träningstävling

Idag fick vi genomfört den första av vad man kan kalla elit start. Träningstävling på klubben.

Började riktigt illa med att hon la sig på sittande i grupp. Tror att hon dels var störd av alla knott och dels lite osäker på de bägge hanarna som satt brevid. De tyckte nämligen att hon fortfarande luktade löp och underbart.
På platsen så kliade hon sig och la sig ruggigt snett efter det. Men fick iallafall ett bra upp sitt efteråt.

Fria följet var helt ok efter förutsättningarna. hon tränger i vänstersvängarna och hade något snett sättande. hon backade inte rakt bak utan sneddade. Dessa saker vet jag beror på ryggen, så det är inget jag lägger någon större vikt vid. Annars så kändes hon ok. Hon höll ihop och gick fint med aktivitet så gott som hela programet.

Missade sitt förflyttningen i dumrutan som annars var bra (om man då bortser från vänstersvängarna)

Inkallningen var bra. Ngt sent ställande både från min och hennes sida, sen drog hon ner tempot innan läggandet, men det var det bara Josse och jag som såg. Känner liksom igen hennes öronspel... Fick mycket beröm av kommendör och skrivare på detta momentet!

Sen rutan. Lite lojt både till kon och till rutan, men suverän ingång. Jag bestämde redan igår att lägga om dirigerings momenten och dagens resultat var ännu en bekräftelse på att jag måste göra det för att få tillbaka drivet!

Dirigeringen gick fint, men mkt slarv vid apporteringen.

Hoppar fint ut i nästa moment, men fy vilken läbbig apport. Den är inte min..... Hon tog den mycket tveksamt med ett dk och hoppar fint in igen.

Jag hoppar över vittringen eftersom jag ska gömma pinnen igen och det vill jag inte stå och instruera främmande människor om på plan utan det är bättre mina luttrade träningskompisar hjälper mig med detta.

sen fjärren som faktiskt var bättre än väntat. Hon hade lite svårt att vänta på en förflyttning och satte sig snett sista sittet, men hon rättar ju alltid ut det igen till ligg eller stå. Hon höll iallafall positionen och det känns bra! Alla förflyttningarna var dessutom rena och ganska snabba!

I det stora hela är jag nöjd. Vi hade en trevlig stund tillsammans och jag riktigt känner inspirationen komma pirrande tillbaka i tårna!

Nya bekantskaper

I dag hade vi första riktiga träningspasset med nya kursen. Oj, vad roligt det är att träffa nya hundar och förare. Ingen är den andre lik och allt måste analyseras och funderas över. Hur fungerar denna människan och denna hunden? Hur ska jag som instruktör förmedla den glädje till hundträning som jag själv känner? Hur ska vi få dessa två individer att hitta varandra i en perfekt konstilation? Spännande!!!

Jag fokuserade idag på "nybörjarna" i gruppen. de andra har vi haft förr på kurs och Josse sparkade igång dem direkt med nya övningar.

Nybörjarna fick fokusera på kontakt och lek. Konstigt att så mycket folk har problem med leken? För mig är det den självklaraste saken i världen att jag kan leka med min hund. Men så är det inte för alla. Ännu värre tycker jag det är när man hör att det är uppfödare som sagt till sina valpköpare att man inte får leka med sin hund!!! Herre gud vilket tråkigt liv!!!
Men iallafall, tre stycken relativt unga hundar fick ikväll en första inblick i "livet med matte". Och det tog hårt! Inte mycket ork kvar till andra repetitionen och leken. Men jag hoppas att alla fick med sig en liten packning hem. Svåraste nöten är klart de två som notoriskt vägrade att leka. Den ena hunden har visst lekt lite hemma, men den andra är detta något helt nytt för. Pojken i familjen fick största lek ansvaret och jag hoppas att det löser sig en liten bit till nästa vecka. Annars blir det klart en ny utmaning för oss som instruktörer att dels hitta ett leksätt som fungerar och att under tiden jobba enbart med godis. Klart att det fungerar...men kampen och leken är så bra!!

Innan alla kom så körde jag och Josse ett snabbt pass med våra vovvar. josse som för övrigt är världens bästa uppfödare som beställer tid för vaccinering av min lilla valp, kommer och hämtar henne för att jag jobbar och får skäll av veterinärerna för att hon har för stort fästinghalsband på sig. Och som tack för detta får hon torka spya i halva bilen.

Fajta fick svält diet i går kväll och idag vankades det ölkorv som belöning. Fungerade faktiskt ganska bra... Inte toppen hundra, men iallafall betydligt bättre än allt annat konstigt vi testat. Sen om det beror på korven eller svälten ska jag låta vara osagt. ....

Hon fick bara snabbt köra lite ff, dum-ruta, en inkallning, fjärren och en vittring. Vittringen var hel kokko och jag får nog gå tillbaka till att gömma igen. har varit lite slarvig med det ett tag, sen jag fick beröm för bra beteende av Andreas sist vi tränade.... Känner att hon känns lite bättre i ryggen, men har fortfarande sneda sättanden och taskiga vänster (som gör att jag faller in med en hemsk AXEL!!!)


I morgon kör jag träningstävling inne på klubben. Har inte riktigt bestämt hur mycket och hur jag ska göra allt. Tror nog att dagsformen får avgöra! Jag har ju aldrig kört ett helt elitprogram innan och inte blivit kommenderad och av någon främmande som har lagt upp programmet heller för den delen, Så vi tar det som det kommer. Inga som helst förväntningar utan vill bara ha bra attityd och en trevlig kväll.... (och att allt ska fungera perfekt såklart....)

