2009

Januari
Hundåret började med MyDog. Fajta och jag gjorde vår första inomhustävling och det var spänt…. Men det gick faktiskt bättre än jag väntat mig. Trotts läskiga kulvertar och massor med nya konstiga saker så gjorde vi ett av våra ditintills finaste program och slutade 9 av 26. Sen försvann Pysen ut på friar färd och belönades med en kastrering när han väl kom hem igen. I mitten av januari såg jag och Smilla ett UFO när vi körde för att köpa cigg. Sen visade det sig vara en meteorit eller något, men tanken var ganska häftig! Januari bjuder även på en del natt-träning. Jag och Kia träffas på "bästa-planen" och tränar och röker under stjärnorna tills McDonalds stänger… Och Smilla blir en riktig skridskoprinsessa!!!Februari
Lilla skruttan fyller 1 år!! Och Mia och Klara förgyller våra kalla kvällar på tv. Fajta simtränar för att vara i fin form inför vårens planerade parning.Jag åker på en liten lydnadsturne med Hanna och Maria in till vintrigaste Gislaved och sen till ett iskallt Kungsbacka! Kungsbacka gick bra och vi blev två efter Hanna och Melina

Mars
En resa till skolan bland annat och där var det snöigt Och finaste Fajta fyller 3 år! Sen drar vi till Malmö och tävlar inomhus igen. Fajta var på sitt allra bästaste humör, men missade rutan. Skitsamma! Roligt hade vi. Smilla, Josse och Issa var med och förgyllde resan! Vår fina Pysen-man blir biten illa i ett bakben och får ta en tur till veterinären, men tillfrisknar relativt snart Sen kommer äntligen våren!April
Dags för DM och jag försöker att försvara titeln och minsann!!! Vi vann och fick de där SM-poängen som vi egentligen inte ville ha…..


Fajta ska ju paras och inte tävla SM!! Jag och Josse hittade en ny träningsplanJag och Fajta kom med i SBKs talangsatsning inför framtida landslag! Smilla har börjat på ridskola efter tre års tjat och längtan och är så lycklig!!!
VI KVALAR IN TILL SM!! Sen börjar Fajta löpa….. och jag står och tvekar och har världens kval om hur jag ska göra… 

Maj
Börjar med talangläger och massor nya bekantskaper som kommer att bli riktigt goda vänner!!


En vecka in i maj så är det bestämt. Det blir tävlingshund av min tävlingshund och inga valpar. Sorry Josse…. Fast hon är iofs ganska glad hon med för nu blir det SM i sommar istället! Lilla tjejen har blivit så stor och 6 maj så blir Smilla 6 år! Och vi gör inbrott i min bil efter att ovannämnda dotter och kompis lekt där inne Fajta och Bita tävlade bägge två i Mark. Bitas debut vill jag glömma, men Fajta gick bra!

Juni
Denna månad påminns jag om hur många vänner jag har som verkligen finns där, stöttar och bryr sig… Och så drar vi på vårt första SM äventyr. Äventyr i ordets bemärkelse. Husvagn och leriga åkrar och en camping som inte var 4-stjärnig precis Men vad gör det! Vi hade roligt och gjorde en hyfsad SM-debut!


Smilla blir riktigt duktig på att rida och en dag dyker hon, Chrille och Trulls upp i trädården Jag åker till stekhett Värnamo på talangtävling och tar med mig Busy som får tävla även hon. Hon stod för helgens prestation. Fajta var inte rolig….

Juli
Jag och Smilla börjar med en minisemester hos Mussi. Härligt att komma tillbaka till barndomens sommarställe och bara njuta! Jag har valpkurs på klubben med Florence och Bita får agera demohund, det tycker hon är läskigt. Hon får svårare och svårare för andra hundar…. Sen är det Semestersabotören i kungsbacka i två dagar. SM färdig och med en ny titel! Semestersabotör 2009!Och sen bär det av på riktig semester på Skara sommarland tillsammans med Fille och hennes familj! Kan helt klart rekommendera "all-inclusive"!

