Tunna i vägen

Idag var det en tunna som stod i vägen för våra toppen poäng på hemma klubbens tävlingar. Fajta blev osäker (!) när tl kom gående med apporterna till dirrigerings apporten. Hon backade bakom mig och dumma jag rättade inte upp henne. Så när jag skickade till konen, så drog hon till tunnan. Ett helt sunt beteende, men det blev ju lite tokigt. Jag fick iallafall henne till konen och efter ett struligt skick fick hon hämtat rätt apport. Och jag som ÄNTLIGEN skulle få ett vänster skick på tävling.....

Men vi rodde hem det!. Vann med klassens ända första pris!Det som är skönt, det är att hon börjar kännas relativt stabil på tävlingsplanen. Nu ska vi bara få till riktigt allt, sen kanske poängen börjar ramla in!! dagens höjdpunkt var en superfin vittring och stort tack för alla applåder efter en godkänd "gå-runt-ruta", de värmde verkligen!!!

Sitt i grupp - 10
Plats - 10
Fritt följ - 8,5 - vp, långt fram ibland
Gå runt rutan - 9 - dålig framföring
Ink m stå & ligg - 8,5 - steg i ställ & lägg
Rutan - 8 - Extra kommando, ej rakt i rutan
Apport - 5 - flera extra kommando
Hopp apport - 9 - ngt tveksamt tagande
Vittring - 9 - tempo, slarvigt tagande
fjärr - 8 - flyttar fram

269, 5 poäng, 1:a pris och 1:a plats

Massor med varbergare var med och tävlade! Skitkul!!! Extra stort grattis till KIA och FLY som inte bara blev uppflyttade till Elit, utan även vann Lk3!!! Och stort grattis även till Christel och Doxa som även de blev uppflyttade till Elit!!!Vill även bjuda er på en liten försmak på julen. Här är tomtarna som jag och Smilla gjorde förra helgen!


Planer för våren

Gå in på www.busyborder.se och klicka på valpar!

Halsband

Egentligen så är det ju skit tråkigt att göra reklam för en tävling, eftersom det minskar mina egna chanser att vinna...

Men jag gör det ändå. Vinner inte jag så vinner ju någon annan ändå?

Kolla denna sidan om du vill vara med http://tricolordogs.wordpress.com/2008/11/26/tavling-3/
Det är så härligt med gamla hus. D

MMS

Det är så härligt med gamla hus. Det är precis 0 gradigt ute och vi har 15 grader i köket!


Ännu en vfu vecka

Så går jag in i andra och sista vfu veckan för denna gången. Det känns bra! Det är roligt att få praktisera sina nya kunskaper även om jag tror att jag retar gallfeber på arbetslaget på avdelningen där jag är. Barnen får stor frihet och får testa sina förmågor till det yttersta, istället för att hjälpas med dittan och dattan. Spännande! Det är ju det som är förmånen med att vara elev. Man får ta tid på sig, och man får göra "tokiga saker". Man får också ibland bara sitta och studera, känna av och lyssna. Något som inte alltid hinns med under en ordinarie arbetsdag. Då är det blöjor som ska bytas, rapporter som ska skrivas, vikarier som ska ringas in och mat som ska dukas bort mm.

Annars så är denna veckan relativ lugn. Chrille kommer att hålla sig i "närheten", vilket innebär att han antagligen kommer hem varje kväll, vilket också innebär att jag får lite träningskvällar denna vckan. Vill till att förvalta dem väl. Känner mig inte riktigt förbered inför helgens tävling. Men det gör nog inget. Gamla erfarenheter med både denna och tidigare hundar säger att det ändå går piss när man tävlar på hemma plan......

Medlemsmöte på tordsdag kväll. Det är det ända som är inplanerat. Jag ska även försöka ringa en ny privatare som vill ha tid. nästa vecka återgr allt till det normala och denna tjejen kan köra dagtid, vilket passar mig ypperligt! På tal om kursare! Glöm inte att det redan nu går att anmäla sig till vårens kurstillfällen. Kolla hemsidan www.brakstakarna.se!!!

