så här vackert är det utanför min

MMS

så här vackert är det utanför min dörr


Lagbrott

Jag vet att man inte får ha vilda djur i fångenskap utan tillstånd, men jag kan inte hjälpa att det i morse stod 3 stycken rådjur i fårhagen nedanför huset. Som sällskap hade de två harar! Det är väldigt sällan vi ser harar uppe hos oss, så det var ju lite spännande. Roligast är klart hundarna som stirrar med stora ögon på rådjuren och säkert funderar på hur i hela friden  man ska få in de bruna djuren i fållan....

Första delen av veckan har varit relativt lugn. Lugnet innan stormen typ...

Måndagen ägnade jag åt att vara med Smilla på studiebesök i skolan på förmiddagen. På eftermiddagen städade jag bilen inför helgens resa. Till och med golvmattorna blev skurade! På kvällen blev det inte mycket gjort. Jag fixade lite i trädgården och pysslade med lite dittan och dattan.

Tisdagen är vår lediga dag och vi började med att få frukost besök och sen slappade vi till lunch. Då drog vi in till stan för Smilla skulle köpa en målarbok. En liten "sand-orm" följde också med hem. Väl hemma så tog jag en snabb träning med Fajta, Smilla en med Bita. Sen klippte jag gräset på träningsplanen medan Smilla for runt på sparkcykeln i en hiskelig fart tills Siss kom på besök.

Så var det kväll och vi spelade lite spel innan Smilla somnade och jag satte mig vid datorn för sista bokföringen innan deklarationen på måndag. Avslutade med Lost såklart!

Nu sitter jag i skolan i Falkenberg och ska under föreläsningen bokföra lite till och förbereda matte lektionen jag ska ha i morgon i F-1 i Bläshammar. I kväll är det kursavslutning och efter det ska jag och Josse försöka träna lite.  På torsdag eftermiddag kommer Camilla med barn och nån gång ska jag försöka få packat också. Sen fredag förmiddag bär det av till Kil och talangläger!!

det kom ett mail...

VI ÄR MED TILL SM!!! Ska bara fundera på om jag ska starta eller inte....

Löp

Jäklar....i går kom det. Här har man gått och väntat och väntat på löp, och när det väl kommer så vet jag inte längre om jag vill ha det...

Det är så mycket "kanske" i luften just nu. SM? Talanggrupp? Valpar? Jäkla irriterande beslut som ska tas..... Legat vaken halva natten....

Kommer jag med på SM vill jag nog vara med, även om det inte var planen...jag har verkligen "ansträngt" mig för att inte komma dit, men nu när vi nästan är där, så är det retligt att avstå.

Talanggruppen kom vi förvånande nog med i även där. Vilka krav ställer LL på oss? Går det att trycka in en valpkull i de kraven?

Jag har ju lovat Josse en kull valpar på Fajta i vår. Hon avtod Busys löp till förmån för Fajtas.... kan/vill jag bryta löftet där?

Antagligen är jag klokare efter nästa helg. Jag får ringa SBK och kolla hur jag ligger på reservlistan. Så långt min vetskap sträcker sig så är det 7 ekipage på ordinarielista som inte ska starta, vilket innebär att vi borde ligga på typ 3 plats på reservlistan. Men anmälningstiden har gått ut och kanske är det fler som hoppat av redan nu. SM borde vi hinna under tiden Fajta får starta även om det blir valpar. Värre blir det med landslagsuttagning i augusti. Så frågan är vilka krav LL ställer på oss, men det får jag säkert besked om i helgen på lägret. Jag vet inte om jag vill sumpa min chans direkt, nu när vi faktiskt blivit uttagna i en hård konkurrens. Känns både tråkigt och oseriöst!