Hoho...

vart har min motivation tagit vägen? Känner inte för något nu för tiden.....

Ligger efter med allt känner jag. Ingen ork eller lust......

Borde uppdatera hemsidan lite. Kalendern är rysligt inaktuell och ouppdaterad...

Borde ta lite kort på våren och hundarna.....

Ska fixa tvätten idag......

Och bokföringen......

Borde börja plugga........ omtenta på biologidelen 16 maj

Borde verkligen börja skriva vfu-uppgiften......

Vill vilja träna.......

Mår iallafall bra och allt känns säkert bättre bara jag drar mig upp ur soffan, tar en dusch och typ 15 koppar kaffe....

Master of the garden

måste väl ändå vara den bästa översättningen på trädgårdsmästare?

Idag har jag satt alla 42 sticklingarna från pelargonerna i kruka. Så nu är krukorna slut.....och jag har ca 10 kvar inne som står i "inne-kruka". Får väl införskaffa några nya.

Allt står på altanen som nu alltså är Josse-säkrad. Får garanterat inga besök av henne eftersom hon avskyr lukten av pelargoner. Har ju tom en doft-pellis på bordet. Som luktar helt underbart och har små lila blommor.

Björkarna har nu musöron, så rosorna har fått sig en rejäl avhyvling. Så skönt att vara ute, även om inte solen orkade fram innan eftermiddagen. Men nu har jag rejält ont i ryggen. Det tär att sitta på knä och huka sig hela tiden. Sträckte dessutom till nacken rejält igår när jag bar jord.

Innan allt arbete så hade jag lite nöje, nämligen träning med Fajta. Det saknas energi, motivation och lust i vår träning just nu. Allt vi gör går i slow-motion.... avskyr att tänka på att jag skulle gjort ytterligare en elit debut idag. Gillar inte att gå på sparlåga hela tiden. Jag behöver tävlingar som morot!

Nu är grillen tänd och vinet upphällt!

Skäl för sitt namn

image77

Nattens erövring!

Så om ni tycker jag är svår att nå i framtiden så vet ni varför.....

Tack alla....

....snälla och rara för puschningen med min lilla rygg-fia! Det är skönt att ha er där ute!

Idag är det fredag och efter ett par timmar i skolan ska jag ta mig till stora staden och införskaffa fästingskydd till alla djuren. Är det någon som har tips om katten? Det finns tydligen både spray och droppar och hur i hela friden ska jag veta vad som är bäst??? Avmaskning till honom ska det också bli. Får väl kolla i medicinskåpet så jag har till hundarna för det är ju inte länge innan Bita ska ha en dos.

Får åka inom bibloteket också och lämna tillbaka en bok som (hoppsan) är 1½ månad försenad....hoppas jag har råd att lösa ut den.....

Nåligt

Fajta har iallafall antagligen inget fel på sitt skellett, fast ställde veterinären idag. Det enda som skulle kunna vara så är det att en disk har förflyttat sig i sidled, men då borde det ändå vara en viss skillnad i mellanrummen. Skönt!

Däremot så reagerar hon fortfarande i ländryggen, dock inte lika mycket som första gången. Lite sned var hon åter också. Så nu har hon fått lite akupunktur istället. 15 nålar stategiskt utplacerade över den lilla ryggen.....

Nu kan hon vara lite öm nån dag och sen ska jag känna mig för. känner jag att det behövs lite till så ska jag sätta henne på Rimadyl igen. Han tycker att jag ska köra precis som vanligt med träning och så. Antagligen så är detta en baksmälla av den alldeles, egentligen för snabba förbättringen de första två veckorna.  sen ska vi kontakta varandra igen.

Så nu hoppas vi att det fungerar bättre denna gången.

Men vilken snäll hund jag har!! Först 6 perfekta plåtar på rygg och hals lite här och där, helt utan sedering. Hon ligger helt blixt-stilla och är bara så toppen. Sen får hon 15 nålar instuckna och står som ett ljus. Ett litet ynkligt pip kom på en ända nål. Sen la hon sig ner i 15 minuter och lät nålarna verka!! Ni ska bara veta hur stolt jag är över denna lilla skruttan som alla har varnat mig för. "-Köp inte en sån hund, dom är galna och går inte att träna". Fatta att veterinären bara öste beröm över hur tålig och fantastisk hon är!

image76

Hur allt gick fel precis innan vi skulle åka....det berättar jag om senare!

Ingen bloggare just nu

Har liksom ingen motivation och ork för bloggen just nu. Känner mig lite rörig helt allmänt och är dessutom deppig över Fajtas löp och rygg problem.  Får hoppas att veterinären kommer med en ruggigt bra lösning i morgon.....

Idag har det åter igen varit en hektisk dag. Först skolan. Vi började med ett gympa pass som jag ledde. Rörelsesagor och en spring saga, följt av kropp-mot-kropp musik stopp. Roligt! Sen planterade vi frön och anlade en liten "åker" som vi vårbrukade. Fårgruppen blev klara med sitt arbete och i morgon gör jag det sista med maskingruppen för att sedan sätta igång häst- och katt-gruppen. Kogruppen ska redovisa sina funderingar också.
När barnen gått hem satte vi oss och färdigställde det svåra på "papie-mache" djuren vi ska göra och sen bar det av till Falkenberg för seminarium med klasskompisar, mentor och lärarutbildare.