Träning i vinterkylan

Idag åkte jag med vovvarna till Josse för lite träning.

Var inte nöjd med vittring och apportering. Resten kändes bra. tycker att "gå-runt-rutan" känns ganska bra nu.  Kvar är dock framföringen efter "ligg". Den är fortfarande katastrof, men vi jobbar på det.

Bita var galen som vanligt. Kul, kul även om det ibland är lite frustrerande att ha noll kontroll.....

Massor med bilder på hemsidan www.brakstakarna.se. Synd bara att solen passade på att gå i moln de timmarna just vi var ute. Den tittade fram lite på slutet när valparna fick lite träning, men annars "lyste" den med sin frånvaro!  Undra förresten hur länge vi kommer att kalla dem för valpar.....?Galen panna!!Duktig på apportering!Och fina pålitliga Fajta!!Busy visade upp en måttligt road sida idag....Och Buy visade att hon minsann klarar av att ta över rollen som lydnadstjärna efter mamma!


Kolla!!

Jag skickade in en bild på Bita för en fototävling för ett tag sen!

Kolla så bra det blev! Jag hade ingen aning om att det skulle bli så stort!eller kolla här och gör en egen....

Meddelande

till vännerna på Space!!

Jag kan inte logga in och därför inte heller lämna några kommentarer hos er. jag har försökt att gå runt och kring alla möjliga sätt, men det går inte.....

Men jag ser er och läser......


Kylan förvrider det mesta

Vi får alltid problem med antennen när det blir kallt. Jag och Smilla sitter och vär åt sönderhackade program. men världens bästa sambo har klättrat upp på glashala plåttaket och ska fixa det!

lite snöig rast!

MMS

lite snöig rast!


Underbart att ha hund

Åkte ikväll iväg till en grusplan i närheten för att träffa ett nytt ekipage. Jag var lagom inspirerad innan för jag frös och var ruggigt trött efter en lång dag på min vfu-plats. Helst av allt ville jag krypa ner under filten tillsammans med Smilla och kolla på Mamma Mia filmen hon fick av Chrille idag.....

Men vilken tur att jag begav mig ut. Det nya ekipaget svarade ruggigt bra på apporteringsträningen som stod i fokus. Det är så skönt när man ser snabba resultat i träningen, speciellt hos nya ekipage. Min sätt att tänka hund är lite annorlunda det sätt som är "på modet" just nu och därför blir det extra tydligt när man lägger fokus på andra bitar. byter lite belöningstekniker och så. Och där är apporteringen ett säkert kort. Jag är ju expert på just det omentet efter en jäkligt kämpig inlärning hos min egna svart-vita!  Man glömmer lätt hur mycket vi jobbat och slitit med framför allt leken och just apporteringen. Det har varit de största problem för oss, och det kan man inte tro idag!

Efterår hade vi givande samtal om dittan och dattan! Alltid roligt med hundsnack!

Sen tog jag ut mina egna stjärnor! Och över oss var det också fullt av stjärnor. Det var en sån kväll när hundträning är det absolut bästa som finns i hela världen! Vi tränade, lekte och hade så himla underbart ihop. Bägge tjejerna visade upp sina absolut bästa sidor och vi märkte knappt när saltbilen körde förbi eller snön började falla!!

Bäbis FajtaBäbis Bita

Puh....

Det blev en sån där morgon. När tänderna inte ska borstas, hårbanden är fel, tröjan är äcklig och mössan inte ska vara på huvudet. Men till slut så kom hon iväg iallafall. Pappan var sen, så då fick han köra henne också. Skänt att slippa en extra tur till stan!