Augusti
Jag och josse drar igång "Operation trädgård" och släpar stenar både från höger och vänster. Sen åker hon på semester för att vila upp sig och dumpar 3 hundar här…. Vi talar till våra skapande gener och ger oss in på betonggjutning med stor uppslutning här på Nordmossa Jag blir återigen påmind om hur falska, avundsjuka och elaka människor kan vara….. Tur att jag har en hel hög med människor omkring mig som kan stötta i sånna lägen. SMILLA BÖRJAR SKOLAN!!


Och jag drar i väg på min sista talangtävling i Kista. Funderar på att hoppa av gruppen av många anledningar, men misstänker att det kommer att lösa sig av sig självt. Kista tävlingen gick piss-dåligt…. Och mycket riktigt, en vecka senare så är vi petade ur gruppen! Josse försöker få Fajta till sin tävlingshund på KM i Nöt, vilket Fajta tycker är totalt onödigt!! Vi har uppvisningar i lydnad, agility och vallning på Bondens Dag i Åkraberg.

September
Bita börjar valla lite mer på allvar.


Vi inser att fåren inte kommer stanna hos oss för evigt och får lite eld i baken… Dags för kennelträff och jag får massvis med fina priser för vårt framgångsrika år! Jag har 5 veckors VFU i skolan och fullkomligt älskar det! Längtar tills skolan är över och jag får komma ut på riktigt igen! Annars är september in sån där mitt-emellan månad… inget speciellt händer!

Oktober
Smilla går på sitt första skoldisco "Lyckligaste dagen på hela året" säger hon Jag är lagledare för Varbergs lag i Hallandskampen! Och dom vinner!!! Chrille och fajta debuterar Ik2, det gick snabbt över….. men bättre gick det i Ik1. Hyfsade poäng med, som vanligt, orutin missar!
Bita tävlar igen och slår mig med häpnad! Klassvinst och fina, fina poäng! Smilla anordnar en Halloween fest tillsammans med Fille.

November
Bita börjar träna klass 2 och ger mig gråa hår…. Fajta har börjat träna efter en korttids vila och är sjövild!! Jag och josse har tre uppvisningar hos våra sponsorerSen åker jag på en ny liten turne med Hanna och Maria. Oskarström blir ända tävlingen för mig, Bita har börjat löpa och fajta ska tävla vallning ena dagen. Fajta gör ett kanonprogram och vinner med fina poäng igen! Fajta och Chrille gör 3 tävlingen för året och åter igen är det en orutin-miss som stoppar de riktigt fina poängen!

December
NYBIL!!! Äntligen!! Vi tävlar i Varberg och Fajta får fina poäng och vinner igen. Dock inte vår bästa tävling, en hel del missar… Sen drar jag och josse till Stockholm och Hund2009. Verkligen inte vår bästa tävling. Fajta var rejält störd av miljön, men det var hon inte ensam om. Vi slutade 3:aEn härlig avslutning på ett härligt år!
Jag är så glad över att jag har mina hundar, min familj och mina vänner! Ni betyder mycket för mig allihop!


GOD JUL!!!

Send your own ElfYourself eCards

Nu tar vi jullov!

Ha en underbar sista del av året allihop där ute!!

Och tack för att ni har varit med mig under detta årets alla äventyr!!


Bilder från HUND2009


Tack Josse för bilderna!!På era platser..... färdiga.....GÅ!!!

En slank han hit, en slank han dit och en slank han till högerSitter på de läskiga vita banden!

Fajta kollar in så att Josse verkligen fotar henne *hihi*Man får en väldigt rak position på hunden, när man går längs med den vita kanten!Bästaste Fajta ser så ensam ut i den stora, stora hallen!!


Glatt och livat!

Så kan man nog sammanfatta helgen ganska bra.