Snart så ska jag sätta igång med bokslutsförberedningar för ett av bolagen jag bokför åt och sen...sen kanske jag orkar gå ut och träna lite. Efter en sån här dag så behöver jag det. .....rensar liksom hjärnan!

Träning i kvälls solen

Det är så härligt med hundar alltså! Igår hade jag och Josse kurs start på en kombinerad lydnadskurs och det är så kul. Nya hundar, nya utmaningar och helt enkelt massa hund!

I kväll åkte jag till klubben för att träna med en väldigt minimerad skala av träningsgänget, bara jag och Josse i kväll och med endast varsin hund.

Tränade igenom det mest. Alla momenten känns relativt stabila. hade lite missar på dirigeringsapporten som vi lagt ut väldigt svårt, så det blev väldigt bra träning. Även ett fel skick på rutan blev det efter "kon-förrvirring". koner över allt....

Vi kom också ihåg att träna både sitt och ligg i grupp. Gott. Det får vi inte glömma!


Annars så går det bra med skola och allt. Trivs som fisken i vattnet på min vfu-plats och har väldigt roligt där. Men det är tuffa dagar, så allt annat blir lite lidande. funderar ofta på hur i hela friden jag hann med mitt liv när jag jobbade heltid??


Fajta har ny tid hos veterinären på torsdag så får vi se vad det blir av ryggen denna gången....

Två tankar

sänder jag till Castor och Lana som ligger på Blå Stjärnan i Göteborg.......

Funderingar

Fick ett märkligt meddelande i gästbok igår kväll. från en Arn som ville bjuda på grillat i kväll. fick fundera länge innan jag fattade vem det var. Hittade en ledtråd, det finns bara två som kallar Josse för Jossan. Men vi ska på kalas hela långa eftermiddagen, så det får bli en annan gång.

Dagen har varit ganska effektiv hittills. Smilla väckte mig klockan 6 (det är så härligt med barn). Och efter frukost gick hon och jag ut och rensade rabatten nere vid parkeringen. Chrille satte igång med algerna på altanen. Sen körde vi varsitt pass med Fajta, jag och Smilla. inte dåligt att Fajta tar rätt pinne i vittringen när Smilla lägger ut. hon nosade länge och noga och tog rätt pinne.....ska jag ta lillmattes eller stormattes?

När Smilla gjorde fjärren och kommenderade sitt gick hon tillbaka till Fajta och jag påpekade att momentet inte var slut -Men mamma hon sitter ju snett, svarade Smilla. Helt klart miljöskadad!

Nu sitter jag med färg i håret och väntar på att bli ruggigt läcker. Det stod på förpackningen att man skulle få nytt hår. Spännande, jag har ju haft mitt i över 30 år så det är helt klart dags att byta!

Ha en underbar dag i solskenet!

image75

Syrran och Bita

Premiärklippning

Japp, idag har jag klippt gräset för första gången i år. det var kanske inte så jätte mycket att klippa, men det blev väldig fint och jag blev väldigt trött......

Så nu ska jag ta helg. Inte lyfta för många fingrar de närmaste dagarna har jag tänkt. Får väl fixa något gott att äta ikväll och eventuellt går jag ut och tränar i kväll. Måste nog känna på gräset.

I morgon bär det söder ut för två kalas och på söndag är det kurs start på lydnadskursen. Det ska bli väldigt roligt. det är ungefär hälften kända ansikten och hälften nya förmågor, så det ska bli spännande.

Vi ska försöka få hem fåren på söndag också. Synd bara att vi inte hunnit klippa färdigt, det var smidigt att stå inne i lagården, men det funkar ju ute i solskenet också!

Didelido!

Storshopping

Jag är en riktigt snål och kräsen när det gäller skor. hittar jag några jag gillar så sliter jag ut dem till sista söm. Ni minns mina träskor som jag skulle kunna sova med.

DSC00078.JPG

Nu har yttreligare två skor fått lämna detta livet.

Mina "vardags skor", ett par rosa-beiga Convers-kopior som har fått agera både vinter och sommar skor och de senaste veckorna börjat släppa i sulan både invändigt och utvändigt. Tänkte nästan degradera dem till hundskor, men det skavde så i sulan att när nu valpen i natt tuggat sönder snörena så insåg jag att det var dags att ta farväl och gå vidare.

Så idag har jag gått i mina "hund-skor". ett par bruna gympa dojjor som jag ärvt av min mamma. Hon i sin tur köpte dom för typ 10 år sedan. Dessa har varit kanon sköna, men i somras så släppte gummit i tån. Det har jag klippt av, för jag kände mig som Peter Pan. Sulan tog därför in lite extra vatten och sulan sitter nu fast 4 centimeter från hälen. Jag har faktiskt känt mig lite dum i dag....

Så jag besökte inte mindre än 3 sko affärer innan jag hittade rätt. Snygga och bekväma skor för 75:- resp 199;. som hittat. Köpte skorna i samma affär som jag köpt mina gamla "vardags skor" och tro det eller ej, de hade ett ex kvar av samma sko i samma storlek, men Smilla sa nej och tyckte bestämt att jag behövde lite förnyelse. Duktig tjej som håller reda på sin mamma. hade hon fått välja helt själv så hade jag iofs trippat runt på träningsplanen i guldsandaler med lite strass på.

Godis rapport

Glömde ju att berätta vad jag tränade med för godis i går.

Hade fått heta tips om torkad fisk. Äckliga små fiskar med lysande ögon och stinker apa.