Jag hinner egentligen inte skriva själv, men måste be er kolla denna länken http://tricolordogs.wordpress.com/2008/11/17/forr-vs-nu/

Vild vittror

I går kväll blev det vittringsträning såklart! Efter helgens tävling är jag trött på plockande och velande. Eftersom Fajta så gott som ALLTID (99% av fallen) kommer in med rätt pinne, så vet jag att hon har förståelse för momentet och vet vad det går ut på. Nu ska jag bara få bort plockandet.

Vi gjorde fem repetitioner där hon plockade första och fjärde gången. De andra gångerna var klockrena. Speciellt sista där hon var jäkligt nog med att inte ens gå fram till någon annan pinne än den rätta. Hon visade istället fram ett väldigt fint sökbeteende där hon tog vittring i vinden och drog direkt till rätt pinne. Det här ska nog bli bra!

Pytte lite fritt följ, som egentligen bara bestod av grundövningar som jag gör alldeles för sällan. Det är bra att ha elever ibland, såman kommer på allt viktigt grundarbete som egentligen behöver underhållas hela tiden, men som ofta ställs åt sidan för "tävlingsmoment".

En härlig dumruta där hon faktiskt själv bjöd till ett par gånger. Det känns skönt att även om jag har total "fuckat-up" hela momentet så kan man göra om och ändra. Att man får en andra chans!

Underbara rut skick till vanliga rutan! Hon ger allt och har en enorm fokus! Det är så härligt att se. Att jag sen har ett jäkligt bra stå som gör att hon slirar runt i leran när jag ställer henne, det är så läckert!

Lite fjärr gjorde vi också: Jag är jätte nöjd med fjärren från tävlingen. Hon hade ett tveksam sista sättande från stå och jag fick göra ett dk där, men annars så höll hon positonen fint. Så nu kör jag på som jag gjort det senaste, men olika avstånd och positioner på mig. Använder min kropp mer och får ett bättre flyt och rörelsemönster.


Bita fick göra allt hon kan. Ingång, något steg, sitt, ligg och stå. Där börjar hon bli säker nu. jag kan gå ett varv runt henne i alla positionerna. Lite apportering och inkalning blev det också innan hon och hennes syster Buy fick trakasera en stackars långsam Cattle dog. Det var så roligt att se. Bita var skiträdd för Castor och sprang bara med om hon fick vara sist. Buy sprang först och fick stanna och vänta in honom. Castor själv var nog mest förvirrad över situationen.... Hihi!

Bröd - frallor - tårta - pepparkakor

Det är vad vi har fått gjort i eftermiddag! Jag jobbade fram till 13:30, så vi har fått en lång eftermiddag tillsammans, jag och SmillaIkväll bär det av in till klubben för träning och tårta! Fajtas lydnadschampionat ska firas tillsammans med träningskompisarna. Jag ligger lite lågt med träning denna veckan. Igår var det styrelsemöte och på torsdag har jag en privatelev, och att sen jobba hela dagarna på småbarnsavdelning tar på krafterna. Sen kommer ju allt det vanliga upptill. Iallafall när man är van vid att kunna sitta och lata sig hela, långa dagarna.... Jag undrar hur i hela friden jag hann med ett liv när jag jobbade heltid!!

Det regnar ' lite'

MMS

Det regnar ' lite'


Framtidsyrke?

Igår kväll åkte vi till pizzerian för att fira min vinst (kändes urlyxigt!!)

Smilla: - Mamma, du som bakar så goda pizzor kanske skulle bli pizzabagare
Jag: -Åh, tack!
Smilla: -Då kunde du ju jobbat här, så du kunde köpa dig en ny bil!

det börjar närma sig en magisk grä

MMS

det börjar närma sig en magisk gräns


Retligt

Jäkla Fajta som inte kan hålla tänderna i styr. Hon plockade i två pinnar på vittringen idag innan hon tog rätt och kom in fint.... Men vad gör det när man får en 10:a på rutan och en sketasnygg fjärr!!!

