Skara sommarland

Nu har även jag varit där! Första gången för oss alla faktiskt!

Vi har haft det jätte bra. Måndagen småregnade det sågott som hela dagen, så den ägnades åt karuseller och anat sommarlandsnöje. Natten tillbringade vi i en stuga som var VARM! Tisdagen bjöd på sol och massor med BAD! Smilla vågade åka i alla småbarns-vattenrutchkanorna. Vilket är ett stort steg!!!Vi hade köpt ett "all inclusive" paket för två dagar. Detta innebar att allt var gratis utom dricka med alkohol eller i flaska, och godis. Dvs vi har ätit, druckit och smaskat i oss...jag vet inte hur mycket. Jag har väl iofs hållt mig mest till kaffe. Men de andra har vräkt i sig våfflor, glass, sockervadd, räkmackor, pizza, pommes mm...och jaja... jag tog faktiskt en cheesecake och nån glass jag med...

Bäst var ändå Smillas kommentar när vi körde hem och hon vaknade vrålhungrig strax utanför Kållered. Chrille föreslog McDonalds för att stilla hungern i den lilla magen och hon ville att jag skulle följa med in och ta en kaffe." -Mamma, jag tror dom tar band här! "


mammaledigt

Japp! Idag kommer familjen Svenäng hit. Jag och Camilla drar helt ensamna till IKEA och Göteborg. Förhoppningsvis blir det Lush besök och fikahäng! Papporna och döttrarna ska fiska. Sen hoppas jag och camilla på att maten ska vara färdig och framdukad när vi kommer tillbaka. Snacka om mammalyx! Och jag är dessutom lite extra fräck.... Svenängarna ska nämligen sova över...och jag sticker hemifrån vid 8.30 i morgonbitti för valpkurs på klubben så jag slipper fixa frulle till allihop också...

I går träffade jag Kia (GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN) och Master med vovvar på klubben för träning.

Jag koncentrerade på mig på stegförflyttningar, gjorde några inkallningar, rutor, fjärr, vittring och koner.. Konträningen går inte alls bra. När vi var hos Andreas så fick jag ett nytt uppslag där Fajta bokstavligen ska dra mig i ett koppel till konen. Andreas körde detta flera gånger och det fungerade kalasbra. När jag skulle göra samma sak själv i onsdags så blev det tvärstopp. MAN DRAR JU INTE I KOPPLET!!!! Fajta tyckte att jag var helt puckad och det spelade ingen roll hur mycket jag laddade henne eller hetsade henne...jag fick inte henne att dra i kopplet. Så jag la ner träningen. I går nr jag skulle göra konskicken så hade hon ju nu lärt sig att inte springa på kommande "konen".....hjälp..... 5 kommando innan hon går iväg. Hon sitter och nästan hoppar av addning vid sidan, men "vågar" inte gå fram.... Så nu får det bli bäbis-kon träning och hoppas att det släpper (det gör det såklart...nojjig) och att vi kan få lite bättre tempo på köpet ur enkelheten i övningen.

Annars så tycker jag att hon gick ganska bra i går.

Utmanade henne ganska rejält i fjärren vilket gör att hon backar bak ännu mer. Jag fattar faktiskt inte varför hon alltid gör så dåliga fjärrar på tävling. Hemma har jag ju snarare att hon flyttar bak för mycket än fram. jag funderar på om jag ska ge ett dubbelkommando på nästa tävling för att stärka stå-sitt förflyttningen eftersom det oftast är där det händer. Men det kan lika gärna vara vid en till stå förflyttning som hon ställer sig framåt istället för att lyfta bakbenen....

Vittringen går helt enligt planerna. Hon börjar skynda sig lite och får liiite panik när hon inser att jag länar henne om det inte går fort. Vittringen har ju varit henne eget paradnummer. Där hon kastar blickar på mig som säger "stå där kärring och tro att du är något, jag gör min grej här sålänge ändå", nu så har det blivit ett helt nytt driv i hennes arbete därute. Med plockepinn-beteende såklart... men det har vi ju plockat bort förr, så det kan vi väl göra igen om det skulle vara så.