Tyckte nog Fajta med....
Rent reflexmässigt tog hon dom i munnen men spottade ut lika fort. Det låg fullt med fiskdelar över nedre plan igår...

Jag försökte auktionera ut påsen till Busy som ratade totalt. Men Castor tyckte det var riktigt lördagsmys.


Idag har vi varit på studiebesök på en lantgård med min VFU-plats. Helt slut i kropp och själ. Har fått massa papper som ska bokföras, men det får minsann vänta tills imorgon..

LÖP!

Det går troll i min elitdebut. Mindre än två veckor kvar och Fajta börjar löpa. Första löpet....och hon är två...väldigt lägligt! Men eftersom detta dök upp och jag alltså ändå inte kan starta den 26 april, så bokar jag nog en ny til hos veterinören. Hon känns inte helt 100 och jag kan inte vara nog så försiktig. Jag vill ju att hon ska hålla och må bra i många herrans år!

Tränade ikväll och det blir inte riktigt bra. Fria följet har blivit bättre rent motivations och attitydsmässigt, men svängarna försämras igen och sättande i fjärren är ruggigt sneda också.... Inte kul!

Bita var med och smaskade lite på sin mamma!


I går fick jag faktiskt rensat stora rabatten! Så skönt att börja med en fin rabatt innan ogräset hinner ta över. en liten mördar snigel hittade jag och i dag så hittade jag och Smilla en liten orm i en jordhög. Antagligen en snok. Jag är ingen mästare på att artbestämma ormar och definitivt inte några bäbisar.

Chrille kom hem sent i natt och hade köpt  äkta Belgisk choklad till mig! Smask! Bäst jag hugger in på den innan den blir gammal!

Utbildad

Var på utbildning i Borås igår kring föreningsteknik speciellt anpassad för ordförande och sekreterare. Det började med snöoväder på vägen och slutade i en väldigt bra dag. Jag lärde mig otroligt mycket och kom till förvånande nya insikter som måste behandlas omgående. Riktigt nöjd med dagen. Trevligt sällskap av ordförande fick jag också. Nu har vi fått veta att vi måste vara som handen i handsken på varandra och då passar det ju bra att vi besöker landets olika hotell ihop ibland.

När vi var hemma hämtade jag Smilla som var SÅÅÅÅ trött. Storbölade i typ 15 minuter över allt och inget. Mest för att kompisen hon varit hos underdagen hade fått en kanin samma dag och det skulle minsann aldrig hon få. Men hallå! Hur många tror hon inte är avundsjuka över att hon har egen katt och hund + 2 i reserv??? Ja...det var nog tröttheten som var värst så när jag väl fick henne att gå med på att sitta i mitt knä och bli tröstad så tog det inte två röda innan hon somnade där. 10 över sex på kvällen..... Så satt jag ensam denna kvällen också. Vi hade bestämt att åka till stan och köpa kebab och godis och ha en riktig myskväll, nu gick ju inte det längre och det ända mataktiga vi hade hemma var fil....Inte för att jag var så himla hungrig (ätit massor med ruggigt god mat och fika i Borås, så jag borde nog klara mig typ ett halvår iallafall), men något måste vi ju få i oss.

Jag gick iallafall ut och tränade med Bita och Fajta. Bita fick börja med lite följsamhet och sitt. Leka lite med leksak och sen var det bra. Planen med att ta med Bita ner och göra Fajta såååå avundsjuk fungerade ganska bra, så det var en taggad Fajta jag körde igenom fria följet, en inkallning och två sändande till kon. Trixade lite med fjärren också, men hon sätter sig snett igen... Vet inte riktigt hur jag ska göra nu?! Vissa dagar är hon rak och andra sned. Man får ju inse att hon är i en läkningsprocess och jag har tjänt att hon blir sämre när hon varit ute mycket på dagen. När hon springer lös i trädgården är hon väldigt ryckig i sitt sätt och detta måste påverka en hel del. Jaja...den som lever får se. Jag strechade igenom henne och gick sen in.

Dags att ta tag i disken som stått på köksbänken sen i torsdags. Döm av min förvåning när maskinen var tom. trodde den var full av ren disk och att det var därför någon inte ställt in det vi åt till kvällsmat i torsdags när jag åkt hemmifrån. Så nu blev det väldigt smidigt. Fyllde maskinen och sätter igångn den. 5 minuter och PACHSYYHH! Det sprutar ut vatten under kylskåpet. Jag fick rusat fram och stängt av diskmasinen....så blev det till att denna kvällen skura golv.... och Chrille som antagligen kommer sent i kväll och jobbar hela dagen i morgon. Jag får försöka få tag på min far eller bror som kan hjälpa mig med detta. Där lär ju vara ännu mer vatten bakom skåpen och under kylen......

Smilla vaknade lagom till körslaget så vi kollade på det och åt gröt och och fil. Sen hittade vi lite gammalt godis som vi smaskade i oss. Vi somnade bägge två framför tvn.......

rätt svar

dessvärre så har jag bokfört i kväll....... Men givetvis sett till att bli störd av msn under tiden även om den jag pratade med nog tyckte att jag var lite frånvarande ibland.

men nu är klockan tio och jag ska lägga mig framför tvn...har varit en urusel matte idag. Men det är bara för att hundarna ska få träna sig inför morgondagen... Stackars Bita kommer ju att svälta ihjäl....Hoppas Pysen slänger in en och annan mus till henne. Idag har hon fått två!

Didelido!

ps. Josse har lovat att vi kan träna ihop nån gång ds.


ps igen. Lycka till Stina och Pia på lokalprovet imorgon! ds igen

Hur ska jag spendera kvällen?