Sitt i grupp - 10
Plats - 10
Fritt följ - 8,5 (vp, sent sitt)
Går runt rutan - 8,5 (slarv i transporten)
Inkallning - 9 (steg, ojämt tempo)
Rutan - 10
Dirr apport - 9 (slarv vid tagande)
Hopp apport - 9,5 (tvekan vid tagande)
Vittring - 0 (lyfter fel pinne)
Fjärr - 9 (dk)

Summa 268,5 poäng, 1:a pris och klassvinstJag hade anmält till Ängelhom i morgon, eftersom jag trodde SK Varberg skulle ställa in denna tävling. Men nu struntar jag i att åka dit och tar med mig Bita på valpkurs istället! Är så nöjd med Fajta idag, så det vore synd att förstöra det med en tävling i morgon som kanske går skit..... Nu väntar vi till Varbergs tävlingarna istället!

Bästa idolen igårVar helt klart Robin B. Hittade inget bra klipp med gårdagens framträdande så ni får hålla tll godo med detta som han gör grymt bra! Men kolla här om ni missade det http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.717221

Blir vi bara av med först Johan och sen Anna, så har vi ett grymt bra startfält!

Idag har en stjärna har hittat sin plats på himlenDet finns saker vi inte kan styra eller förutse
Det finns liv vi aldrig kommer att leva
Låt minnet berika och påminna
dig och mig om livet....

På besök utanför mitt sovrumKortet är taget genom sovrumsfönstret

Nybakat

När jag hämtat Smilla så satte vi igång att baka bröd. Jag mår illa av att äta "fabriksbakat bröd" sen jag läste "Hemliga kocken". Så detta var tredje brödbaket på två veckor! Idag blev det INTE "Latmans brödet" utan goda frallor. Hela huset luktar underbart!

Under tiden brödet jäste och gräddades hann vi leka lite och Smilla hann tom duscha innan det var dags för kvällsmat.
Snart ska jag sätta mig med bokföringen. Momsen skulle varit inne idag, men jag har baske mig inte haft tid....

Dagen har tillbringats på klubben med träning och snack och slutligen också solsken!!
 
Fajta var väl så där duktig. Vissa saker jag är skitnöjd med och andra mindre nöjd med. Men roligt är att "gå-runt-rutan" idag nästan såg normal ut... Tänk att jag har lyckats total demolera hela det momentet.... Fy... jag skäms....
Bita fick mest leka och släpa runt på bänkar. Vi har börjat pilla lite med ställandet och fy vad hon ogillar hanteringen där. Hon tittar under lugg och tar knappt godis. Liknar sin mamma extra mycket vid sånna tillfällen.

Nu ska jag putta lite på sambon som köpt hem material till nya vittringspinnar, bäst han går ut och sågar till dom omedelbums, annars lär det aldrig bli av!

Det svarta hålet!!


Köksträning

Efter att ha röjt på kontoret och bråkat med datorn halva dagen och Smilla somnat så tog jag tag i hundarna.

Köksträning passar utmärkt när jag vet att mina träningskompisar kämpat i regnet inne på klubben i kväll!


Bita fick börja med det enda hon kan - ingångar. Hon gör dom med hela hjärtat och kroppen och hon är så himla rolig när hon kastar runt hela kroppen som hon har noll kontroll över!! Något yttepytte steg fick vi också till. Funderar på att börja slipa lite på vändningarna.... Hon fick göra lite ligg - sitt - stå på babystadie också. Sen kom det viktigaste med hennes träning - att ligga och vänta när Fajta tränade. Och det är svårt, grymt svårt. Speciellt när Fajta får göra roliga saker, som jaga godis i mina händer till exempel. Men hon skötte sig förvånansvärt bra och blängde mest surt på mig och stora syster som fick göra roliga saker!!

