet inför nästa veckan tripp till Karlstad!!! Jag har också försökt pyssla lite med bokföring och kontrolluppgifter, men se där gick jag som vanligt bet. Saknar givetvis en del underlag..... Så jag fick fixat lite inför årsmötet på klubben. Nog för att det är knappt två månader dit, men oj...helt plötsligt är vi där och det är både kallelser, möten och verksamhetsberättelser som ska vara fixade tills dess.

I kväll drar vi igång OPERATON-HUNDTRÄNING MAXIMUM!! jag ska köra stenhårt nu de sista och första dagarna av året/åren. Ska försöka få till något bra pass varje dag tills jag lämnar de sydliga breddgraderna för resa till först Göteborg och sedan ensam vidare till Värmland för lite temaredovisningar.  Ikväll drar första passet igång och då ska det tränas fritt följ i alla möjliga former. En vittring och ev lite fjärr ska också göras är tanken. Jag hade något ostabilitet vid en stå förflyttning på senaste tävlingen som vi ska jobba lite med. det hör förvisso inte till vanligheterna att Fajta trippar i detta momentet, men det är bättre att kolla av det och påminna lite om vad saker och ting går ut på. jag ska även försöka få till en vittring med lite fel, så vi har något att jobba med. Fria följet fortsätter enligt tidigare plan -påsklämma, pinne, leksak och en herrans massa glädje!!!! sen jäklar ska vi "runt-kring-en-herrans-massa-konor" (passar väldigt bra med en känd julmelodisom syftar lite på gröna stickiga buskar)

Dags att slänga i sig några mackor, trycka ner varmaste raggisarna i kängorna och bita ihop i kylan. Kommer det snö i kväll tro?

Det börjar likna något!

MMS

Det börjar likna något!


En underbar eftermiddag i fårhagen

MMS

en underbar eftermiddag i fårhagen


Detta kan väl ändå inte vara sant....

Just när jag fått en så bra förklaring av Josse ang tomtens renar så dyker detta upp!!
Vad ska man tro på nuför tiden egentligen????Vi börjar vår utredning med att anta att Jultomten verkligen existerar. Om du nu har lärt dig någonting om människor så förstår du att det är väldigt otroligt att en normal man skulle välja att, utan någon speciell anledning, ägna hela sitt liv åt att tillverka leksaker och att ge bort dem till barn över hela världen. Men det här är en objektiv undersökning och frågor såsom motivation är inte relevant. Vi vill bara veta om en sådan man skulle klara av sitt uppdrag.

Flygande renar är en möjlighet

Tomtens första hinder är att ingen känd ren-art kan flyga. Forskarna anser dock att av jordens dryga 2 millioner arter av levande organismer, så finns det fortfarande ca 300 000 som ännu inte upptäckts. Även om de flesta av dessa oupptäckta arter är insekter och bakterier, så kan vi inte utesluta teorin om en ännu oupptäckt art av flygande renar faktiskt existerar och att Tomten är ensam om att ha sett en.

Över två miljarder barn i världen

Ett ännu större hinder för Tomten är att det finns mer än 2 miljarder barn under 18 år i världen. Det positiva är att han bara behöver ge presenter till de kristna barnen, av vilka det finns ca 378 millioner (enligt siffror från Population Reference Bureau). Vi antar att 15 % av dessa barn varit dumma och - precis som muslimer, hinduer, judar och buddister - inte tar emot/får gåvor. Fortfarande, vid ett medel tal på 3,5 barn per hushåll, har Tomten 91,8 millioner hus och lägenheter att besöka på julaftonsnatten.


Tomten måste besöka 822,6 hus i sekunden


Som tur är har Tomten 31 mörka julaftonstimmar på sig att besöka de här husen om han färdas från öst till väst, tack vare jordens rotation. Det ger 822,6 besök i sekunden, vilket i sin tur blir lite över en tusendels sekund för varje stopp. Då ska han hinna landa, ta sig ur släden, hoppa ner genom skorstenen, fylla strumporna med klappar, lägga ut resten av klapparna runt granen, äta lite av godiset som lämnats, ta sig upp genom skorstenen igen, klättra upp i släden och flyga till nästa hus.


Måste färdas 3000 gånger ljudets hastighet


Hur snabbt färdas Tomten? Om vi antar att de 91,8 millioner husen ligger jämnt utspridda över jordens sammanlagda jordmassa, så måste Tomten åka 1,3 km per hus. En sammanlagd resa på 11 671 284, 56 mil. (Då detta är en konservativ beräkning innefattar det inte resor över hav, kisspaus, mat-stopp för renarna, etc.). Eftersom han har 31 timmar på sig måste hans släde hålla en medelhastighet på 1 046,10 km i sekunden, eller mer än 3000 ggr ljudets hastighet. För att du ska förstå hur snabbt det är kan jag säga att det snabbaste människobyggda fordonet, Ulysses mätsond, förflyttar sig med en hastighet av 44,1 km i sekunden och en normal "landgående" ren rör sig med en maxhastighet av 25 km/h. Men vi antar att Tomtens renar kan uppnå överljudshastighet, tack vare, låt oss säga den magiska julandan.


Släden måste väga fyra gånger mer än en oceangångare

Låt oss ta en närmare titt på Tomtens släde. För det första, om varje barns paket väger ca 0,9 kg (det motsvarar ungefär en kartong Lego) så måste släden kunna bära 321 300 ton - plus Tomten, en överviktig man. På land kan en ren inte dra mer än 135 kg, och även om vi antar att flygande renar kan dra 10 ggr så mycket måste Tomtens släde fortfarande dras av 214 200 renar. De ökar vikten av Tomtens sammanlagda utrustning till 353 430 ton (då är inte själva slädens vikt inräknad) Det är 4 ggr så mycket som oceanångaren Queen Elizabeth. Föreställ dig detta, Tomten som stryker över hustaken i en gigantisk överljuds-flygfarkost, mer svårmanövrerad än en stor oceanångare .