Att ta en kull valpar hade varit bra för henne och oss. Dels är hon relativt ung, och jag har inte bråttom att nå toppen. Snarare tvärtom. Jag vill hellre ha en lång karriär, än en snabb och kort. Formmässigt så är hon väl förberedd för en valpkull. Det är därför jag har simmat henne i vinter för att hon ska ha så bra förutättningar som möjligt och vara i bra form för att snabbt komma tillbaka efter "valpvila". Nu ska iofs Josse ha henne hemma under valpning och den tiden, men det är ju tio minuter bort, så bara valparna växt till sig så kan jag börja "små träna" på kisserundorna. (Hoppas nu ingen missuppfattar detta...) Saken är ju även den att Josse redan har fått ett gäng bokningar på planerade valpar mellan Fajta och Brorsan... Jag tror nog att Josse står bakom mig vilket beslut jag än tar, även om hon blir jäkligt besviken på mig om det blir till förmån för tävlandet. Blir det inga valpar, så blir det kanske en SM-hund från kenneln och en landslagssatsning, det är ju inte illa pinkat det heller! Alldra surast är ju om jag väljer valp-alternativet och det inte blir några valpar..... för så kan det ju också bli....

jaja... inget beslut som måste tas idag som väl var. Även om det snurrar i huvudet och jag avskyr att inte veta....

Allt är relativt...


För en mask är det en större avkoppling att gräva i den hårda jorden än att vara med och fiska.

Saxat från framtida insättning

09-04-2309-04-27LÖN 597,36


Ska man skratta eller gråta??

Efterlysning

Är det nån som har "Uti vår hage" på sin dator och vill dela med sig av den till mig? Vi ska ha den i ett skolarbete..... maila...

Anmält

Så nu har jag letat upp lite nya tävlingar för sommaren och jag är klar tom juli. Längre än så är så jäkla svårt att planera. Två st Bita starter är planerade och det kan ju bli hur spännande som helst!! Undra om den lillskruttan någonsin kommer att bli stor....

Igår var det massage på schemat. Fajtas tur denna gången igen. Hon var som vanligt stel i ryggen, men även i börstmusklerna denna gången. vad som var väldigt positivt var att Belinda tycker att hennes ärr efter ryggskadan i ryggen börjar dra ihop sig lite!! Så himla skönt. Ja, inte för att hon har ont på något sätt längre, men iallafall skönt att det inte blir värre eller stör ryggens aktivitet.

Annars var dagen lugn! Vi åkte ner till Camilla och ägnade eftermiddagen åt kaffe och lek.

Idag är jag och Smilla hemma som vanligt. Känns knasigt, eftersom hon precis varit hemma en hel vecka, men det är väl skönt med lite mjukstart. Ikväll drar jag nog in till klubben och tränar. Körde ett katastrofpass i söndagskväll med Kia, men jag skyller på att husse stod för nära nere på plan och sågade och målade. Det gillade inte Fajta som blev knasig som 17.....

Så lycklig

I morse drog vi till "Torpa ponnylek" på "extra ridning". Hon har äntligen fått börja på ridning, efter 3 års låååång längtan. Egentligen rider hon på lördagarna, men idag fick vi möjligheten att åka dit för lite extra ridning. När Smilla satt på hästen så berättade hon att "Det här är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv! Jag är så glad, så glad".

Ett halvt löfte

som jag idag bryter. jag hintade Josse i veckan att kanske komma och kolla på agilitytävlingarna i Varberg i dag. jag bryter det nu... sorry.... jag knyter mina tummar över gräsklipparens handtag istället och sänder alla tankar och pushningar till alla varbergs ekipage som drabbar samman i Varberg i dag!! Lycka till!!

På tal om gräsklippning så är det premiär idag och döm av min förvåning när jag i går kväll satt och kollade gamla blogginlägg för att hitta Fajtas löp och hittade detta. Kolla datumet!! http://brakstakarna.blogg.se/2008/april/premiarklippning.html Löpet började förresten 14 april för dig som vill veta!!

Nu går jag ut och klipper. Sen ska jag åka och handla och så får vi se vad mer händer idag. Träning blir det säkert iallafall!

premiär dop

MMS

premiär dop


Livet i en burk

En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern.
 
När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande.
 
Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken.
 
Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full.
 
De nickar jakande igen.
 
Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor.
 
Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA. Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen.
 
Studenterna börjar nu skratta. Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så ditt liv fortsatt vara fullständigt. De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus.
 
Sanden är allt annat, de små sakerna. Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig.
 
Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.
 
Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag. Det finns alltid tid kvar till att städa huset, tvätta bilen och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något.
 
Prioritera!
Resten är bara sand... En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade
 
Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats till en stor kall öl...

Talanggrupp

Fick i morse en rolig överraskning!

För ett tag sen cirkulerade det runt en inbjuda till en talanggrupp inför framtida landslag i lydnad. Jag skickade in en film från Malmömässan och en anmälan.