Fajta fick också en omgång med "frivilliga" ingångar med sug. Grundövningar som vi gör alldeles för sällan. Eftersom utrymmet i köket är väldigt begränsat så passar den typen av övningar perfekt. Hon fick göra lite "tyst" fritt följ med vändningar och steg förflyttningar. jag behöver plocka bort massor med tävlingstänk hela tiden och jobba mycket med attityd och vilja istället. En snabbis av fjärrförflyttningar med fokus på fart och stadga blev det också innan vi började med ett "trick":

Jag har aldrig lärt några av mina hundar trick! Jag har varken intresset, fantasin eller tiden. Men nu har jag bestämt mig för att köra några "alternativa" övningar med Fajta. Små enkla saker mest för att plocka bort tävlingen ur vår träning och fokusera på annat.

Sen fick Bita komma och göra några snabba ingångar som belöning för sitt tålamod! Träning är bästa belöningen!! Härligt!!


Livet i en liten ask


Rastat kameran

Idag tog jag med mig kameran och mina tre träningssugna vänner ut i blåstende fick springa lite för att bli varma i kroppenPysen valde att klättra i träd iställetSen började vi träna. Här skickar jag Pysen till rutanAttans... han la sig utanför....Åh... jaja.... tar de andra två ett tag och Pysen blir lite stött..de är allt fina mina tjejer

Vi struntar i allvaret och leker lite iställetDet är ju jobbigt det härKan vi inte gå in nu? Undrar PysenMan blir ju helt slut av att tränaÅhh... låt mig vila...


Smurfiga nyheter

Idag gjorde jag stora smurftestet och fick reda på att jag är en riktigVem är du? http://bluebuddies.com/smurf_fun/smurf_personality_test/smurf_personality_test.htm

ny pris rapport! Ser bra ut.

MMS

ny pris rapport! Ser bra ut.


Ännu en Bylund

Alltså han är för skön! Lyssna på hans tankar om inredningsprogram http://rixfm.se/webbradio/audio.php?mode=rixfm&id=3291

Utmaning

Vi har blivit utmanade av Christel http://blogtown.se/blog.php?id=zammy


De regler som gäller är: Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade. Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor. Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.                     Fast det skiter vi i. De som vill får gärna svara på frågorna ändå!!

Fajtas svar:
1       Säg inget till någon... men jag är lite rädd för min mamma....

2       Mina ögon fungerar som ficklampor när det är mörkt

3      Jag älskar att snusa matte och husse i öronen. Eller ja, vem som än vill bli snusad i örat gör jag det med. Dom som inte vill också för den delen

4      När jag var liten så vräkte jag i mig sten. Inte så smart när jag försökte smyga och bajsa inomhus....

5      Jag älskar att leka med lill-matte på hennes rum. Då får jag ligga i sängen som den prinsessa jag är.

6      När ingen ser så smyger jag in i lillasyrrans bur och snor hennes ben. Inte riktigt ben utan gnagben alltså

7      Min matte tror att hon bestämmer här hemma. Hon skulle bara veta........


Bitas svar
1       Det roligaste som finns är att bita storasyrran i bakbenen, för där når hon inte mig med sina sylvassa tänder

2       Jag avskyr att ligga ner när jag vallar. Fattar inte matte att det är skitjobbigt och det tar aslång tid att hinna på fötterna igen. Hon skulle testa själv tycker jag!

3       Jag älskar ju att bada i plöar och tnnor och gyttja... men matte är skit tråkig och fattar inte att det finns mängder av folk som betalar multum för ett gyttjebad

4       Möss är mums!!

5       Gissa vem som kan springa snabbast från sovrummet till hallen? Och då är ändå golvet skithalt!!!

6       När jag reser ragg så får jag en skitpunkig tuppkam. Utan spray alltså!!

7       Min storasyrra tror att hon bestämmer här hemma. Hon skulle bara veta........


Man ska vara glad för det lilla

Tävlingen idag var seg. Gruppmomenten startade 1½ timme efter samlingstiden. När vi går tillbaka till hundarna börjar det regna.... Min händer var blåa av köld.....

Jag drog sista start nummer av 7. Lagom inspirerad.....