Resan upp var hemsk.....isgator och sen snö.....mycket snö.....
Väl uppe i Stockholm skulle vi egentligen åka och äta med Marika, Andrea och Tina, men avstod pga av väder och väglag och (får väl erkänna) trötthet.

Vi åt i stället på hotellet. Snukigare mat och matsal på ett Scandic hotell får man nog leta efter. mest synd var det om de två små pojkarna som fick vänta på sin pasta i 30 minuter, under tiden hade jag pillat i mig både salladsbuffe, varmrätt och petat lite i efterrätten. Sen var det ju ganska synd om den stackars upptejpade solkiga blomman på vårt bord som jag la in i ett mobilinlägg tidigare.

Svårt att somna hade jag och när jag väl somnat så väcktes jag konstant av lastbilarna som skulle lossa varor hos grannen IKEA. För er som inte visste, så kommer det mer än 1 lastbil dit på nätterna. det är verkligen nackdelen med att bo på landet. Man är så van vid den totala tysnaden att minsta lilla ljud gör att man vknar på helspänn, och nu pratade vi inte om "lilla ljud" under denna natten. Även Fajta tassade runt en hel del mellan sängarna, fåtöljen, golvet och sov nog inte många minuter hon heller.

Söndag morgon och 30 minuters väntan på hårdkokt ägg på frullen.... sen till mässan i full fart. Som väl var så hade all snön smält bort och det var några plusgrader. jag bad till det högre makterna om 5 plus resten av dygnet för en trevlig hemresa.

Väl inne fick jag syn på den minst sagt spektakulära planen. jag akn med stolthet säga att vi har tävlat på ett av de största paket jag sett! Mattan var röd med lysande vita ban formade till ett paket med rosett. Detta kantades av vita skimrande granar och små bockar. Jag hade hört rykte om den "icke existerande" rutan från dagen innan. de hade använt sig av röda konor som väldigt fint försvann i den röda mattan. på konerna hade de satt lite vita plastband i något snitsligt mönster.....

Josse har tagit lite bilder från vårt program, men kolla dessa bloggarna sålänge så får ni se!

Anna & Juni    Marika och Nellie

Fajta tyckte verkligen att planen sög.... redan i grupp momenten så visade hon att det här kändes inte riktigt ok.... Jag minns MyDog i januari när hon hade väldigt ont av kulvertarna, något som hon även i år tyckte var läskigt. Försökte värma på sånna, men de jag hittade var relativt tysta. Mest tyckte hon att de vita banden var äckliga. jag kan hålla med, man blev riktigt bländad av dem inne på plan.

Platsmomenten gick bra. hon hade tydligen nosat lite på platsen och fick 0,5 poängs nerdrag där. Fria följet var vingligt, försiktigt och inte alls speciellt bra. Även på gå-runt-rutan fick jag tydligen något nosande. På inkallningen så tog hon ett jätte hopp över de ca 1,5 meter breda banden, men gjorde ändå momentet riktigt fint. Sen den fruktade rutan.... nu satte verkligen den senaste ruthjärntvätten på prov. Och DRA PÅ TRISSOR!!!! Hon sprang helt perfekt, men halkade ur rutan på mitt stå, så jag fick ta fram henne!!!!! Ap-dirr-apporten blev givetvis över det äckliga vita bandet. Hon tog mina dirrigeringar väldigt bra, men det hjälps ju inte när det är såååå äckligt! Ett tveksamt gripande om den märkliga metallen och sen en trött vittring som hon verkligen kämpade sig igenom.... Nu var hon trött, riktigt trött..... Fjärren blev en hel del chansande och iallafall ett försök till att hålla ihop... många kommandon och en framflyttning....

Sen hade jag lovat att göra grupp momenten tillsammans med löptiken för att få chansen att vara på planen så mycket som möjligt. Då la hon sig på sittandet. Ytterligare ett tecken på att hon var helt slut. Det har ju aldrig hänt tidigare.....Stackare.....