Enormt luftmotstånd

Nu börjar det roliga. Trehundrafemtiotretusen ton renar och presenter skulle skapa ett enormt luftmotstånd - speciellt i en hastighet av 1 046,10 km i sekunden. Luftmotståndet skulle hetta upp renarna likadant som rymdskeppen hettas upp när de återinträder i jordens atmosfär. Enligt våra beräkningar skulle ledarrenarna suga upp 14,3 kvadriljoner Joule per sekund var. Det skulle leda till att renarna förvandlades till spektakulära, flerfärgade flammor nästan omedelbart, och utsätta renarna bakom för samma sak. När Tomten fortsätter på sitt uppdrag - lämnades öronbedövande ljudknallar i sin väg - kommer det konstant att trilla ner förkolnade renar. Alla 214 200 renarna skulle vara döda inom 4,26 tusendelar av en sekund.


Och så G-kraften...

Tomten själv skulle utsättas för centrifugalkrafter på 17 500,06 gånger starkare än dragningskraften. En Tomte på 110 kg skulle tryckas bakåt i släden av ett tryck på 1 984 473,423 kg (efter det att vi dragit bort hans egen vikt). Den kraften skulle omedelbart döda Tomten, krossa hans ben i kroppen, pulvrisera hans kött, förvandla honom till en klibbig rosa smet. Med andra ord, om Tomten försökte dela ut klappar till alla berättigade barn på jorden skulle han dö direkt. Även om han existerar skulle han vara död

http://www.girltalk.se/story.asp?storyID=1919

"Bara" tvåa denna gången!

Men vilken tvåa sen!!! Jag har försökt mobilblogga, men det har ju inte gått så bra...

Åkte iväg (alldeles för) tidigt i morse. Mötte upp Christel på Rasta och vi drog till Kungsbacka i beckmörkret.

Drog startnummer 5 och märkligt nog så fick jag dubbelkommando på uppsättandet trotts att vi var "sista hunden" i den gruppen. Skit samma...vidare bara...

Det ganska kasst fria följ och en urusel "gåruntruta" med felaktig ställning på stå (!). Inkallningen var ok, bättre än på ett tag och det betalade sig. Rutan gör hon as-kalas-bra. Men jag är lite sen att stanna henne och hon springer rakt igenom, så jag fick ta in henne igen. Dirr-apport går i ett rasande tempo, vilket resulterar i en en kaskad av sand över apporten och det blir vad domaren kallar slarv. Sen ett kanon hopp-apport, lite tvekan för sanden, men inte mycket. Vittringen är GRYM!!!. Fjärren så steppar hon bakåt ett par steg i en ståförflyttning och sätter sig innan jag ger kommandot.

Men hua vad jag är nöjd med min lilla pärla. Vi har inte tränat i ridhus sen förra årets tävling i Kungsbacka samma tid, så att vissa saker blev som det ble har ju bara med orutin att göra. Dumrutan började fel, så vår "nya" träning syntes inga spår av, men jag har inte bråttom....den som väntar på något gott sägs det ju.

Vad tyckte domaren då?

Sitt i grupp - 10
Plats - 9,5 - 2 sitt kommando
Fritt följ - 8,5 - t, vp
Gåruntrutan - 5 - orena vinklar, står ej, dk, tappar pos
Inkallning - 10
Rutan - 9,5 - 1 extra kommando
Apport - 8 - slarvigt tagande, lätt tugg
Hopp apport - 9 - tveksamt tagande
Vittring - 10
Fjärr - 8 - Flyttar något bakåt, sitter innan kom

totalt 280,5 1:a pris och en 2:a placeringVann gjorde Christel och Zammy med 297,5 poäng!!!!! GRYMT!!!!! Vilken avslutning på året med gamle mannen!!! STORT GRATTIS TILL ER!!!!

Och senare på dagen så åkte en annan kändis upp till Kungsbacka med en gammal trotjänare. Kia och Hunny fixade ett 1:a pris och en 4:de placering i Lk2!!! GRRRRRATTIS!!!


En liten tillbaka blick

Vilket år det har varit!!


Jag har ju redan skrivit om mitt och Fajtas fantastiska tävlingsår, men det finns mer att berätta.


Det började ju lite knackigt med Fajtas skada i ryggen. Hon sprang in i altanen här hemma och fick låsningar i ryggen pga av det. Akupunktur, stretching och lite Rimadyl blev följden av en allt för rolig lek med Kiva!


När hon väl blev "dopingfri" och vi åter igen laddade för elit start så började hon löpa. Kors i taket, hennes första löp kom alltså en månad efter två års dagen....


Under denna tiden så hade en skock med tio underbara små valpar fötts på Kennel Busyborder. Jag hälsade på de små liven när de var ett dygn gamla och det var en skräckblandad förtjusning. Ett hav, likt en skräckfilms scenario välde runt super mamman Busy. Och jag skulle klart inte ha nån liten valp.... Men det var kanske Busys sista kull.... Och förra kullen blev toppen hundar allihop.... Lite övertalning och en plan som sattes i verket pga av Fajtas skada, så flyttade en "om Fajta skulle skada sig, sista valpen från Busy, underbar, sötaste och jag kunde inte motstå frestelsen-valp" i form av Bita flyttade hem till oss på vårkanten. Planen var (och är fortfarande) att hon ska börja sin lydnadskarriär nån gång när hon är två år eller så. Under tiden ska hon få leka, busa och starta sin vallningskarriär.


Under våren fortsatte jag mina studier och jobbade lite om vart annat på förskolor här i närheten. Jag hade praktik hos underbaraste F-1 klass man kan tänka sig.

 Jag fick för första gången i mitt liv göra en omtenta och blev skit förbannad när jag insåg att det var samma frågor då också, dvs just de delarna som jag inte läst igen med tanken "att de kommer ju inte en gång till".... Ytterligare en erfarenhet rikare alltså! Chrille började på ett nytt jobb som innebar stora förändringar här hemma och väldigt begränsad ledig tid för mig på kvällarna.


Sommaren kom och Bita blev vildare och vildare. Kiva flyttade hemifrån. Hon fick ett bättre liv i Trelleborg där hon är sin nya husse och mattes allt. Hon behöver inte längre sitta trånande i hundgården när fajta och bita drar ut på allehanda äventyr.... Ett beslut som givetvis var tungt men ändå så lätt.... Hon har det kanon bra och lever livet!!


Sommaren bjöd också på årets vallningshändelse när Fajta blev godkänd vallhund! Jag blev så otroligt glad och stolt över mina två "bästaste" den dagen!! Klart träningen här hemma på ca 20 inlånade får hade gjort sitt!!