Men när jag kommer in på plan så möts jag av blöt och glad tävlingsledare. En domare med glimten i ögat och en hund som jobbar och sliter så gott hon kan!!! Då blir man så glad!! Domaren öste lovord över oss både på plan och senare på prisutdelningen. En medtävlande stoppar mig när vi är på väg hem, bara för att tala om hr trevligt vårt progam sett t och vilken otroligt fin hund jag har. En annan medtävlande stoppar mig nästan samtidigt och säger att mina ord om hennes hund och deras prestation gjorde henne otroligt glad, eftersom hon själv var väldigt missnöjd.

Då gör det liksom inget att vi schabblade bort rutan med 16(!) kommandon och att Fajta lyfte en pinne på vittringen innan hon hugger rätt och rusar in!! Två 0:or alltså.  Inget bra program idag alltså, men som domaren sa "Det ni gör, det gör ni verkligen jätte bra!"

Nu ska jag tina och torka innan det är dags att fara till dagis på öppet hus!

Bara så ni vet

Idag fick jag en liten förevisning om nya "grenen" inom SBK - Rally lydnad

Fick reda på att den skiljer sig från den traditionella lydnaden eftersom den bygger på samspel, kommunikation och glädje!

Bara så ni vet......

Träning

Idag höll vi till hemma hos mig. Smilla är ledig eftersom hennes avdelning kör stora flyttlasset idag.

Jag började med dummaste-dum-rutan. Det gick ganska bra. Bara jag kommer ihåg att jag har möjlighet att styra Fajta med sitt, så fungerar det hyfsat. Sen var det rutan som hon tog kommando över på första skicket. Hon tjuvade på konskicket och dumma jag väljer att skicka fastän hon ligger beredd med hela kroppen vid konen. Som gjort för att misslyckas alltså. Dålig Åsa som inte tar kontroll över träningen utan förlitar mig på "gamla meriter".
Sen lite hopp-apport, bra och sen vittring, där hon första skicket kommer in med fel pinne. Jag trodde verkligen att det var rätt för hon såg fokuserad ut.... men de två följande var superbra!  Sen paus och därefter fjärren. Jag har gått tillbaka rejält i fjärren och det har gett resultat. Blir sur på mig själv att jag tänker så mycket tävling.....

Bita fick göra lite innan de andra kom och dagens höjdpunkt är apporthanteringen. hon börjar bli riktigt grym och fokuserad!

Josse hade med söta Buy, som börjar likna en lydnadshund nu efter 4 pass. Busy gick grymme bra idag. Det är så himla roligt att se en glad Busy träning efter träning!

Kia hade med sig Fly och Vilja som visar en hel del lovande beteende. Tur att vi hade filmkamera i mobilen så Kia fick se ett grymt snyggt beteende hos Fly i inkallningen. Och stackars Kia som vi proppar full med massa nya tokiga ideer!

Ikväll blir det IDOL och imorgon åker jag på planeringsmöte för distriktet. känner inte alls för att lägga lördagen på det och sen söndagen på tävling. Jag har liksom varit borta tillräckligt denna veckan....men, men... det är ju ingen annan som kan åka med från styrelsen, så då är jag så illa tvungen.

Hemma från skolan

och trött är jag.... det är slitigt att åka iväg och vara aktiv och ambitiös och den åka hela vägen hem igen, på så kort tid.

Måste ju säga att tiden går fort ibland. Nästa vecka börjar Smilla på gymnasieskolan i stan!! De har en vattenläcka på hennes avdelning och under tiden de renoverar får förskolan tillfälligt flytta till en "paviljong" i anslutning till gymnasieskolan. De ska äta i matsalen och leka på en lekplats en liten bit därifrån....
Spännande!!

Nu så får jag börja sortera lite papper och ta en rejäl funderare kring c-uppsatsen. Vi ska lämna in ämne och område senast 15 november.... och jag har ingen aning om vad jag ska skriva om.....

Och förresten... kolla gärna fina filmen Josse gjort åt mig på http://busyborder.blogg.se/. Tack!!