Har precis droppat av dottern hos barnvakten. Sambon ringde från Holland allt annat än ...... ja.....

Och hur tänker jag tillbringa kvällen?

a) Gotta mig alldeles själv med stor godispåse i soffan

b) Träna mina älskade hundar i lugn och ro

c) Sitta med skolarbeten och planering av vfu-uppgifter

d) Bokföra tre månaders papper

e) Svira på stan

f) Ta en ompysslingskväll av mig själv som innefattar mer än att klippa och måla naglarna


Svaret kommer senare......


Solsken igen

Slutade tidigt idag och fick dammsugit inne direkt vi kom hem. Det började bli lite väl mycket grus inne. Fint väder innebär av någon konstig anedning att det ser ut som f*n inne hos oss. Sen har lilla valpen varit väldigt snäll och hjälpt mig att ta sticklingar på pelargonerna också. Jag har så mycket blommor att jag har stående på golvet och dessa gav hon sig på i går kväll....

Sen gick jag också ut i fina vädret. Smilla hade varit ute ett tag och fixade super god chokladpudding

image68

Bita blev bjuden och rynkade på nosen

image69

Jag fick en stor portion och fick gott kaffe till

image70

I smyg gav jag min tallrik till Bita som sprang iväg och hällde ut det i gräset, Pysen hjäpte till

image71

Bita åt lite krokusar istället...jag vet det... jag såg det även om hon ser väldigt oskyldig ut

image72

Men hon blev snabbt förlåten. Öronen på sne.... dom kan man liksom inte motstå.....så fruktansvärt fula!

image73

Kiva passade på att vårbada i en gyttjepöl och fick helsaneras

image74

Sen gick jag och Smilla in och bakade kladdkaka (utan grus och regnvatten). Åt kvällsmat och sen drog jag in till klubben för möte och lite träning. Träffade Josse och Linnea som tränade agility. Bägge hade med sig sina valpisar. Kul att se. Men vilka bjässar!!!

Nu har jag lite som ska fixas från dagens arbete i skolan... sen blir det natten tror jag. Är trött!

Dagen snart till ända

Oj vilken dag! Började med bandy på skolgården och sen lite inne innan tidig lunch. Sen åkte vi till stan och gick på bio. Fruktansvärd (iallafall för en mamma) film om en liten flicka som kunde flyga. Tårarna rann flera gånger under flmen. Pinsamt att sitta där med ett gäng 6 och 7 åringar......

Sen var det planering i ett par timmar innan jag hämtade Smilla.

Vi var ute en stund och fotade Bita. Kolla på hemsidan!

image66

Sen gick vi in och lekte skola innan Bollibomba började... Och nu sitter vi i soffan och slappar......

Imorgon slutar jag väldigt tidig men har en ganska tuff dag. har fått mycket uppgifter med barnen. Kul!
Sen ska jag på möte inne på klubben. En medlem är ev intresserad av att gå med i HUS och de vill gärna träffa henne och berätta lite vad man har för uppgifter där. Om det är någon mer som är intresserade så kom in till klubben i morgon kväll kl 18.30


Kontraster

Från att sitta hemma och slappa till att göra vfu i en F-1 klass på heltid

Att äta micromackor med äcklig ost när sambon sitter på en svit och äter oxfile

Att träna fjärr med "elit-färdig hund" och sen sitt-övningar med hungrig valp

Att det ena dagen regnar och andra dagen skiner vårsolen......gör den det även i morgon lovar jag att ta lite bilder på Bita. Hon är ju lika söt då som nu. Även om hon i kväll är ett bedårande kräk. Hon har suttit i hundgården hela dagen. jag har jobbat 8-17 idag och var bara hemma som snabbast på lunchen och gav henne mat, så hon har överskottsenergi till 1000. Stackars katt är allt jag säger...

efterlysning av bilder

Tydligen så finns det ett behov ute i världen av att få se lite mer bilder av Bita. Får väl försöka fixa detta. Jag tror inte att dagens bildskörd intresserar något nämnvärt...

image65

Vi ska göra ett arbete i skolan om träd, så idag tog jag lite kort på äpplen, eftersom mitt val av träd blir just äppleträd. Så roligt har jag det på dagarna.... typ

Tränat har jag iallafall gjort i dagarna två. Igår hade vi ett kanonpass där nästan allt fungerade (då struntade jag förstås i att göra fjärren) Idag var det lite sämre. hon verkade lite ansträngd i ryggen faktiskt. Men fria följet kändes bättre än på länge. Härligt!

Annars är det vfu som gäller just nu. I 4 veckor ska jag vara på skolan en bit bort och tampas med barnen. roligt! Fick en spontan applåd idag när min handledare berättade att jag skulle vara där igen och nu stanna 4 veckor! Bättre betyg kan man inte få!

Nu är jag trött! Bita med...hon fick följa med till klubben idag. Spännande men lite läskigt!

Väldigt snäll valp

Hon är så smidig! Lugn och fin fast med motor när man vill.

Igår var vi hos Mussi hela dagen och hjälpte henne med trädgården. Bita var med eftersom hon behöver lite mer "passning" än de andra hundarna som satt i hundgården hemma.

Först en bra bil resa utan spya....så skönt att det börjar släppa. Avskyr kräk!!!