Och tro det eller ej... av 70 ansökningar var jag och Fajta ett av de 20 ekipage som kom med!! Så jäkla kul!!!

Kolla här http://kronbacken.bloggagratis.se/2009/04/15/1588249-talang-gruppen/

Att möta sina fasor.

Idag har jag gjort något stor! Riktigt stort som är en följd av en stooor förändring här hemma!

Jag har städat vaskskåpet!! Detta delikata arbete har min sambo fått sköta sen vi flyttade hit eftersom jag vissa perioder tom v'ägrat öppna skåpet och säga hej till dess inneboende!

men nu kan jag nästan garanterat säga att tack vare Anticimex och pysen så är vårt hus mussäkrat, så mussäkrat så att alltså till och med jag vågar städa i vaskskåpet!!

Sitter nu och firar detta med kaffe och en påse Polly (dom röda så klart)!

Idag har det varit skola och därefter en sväng till gekås. Smillas födelsedag närmar sig med stormsteg och det var skönt att få fixat presentbiten redan nu. Chrille har redan tjuvstartat lite, så nu är hela 6-års högen fixad!

Och nu i kväll drog jag in till klubben för att träna lite i min ensamnhet, om man inte räknar med att jag hade Melvin som åskådare ett tag.

Jag började med Bita som dagen till ära fick sitt första pass med linförighet...ojoj....tur att jag testade.... Inte så svårt att lösa, men det hade sett fint ut att komma in på tävling med ett kalasbra fritt följ, men med usel linförighet. nu vet iallafall damen att man kan gå fint även med koppel! Hon var lite trött och seg idag, men vi körde lite ställande och läggande. vi har även börjat nosa på fjärren. uppsitten kommer att bli skitsnygga, men läggandena får vi fila på en hel del. Avslutade gjorde vi med nya favorit momentet rutan. Som idag fungerade fastän megastörningen Melvin och gammelmatte kom promenixande.

Fajta fick köra igenom alla elitmomenten på olika sätt och vis. Fria följet går kanon, just nu fokus på snabba sättanden, och det börjar ge resultat. inkallningen är så himla bra efter pressandet med bollen bakom men spring till mig ändå. Rutan strulade på första skicket och jag fick dirigera in henne. Här ska jag nog vara lite uppmärksam så inte damen sätter detta i system. Känns som det vore en typisk Fajta grej att hitta på. Gå-runt-rutan är så jäkla kalasbra nu!
Dirr-apport fick vi samma felbeteende som igår och jobbade igenom det bra tycker jag, som betalning fick jag taskiga ingångar, så det fixade vi lite med också. Sen körde jag en fjärr som nu ser väldigt bra ut. hon satte sig rakt bak alla repetitionerna idag och det känns grymme bra! En rak metallapport, hindret stod på andra planen och jag var lat.... Vttringen har vi trixad en del med och idag fick jag stressat henne lite väl bra. HON TOG FEL PINNE!!! Oooppss....men det gjorde nog inget. Två gånger till som var riktigt fina!

När jag kommer hem så får jag se att vi äntligen är med på kvallistan till SM. Längst ner i botten ligger vi och lär bli utslängda så fort alla resultat är inrapporterade... Men det gör inget, Hade jag "tvunget" velat komma med hade jag tävlat mer i vår för att få ihop bättre poäng. Planen har ju hela tiden varit att inte komma med..men det var iallafall kul att se sitt namn på listan om så bara för en dag! Kolla http://dogmatix.se/index.php, men ni får scrolla låååångt!!!

Jaha....

läs detta om hur flera av oss dopar våra hundar http://skk.se/ovrigt/hundvast20090414.htm

träning på stranden

Jag mötte upp Josse och vi drog till stranden för att träna!