Uppvärmda och klara för vallnings

MMS

Uppvärmda och klara för vallnings kurs


Massage med tjejernaIdag var det dags att bege sig mot Kungsbacka och friskvårdcentret som drivs av Hund i Harmoni och Hundpoolarn. Denna gången var det Bita, Fajta och Busy som skulle få sina kroppar knådade och fina.

Bita fick följa med eftersom jag tycker hon har varit lite knackig fram ett tag. Egentligen inget jag oroar mig för, hon är ung, studdsig och allmänt vild. Men eftersom vi har fått denna enormt fina sponsringen så kollar jag gärna mina hundar flera gånger extra, än en gång för sent. Och visst var det inget fel på lilla Bitas muskler. Hon är jämn och fin i kroppen. Belinda tyckte hon kändes något trött i höger fram, men hänvisade detta till lite träningsvärk, vilket mycket väl kan stämma efter gårdagens vallning.

Fajta som fick slita hårt igår i fårhagen var rejält spänd i rygg och bakben. Inget att oroa sig utan enbart vanliga massagen för henne.

Busy har krånglat lite med en framtass, som har ställt till huvudbry för oss två beningar. Hon fick massor med "tå-massage", lite laser och ett "Back-on-track benskydd".

Alltid härligt att åka hem och veta att hundarna mår bra i kroppen och att man verkligen gör något i förebyggande syfte. Hur ofta tänker man så? inte jag iallafall...jag går ju inte ens till osteopaten trotts att jag vet att min rygg är kass. En dag så skiter den väl sig totalt och då kanske det är för sent!


Josse följde med hem på snabb lunch och jag ska bara hälla i mig kaffet innan jag åker och hämtar Smilla.... sen är det packning och dokumentering av matteuppgift som gäller.

En helt normal söndag...

Började kl 06.30 när Smilla och den 5-åriga nattgästen vaknade. Klockan 8 ringde Camilla och grattade och jag insåg att jag måste gå upp. Sen gick dagen i ett nafs...

Frulle, lek, städning fram till klockan var 12

Slängde in vovvar och unge i bilen som styrde kosan till Blixtorp. Rastade och värmde Fajta och väntade på sambon som varit borta på äventyr under förmiddagen.

Vallning med spännande Malteserkors. Fajta jobbade hårt med allt från delning av lammflock till 300 meters hämt. Bita fick leka lite med både Buy och fåren. Hon var suuuuper duktig min lilla pärla!!

Sen var klockan vips nästan 16. Brum, brum skynda hem

Hacka, blanda och vispa. En Pasta-sallad med kyckling, korv, bacon och massa smarriga grönsaker. Älskar sockerärtor just nu!!!

Hann inte torka köksbänken eller tända alla ljusen innan svärmor med gubbe dök upp.
De hade med sig smaskig paj. Så den och pastasalladen slank ner med.

Sen slötittning på Bolibomba och Bobster med kaffe och brasa.

Vid åtta blev vi ensamna och Smilla var mammasjuk och vi fick ligga i sängen alla tre. Ibland måste man kompromissa för husfridens skull....

Nu sover huset...... Vovvarna ska snart få mat. Sen är snart denna helt vanliga söndagen över!!

Just det ja!! TACK alla för grattis på nätet, i bloggen, gästboken, via telefon och via SMS!!!!!!

Äntligen kan jag dricka upp mitt vin

jag fick ju en flaska vin av Josse på kennelträffen efter som vi snart skulle fixa championatet. Oj...vilken press och vad sugen jag har varit på den flaska!!

I kväll öppnar jag den!! Världens bästaste Fajta har idag skaffat sig en ny titel och kan nu mera kalla sig både GK Vallpr och SLCH Busyborder Fajta!!!Stort tack till personliga coachen Smilla


supertränaren Andreas Rundqvist
 
och såklart bästaste, bästaste träningskompisarna Ibbe och Josse.
 

SLCH Busyborder Fajta

MMS

SLCH Busyborder Fajta