Kia körde Fly med sin Vilja läxa....lite svårt eftersom de hundarna är liiite olika. Men just nu handlar det mycket om att få träningen i kroppen, få koll på vilka armar, vilka ben och när man ska göra dittan eller dattan, och det tycker jag att Kia klarar galant!
Master och Fila gick väldigt bra. En klar förbättring sen träningen. Hon börjar engagera sig rätt så bra..vissa småtapp, men hur lätt är det att ändra ett invant beteende? Fråga mig som är rökare..... jag tycker iallafall att hon har ett helt annat fokus på husse, arbete och lek nu! Och Master... det är här du kan hitta mig på 13 plats!

En vanlig tisdag

Nu har vi landat och njutit av helgens bravader! jag är så jäkla glad och tack så hemskans mycket för alla gratulationer!! Ni är underbara, alla ni där ute!!

Gårdagen förflöt i sakta mak. Smilla sov hos en kompis natten till måndag, så förmiddagen innefattade slapp, solande, boklyssning och inget mer. Sen kom Smilla, och sen Mussi, och allt vad det innebär. Spel, mat, mys och så..
Chrille och Fajta lastade 21 får som skulle tillbaka till Svarthallsarna, så nu går det fem ensamna och förvirrade stackare kvar i hagen....

Idag hjälpte Mussi mig med nya gardiner i köket. Pappa var förbi en snabb sväng. Chrille är i Halmstad och golfar. jag och Smilla fick fantastiskt lunchsällskap i form av nytränade Marika, Tina och Andrea! Skitkul att ni kom förbi...det måste helt klart göras till en vana! Massa hundprat! Så himla härligt att bara sitta och snacka om massa olika aspekter inom hundträneriet...och givetvis talanggruppssnack!

Sen gick jag och Smilla för att kolla fåren, hämta posten...och ja... sen inget mer!

I kväll ska jag ut och träna en sväng. Nu ska konskicken skärpas upp rejält, fjärren ska fixas färdigt, och rutan ska minsann hittas....

13 plats

på SM-rankinglistan just nu efter helgens bravader!

Så här gick det  med domarens kommentarer

Sitt - 10 - utm
Plats - 9,5 - bra
Fritt följ - 9 - bra
Går runt ruta - 10 - utm
ink - 9 - bra
Rutan - 8,5 - ngt ojämt
App dirr - 8,5 - ngt ojämn start, lätt tugg
Hopp app - 9,5 - bra
Vittring - 9 - bra
Fjärr - 7,5 - förflyttning

Totalt 287 1:a pris och 4:de plac (dödande konkurrance vill jag lova)Och helt plötsligt har vi ett snitt på 290,5 till nästa års SM!!!

Sen var det ganska lång väntan tills finalen skulle gå avstapeln. jag och josse drog en sväng till Kungsbacka för att fördriva tiden.... Men det blev mycket grässittande och skitsnackande ocksåFinalen var öppen för alla som erhållit 1:a pris under lördagen och söndagen. Det var fem domare som dömde följande moment: Frittfölj med stå och ligg (man skulle alltså göra en halt med stående hund och en halt med liggande hund), rak inkallning på 25 m, 1:ans apportering och 1:ans hopp fast föraren gick ca 15 m från hindret. Max poängen var satta till 900.

Snabbt som 17 gick jag ut för att testa 1:ans apportering som Fajta inte ens kunde i den klassen. Plus testa om det gick att göra en stående halt....

Vi gjorde en miss... Fajta la sig när jag lämnade henne på inkallningen. Och eftersom det var dold bedömning så blev det bara mer och mer spännande ju längre prisutdelningen höll på...... Dra på trissor!!! Nånsatsn över 880 poäng fick vi ihop och VI VANN!! Av 25 ekipage så var vi grymmast i denna helsköna finaltävling av Semester sabotören!!Helgens helt klart häftigaste är ändå att jag på lördagen startade 4 och kom 1, på söndagen startade 1 och kom 4....och i finalen startade 4 och kom 1


Och åter igen ett fantastiskt prisbord! kolla allt vi har fått med oss hem denna helgen!