Lite väntan och sen prisutdelning. De ropade upp ekipage, efter ekipage och jag började tro att de glömt mig..... Inte förrän pallplatserna skulle ropas upp så kom mitt och fajtas namn!!! Vi kom 3:a!!!

Nöjd? Inte speciellt....eller var jag kanske det. jag tycker egentligen inte att hon ska ha så svårt för miljön som hon hade. Hon är inte den typen av hund, så det gör mig faktiskt lite sur. MEN hon kämpade verkligen och försökte så gott hon kunde. Att hela tiden spänna kroppen mot det obehagliga underlaget blev helt enkelt för mycket för henne. jag såg hur hon spärrade ut klorna och gick bredbent varje gång vi passerade ett vitt parti, så hon ska faktiskt ha en stor eloge för att hon fixade det ändå. och ur den synvinkeln så är jag väldigt nöjd!!!

Nu ska vi jobba med färgskiftningar i marken och med att fixa ostadigt underlag bättre.

Hemresan då? Jo då, relativt milt utom på en 20 mil eller så när det var glatt och riktigt lurigt, och de 20 milen när det snöade.... hem kom vi iallafall! Mätta, nöjda och belåtna och rejält trötta.....


vinter på vägen

0f46e669a53e43a4cffd554b20effe9c.png

vinter på vägen


härligt ställe att äta på. De har

-f23965f5e54e23ff559d3655c68f0bc.png

härligt ställe att äta på. De har försökt tejpa upp den sunkiga blomman


Rätt låt vann?

Njaa.... vinnarlåten i årets IDOL var faktiskt sämre än vanligt! Men klart var Erik en värdig vinnare, även om Calle hade varit minst lika värdig han!

Nu till något helt annat! HUND2009 nämnligen! Snart bär det av!

I går skulle jag piffa till Fajta lite. Klippa av bakbenshåren som inte rök i årets fällning och har sett ut som två gråa råttsvansar hängande efter min vackra prinsessa. Saxen åkte fram och jag började klippa. Hon har fått en hel del päls tillbaka och hon har mycket päls, väldigt mycket päls. Jag fick till och med plocka fram trimmningssaxen för att hon inte skule få en rumpa större än halva Småland. Sen slängde jag in henne i duschen. Schampoo och sur Fajta.... men ren blev hon. iallafall renare, för smutsig, det är hon aldrig!

Torka, torka, torka och sen la hon sig framför brasan. SEN blev hon torr......och fluffig......köttbulle....fotboll....Calle Kristiansson..... rund med andra ord..... Jösses vad hon ser ut! Och då har jag ju inte ens borstat henne ännu.... Josse har lovat att ta med plattång om det blir för illa ;)

Rund eller inte, så är vi laddade inför helgen! DET SKA BLI SÅ JÄKLA ROLIGT!!! Och då menar jag inte bara själva tävlandet. Resan tillsammans med min aldra bästaste Josse, träffen med mina talangvänner i kväll, stroset på mässan, natten på hotellet, träffa alla möjliga i morgon.... Jag är så glad att vi har tagit oss så här långt, jag och Fajta. Så långt så att jag kan med att åka runt på stora tävlingar med massor av folk utan att känna att vi kommer att göra bort oss totalt! Tillsammans ska vi uppleva masor med glädje, sorg och erfarenheter! Och det är jag väldigt, väldigt glad över!TACK min bästa Fajta för att du är min och för att du är bäst!!!