Hösten kom och skolan, mörkret, regnet och stressen börjar om igen. Hösten har varit motig på många sätt. Jag har haft mycket att göra med skolan, klubben, träning, hem och familj.... Men allt har samtidigt varit roligt, utmanande och, för det mesta, jäkligt kul!!


En av höstens höjdpunkter var som vanligt "Skillingarydslägret". Man hinner inte åka hem förrän man längtar tills nästa år. Och detta läger blev inte annorlunda. Jag träffade en av de mest fantastiska personer jag någonsin mött, Berit Sjöberg. Hon kommer alltid att finnas någonstans inom mig när jag tränar hund. Hennes leende, glädje, entusiasm och kunskap har etsat sig fast i mitt inre för alltid.


Under hösten började även Bita få följa med till klubben för lite grundträning. Inget allvarligt, utan mest lek och trams. Men man kände ganska tydligt att det var dags för henne att börja arbeta lite.


Sommaren och hösten bjöd inte bara på glädje.... Två nya stjärnor tändes på himlen och de som fyllt de platserna saknas numera i mitt liv. Det var inte några av mina närmaste och käraste, men det var människor som jag höll av.... och fortfarande håller i mitt hjärta...


Och vintermånaderna stod för dörren hade jag mer än någonsin att göra. Hundträning, familjeliv, studier och arbete. Och nu är snart året slut.... Vart tog det vägen?


Sammanfattningsvis så är jag nöjd med året.


Jag är skitglad över att ha fått förmånen att träna för Andreas Rundqvist ytterligare ett år. Han har hjälpt mig att utveckla mitt tränande och tävlande till en härlig nivå, en nivå där jag kan känna mig säker, stolt och på väg! Han har klart visat hur enkel hundträningen egentligen är!


Jag är skitglad över mina träningskompisar som jag inte skulle klara mig utan, även om det ibland är underbart att åka ut sent på kvällen och vara ensam med min hund under stjärnorna.


Jag är speciellt glad över att jag åter igen fått förtroendet av Josse att köpa en valp av henne, trotts att man kanske inte kan kalla oss för storbönder! Josse, du är guld värd! Som träningskompis, ressällskap, uppfödare, vän och tankeläsare!!!


Jag är skitstolt över mina två hundar! Fajta som visat mig hur fantastiskt det kan vara att träna och tävla hund. Över min lilla Bita som under dagens träning visade framtassarna! Från att mest varit en tokig valp som hänger i kopplet och skäller, att hoppa och studsa som en känguru på LSD när man träna till att helt plötsligt vara "träningsbar" och kännas på gång, utan att det ens var meningen...och jag vet knappt själv hur det har gått till....


Sen är jag väldigt glad över alla nya och gamla bekantskaper under året. Vissa har djupnat och övergått till härlig vänskap!


Och sen så har jag ju åter igen fått lära mig att pengar inte är allt....fick precis kontrolluppgifterna från jobbet. Hela 19 564:- har jag tjänat i år..... Tur att jag är så rik på annat!!


Jag hoppas att 2009 kommer att bli ett spännande år! Fyllt med nya intryck, nya människor och nya erfarenheter! Fyllt med glädje, sorg och sol.

Och jag hoppas att ni alla där ute också får det!


GOD JUL!!

Tack alla vänner för fina julhälsningar både per post, mail, gästbok och sms!!

Själv har jag inte hunnit mer än de vanliga som läggs på lådan.....

Men nu vill jag önska er alla där ute en
RIKTIGT GOD JUL!!!


Julavslutning med träningsgänget!

MMS

Julavslutning med träningsgänget!


Tack Josse! Äntligen fattar jag!

Go to fullsize image

Nu har jag fått reda på hur det ligger till. Jag fick ett mail av Josse som förklarar allt!!

Både  rentjurar och renkor får horn på sommaren.
Tjurarna fäller sina i  början av vintern.
Honorna behåller sina horn tills de kalvat på  våren.
Det betyder att alla jultomtens renar är honor.
Det borde man  ju ha begripit.
Det måste vara kvinnor som klarar av....  

....att dra en fet karl i röda kläder, till rätt adresser,  
runt hela jorden, på en natt, utan att fara vilse. 

99 saker om Bita...nästan

Melvin ville att jag skulle svara på en herrans massa frågor. och jag har ju inget annat för mig när matte bara sitter och latar sig.
1. Tre namn jag lyssnar till:

Bita, Skita och Lillan
2. Någonting jag tycker om med mig själv:
Är man så otroligt bra som jag så är det svårt att välja...
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv:
Hmmm... skulle väl vara att jag inte fick komma före Fajta och bli mattes bästa stjärna.
4. Detta är jag rädd för:
Dammsugaren, men säg det inte till någon...
5. Tre saker jag vill ha varje dag:
Matte, mat och lite kattbajs
6. Tre saker jag absolut inte kan göra:
Ha alla fyra tassarna i marken samtidigt när vi tränar, förstå varför jag inte får sno saker från lillmattes rum när hon inte ser, det där märkliga momentet rutan som tydligen är så himla viktig
7. Detta tycker jag om att göra:
Hoppa, retas och sitta i mattes knä
8. Detta vill jag göra just nu:
leka med matte och hennes roliga bollar. ja.... hon säger nästan varje dag att det faktiskt är HENNES bollar. jag ser ju aldrig henne leka med dom själv...
9. Bästa känslan:
När jag rullat mig i kattbajs och tacklat omkull storasyrran!!
10. Värsta känslan:
När det ska städas och grejas här hemma. jag försöker göra snygga tassavtryck på golvet och lite hemtrevligt, men dom ska alltid sabba allt!
11. Egenskaper jag gärna ser att min partner har:
Rufsig, busig, galen och såklart att den lyder mig.
12. Är jag kär just nu?
Hallå!! Jag är liksom bara 10 månader!!!
13. Jag vill gifta mig... 
Låter livsfarligt. matte har varnat mig för råttgift.
14. Följande tre saker vill jag göra innan jag dör:
Visa den där pisspottan Fajta att jag faktiskt är bra mycket bättre än henne, Vinna alla tävlingarna med matte och ha egna får att sköta om!
15. Min käraste ägodel:
Matte
16. Något jag vill ha i present:
Sånna där bollar - EGNA!!
17. Detta har jag på mig just nu:
på mig? jag har skakat av mig både syrran och katten
18. Favoritkläder:
Skulle gärna vilja ha ett likadant täcke som syrran, men matte säger att jag är alldeles för frisk och fräch för det.
19. Favoritdjur:
Border Collies
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest:
har nog bara hört den där Mamma Mia....
21. Favoritlåtar just nu:
Winner take it al...dom sjunger om MIG!
22. Roligaste/tråkigaste ämne i skolan:
Det är så roligt att tackla matte på benen när jag ska sitta brevid henne, tränar just nu mycket på att smyga framför och fälla henne. Gud vad jag kommer att skratta! Det tråkigaste är när hon TVINGAR mig att stå blixstilla....
23. Stjärntecken:
en gång stjärna, alltid stjärna!!
24. En bok jag älskar: 
Måste vara mattes plånbok. Hoppas den växer så jag kan få ett sånt där täcke utan att skada mig först!
25. En film jag älskar:
Alla djurprogram som låter
26. Tv-program jag gillar:
Alla djurprogram som låter
27. Favoritdoft:
kattbajs!! Gärna över heeela kroppen
28. Detta äter jag gärna:
Kattbajs och mattes fingrar, men dom sitter så jäkla hårt....
29. Dricker helst:
Ur regntunnan ute
30. Favoritgodis:
Allt!!!
31. Hit vill jag gärna åka på semester:
Har redan varit där en gång, Öströö, fatta många får alltså!!!
32. Färg på mina ögon:
Bruna
33. Min längd:
På höjden eller längden? Lagom iallafall!
34. Jag tror på:
Matte som kan otroligt mycket saker!
35. Jag spelar:
gärna att jag är ledsen och rädd......
36. Person jag beundrar:
Lillmatte! Hon har miljarder roliga saker på sitt rum!
37. Så här bor jag:
På dagen i hundgården, där har jag mycket att fixa och dona med. jaga bort rådjur, skrämma sopgubben och sånt. inne ligger jag helst under tv-bordet i min bur eller brevid mattes säng (synd bara att syrran har tagit närmaste platsen, men det ska det nog bli ändring på ska ni se).
38. Antal döda krukväxter i hemmet:
jag har faktiskt slutat använda växterna som tandtråd. insåg att det fastnade mer än jag fick ut
39. Det här tänder mig:
BOLLAR!!!!
40. Det här gör mig avtänd:
När matte åker iväg med syrran och jag inte får följa med. livet är bra tjatigt ibland alltså....
41. Favoritfärg:
Svart!
42. Favoritcitat:
Ge alltid 140% Det blir så mycket roligare då!
43. En hemlighet jag vet:
Tror ni att jag är så lätt lurad eller? det får ni inte veta!
44. Bästa present jag fått:
Present? vad är det?
45. Senast köpta skiva:
Skiva.....har ju bara hört den där Mamma Mia
46. Det jag är mest nöjd över med mitt utseende är:
Min ragg!!
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är:
Va? fattar inte frågan!
48. Udda förmåga/egenskap:
jag skan simma fastän jag bottnar!
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara:
Tiger! Har sett dom på tv och dom har skitstora tänder!! Då skulle syrran nog inte vara så kaxig längre!
50. Vad lyssnar du på just nu?
Försöker koncentrera mig, så jag har stängt av...
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?
Åhh... ingenting, matte är ju lat sa jag ju!
52. Var är dina föräldrar från?
Den där morsan blir man liksom aldrig av med. ibland tror jag att hon bor här också. Men fördelen är ju att jag får träffa Buy så ofta..
53. Vad är det senaste du installerade på datorn?
Nja.. nu tycker jag att frågorna börjar bli lite väl svåra...
54. Vilken är din favoritrestaurang?
Kattlådan
55. När badade du i en pool senast?
I somras. passade på att bita sänder den också. Då blev matte arg. jag fattar inte, hon ropade ju bita!!!
56. Har du varit med i någon skolpjäs?
Pjäs...är det nån slags tävling? kanske!
57. Hur många barn vill du ha?
Åh, vad jobbigt. Nä tack!
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?
Mamma Mia har jag ju sagt nu hundraelva gånger. FATTA!!
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?
jag röstar så klart på mig själv!
60. Vad har du för TV-kanaler?
kanaler? Menar du sånna med vatten i?
61. Har du åkt moped någon gång?
Nä verkligen inte. jag har fyra ben och kan springa superfort!
62. Har du busringt någon gång?
Hee....
63. Har du fått felparkeringsböter?
Är aldrig stilla tillräckligt länge för att någon ska hinna
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm?
Helt klart det jag ska göra när matte släpper ut mig nästa gång! vart finns det?
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt?
en gång tror jag att jag var i halmstad eller Göteborg eller vad det nu var, jag vet inte riktigt
66. Har du en egen trädgård? 
Egen.... nä jag måste dela den med syrran och katten
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?
Uppfinnar Jocke!!
68. Kan du alla orden i nationalsången?
Är det den som syrran tränar på inför sin framtida karriär. Trodde hon skulle bli lydnadsstjärna och inte sångare..
69. Badkar eller duschkabin?
Tyvärr har vi bara dusch....!
70. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden?
mamma Mia
71. Favoritpizza?
jag får bara äta kanterna....
72. Chips eller popcorn? 
Popcorn! katten är den enda som får smaka på ostbågar, så det kanske också är gott
73. Vilken färg på läppstift använder du?
kattbajsbrunt
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång?
Nötter är farligt säger matte
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?
ingen ide! man vill ju gärna inte göra andra besvikna!
76. Apelsin- eller äppeljuice?
Är det sant alltså. Vissa bollar har färgat vatten innuti!
77. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni?
Torrt godis i Lerum
78. Favoritchoklad?
Matte säger att jag inte får äta sånt
79. När röstade du senast?
Jag röstar varje dag på att jag ska få göra först, mest och typ allt. men matte bara struntar i mig och gör som hon tycker!
80. När åt du en hemodlad tomat sist?
Hmmm...snackar du om bollar igen eller?
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?
Ibland låtsas jag att alla på hyllan är mina och inte syrrans. isånnafall har jag vunnit massor
82. Är du bra på matlagning?
Tror inte det. Får inte hoppa på spisen..... Men ni ska veta att jag har försökt!

