HÖGLÖP!!

I går körde vi ner Bita för parning med Frodo. Men.... vi var nog liiite tidiga och Frodo tyckte det var liiiite märkligt, så det blev ingen parning. Så Frodo fick föja med Josse hem, så hoppas vi på bättre tur i helgen!

Jag har även fått lite vallningsbilder från Johan så att ni där ute förstår att det inte "blir" agilityhundar utan VALLHUNDAR från denna kombinationen!!


     
(klicka för större)

Måste ju säga att det är en stilig karl hon har skaffat sig, min lilla Bit!


Bita snart i höglöp....

och här kommer bilder på tilltänka mannen!!

Kontakta Josse på kennel Busyborder om ni är intresserade av en liten Bita-bäbis!!


Bita + Frodo = Sant!!

Japp, här ska bli parning av!!

Ni som följt mig ett tag vet att jag lovade Josse en kull valpar på Fajta för 2 år sen. Av olika anledningar så drog jag mig ur... Nu har jag istället lovat henne en kull på Bita. I samma stund som höftresultatet kom, så började hon lämpligt nog att löpa. Så nu ska det bli bäbisar på Busyborder!! Inte nog med att Bita ska paras. Supermorsan Busy är redan dräktig med samma pappa som förra kullen - Svarthalls Brorsan.

Men Bita ska paras med Frodo. Hon fick träffa honom som hastigast i går kväll. Inte tillräckligt hastigt enligt henne. Hon avskyr ju andra hundar och gömde sig under bilen.... Men hon är inte i höglöp ännu, så det ska säkert lösa sig!

Så i januari hoppas vi på att det dyker upp "små-bitar" i valplådan!Medlemsbevis

Dags att skriva in Bita i den exlusiva "A-klubben"!!! Finfina höfter fick jag besked om på telefonen idag!!

Nedrans vittring

Idag var vi sååå nära att få riktigt fina poäng. Inte för att 300,5 är dåligt, men det var såååå sjukt nära till ännu finare. Fajta missbedömde vittringen. Går ut fint och söker i bakkant på ringen. Hittar rätt och vänder och tar sats för att komma in och upptäcker då pinnarna i framkan också. Vilket gör henne osäker, hon släpper pinnen och kollar av för att sedan ta rätt pinne igen (som låg typ 0,5 cm från en annan). Resulterade i 5,5 iställer för 10..... 13, 5 poäng bort..... Tappade även på friaföljet (9) och på dirr apport (9) annars var det 10 resten!

Hon var grymt överladdad och lite väl spänd i musklerna för att göra ett fint fritt följ. Pendlade en del och tråkig höger förflyttning, anars ok. Alla sättande satt (haha). Gå-runt-rutan kändes som en katastrof.... måste verkligen jobba stenhårt med den... Men nöjd är jag över dirr-apporten. Fajta vill altid ta vänster på tävling, och av någon märklig anldening får jag alltid lottat höger också.... Detta har vi jobbat med och idag drog Fajta direkt vänster, stannade och tog en snurr för att sedan gå ut till höger skita fint!! Duktig tös! Även fjärren gick fin-fint. nya träningen börjar ge resultat. Plus att det var grymt snabba skiften idag, något som passar vår fjärr.

Så... tack vare alla era hållna tummar så spräckte vi då äntligen 300-gränsen. klart att det hjälpte att vi är så ruggigt duktiga också ;)

Och jag fick en ny advents-stjärna också (bra nu när du flyttat hemifrån, var Josses kommentar) på köpet!

Yes!!!!

img_1013 (MMS)

Yes!!!!


Verkligen jätte kul

img_1009 (MMS)

Verkligen jätte kul


Vad roligt att köra från Göteborg nu! Elle...

img_1008 (MMS)

Vad roligt att köra från Göteborg nu! Eller köa menar jag


Måste, måste, måste!!

Lite jobb fick följa med hem idag. Ett av målen för åk 1 i musik är att ta del av musik från andra kulturer. Så nu blir det till att leta bra musik och bränna på skiva till morgondagens lektion. Inte trodde jag i min vildaste fantasi att jag skulle bli "musiklärare"....