Sen fick hon gå runt och spatsera lite i koppel i trädgården innan hon fick sätta sig i buren på altanen medan vi körde motorsåg och röjsåg för allt var motorerna klarade. Där sov hon så snällt, inte ett pip. När vi åt fick hon följa med in till mamma. Skulle kunna tror att hon bott där hela sitt liv. Hon traskade in rätt till köket och satte sig vid diskbänken och undrade när det skulle serveras egentligen....

Sen satte vi igång igen och efter lite rastning var det åter dags för buren. Hon lägger sig så fort jag stänger grinden och somnar så skönt till ljudet av maskinerna som brötar.

Vi jobbar ett tag, sen plockar Smillaa ut henne och leker ett tag innan vi ska fika....Då åker denna stackars valpen in i buren igen och somnar....

Efter fika och lite packning så gick vi ner till stranden. jag bar väl iofs lilla valpen halva tiden, men på stranden fick hon vara lös och hon tyckte det var så häftigt. Hon gick ner till vattnet som brusade runt, kollade på det och tänkte nog -Jaha, nu har man sett det också..nu gör vi något annat....

Hon sov som en stock hela vägen hem. Senv ar det full fart när hon kom hem och fick träffa bästa polaren Pysen. Som förresten hann ta en mus i går morse innan vi åkte... Killer!!

Bita på stranden

DSC00086.JPG
Bita på stranden

Vet inte om jag gillar katten längre

Sen i tisdags har jag plockat ut 2 döda möss ur Bitas stenhårda käftar. Smilla fick hjälpa mig en gång eftersom hon hade vantar och fick helt enkelt ta musen i svansen som hängde ut ur munnen.

Idag smaskade Fajta glatt i sig en död mus även hon.

Det är givetvis gentlemannen Pysen som kommer hem med dessa små delikata mumsbitar.

Idag tog det priset när jag hade stått inne och hulkat över blodpudding som skurits i bitar och bakats i ugnen så det nu luktar....jag vet inte vad...inte gott iallafall, i hela huset. Vi går ut och Pysen kommer lyckligt springande med något hängande i munnen.

Givetvis säger jag till honom att han är jätte duktig......då upptäcker jag att musen fortfarande lever och skriker förtvivlat. Wow! Spännande säger Kiva och fajta som rusar dit. Fajta får in musen i munnen och får panik när den springer runt i käften på henne, varpå hon spottar ut den till Bita som tycker det här är det häftigaste som hänt i hennes 8 veckor gamla liv. Jag skickar Smilla till att hämta valpen och flyr själv till baksidan medan Pysen lite förnärmad tar sitt byte och ska ge sig in under altanen. Men enligt Smilla tappar han musen som springer iväg....

efter en stund på baksidan tror jag naivt nog att faran är över och ska gå in med hundarna. Då sitter Pysen belåtet och slår den lilla musen som skriker förtvivlat...... In kom vi iallafall....

En halvtimme senare kommer Chrille hem på snabb visit så jag ber honom sätta ut lilla valpen så hon får kissa på gräsmattan. Han öppnar snart dörren och säger att han inte hinner vänta längre utan jag får masa mig ut själv.

-Konstigt....hon brukar kissa så fort man släpper ner henne på gräsmattan, tänker jag och knör ner fötterna i träskoran och går ut.

Ute möts jag av ett skrikande litet pip. MUSEN ÄR FORTFARANDE INTE DÖD!!! Pysen leker och leker och Bita kolla på med STOOORA ögon.


Kan väl tillägga att jag är LIVRÄDD för möss!!!!!! Avskyr dom!!!!!!! Äckligt!!!!!! Det var därför vi skaffade katt! För att bli av med dom, inte att få dom hemburna som på fat!!!


Inte klokt, att tv4 har mage

Såg en liten reklam snutt i går att det var någon ny serie som skulle visas på onsdag klockan 9....varningsklockorna började klart ringa och efter ett besök på tv4s hemsida läser jag detta:

Nästa avsnitt

Lost gör ett uppehåll i väntan på att de nya episoderna ska bli klara.
Serien är tillbaka onsdag 7/5 kl 21:00 med episod 9: The shape of things to come.

Är dom inte riktigt kloka??????


Så var det fredag

Härligt, härligt!

Jag har dessutom varit amitiös idag igen. Gjort en föreställningskarta i .ppt till skolan. och den behövdes inte ens göras ännu. Nu borde jag börja förbereda nästföljande veckors vfu. Men det får nog vänta lite..... Man ska inte förta sig på fredagar.

Josse kom förbi igår för lite träning. Och givetvis så glömde vi både sittande och liggande i grupp nu när äntligen busy fick följa med ut i stora världen igen....

Fajta fick göra fritt följ, sändande till kon och fjärr med onsdagens överblivna kycklingbitar i hopp om att de hade "gottat" till sig. Men njä... tror jag testar något annat nu. Får åka och handla i eftermiddag när jag hämtar Smilla.

Bita mår förträffligt och tyckte det var väldigt kul att träffa sin syster och mor igår. Nån annan att leka med än katten som har mindre och mindre päls för varje dag.....


När jag hämtat Smilla var vi ute en stund i fina vårvädret. Fick plockat fram utemöblerna och röjt undan löv på altanen. Nu blev jag faktiskt sugen att rensa rabatten ordentligt så man kan "mota Olle i grind". Men i morse när jag var ute på "kiss-runda" med Bita så såg jag två äckliga tjocka rosa-gul-röda larver sticka fram ur ett hål i marken precis brevid rabatten. När jag petade med foten så försvann de äckligt kvickt.... Hua! Jag avskyr kryp, insekter och sånt..... Får insförskaffa ett par riktigt feta handskar först.