Här hoppade Melvin över några frågor.. så jag har ingen aning om vad jag ska svara. Antagligen så handlade frågorna om intelligens och sånt, och det kan såklart han inte ett skvatt om!

86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?
nääää..men skulle ju gärna ha ett sånt där snyggt täcke!
87. Vad var det senaste du handlade?
Matte åkte inom hamburger resturangen och åt sån där som bara luktar ljuvligt i hela bilen. men tror ni jag fick smaka????
88. Har du kräkts offentligt?
Nä. Brukade göra det bak i bilen. Där var det ingen som såg....försökte dessutom att få syrran att äta upp det, men hon är alldeles för finkänslig för sånt...jäkla snobb....
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?
För pengar kan man köpa bollar, för kärlek kan man köpa..... just det. Pengar så klart
90. Tror du på kärlek vid första ögonblicket?
Nä... brukar inte vara trevlig vid första träffen. Bättre att visa sin hårda sida och sedan mjukna än att ge någon hela tassen på en gång.
91. Har du ringt något betalnummer?
Har inga egna pengar....
92. Kan man vara vän med sitt ex?
Vad är ex? Extra bra? Extra snygg? Extra snabb?
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?
Gammelmatte tog med mig en gång. Då spydde jag i hennes bil! Det kunde hon gott ha!
94. Hade du mycket hår som liten bebis?
Ganska. men det har blivit mer!
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?
Äger ingen
96. Vad har du i din väska?
Har ingen egen. matte säger att det är hennes grejor.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?
Jaga katten, sätta lite tassavtryck med min leriga tassar efter jag varit ute och skrämt bort alla rådjur.
98. Vad är du tacksam för idag?
inget än så länge. matte är så ap-tråkig!!
99. Tre personer jag vill ska fylla i denna enkät:
Jag tänker inte göra som melvin som måste skryta om att han har kompisar. Fast vi är inte ens kompisar, han kan gå där och snorka sig med sina katter och tycka att är någon viktig person i sina bästa år....tönt... Han är ju dessutom skiträdd för min katt...

De som vill får gärna svara på frågorna!

Borde....

...göra något. Men luften har helt gått ur mig....

Efter jag lämnat Smilla i morse åkte jag och handlade. har ju inte varit så smart de senaste veckorna. Åkt och handlat vid 15.30 tiden på fredag eftermiddagarna....smidigt om man vill träffa 100 andra på Hajen...men inte om man vill handla snabbt och smidigt.

Det tar ändå sin tid och sen ska allt in i kylen också. Köpte tre nya hyacinter som jag fick "jorda-loss" och sätta i fina vaser. Nu längtar jag efter lukten. Hade ett par som var helt överblommade nu, Smilla har en som precis slagit ut på sitt rum och jag kan gå in där och sniffa så länge...

Sen har jag inte gjort mer. Har inte ens orkat få i mig frulle.... sitter i soffan med filt och brasan är tänd. Surfar lite kombinerat med att jag löser korsord. Sitter nog här ett tag till. Får väl masa mig upp och duscha och äta något innan familjen kommer hem.

Förhoppningsvis fortsätter dagen i detta tempo. i morgon blir det till att fixa mat inför kvällen. Camilla kommer med sin flock på eftermiddagen och stannar antagligen över natten. Kul! Så den kvällen kommer att ägnas åt lek, spel, mat och dryck och framför allt toppen bra sällskap.

Söndag eftermiddag drar vi ner till Halmstad för obligatorisk "måste-träffa-släkten-till-jul-fastän-vi-sagt-att-vi-inte-vill-eller-orkar"-träff.  På måndag blir det massage med hundarna och sen sista julklappsshoppingen. Smillas klappar är inte färdiga, och sen ska vi ha med paket till ett spel på julafton, dom är inte heller klara.... tisdag blir det julavslutning med träningsgänget. Måste komma ihåg att ringa och boka ridhuset. Sen är det julafton med anti-jul brunch är hemma först och sen ner till Falkenberg för firande under kvällen.....

Oj.... jullovet i pjamas halva dagarna är nog ett minnet blott innan det ens börjat.... bäst jag stannar i soffan ett tag till....

Doften av nybakat brödNä.. jag har inte bakat igen.... tyvärr.... i morgon antagligen...

Men jag har lovat Kia och Josse receptet på smarriga scones, mättande frallor och latmajjas bröd.

Scones - ca 8 bitar

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
½ dl flytande margarin (eller ca 50 g fast margarin/smör)
2 dl mjälk eller filmjölk

Sätt på ugnen på 250 grader
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke
Tillsätt margarinet och mjölken
Arbeta snabbt samman till en smidig deg
Dela degen i två lika stora delar
Platta ut till rund kaka (ca 15 cm i diameter) med mjölad hand, direkt på bakplåtspapper på plåten
Skåra varje kaka korsvis i 4 delar och nagga med en gaffel
In i ugnen i ca 10 minuter

Ta ut och njut. Godast varma med tex. cream cheese, marmelad, ost eller annat smaskigt.... En helgfrukost tradition hemma hos oss!


Latmajas bröd

½ paket (25 gr) jäst
1 tsk salt
(gärna 1 msk honung)
4 dl ljummet vatten
8 dl vetemjöl
(1 dl solrosfrön eller russin eller lingon eller annat smaskigt)

Smula ner jästen i en bunke (gärna assisten om man har)
Lägg i salt och gärna lite honung och lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Häll på resten av vattnet.
Häll i allt mjölet (och ev frön eller sånt). Rör ihop degen med trägaffel (eller assistent, kan även vara sambo).
Lägg en handduk över degen och låt den jäsa på dragfri plats i 1-2 timmar (typ en bra film)
Smörj en bakplåt och tippa försiktigt över den uppjästa degen direkt på plåten. DEN SKA INTE KNÅDAS!!
Sätt på ugnen på 250 gr och låt degen jäsa medan ugnen blir varm, ca 20 minuter.
Grädda brödet mitt i ugen i 15 minuter, sänk därefter värmen till 125 grader och grädda i ytterliggare 45 minuter. Låt det färdiga brödet svalna på ett galler under en handduk. Jag brukar stryka ytan med lite vatten precis när jag tar ut det ur ugnen, så blir inte skorpan så hård.