Annars är det ju lydnadsvecka denna veckan. Igår blev det kvällspass på klubben med Fajta. Bita är fortfarande kvar hos Josse som sjukvikarie. Buck har antagligen gjort sin sista dag hos mig idag, berätta inte det för Josse, hon vet inget ännu. Idag var första "långa ensamdagen". jag stängde in hundarna i sovrummet, eftersom jag upplever att Buck blir lite stressad av att bli lämnad hos mig. inte konstigt. Han har typ aldrig varit i lägenhet förr och är en riktig "hemma-hund". Han har varit väldigt konfunderad när vi varit på Stödens på besök och ha fått åka med mig igen. Idag var min första arbetsdag efter det lite lugnare höstlovet. hundarna skulle vara hemma lite längre och jag stängde in dem i sovrummet. Jag vill INTE ha hundarna springande i trappan när jag är borta, eftersom det stör väldigt mycket i lägenheten under. Men Buck var inte av samma åsikt utan har öppnat dörren.... Eftersom grannsämjan är viktig för mig, så får Josse helt enkelt ha honom hemma på dagarna. Han kan gärna få vara här på nätterna, fast till vilken nytta. Han är iallafall mycket bättre i sina haser. Känns kalas! I går gick jag en lång promenad med vovvarna i Gässlösa natur-reservat. massor med backar och kuperad terräng, och ingen hälta efter detta borde vara ett bra tecken på tillfrisknande. Dock vet jag inte om jag får tillbaka min lilla skrutt ännu... Josse muttrade något om att hon har snott henne.... Jag kontrade med att då kan hon gott betala röntgen som är beställd på torsdag, men då var det visst bara ett lån hon har gjort... I morgon lånar hon fajta för att hämta hem lite får från en ö! Spännande!

Lydnads träning var det ja!

I går körde vi light variant av det mesta tror jag. Jag insåg att min nya goa dun-träningsjacka inte gick att träna med..... Fajta gick som en banan typ ½ meter för långt fram.... Blev till att frysa istället! Efter en veckas uppehåll är det precis som om allt behöver smörjas igång. Fajta har en 7-helsike energi, men slarvar och är ringrostig i detaljer. Så lite av både dittan och dattan blev det. Suveräna rutor, vittringar och inkallningar. En lovande fjärr, men en usel gå-runt-ruta. Vi hade fått till det så grymme bra förra omgången och hoppas verkligen att den är tinad tills i kväll!

Tinad ja..... snö.... jag säger inget mer än brrrrrr

Kylig promenad

Dock väntade jag nån timme för länge, vilket medförde leriga vovvar.....

Det var iallafall en mysig promenad. Det är en otrolig skillnad och gå ut med Fajta och Buck, jämfört med Fajta och Bita. De två ska alltid fajtas och bitas ;) och det är en herras massa maktkamper och springtävlingar. Att sedan Bita dessutom skiter fullständigt i vart jag är gör inte saken bättre.

Med Fajta och Buck däremot kan jag riktigt gå och mysa. De strosar i maklig takt en liten bit fram. Ibland kommer de fram och säger hej till mig, för att sedan åter gå till sin lunk. Ibland drar de en repa och leker lite, men sen så är det lugnt och skönt igen. Bägge två har minne längre än en guldfisks (till skillnad från Bita som glömmer vad man sagt nästan innan jag säger det) om jag behöver ha dem nära mig om det kommer nån märklig människa som är ute och springer eller något sånt.

I dag hade jag även kommit ihåg lurarna och gick med musik hela vägen. Buck fick efter 15 minuters koppel springa lös även han. Dags att börja avancera hans "konvalecent". Han har nu haft strikt koppelvila en vecka. Back-on-track på haserna minst 8 timmar på varje. Back-on-track täcke på nätterna. Och han känns väldigt fin just nu. En liten incident häromdagen fick några knäppande i höger has, men det försvann över natten. Han är torr och fin och inte överrörligare än vad han brukar vara. Så nu ska han få gå lös efter uppvärmning tänkte jag. Jag funderar även på om hundar fungerar som hästar. Hästar med lite taskiga leder och sånt mår ju bra av att gå hårt, dvs. på hårda underlag. Otaliga timmar har jag skrittat asfalts-konvalecenter under min tid som häst-tjej. Är det samma med hundar tro? Kanske skulle jag promenixa upp med hundarna till Josse i veckan?

Ha det bäst i solen!!

Nu väntar lydnadsvecka!! Det ska bli sååå roligt!!

Så grymt bra


Josse leder med 4, anna Strax efter med ...

Josse leder med 4, anna Strax efter med 2 varav en mycket stark, jag ligger på 0


Vi har faktiskt ganska roligt! Josse och a...

img_0970 (MMS)

Vi har faktiskt ganska roligt! Josse och anna kände en som fick pris... Fast han var inte här


Bästa Bita!!!

Gå in och kolla Josses blogg så får ni se på en duktig liten Bit!!

http://j-osse.blogspot.com/