Förhoppningsvis blir det lite tid över i helgen. Då ska jag plantera i de nya blmlådorna som ska hänga på framsidan. Jag köpte nya, snygga på höstrean förra året. Nu har de stått under altanen hela vintern och bara väntat på att få komma fram. Antagligen så blir det vit Lobielia och rosa pelargoner där. På altanen har jag röda pelargoner och kommer antaglien att komplettera med vit surfina om det inte blir så att vi målar altanräcket i år... den som lever får se!

Så duktig idag

Nästa lite väl duktig faktiskt. Kollade nämligen 30 minuter på fel föreläsning och blev så super smart att jag vet inte riktigt vart jag ska bli av. Skrivit en reflektion och funderat väldigt mycket på allt mellan himmel och jord..... Något måste man ju fördriva dagarna med.

Bita åkte med till stan i morse för att lämna Smilla på dagis. Spydde tre gånger och jag måste skura skinnet jag har bak i buren. Hon var så ynklig när vi var hemma igen, med dreggel bubblande runt munnen.... Det vill till att åka mycket med denna lilla valpen. Avskyr kräk.... finns nog inget värre......

Snart kommer Josse med mat och sen ska vi träna. Hon ska bara bli datoriserad först. de rika de kan. Ska jag säga som sitter med en svindyr minidator , med både tangentbordsbelysning och airbag i knät.....fast den har jag ju fått, arbetat och slitit hårt för att förtjäna.

Får väl röka och sätta in disken innan Josse dyker upp.... Så hon tror att jag är en super duktig hemma fru som håller hemmet i topp trim vareviga dag. Hoppas bara jag kan hålla kvar henne i hallen för då kanske hon kan gå på det.

Jag missade förresten tredje kvarten på Lost igår. Fick gå till Smilla när Michael stod utan för sin mammas hus och kom tillbaka när Ben gav kartan till sin dotter! Nån som kan fylla i däremellan?

Kyckling rapport

Njaa...tror faktiskt att hon tänder bättre på torrisarna. I morgon får jag åka och köpa lite blodpudding och steka i ugnen.

Annars gick träningen bra. Tränade de nya bitarna i det fria följet. Sväng hit och sväng dit, pac man och snabba ben...

Nötte lite snabba sitt och gjorde tyst resp. kommando fjärr.

Sen var det också lite raka skick framåt. Använde en upp och ner vänd innerkruka som kon. Menas problemas.


Bita fick gå i koppel. Hua vad jobbigt tyckte hon. Men det lönar sig inte att vara motsträvig hos mig. Två varv runt huset, sen fattade hon vinken. får gå ner på träningsplan med henne i morgon. Har inte velat gå med henne utanför tomten förrän min "stanna inne i trädgården" träning fungerar och jag tror att jag fick in sista övningen idag. Men med valpar vet man ju aldrig......

Nu ska iallafall alla djuren få mat och sen är det dags för Lost!!!! Då måste valpen vara välrastad och trött för då får ingen störa!

Läcker kaka

75 g margarinimage61
2 dl socker
3 ägg
½ citron
2 morötter
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

200 g philadelphiaost
1 msk florsocker
0,25 g saffran

Sätt ugnen på 200 grader. Rör margarin och socker poröst. Rör i äggen. Tillsätt det finrivna skalet och saften från en ½ citron. Skala och finriv morötterna, rör ner dem i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner. Häll smeten i en smord och bröad form. Grädda i nedredelen av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.

Blanda osten med florsocker och saffran, och bred därefter krämen över kakan.

Njut!!

Usch vad äckligtimage57

Först märkte hon inget

image58

Men sen. Fy vad äckligt

image59

Snälla, ta av det!

image60

Jaja, det är väl ingen ide att gnälla. men lite sur får man faktiskt bli!!

Operation hundgodis

Jag fick ju i uppgift av Andreas att hitta riktigt gott godis till Fajta. "Vi får se det som ett projekt" sa han.

Och det lär det bli. Min kära Fajta har inte bara ärvt bra saker utav sin mamma utan även mindre bra. Det där med mat till exempel. Ska det verkligen vara nödvändigt? Varken mat eller godis är speciellt intressant. Jag tränar oftas med "reklam-hundmat" eftersom det har ungefär samma värde som korv eller köttbullar. Och nu vill Andreas att vi ska få lite mer tändning av belöningen. Min lilla Fajta är tekniskt väldigt duktig. Vi har ett fritt följ som säkert gör en del avundsjuka, men hon är väldigt oengagerad och slö i kommunikationen i detta momentet. Så nu ska det triggas upp!!

Jag ska alltså börja leta godis som damen verkligen uppskattar. Igår kväll kokte jag kyckling som jag idag har tärnat ner, eller flisat sönder är nog rätta ordet. jag tränade henne med detta när hon var liten och skiten och då var det populärt. Nackdelen med kokt kyckling är att det är söligt och smuligt. Men vi ska testa idag iallafall.

Jag tar GÄRNA emot tips på superbra godis så får vi se hur länge denna operationen håller på. Jag gissar dessutom att efter typ 3 träningar med supergodis så är det lika mycket värt som torrisarna....så jag behöver en hel receptsamling!