Fajta kändes riktigt bra! Lite strul med en svår ruta och märklig förvirring på dirr-apporten var lite synd, men jäklar vad bra hon går nu!Bita tyckte det var lite väl mycket att hålla reda på där nere. Så lite lättare övningar för henne idag, där hon klarar att behålla nån form av fokus.Josse tränade sina tjejer också, sen var det dags för vårbad!Och vissa ägnade sig åt skönhetsbehandlingar som tångbad och peeling

Mer bilder finns på www.brakstakarna.se

Akademiker

Det har jag blivit...uti fingertopparna.... Livet som student är verkligen inte lätt...med tanke på att jag nu sitter och ojjar mig över blåsor på bägge händerna efter dagens krattning. Tänker tillbaka på tiden när grep och piasava var som fastvuxna i händerna. När jag jobbade ensam i Laholm och mockade till 60 kusar varje dag..... en dags krattning tar nu slut på nävarna....vad hände på vägen??

eller att jag igår fick andnöd efter att ha sprungit runt och hållit i en jäkla pinne fastsatt på Smillas cykel....förr så fodrade jag först alla 60 hästarna, sen skulle öbäcken ut, det skulle mockas, slitas i hösilage till förbannelse, sen skulle dom in igen, middagsfodras, rida ett par tre hästar innan kvällsfodringen...och allt detta på en kost av kaffe, cigg och knäckebröd. nemas problemas....ja menar, vad är det mot att springa efter en 5 åring på cykel i 10 minuter???

Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal, lat eller är det bara vårt klimat som spökar?? Jag röstar för klimatet.

Långledigt!!

Åh vad härligt med ledigt! Inte för jag gör så himla mycket i vanliga fall och typ alltid är hemma. men den där ledighets känslan den känns ändå! familjen är ju hemma, det kanske är det som gör det.

Eller ja...hemma...det kommer vi ju inte att vara så mycket i påsk ändå. Påskfika, påskmiddag och annat släktigt stök som är OBLIGATORISKT under helgen. Inte min syn av OBLIGATORISKT, men nu är ju inte jag den ända som räknas här i världen...tyvärr.... hehe..

Dagen har varit kanon. Började med lydnad på klubben med Kia. Fajta gick kalas. Hon känns riktigt PÅ just nu. Bita kändes också så där härligt okntrollerbar och jag börjar inse att det snart är dags att tävla. Hon känns "Klar". Allt är på långa väga inte perfekt, men varför måste det vara det? Då blir man ändå bara lätt besviken om något skiter sig! Vi gjorde platsliggning idag !! Tillsammans med Kias Vilja, Karins Zicco och Karins 5 åriga dotter var hygglig nog att agera gästförare till Fajta. Min lilla docka låg som ett ljus! Så nu behöver vi ju inte träna det mer! :)

Sen drog jag till Josse för att bli underhållen och upptäckte nya gestalter i "hem till gården". Ett program jag som enbart kollar på när jag sitter hos henne. Känns nästan som jag följer serien. De dricker kaffe i 10 avsnitt, så det är lätt att följa.

Snack och lite sånt innan vi gick in till hennes mor och där fortsatte snacket! Himla kul! Hundligt, hundligt och hundligt!

Dags att hämta häxan Tilda som jag lämnade på dagis i morse i full mundering. Fick med mig en Häx-pirat hem i stället. märklig förvandlig....men man vet ju aldrig vad som händer så här till påsk. Bytte bil med Chrille som har fått äran att om-om-besiktiga min "LYX"bil (en dagiskamrats pappa påpekade att sånna bilar behöver väl inte besiktigas :) ) jag och Smilla drog till snälla farbror Donald och köpte glass och kaffe och väntade på spänning på att Chrille skulle komma tillbaka med glädjande besked om att bilen hade gått igenom!!! Jippie!!!

Hem och började sortera tvätt, medan Chrille och Smilla tränade på att cykla utan stödhjul. in kommer lycklig unge som berättar att det går lättast om man cyklar skitfort!!

Nu har vi duschat av piratlappar, rosiga kinder, fräknar och SVART hår!

Ha en underbar påsk alla där ute. jag ska försöka ta datorpaus under helgen....försöka iallafall...

Så där...

Först! Tack ALLA för grattis i bloggen, gästboken, mobilen och på telefonen! Man blir liksom dubbelt så glad över DM segern, när man kan dela den med så många!

Vi hade en härlig, snabbt ihop fixad segerfest med champange och singstar i lördagskväll. Söndagen tillbringade jag med en hemkonsultation hos en hund som tagit lite väl stor plats i sitt hem. Massor med prat och lite träning, sen tror jag att famljen kan börja på nytt igen, iallafall för ett tag. Vi håller kontakten och ser om vi behöver sätta in mer insatser. Sen var i princip dagen slut. Det blev iallafall inget mer gjort....