Ett kvar....

japp! Idag plockade vi andra SM poänget!

betyg med domarkommentarer

Sitt i grupp - 10
Plats - 10
fritt följ - 9 - LS, T
Gå-runt-ruta - 10 - Utmärkt
Inkall - 9 - ngt LL
Ruta - 9 - ex komm, in från sidan
Apport - 10
Hopp app - 10 - Utmärkt
Vittring - 7 - släpper
Fjärr - 8 - flyttar fram

Totalt: 292 poäng, 1:a pris och 1:a plac

Jag är nöjd över oss idag. Jag strulade lite, hon strulade lite och upplägget var svårt!

Nu laddar jag om till i morgon och försöker göra en ny bra tävling. Samma klubb, ny plan, ny domare och nya funktionärer! Spännande!!!

förresten... vilket fantastiskt prisbord!!! Jag fick rosett, pokal, tjocktröja, presentkort hos veterinär och en stor bukett blommor!!

Tack Camilla och Marianne för superbra support och fina korten jag fick på mailenjag har precis kommit av planen och hejjar allt vad jag kan på Maria och Jessie som är på väg in!Och så här glad blir man när man vinner!


Andreas träning

Igår åkte jag, Kia och Master upp till Kungälv för massor av hundträning. i fyra timmar skulle vi få förkova oss djupare i lydnadens kappsäck full med godbitar.

Började med att köra inom Kållered för att lämna Smilla till syster för övernattning. Sen körde vi fel vid tunneln i Göteborg och när vi trodde vi var framme låg en STOR sten ivägen. men annars gick resan alldeles utmärkt!

Jag fick som vanligt börja med lite fritt följ och fick läxa av Andreas, samma sak som jag sagt själv, jag måste utsätta oss för mer "spänning". Åka till klubbarna och ställa mig framför klubbstugan, gärna då full av kaffedrickande kritiker (ni vet väl att de som står på verandan alltid är de bästa hundtränarna?) och köra "start träning. inget fritt följ utan bara starterna och massor lek. Sen kan jag träna vidare vart som helst på planen!

Sen hade jag önskemål om inkallningen. Andreas tyckte iofs att min inkallningen var riktigt bra och tycker inte att jag ska hänga upp mig på ett bättre gammalt resultat utan acceptera att Fajta nu är en tränad hund som "kan". men jobbade iallafall med mer explovisivitet genom att ta "bort" momentet och ersätta det med lek istället. Känns bra och jag är övertygad om att det kommer att skärpa upp momentet.

Efter liten paus så hade jag ville jag köra konskick, men det blev rutor. Nu måste vi ställa högre krav på fajta och göra henne medveten om vad det är vi vill att hon ska göra. Springa kan hon, dirigeras kan hon och själv tycker hon att hon är ganska bra på allt egentligen, men det ska vi ta ur henne lite och lära henne att anstränga sig och bli mer noggran. Detta kommer att bli den svåraste biten att jobba med hemma.Andreas plockade henne en stund och hans timing och känsla är så äckligt grym att man nästan ryser.

Men konskicket fick vi testat nästa pass. Här blev nog Andreas rätt sur. Både på mig och Fajta. Han plockade fajta igen och nu jäklar tändes de gula ögonen! jag minns en gång när han gjorde samma sak med rutan och han var så förbannad på henne över att hon blev passiv och sa väl i princip "gör något, bit mig om det ska vara så, bara gör något". Han lyckades hålla undan händerna denna gången, men han har fått blodvite både en och två gånger av hennes gula ögon. Vi fick iallafrall fram riktigt bra konskick....nu ska jag bara förvalta dom....det är väl där problemet ligger... och det ska bli så jäkla kul att försöka!

Efter det så hade jag tänkt mig en snabb vittring. men där bedrog jag mig. Något mycket märkligt hände. Fajta kom in med fel pinne...två gånger....  En liten snackpaus och nytt upplägg för att få lite mer intresse för pinnarna och lite mer attityd med att skynda sig lite. Det fungerade väldigt bra och hon blev faktiskt lite "ensam" där ute bland pinnarna....