Mättande frallor - ca 20 st

1 paket (50 gr) jäst
3/4 dl ljummet vatten
1 msk salt
1-2 msk olja
2 liter vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör till jästen löst sig. Häll på resten av vattnet, lägg i salt och olja och nästan allt mjölet. Arbeta samman degen med en trägaffel. Tippa ut degen på mjölat bakbord och knåda ordentligt ca 5 minuter. Degen ska bli ganska fast och den ska inte klibba.
Dela degen i två och sedan var av dem i 10 bitar. Forma till runda bullar och doppa ovansidan i mjöl (så ser de lyxiga ut sedan).
Sätt på ugnen på 250 grader och låt frallorna jäsa så länge. De måste få jäsa 20-30 minuter.
Grädda sedan mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Utmärka att frysa in. Varje fralla tar ca 30 sekunder att värma i micron!

Bildblogg

Idag var vi uppe och tränade i Lerum.ViljaOch Busy var helt klart för snabba för att fångas på bild.... för det var ju inte så att vi hade bråttom precis. Fyra timmar kan iofs gå ganska snabbt!

Nä... men dåliga ljus förhållanden med usel kamera och MÅNGA raderade suddiga bilder. Men några blev det ialla fallFajta får sin "pås-klämma" och så här fint gick hon efteråt!Vem vågar sig in i denna rutan tro???Vilja vågade

Jag står och gapar och kommenderar som vanligt... att jag aldrig kan vara tyst....Josse hade med sig 75% av sina hundar

BusyBuyOch Melle PelleMin lilla Bita tyckte det var rysligt spännande att träna inne
Bra träning inför framtidens inomhus tävlingar fick vi allafall.... och lite publik som stördeVilja tycker att Kia ska skaffa lite nya spännande saker och visar vad hon önskar sig i julklapp. det ligger helt klart i min träningskorg


Snabb summering

Sitter och sorterar mina protokoll från årets tävlingar och blir så glad att jag vill gärna dela med mig lite.

Vi debuterade i Elitklass 17 maj i Mark. det gick väl som förväntat ungefär. Allt var inte helt klart och Fajta tog över tävlingen....

Men efter ett par starter så började vi hitta formen och slog till med vårt första 1:a pris i Ullared och blev samtidigt Distriksmästare i Halland den 29/6.

Sen en liten down period igen. Nästa första pris kom i Falkenberg 19/7. Sen hade vi ett kort lydnadsuppehåll och Fajta passade på att bli godkänd vallhund.

Sen körde vi igång igen i oktober och fick göra två kassa starter innan championatet var i hamn i Oskarström 1/11.

Nu har det lossnat rejält. 1:a pris blev det även på Schäferklubbens tävlingar 15/11, Varbergs tävlingar 29/11 och nu sist i Kallebäck 13/12

Nu får vi se om det blir fler tävlingar iår. Jag har anmält till Kungsbacka 26/12, men enligt PM så ska vi infinna oss på plats 7.15 på morgonen och det vet i tusan om jag tycker det är sååå himla kul att tävla...

Jag är iallafall väldigt nöjd med vad vi presterat under året. Min första elithund, mina första elitstarter och vi har haft skitkul ihop. 3 titlar på ett år är faktiskt inte alla som kan skryta med heller för den delen!

grrraaa...

Varför går man upp 6.45 på sin lediga dag? Fråga Smilla? Jag har inte en blekaste aning och får inte svar på det heller...... Men vi har en del att fixa med idag. Vi ska baka lussekatter och ta fram allt julpynt. Om vi har tid (läs:ork) så åker vi till stan en sväng och köper lite pysselmaterial inne på Panduro. Smilla har framfört vissa önskemål som kanske kan tillgodoses. Har dessutom tänkt att åka in till klubben i kväll för träning.

I går var det en härlig hundlig dag. Först kom en privatelev med sin unghund. en väldigt trevlig dam. Sen kom Josse och fick vara med och beskåda när sopgubben backade sönder vår fårhage. Min syster kom också och vi åt rester från helgen innan jag och Josse gick ut för att träna våra stjärnor.

Bita fick göra lite olika moment. Hon börjar faktiskt få till ett ganska snyggt "ålande" fritt följ. Ska bli spännande att se hur det blir när det kommer in lite stadga och säkerhet. Hon är vädigt olik Fajta i sitt rörelsemönster och aktion och det känns väldigt annorlunda att gå med henne mot Fajta som alltid varit förhållandevis stabil i "kropp och själ".

Sen Fajta som i princip uteslutande fick jobba med "gå-runt-rutan". Vid ett par tillfällen så släppte all ångest och det kändes kanon bra! Nu ska vi jobba vidare och jag vill verkligen få till det "10-momentet" som vi haft tidigare.

Josse tränade pytte med Busy som har skadat en klo. Buy däremot gjorde mig lite förvånad. Jag har nog inte tittat ordentligt när Josse tränat henne. För här fanns beteenden som vi måste stoppa NU och GENAST innan de utvecklas till något fult. Inte för att jag tror att Jose inte hade rett ut det, men det känns onödigt att lägga tid på sånt, när man har så mycket annat att träna.

Sen kom Mussi också och vi åt kvällsmat ihop halva släkten.

Under dagen fick jag också tillbaka den "stora" uppgiften jag lämnat in i skolan för ett par veckor sen. Antingen är det jag som är grymt duktig, eller också så ställs det löjligt låga krav på oss i lärarutbildningen (jag föredrar det första alternativet), för på 10 inlämnade sidor fick jag en kommentar där jag hade hänvisat till läroplanen och använt Utbildningsdepartementet som referens. Där ville min lärare att jag skulle skriva Lpfö98......


Nu ska jag ringa pappa och se om han kommer hit på frulle! Ha en bra dag!

Jävla idioter!!!

http://aftonbladet.se/wendela/barn/article3901052.ab


Härliga hund

Hon var helt galen! På gränsen till explosion!!!