I går kom klasskompisen från Laholm och vi jobbade  och slet som tusan! känns grymt bra i denna kursen. jag har flyt med uppgifter och litteraturen är lätt och intressant! Josse smet förbi efter jobbet för en snabb träning. Bägge hundarna gick kalasbra! Körde inkallningsträning på Fajta som börjar tappa tempo. Boll bakom på alla raka inkallningar betyder "jobba till mig oavsett". Fungerar kanon efter ett par repetitioner. Hade helt glömt denna övningen, tur att man har gamla blogganteckningar att kolla igenom.

Sen till dagen som är sååå där...mår lite taskigt! Magen krånglar och jag som tänkt tillbringa dagen i trädgården. Det fina vädret är på väg bort för ett tag och det hade varit skönt att få röjt lite innan regnet kommer. Men att ligga dubbelvikt över slemmiga maskar är inget som lockar, iallafall inte idag!

Jag fick med mig priset hem igen!!

I dag bar det av till OSkarström och årets DM i lydnad.

Det började med en överraskning, eller vad man ska säga. Precis när vi gått bakom skjulet på sittande i grupp blev vi tillbaka ropade. Och flatten brevid Fajta hade gått upp och stod och snusade på Fajta från topp till tå. Men min prinsessa satt som gjuten och verkligen koncentrerade sig till max!

sen gick det bättre. Full pott på bägge gruppmomenten!

När det var vår tur så gassade solen på rejält. Första stegen i friföljet kändes inte bra...samma gamla dåliga känsla... en blick och fajta ångrade sig och var helt med på noterna.

Gå-runt-rutan gick strålande

Något dåligt tempo i inkallningen och tydligen ett snett sättande.

Sen rutan..... Fajta bestämde redan innan konskicket att rutan låg till vänster (inte sant. Det var en väldigt väl markerad dirigeringskon), men tog mitt kommando, något chockad till höger. Där visste hon inte vad hon skulle bli av. Jag fick ställa henne igen och ett nytt kommando rätt in i rutan. Detta har ju aldrig förr fungerat, så nu var jag redan nöjd med dagens start!

Dirr-apporten gick kalas, förutom lite trams precis i ingången

Metallen morrade hon vid gripandet, men det hörde inte domaren.

Vittringen - WOW - vår träning det sista har verkligen gett utdelning. Hon gick från vänster och klipper direkt den andra, rätta pinnen och kommer in! Inget jäkla ska bara....

Fjärren var väldigt bra, förutom att hon tog till sitt gamla sitt, så det blev 10 cm fram.

Poängen då? Jo så här såg protokollet ut med domarens kommentarer

Sitt i grupp - 10
Plats - 10
fritt följ - 9 - sas
gåruntrutan - 10 - Bra!! (hur ofta får man positiva kommentarer på protokollet??)
Inkallning - 9,5 - sns
Rutan - 7 - många kommando, tog omväg
Dirr-apport - 9,5 - små slarv vid sättande
Metall hopp - 10
Vittring - 10
Fjärr - 9,5 - ngt framåt
Totalt - 299,5 ,1:a pris och DM seger!!!

Jag är askalas nöjd! Speciellt med rutan och vittringen! Helt klart förbättringar!

Stort grattis även till Mona som kom tvåa och Josse som kom trea med retlig marginal på fel sida! bara varbergare på pallen!! Det kan vi vänja oss vid!!

Vårt lag (jag, Josse och Mona med Mia) kom trea!!

Dessvärre (!) gör våra fina poäng att vi nu kommer in på reservplats till SM. Något jag inte riktigt tänkt....nu får jag ta mig en rejäl funderare på hur våren ska se ut för mig och Fajta. Tanken var att jag inte skulle komma med i år utan vi ska ta valpar och ta det lite lugnt....men nu när vi är så nära så vet i fasen..... den som lever får se! Tills dess njuter jag av att få med mig DM pokalen hem igen! Och segerfesten i kväll såklart!


Så har jag gjort det igen

Ni som har följt mig eller min blogg vet ju hur otroligt duktig jag är på att sy. För er andra så klipper jag här in ett utdrag ur ett tidigare blogg inlägg:

"För er som inte känner mig så bra kan jag börja med lite historia om mina sykunskaper.