Sen var visst klockan 22 och vi hade hållt på i fem timmar. kaffet var slut och det var en ganska lång resa hem igen. Kia och jag samåkte och hade givetvis massor med tankar funderingar och så att prata om...med några gäsp pauser...

Jag tror förövrigt att Kia lägger in lite bilder i sin blogg, så håll koll där om ni vill se!

Valpkurs

I går hade jag och en kompis inskrivning på valpkurs inne på klubben. Verkar bli ett toppenbra gäng! Många riktigt unga valpar och engagerade förare! Och väldigt skönt att ha gjort sin "plikt" för klubben i år också!

Fajta fick ställa upp och demonstrera lite kontaktövningar och rutiner vid bilen. Hon skötte sig alldeles utmärkt och även på träning efter kursen så var hon kalasbra!

Märkligt... hon har gått katastrofalt dåligt i en vecka nu och det har varit riktigt motigt att gå ut och träna. Och så närmare sig dagen då vi ska upp till Andreas oc få en duving och så går hon genast mycket bättre. Frågan är då hur mycket jag faktiskt påverkar eftersom det inte finns något som är så motiverande som ett träningspass hos Andreas. Jag har kt därifrån både glad, uppgiven, ledsen och arg (!)...men alltid med en massa inspiration, nya tänk och massor av träningslust!

Annars är det lugna gatan här hemma. Rabatten är fortfarande inte färdig grävd. jag fick fruktansvärt ont i händerna och underarmarna efter åt. Har tom svårt att skriva med en vanlig penna... hittade några antiinfalmatoriska i en låda som jag har tryckt i mig. Sen ska det nog ordna sig och rabatten bli färdig!

Hittade ett nytt recept på fraloor i går som jag jag bakade och jösses vad goda de blev! Annars har jag nog inte gjort någonting....

Har tänkt att göra ingenting i dag också tills det är dags att dra norr över för hundträning!

Gårdagen

Smilla lekte med en kompis och Chrille spelade golf och jag....Gud vad jobbigt.....

Påmin mig nästa gång att det inte är så smart att gräva en ny rabatt mellan körsbärsträdet och björken.... mer än en rot kan jag lova...

Vem är jag?

Nu har jag slagits med blinningarna ackompanjerad av gräsklipparen och får sitta inne en stund för att "slicka mina sår".

Hittade ett personlighetstest hos Sanna

Stämde så gott som på pricken!

Din personlighetstyp:

Självständiga, originella, analytiska och bestämda. Besitter exceptionell förmåga att omsätta planer i handling. Värderar kunskap och kompetens högt. Vill förverkliga sina visoner. Tänker långsiktigt. Ställer mycket höga krav, både på sig själva och andra. Födda ledare, men kan underordna sig andra ledare de respekterar och litar på.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Forskare, ingenjörer, professorer, lärare, läkare, tandläkare, affärsstrateger, organisationsgrundare, företagsekonomer, affärsföreståndare, chefer, militärer, jurister, advokater, domare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, psykologer, fotografer, forskningsledare, utredare, professionella pokerspelare.


Röd flagg

Så såg mitt sista bad ut i Frösakull!

Det kändes ungdomligt, upproriskt och nostalgiskt.... precis som förr.... när jag var yngre....
Höga vågor i vattnet och sanden på botten gick i stora vågor även den. Havet pyste, yrde och slog mig i ryggen... härligt...


Nu är det "vardag" hemma igen. Gårdagen spenderades bland hög musik, yra människor på Glommens Kräftfestival. Smilla lurades upp i en allt för "farlig" karusell och bästa kompisen höll henne om ryggen och erbjöd en axel att lägga huvudet emot.

I natt har Smilla sovit borta och jag och Chrille laddade upp för film kväll...nästan som förr. 3 filmer såg vi... nästan... Sista filmen var Chrilles val och när han somnat så gick jag och la mig. Har inget större behov av att se Tom Cruise som enarmad nazist. Däremot gillade jag första filmen skarpt..... Seven Pounds med Will Smith. Filmen i mellan akten var märklig, men startade massor med tankar....