Sitt i grupp - 10
Plats - 10 
     ända ekipaget som fick dubbel 10:a, han dömde hårt den där Björn Brockner
Fritt följ - 8 - ls, lätt tr, vp vid sakta marsch
     tycker hon var lite slarvig, men ändå helt klart godkänt
Stå-sitt-ligg - 6 - otakt vid vinklar, startar före kommando
     vår riktiga akilleshäl, hon gjorde transporterna sämre än på länge, men det är ju inte konstigt när vi jobbar om i träningen
Ink - 8,5
     några steg, men grymt bra tempo
Rutan - 6 - olydnad, 9 kommando
     hon gick ut åt fel håll först och jag fick dirrigera om, och kom sen lite bakom rutan och jag fick ta fram henne ett par steg
Apport med dirr - 8 - startar vid felaktig ställning
     Hoppsan, hon låg visst ner brevid mig när jag skickade....orutin....dålig matte. Kommendören var övertygad om att det var meningen eftersom hon var så grymt laddad och antagligen skulle explodera när som helst
Metall hopp - 9 - lätt islag tass
     hmmm... kankse ska klippa klorna till nästa tävling
Vittring - 10 - utmärkt
     YES!!!!!!
Fjärr - 9 - flyttar 20 cm
     Supersnyggt!!! Domaren var så ledsen över att hon flyttade fram för han tyckte hon hade grymt snygga förflyttningar!!! Och sen var han så hygglig att han ansåg att momentet var slut när hon gick i taket och hoppade och skällde trotts att jag knappt hunnit ställa upp brevid henne.....

Totalt 267 poäng, 1:a pris och klassvinst

Världens bästaste Fajta!!!
Sen hem och fixa käk och städa lite! Otroligt härlig kväll med Rundqvistarna!!!! Fast synd om Andreas som återigen förlorade alla spel vi spelade....och jag vann som vanligt! Vilket flow vi lever i just nu!!!

Idag tar jag itu med pelargonerna och sen ska jag ner på en valpträff och göra lite reklam för våra kurser. Vardagslydnaden är så gott som full vid alla tillfällen, det finns fortfarande kvar i tävlingsgrupperna! Skit kul!!!

Vi gjorde det igen! 1:a pris och k

MMS

Vi gjorde det igen! 1:a pris och klass vinst


Det är lucia på gång!

MMS

Det är lucia på gång!


Lyckliga jag

dagen började med stress.... jobbet ringde 7.40 och undrade om jag kunde jobba mellan 9 och 15.30... Där satt jag i underställ, träningssugen och med en trött, sur fem åring som inte ville borsta tänderna och aldrig mer i hela sitt liv kommer att kunna skriva för att JAG har slarvat bort hennes hästpenna igår när jag var så himla dum och städade på hennes rum.

Klart jag ställer upp på att tjäna lite pengar. Slänger in ungen i bilen och hotar att ge bort hennes jacka till barnen i Kina om hon inte slutar gnälla ögonaböj, slänger av henne på dagis och gasar hem igen. Av med underställ och på med civila kläder. 2 knäcke och en kopp alltför varmt kaffe och ner till bilen igen och swich så förvandlas jag till underbara fröken med allt tålamod i världen och är på jobbet 9.05....

Jobbade och slet hela dagen och hämtade sen Smilla och vi drog till Hajen för att handla. Hade egentligen tänkt att handla i morgon, men då fick jag visst också jobba. Hem med tunga kassar och sur dotter som inte fått 10:-s kula....

Möts av sambon som egentligen inte skulle komma innan sent och vips! så kan jag åka och träna! Ringer in Josse och Ibbe i all hast och halkar in till klubben!

Bita börjar med att "göra" alla Lk1 moment! Tror knappt det är sant att vi har en start i alla momenten! Inte alls planerat så jag ser det som bonus!

Fajta gjorde ett piss dåligt fritt följ..... men "gå-runt-rutan" börjar se ok ut. Fick lite tips av Josse som givetvis är ovärderlig i min träning. Vad hade jag gjort utan dig???
Inkallningen var den bästa på länge. Har kört dk på ställandet ett tag och det har gjort susen på farten! Märkligt kan tyckas, men för mig är det så enkelt och självklart att tydlighet ökar säkerhet!
Dirr apporten var bläää. Hopp-metall grym. Fjärren häftig.

Vilade lite och körde sen rutan, super, och kunde inte låta bli lite till fritt följ. Märkligt... inte bättre än 30 minuter tidigare.....

Sen var det lek och bus (nu fick du väl ändå bra störningsträning Kia?) innan jag susade hem.

Nu väntar vi på snön.... måste komma.... jag fryser ända in i skelettet!!!I morgon blir det jobb, stress, lucia, stress, handla igen (surt att jag storhandlade när 5% rabattkupongen låg hemma i brevlådan, små handlar i morgon och får väl utnyttja den då), stress, laga mat, stress och sen IDOLFINAL!


Nu får den se till att lysa

Idag köpte jag mig en ny foundation. Den ska inte bara PERFEKT och ÄKTA (hur översätter man "true" liksom) matcha mitt skinn utan även skydda mot solen. SPF 15!!! Så nu får den börja lysa igen!!!

Längtar snart ihjäl mig efter sommaren!!!
Snabbare, snabbare... kom nu, snälla sommar!!!

Mission Impossible del 1Original idea: Camilla Svenäng

Starring: Busyborder Bita, Sagatorpets Pysen, Åsa Mårtensson

Handling:

Uppdraget handlar om att Bita ska våga sig in i den läskiga lådan som Åsa rotade fram ur eldningshögen. En modifierad öl-låda med halt underlag.....

Pysen, den kloka ledaren tar snabbt kommandot och instruerar Bita hur uppdraget ser ut.Bita ställer sig frågande till säkerheten kring uppdragetEfter mycket övertalande och mycket bakgrundfakta så lyckas Pysen övertala Bita att försökaEfter mycket om och men och stort drama så lyckas Bita sätta två tassar i lådanFortsättning följer.... uppföljaren är under inspelning och beräknas att visas i mars 2009


Det är oskarström man ska åka till

MMS

Det är oskarström man ska åka till för att tanka!


måndagsblogg

Jodå Josse, jag lever. Och det gör mig faktiskt ganska sur....

Var ju ute och dansade i lördags. Det blev sent, livat och kanske en cider för mycket

Vaknade i går morse, eller kanske var det förmiddag förresten. Och självklart var jag trött och seg och dessutom med rygg smärtor som inte var av denna värld. Men vad gör fråken Mårtenssom tror ni?

Jo, hon kliver piggt och raskt upp. Tar hand om hundarna, matar katten, fixar frukost mm....sen duschar hon och åker ner till Halmstad för att hämta dotterna, hämtar pizza till hela familjen plus syster.... Med ett leende på läpparna och med tungt huvud och en sliten kropp och  med pissigt ont i ryggen.