Och nu ligger nästa finalist i bad

0-2657a57441a292237d1b197f82b44d74.png

Och nu ligger nästa finalist i badet och åter jordgubbar med sina fågel armar. . . . Hur ska detta sluta?


idolfinal! Hejar egentligen på Cal

5e0b6403e5ee7d21aa400d6c016ce791.png

idolfinal! Hejar egentligen på Calle, men om man ställer sig i sunkig morgonrock och äter sega råttor medan man blir filmad så vet jag inte längre om han är min favorit


Dagens träningsoutfit ;-)

0-13eee40999e8aaf8c2c2ef0643a62891.png

Dagens träningsoutfit
;-)


Stolt

Idag när vi hämtade upp Smillas kompis på väg till skolan berättade Smilla stolt att hennes pappa putsat och fixat hennes stövlar. han hade till och med offrat sina strumpor för att stövlarna skulle bli fina!


Kanske har det släppt

Jag skiter i att kommentera helgens tävling detaljerat. Hur kul är det för er att läsa allt dravel liksom... Nöjer mig med att säga att det var inte vår bästa tävling, eller var det kanske det?
Fajta har ju ofta "drivit" lite med mig i tävlingssituationer och så gjorde hon även i lördags. MEN hon blev inte slö och riktigt lika nonchig som hon brukar när on blir sån, så kanske har vi höjt även "sur-ribban" åt det positiva hållet!!

Nu till viktigare saker! Nu vid halv nio åkte jag ut till parkeringen för lite träning. Dagen har tillbringats med privatelev på morgonen, besök av far, lite plugg och massa Gekås-stros med Josse. Så nu kände jag paniken komma över att inte ha tränat inför Stockholm.... var bara tvungen att åka...

Bita gick lysande! Allt fungerade bra idag. Jag gjorde till och med en fjärr på lite avstånd bara för att testa. Det blev ju ingen 10 precis, men hon satte sig och la sig fint iallafall och bara det är en vinst i sig!

Sen Fajta som var GALEN!!! Övertänd och urhärlig att jobba med. En väldigt strulig dirr-apport som vi fick jobba rejält för att lösa. Knepiga ljusförhållanden och en väldigt lockande ruta i "skick-riktning". Men skam den som ger sig!!
Dagens + går ändå till fjärren. jag tror vi börjar få till läggandet nu. Hittade ett handtecken som fungerar riktigt bra och där vi får fram läggandet med hela kroppen istället för framdelen först!


Nu får jag ta lite tv och slapp. I morgon blir det plugg hela långa dagen ända fram till kvällen. Då blir det luciafirande i skolan!!!

Kanske har det släppt

Jag skiter i att kommentera helgens tävling detaljerat. Hur kul är det för er att läsa allt dravel liksom... Nöjer mig med att säga att det var inte vår bästa tävling, eller var det kanske det?
Fajta har ju ofta "drivit" lite med mig i tävlingssituationer och så gjorde hon även i lördags. MEN hon blev inte slö och riktigt lika nonchig som hon brukar när on blir sån, så kanske har vi höjt även "sur-ribban" åt det positiva hållet!!

Nu till viktigare saker! Nu vid halv nio åkte jag ut till parkeringen för lite träning. Dagen har tillbringats med privatelev på morgonen, besök av far, lite plugg och massa Gekås-stros med Josse. Så nu kände jag paniken komma över att inte ha tränat inför Stockholm.... var bara tvungen att åka...

Bita gick lysande! Allt fungerade bra idag. Jag gjorde till och med en fjärr på lite avstånd bara för att testa. Det blev ju ingen 10 precis, men hon satte sig och la sig fint iallafall och bara det är en vinst i sig!

Sen Fajta som var GALEN!!! Övertänd och urhärlig att jobba med. En väldigt strulig dirr-apport som vi fick jobba rejält för att lösa. Knepiga ljusförhållanden och en väldigt lockande ruta i "skick-riktning". Men skam den som ger sig!!
Dagens + går ändå till fjärren. jag tror vi börjar få till läggandet nu. Hittade ett handtecken som fungerar riktigt bra och där vi får fram läggandet med hela kroppen istället för framdelen först!


Nu får jag ta lite tv och slapp. I morgon blir det plugg hela långa dagen ända fram till kvällen. Då blir det luciafirande i skolan!!!