I skolan fick jag nästan underkänt i syslöjd, jag hade bara symöte hela tiden. och alla vet väl att syr, det är det man göra minsta av allt på symötet, nä..snacka skit och sitta och drömma, det var vad jag gjorde på syslöjden. Sedan tvingade jag rektorn att sätta in en extra bänk på träslöjden så jag kunde vara med där i stället.

På gymnasiet blev jag tvingad att ha syslöjd på "fritt val" timmarna. Det tog mig 5 veckor att bestämma att jag skulle väva en duk. Sedan tog det 5 veckor till att färdigställa duken, som nu mer fungerar som matta i Smillas dockskåp. Mamma tyckte ändå att syslöjd läraren skulle ta kort på mig framför väven, hon krävde minsann bildbevis.

Nu för tiden så syr jag mer sällan än bra. gardiner lägger man enklast upp med häftapparat eller Karlssons klister. Förra sommaren skulle jag slå på stort och faktiskt lägga upp ett par ni fina gardiner jag köpt. Det slutade med en räddnings aktion av mamma och Pernilla som faktiskt lyckades rädda lite tyg. Det skillde typ 15 cm på varje sida av varje längd. Då tog jag beslutet att aldrig mer lägga upp några gardiner med symaskinen.

Nu fick jag ju någon idiotisk ide om att jag skulle sy kuddöverdrag till kuddar på utemöblerna. Sagt och gjort jag börjar klippa och allt går som en dröm. "Aha..vuxen poäng till mig, tänkte jag", att tråden tog slut på sista raka sömmen, brydde jag mig inte så mycket om. Ni förstår, jag är inte så himla noga..... Fodralen är då sydda och det är dags att stoppa i kuddarna och sy igen. Då helt plötsligt hänger sig "backen". Jag skruvar, bankar och svär. Skickar ner Smilla till grannen för att slippas förnedras av fyra åringen som beundrar sin mormor som syr de mest fantastiska kreationer till såväl sig själv, sitt älsakde barnbar och hennes dockor.

Ska jag ge upp? Nä tusan heller. Jag backar mig igenom alla kuddarna och blev faktiskt färdig efter mycket svett och (nästan) tårar. Lite svårt att fästa tråden iofs, men va fasen...går det upp så går det upp.

Jag tror iallafall att sygudarna har sänt ut en förbannelse över mig!! Måtte jag aldrig glömma hur urusel jag är på att sy och sätta igång med något annat om något år eller så......"

Nu var det alltså dags igen.... ett par söta spetsgardinger skulle upp i vardagsrummet. vårat gamla hus har alldelles för lågt i tak för att färdigsydda gardiner ska hänga fint. Jag plockade fram häftapparaten...men..nä...nu är jag 33 år och kan inte längre komma undan med sånt fusk. hade jag haft textil lim hemma hade iofs jag använt det...Så det var bara till att ta fram symaskinen som fortfarande inte har lagat sig... Började klippa lite, så där på måfå som äkta designers gör. ca så där blir nog bra. Plockar fram maskinen och för börja med att fylla på under tråden. Så heter det antagligen inte, men det är ju precis vad man gör. Sen får man fundera ett tag på hur sjutton man nu gör när man ska backa sig igenom hela skiten. Efter lite funderande sätter jag in tyget i maskinen. Nåla fållarna??? Nähä... känner ni inte mig eller? Så är det bara till att börja sy. Det är inte bara det att man måste backa, det är något vajsing med matningen också så man måste dra hysteriskt i tyget hela tiden. Och i sånt här gulligt spettstyg så är det en jäkla elastisitet.....hmmm... gardiner ska väl vara rynkade upptill och inte ner till.... Första var jobbig..det hade jag tänkt att göra noga. de andra tre kommer att döljas bakom fåtöljer, så där spelar det ingen roll om det är snett och vint. När jag väl fått upp farten så gick det faktiskt förvånansvärt bra.... Stolt!! Men lova att aldrig kolla baok fåtöljerna om ni kommer hem till mig!


Lediga!

MMS

Lediga!


Jobbigt..

Dagens föreläsare har en klockren "Mia och Klara" dialekt. Kan inte riktigt ta henne på allvar utan ser bara Trash Morsan Tabita framför mig.....Tänk er henne sitta och babbla i en studio om det lyriska, dramatiska och epitska i barnlitteraturen!