Varför i hela friden kan inte jag någon gång få vara den som faktiskt inte orkar eller vill?? Varför får andra lov att må uselt, men aldrig jag?

wow! High school musical med svens

MMS

wow! High school musical med svenska röster! Ger oss dagens största skratt


Vad vore en bal på slottet?

Mot en kväll med "stjärnor på is"? Det får jag veta i kväll... det där med slottet är kanske att ta i. Jag och gammal klasskompis ska spendera kvällen i syrrans 1:a innan vi går och gör stan osäker.. Som Bambi på hal is typ... inte igår jag var ute precis! Mest intressant blir det att spendera kvällen i syrrans 1:a. Hon är flyttagen och har varken tv eller radio. Tur att vi sjunger såååå bra jag och min kompis!!! Annars har jag masserat hela dagen! Super bra kurs!! Shit en sån massa muskler Fajta hade... och oj... vad hårda dom va.... men det ska det bli ändring på nu! Ha så kul i kväll alla vännner! Och avslöja inte i kommentarerna hur det gick på isen idag. Jag kollar på datorn i morgon. Läget lär vara horisentellt och vad passar då mer än män i tajta trikåer och vassa tår?

Har man inget roligt för sig, så skaffar man

Send your own ElfYourself eCards

Skolan

Nu är jag äntligen klar med vfu-uppgiften. Det gick segt...väldigt segt... Inte alls van vid att skriva på det där speciella sättet som man ska göra vid vetnskapliga undersökningar. Vi har inte haft så mycket inlämningsuppgifter denna kursen och det är inte alltid lätt att hitta flytet. Men nu är den iallafall klar och inlämnad. Skönt!!
det som återstår av årets skola är två föreläsningar, litteratur och förberedelser inför temaredovisning efter nyår. jag har som uppgift att fixa "bjäller vantar", två palmer och pappersbananer. Lite lagom pyssel så här lagom till jul!

Eftersom arbetet drog ut lite på tiden fick jag och Josse flytta fram dagens träning till i kväll, vilket alltså innebär att jag har halva eftermiddagen "ledig". Inte alls väntat och nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Eftersom jag jobbar i morgon så borde jag kanske ta fredagsröjjet redan nu... men vem orkar det liksom? Känns så onödigt att städa när det är pissblött och lerigt ute. hundarna drar in mängder med skit! Speciellt nu när vi inte har någon stor hallmatta som samlar upp skiten. Om bara min skattepengar kunde hitta in på kontot så ade jag kunnat åka och köpa en nu när jag har tid... Apiga myndigheter som ska låta mina pengar sväva runt i ingenmansland i en en hel jäkla vecka. De lämnade skattekontot 29/11, så nu tycker jag faktiskt att de skulle komma.... Så jäkla surt att vänta på¨något man behöver så mycket!!

Jag hade tänkt att köpa en soffa i år, men budgeten sprack redan i tisdags när jag och Smilla åkte till Gekås. Hade iofs tänkt att köpa en soffa redan förra året, men det sprack då också. Antagligen så får jag aldrig en ny soffa.....

Kalla fötter?

Kolla här så smidigt
USB Heating Shoes


Underbara rosa tofflor som värms upp med hjälp av datorns USB!!! Det finns även plats för batterier om du inte bär med dig datorn över allt!


http://www.smidigt.se/10-usb-prylar-som-varmer-i-vinterkylan/5481/

Inomhus träning

Jag och Josse funderar på att åka upp till Lerum under vintern och hyra en inomhushall för lite träning. Är det någon som vill följa med?  Man hyr hallen hel eller halvdag och betalar ett pris oavsett hur många deltagare man är.

Det kommer att bli någon förmiddag antagligen! Hör av er till nån av oss! asa@brakstakarna.se eller josefin@busyborder.se


Hallarna finns hos Alfa Hundcenter


Pås-klämma???

Ja... en del går runt med en klicker i fickan. I fortsättningen kommer jag att ha en plastig pås-klämma med mig när jag tränar. Vad jag ska ha den till? Ja, det får ni fundera på ett bra tag!!!

Det var alltså dags för träning för Andreas i går. Oj, vad länge sen sist... Då var det 30 grader varmt och vi åkte och badade hundarna efteråt. Nu var det snåligt rått, men uppehåll!

Fajta fick börja med fria följet. Det är ju överlag helt ok. jag får 8,5 - 9 på tävling. Men det kan ju bli hiskeligt mycket bättre. Framför allt positionen, där hon allt för ofta halkar fram lite. Andreas tror att det blir en svår nöt att knäcka, men vi gjorde lite basic kontakt och koncentrations övningar. Och som vanligt när Andreas tipsar, så fungerar det!!

Sen var det "gå-runt-rutan". Jag bävade för detta och hade försökt att smita förbi momentet och avleda honom, men se den gick inte. Iallafall så var Andreas hygglig nog att berätta EXAKT vad jag gjort för fel (himlar med ögonen och verkar oförstående) och hur vi ska kunna lösa det. Det jag har gjort den senaste tiden är helt rätt. Hon måste hitta trygghet i momentet igen. Några nya tips med externa belöningar och fantasi, sen ska det nog gå vägen det också.

Och nästa moment var rutan. Som jag varit så stolt över...nu kom jag ner på jorden igen.... Med plastband, pinnar och hinder så fick vi till riktigt fina beteende som helt klart är värda att satsa på, även om folk kommer att tycka vi är ännu konstigare.

Som vanligt efter en Andreas träning så är jag taggad till tänderna. Massor med nya tips och idéer som ska bli så jäkla roligt att jobba med. Busy fick göra en basic övning på dirr-apporten som jag kommer att köra med Fajta också. Så vi har massvis nytt och roligt att träna på. Det ända vi saknar är tid. Men den ska jag nog hitta någonstans.....


En hundlig helg avslutades kanonbra. Och nya veckan börjar med att bägge vovvarna fick massage upp i Kungsbacka. Till helgen håller Belinda och Anna en kurs i hundmassage för hemmabruk. Där finns några platser kvar, så har ni inget för er på lördag så tycker jag att ni ska ta chansen!! Läs mer på http://www.hundiharmoni.se/kurs.html.