Nu får jag skynda mig ut och testa. idag ska även Bita få gå i koppel och då kommer kycklingen väl till pass även där!
Välkommen Bita!

image53


Så har hon flyttat hem då! Vårt nya stjärnskott - Busyborder Bita

Efter min tenta i falkenberg hämtade jag Smilla och vi åkte bort till Josse för att hämta hem lilla prinsessan. Efter kaffe, papper och 8 veckorsbilder satte vi in Bita i buren bak och körde hemåt. Hon grät lite granna med behöll iallfall maten i magen (bilsjuka ligger visst i släkten...och det säger du nu Josse??)

Hemma fick hon först tassa runt lite i trädgården och sedan inne alldeles själv. Hon är för rolig. Framdelen och bakdelen hör liksom inte ihop. Ögonen och öronen r pigga och nyfikna. Frambenen pinnar på med fart och självförtroende, medan svansen hänger mellan benen och bakbenen är försiktiga.... Så ser hon ut. Men oj vilken liten valp. Här får jag verkligen något att "bita" i. Hon är enormt självständig. Jag har aldrig haft en valp som så mycket går sina egna vägar. Men hon har ett fantastiskt lugn också.

När hon hade känt lite på omgivningarna fick hon först träffa hundarna. Märkligt nog så minns nog Kiva hur väl hon lyckades (trodde iallafall) fostra Rick, för Bita gick genast undan för henne. Gömde sig under lekstugan

image54


En liten stund, men det gick bra. De stora hundarna är måttligt intresserade, precis som det ska vara. Men sen fick hon träffa katten och var väldigt spänd och kom springande med hög, tjocksvans när vi släppte ut honom. Shit tänkte jag...hon kommer och bli livrädd. Men icke. De nosade på varandra och satte igång att leka på en gång.

image55


Sen rullade dagen på. Hon sprang med och tog sticklingar på pelargonerna och lekte väldigt mycket med Smilla och Pysen. Hon har legat i sin bur och sovit två gånger utan vildare protester. Och hon somnade så fint under tv-bordet när det var lugnt framemot natten. När jag gick och la mig tog jag med henne till hennes säng brevid mig. Det var lite bökigt i typ 5 minuter innan hon fattade att hon inte fick gå därifrån. Sen sov hon snällt hela natten tills Chrille hämtade henne kl 6 för att kissa. Sen fick hon lägga sig igen tills jag och Smilla gick upp vid 7 utan några problem.

Hon känns smidig för sitt lugn, men väldigt svår med sin självständighet. Spännande! Ni lär få följa vår resa i livet!

image56

Söndags träning

Så var det äntligen dag satt träffa Andreas igen. Utan får iallafall.....

Fajta fick börja med fria följet. Andreas tycker att hon kommer lite långt fram ibalnd (då är vi två) och att hon återigen går lydigt vid sidan utan större engagemang. Jag fick jobba med roliga svängar (fick mig att tänka på Pac Man) och nya startövningar. Kampa uppåt och så ska vi också lägga lite tid på att hitta gott godis. Min hund är inte så fruktansvärt intresserad av mat överlag och det spelar inte så stor roll om jag tränar med reklam-torrisar eller köttbullar. Men nu ska vi hitta det där som har det lilla extra (eller gärna stora) jag ska börja med kokt kyckling. Det fick hon som valp när vi tränade så det kanske faller damen i smaken igen.

Stå-sitt-ligg Andreas tyckte "duktig hund usel matte" så den kan vi köra lite på. Måste komma ihåg att aldrig titta på henneunder min transport och inte gå några "brukssvängar".

Inkallning! Vi imponerade stort tror jag!

Rutan - slarvigt fram till kon men bra ruta. Sen fick vi en genomkörare i inkallning från rutan. Jäkligt bra, för hon är bra fast inte säker. Hon måste komma preics rätt för att det ska stämma. Så detta kommer att bli kanon. Med nya övningen måste hon jobba supermycket mot mig.

Lite vila och alla andra fick träna. Vi träffade en ny bekantskap idag. Christine med Grim. En härlig port. vattenhund med massor av energi.  Valparna skötte sig utmärkt så här första gången de fick vara med.

Sen apporteringsdirrigeringen. Här hände en sak som händer typ 1 av 10 gånger. Jag stannade Fajta innan konen och då fick vi träna massor på detta. Känns lite surt att hon inte kan visa bra saker, men samtidigt så träffar vi ju Andreas för att få hjälp med våra brister och sker detta så är det ju klart en brist. Apporteringen fick som vanligt en dust. Dessa jobbiga föremålsmoment. Jag tycker vi har kommit väldigt långt...men men....

Sen hopp apport och även där fick jag bra tips för att öka fokus tillbaka till mig och dessutom placera mina kommandon bättre.

Vittringen nästa som hon löste ganska bra. Hon har gjort betydligt bättre ifrån sig, men Andreas tyckte det såg bra ut, men påpekade att jag aldrig få jobba tempo in. Det kommer med säkerheten och när föremålshanteringen blir bättre.

Sen fjärren. Andreas såg tre bra saker och resten var skit. Här tror jag faktiskt att han blev lite sur på mig för att jag är en så usel hundförare..... Men vi fick jobba nya sitt och det kändes bra. Sittförflyttningarna har gått lite som troll sedan rygg skadan.


Så det var det! Jag är iallafall väldigt nöjd med träningen. Allt kanske int egick superbra, men som vanligt så fick jag superbra hjälp och blev supertaggad!!!


En bild från Skillingarydslägret 2007

Äntligen fungerar bloggen igen!!

Det har varit ett server byte på blogg.se och det har tagit lngre tid än beräknat! Men nu är det äntligen igång igen. Jag har så mycket att berätta.

Jag kommer att skriva separata inlägg med träning och valpfrosseri