Massa tankar startar även alla olika sommar pratare. I förrgår lyssnade jag på Malin Baryard och fick den bästa tävlingspsykologin jag fått på länge! Hon fick mig att minnas vem jag är, vad jag vill och vad jag står för. På senaste tiden har hunderiet och tävlandet tappat en del av sin charm för mig. Jag har lyssnat för mycket på andra och på andras sätt att se på mig och mitt tävlande... Nu känner jag annorlunda....

I dag ska trädgården få en dust... så länge det är uppehåll, eller kanske lite längre. Först ska jag lyssna färdigt på Nour El-Refais program, sen är telefonen laddad med andra härliga "pratare" som ska få förgylla min eftermiddag. Och så ska jag ju lyssna på dagens värd, Prinsessan Birgitta.

Dessutom ett stort grattis till Andreas och kia för alla agility framgångar i helgen!

Surt...

vi är fortfarande kvar hos Mussi och har det toppen bra! Jag har skickat en 4-5 mobilinlägg och ni har ju märkt hur bra det har gått. Jag är grymt trött på det där som aldrig fungerar nu för tiden...

I går fick jag en "genomkörare" av Camilla på Halmstad BK. Superbra träning och jag fick fram flera av de beteendena som jag ville. Vinglig start i fria följet tex... kunde ta kommando i vittringen och belöna inkallningen. En nyhet dök upp... som bonus för mina nya fina vänster svängar hade det blivit strul i stegförflyttningarna. Skönt att hitta det på en träning och inte på tävling. Ska träna mer på att sätta ihop vänstersvängar och stegförflyttningar i fortsättningen! Camilla bjöd som vanligt på insiktsfulla tankar av stor vikt för vår träning och jag tar åt mig av dem och ska verkligen sluta lata mig med undanflyckter i fortsättningen! Efteråt fick Bita bada i en å...Fajta slängde jag i två gånger men hon var snabbt uppe på kanten igen.... mespropp!! Bita njöt av stora mått. Jag har rastad dem nere vid dynerna på kvällarna och Bita har hört vattnet och lääängtat...

Idag har vi tagit en tur på stan och div växtbutiker och även en liten rastning på Galgberget med vovvarna! Här är soligt och regnigt om vartannat och på havet blåser stora härliga "barndom-vågor". Smilla tyckte det var så där kul...men jag... jag älskar det! Får se om jag kan lura ut henne idag!

I morgon åker vi hem. Vi ska vara barnvakter på natten och på lördag väntar kräftfestival i Glommen!

Torka

ja, både i bloggen och i trädgården! Jäklar vad varmt det har varit...och torrt. Igår kom en skvätt som inte ens fyllde min vattentunna....

Vi har varit på stranden en massa och jag har försökt att träna med Fajta så gott det har gått. Motivationen saknas för tillfället, men igår fick jag pm till Kungsbacka tävlingarna och sånt brukar sätta fart på träningslusten.

I dag åker jag och Smilla med hundarna till Mussi ett par dagar. Ska bli himla skönt och jag ska försöka åka in till klubben i Halmstad eller Oskarström (vilket vill du helst Camilla?) nån kväll för att få lite kommendering!

Annars så är det lugnt....väldigt lugnt. Jag har tagit mig igenom en ljudbok med en fruktansvärt osympatiskt huvudrollsinnehavare... kunde liksom inte sluta lyssna fastän jag hela tiden var skit förbannad på henne.... Härligt om det är det enda man har att reta sig på! Då har man det lugnt och skönt....och semesterledigt!

Bilder från värnamo och SM

Andrea har skickat lite bilder från helgen i värnamo! Tack, dom är jätte fina!!det var vi som bodde i stuga 10. Jag, Marika, Andrea och TinaNågra av de andra talangerna som var på plats. Marika, Carin, Petra, Anna och Sofia

Jag och Fajta tävlarTrötta och varma på lördag eftermiddagÄnnu tröttare och ännu varmare på lördag kvällJag och Andrea ska dela på fläskfilen som är kvar. Kändes så där aptitligt att förvara den i en "svart plastpåse"Den sista måltiden med gänget intogs på Värnamos apellplan

Andrea är också hygglig nog och skickar över lite bilder från SM