Min nya bil

0-74f38d1316aa48063b06b292614d09d4.png

Min nya bil


fina poäng igen!!!

285 poäng, med en helknasig både dirr-apport och fjärr!!!

rapporterar mer i morgon. Nu måste jag förbereda kvällens festligheter!

Ett par mil i bagaget

eller kanske rättare sagt i baken..... Hua, vad man känner sig i kroppen efter en sån där resa!

På hemvägen var nivån i bilen så låg att jag tom. var tvungen att kommentera det själv.... Och det var ändå innan jag började fundera på om gatlycktornas ljus flimmrade för att det regnade eller om det var för att jag var trött i ögonen. Jag säger bara "Broder Jakob" och "kalorieman" i en stor symfoni, den ända som behöver förstå, den förstår. Och dessutom kom vi ju på att det inte är jag som ska tacka Josse för sällskapet, utan hon som ska tacka mig. Nu slipper hon sitta, 93-år gammal med en filt över knäna, och beklaga sig över att hon ALDRIG fick se Karlstad Universitet!

Mötet gick för övrigt bra. det tog dessutom 1 timme och 4 minuter, så då får väl ändå resan antas rättfärdigad..? Jag hämtade Josse strax innan 9 och lämnade henne runt 22, fast vi stannade ju och åt kungligt på vägen upp och på hemvägen....ja hemvägen, det gick inte fort, men fram kom vi! Lite frost, lite sol, lite snö och lite regn och en herrans massa län, kommuner och för att inte tala om kändisar vi mött!!!

Idag så blir det en tur norröver igen! Borde kunna ställa bilen på autopilot nu för tiden.....

Jag och Marika ska ses på Kallebäck för träning, fika och snack! Ska bli skitkul!!!! Tur att vi bestämt detta för länge sen, annars hade jag antagligen satt mig med min uppsats och tagit uti med det som skulle fixas enligt exeminatiorn och därmed inte fått tränat idag heller.... Kanske inte världens bästa upplägg med bara ett träningspass veckan innan tävling. Ett träningspass där jag dessutom lagt om en del saker och frågan är om hon verkligen springer på mitt kon-kommando nu efter nyordningen..... Hade helt klart behövt mer rutin på det...

jaja.... det blir fler tävlingar om denna skiter sig! Nästa helg tex. Då ska ju jag och josse ut på ytterligare en liten trip. STOCKHOLM - here we come!!! Herre gud! Vad ska vi prata om på den resan egentligen?

Då drar jag på roadtrip

Karlstad tur och retur över dagen. Hoppas att mötet är bra och över 30 minuter.....


Kvällen som aldrig skulle ta slut

I går kväll träffades jag och Josse med systrarna på klubben för lite träning!

Började med att alla dörrarna hade frusit fast på bilen och efter slitande så fick jag iallafall upp förardörren och fick därigenom lotsa in hundarna till baksätet. Sen var det full värme till stan och väl framme så hade det tinat såpass att bagaget gick att öppna! Det var alltså kallt! Inte jätte kallt, men kallt. Och när det är kallt då är det också klart. Underbart stjärnklart och fullmånigt!

Träningen gick sådär superbra-förtrollat som bara fullmånskvällar kan skapa. Fajta var taggad till tusen och börjar spänna musklerna på 1-2-3 på dirr apporten redan nu efter ett träningspass! Backningen fungerar skitbra och ja...egentligen allt!!! (får väl ta tillbaka hälften av alla superlativ efter helgens tävling, men det gör inget....igår var det förtrollat) Bita har fått en nytändning i friaföljet. Vi har gått till (Josses ord) ruta D och "tjooho" vad det blev livat!

Vi drog ut på hemfärden med  snack och snick om det ena med den andra....sen beslutade vi oss för att det kunde bara inte vara slut, utan vi drog för "hangout" på Donken och slog ihjäl ytterligare en timme!!

Jag röstar för fler sånna kvällar!!!