Med vittring på 1:a priset

I kväll var jag kepsgubbe inne på klubben och som vanligt , sista tisdagen i månaden, var det träningstävling i lydnad. jag fick äran att kommendera runt 7 st klass 2 ekipage. Det gick jäkligt snabbt och smidigt. Jag fick till ett bra program med få transporter mellan momenten och klarade av allihop inkl platsen på mindre än en timme.

Josse och Kia var med som "tävlande". Kia och Viljas klass 3 program såg jag bara på håll, men det såg bra ut. Elitstarterna som Josse och kia gjorde såg jag desto närmre, eftersom jag hoppade in och kommenderade vartannat moment (riktigt lyxtävling). Bägge två gjorde kanon bra ifrån sig. Framför allt så gjorde alla tre "våga-vägra-ta-rätt-pinne-i-vittringen"-hundarna kanon vittringar. Nu börjar det osa hett vill jag lova. Speciellt kul var det också att se Busys glada attityd hela programmet igenom och Flys äckligt snygga sakta marsch.

Annars har det varit ordentligt studenliv för mig idag. Jag mötte upp Sofia på bibloteket i Halmstad och där tillbringade vi ett par timmar i hyrt studierum och sedan framför datorerna på cafet. Riktigt mycket fick jag gjort! Strukturerat upp kursen och lämnat in inte mindre än två uppgifter!!

Nu väntar...just det....väntar jag på att klockan ska bli 22.40!

Tolkningsfråga....

...ja, jag har fyllt år.... och fick två kokböcker.... jag vet inte riktigt hur jag ska tolka dessa gåvor? Självklart blev jag väldigt glad över bägge!! Men jag börjar fundera lite...är folk inte nöjda med den mat jag bjuder på? Jag kommer iallafall i framtiden att slå min familj och mina gäster med häpnad över min fantastiska kokkonst som jag kommer att hämta inspiration av ur dessa två böcker

"Under valnötsträdet" av en av mina absoluta favoritkockar Anna Bergenström och hennes dotter Fanny bergenström
Under Valnötsträdet : goda idéer från vårt kök

"Gott till grillat" av Hagblom, Linse, Liedberg.
Passar mig utmärkt efter som jag brukar få idetorka när jag väl bestämt vilket kött eller kyckling jag ska grilla.

Go to fullsize image

Tack Mussi och Josse för kanon bra presenter!
Men hallå...så kan man väl inte göra...bara tacka vissa....

Tack Smilla och Chrille för finfint halsband och armband.
En prenumeration på tidning (vilken är fortfarande okänt...Chrille har för sig det handlade typ om hem och trädgård),
ett par trädgårdsbrallor och ett paket med gräsfrö (!).

Arbetsbyxa Rosegarden Ellen

Tack Siss för ytterligare ett sätt att bevisa min fantastiska färdighet som sångerska,
en ny Singstar skiva!

Singstar Anthems - Playstation 2

helgen som gått

Ja, lördagen har jag ju redan rapporterat om. Blev väckt 06.15 med orden -Nu måste du somna om mamma, för jag går upp nu....den var ju snäll. Låg och kämpade i två timmar mot röksug innan familjen kom in med bricka med ljus och frulle. Jag älskar verkligen frukost på sängen. Hade lätt vant mig vid det varje dag! Sen var det som sagt träning och trädgårdsarbete.

idag började jag dagen med att baka. innan frukost hade jag snott ihop smördeg till smarrig och helt unik fruktpaj. ingen har tidigare gjort den och antagligen kommer ingen att göra något liknande igen. Inte för att den inte var god, för det var den verkligen, men som vanligt så hittade jag på hälften och minns ju aldrig hur jag gör.... En omgång hallonmuffins (egentligen citron muffins, men man ska inte vara så noga med recept tycker jag) var också klara innan frulle. Efter slängde jag ihop en omgång helt unika choklad-drömmar....

Lite städning och duschning så kom Mussi, Siss, Pappa och hans fru på kalasfika.

Nu i kväll var det kursdags igen. Återigen så slog vardagslydnadsgruppen med häpnad. Inkallning var temat för dagen och deltagarna fick stora utmaningar idag som de klarade med galans. Tävlingslydnads gruppen körde fritt följ och i dag fokuserade vi på svängarna. Oj, oj så bra det gick! En hund hade reservförare och det gick kalasbra även det! Där finns en äldre dam (hund alltså) som aldrig tidigare tränat lydnad, utan hoppade på kursen mest för att göra något kul ihop. Denna hunden imponerar stort varje gång! Hon köper allt som presenteras för henne och det är så himla kul att se!

Efter träningen körde jag rutan och dirigeringsövningar med Fajta. Det fungerar faktiskt ganska bra, trotts att vi tränat så lite på just dirigeringen. Och det känns himla bra! Fajta är annars helt underbar att jobba med för tillfället. Det arbete vi gjort med fria följet det senaste har verkligen tagit vår träning till en ny nivå och det känns så jäkla bra!  Bita fick vara lite demohund för tävlingslydnadsgruppen och som vanligt så ger hon allt och lite till!

I morgon börjar en ny delkurs i skolan och den verkar ganska tuff, det ska ju bli väldigt spännande med tanke på hur slappt det varit de senaste åren. kanske ska man äntligen få bekänna lite färg och inte kunna sitta och pilla sig i navlen halva dagen!! Men jag ska nog hinna lägga in ett "ställande-tränings-inlägg" också, Kitty!

Undra vad hon ska bli när hon blir stor?

 

Vår i luften

Men min trädgårdsdag började uselt.... En jäkla massa pelargoner har dött i vinter. Felaktigt förpackade.... så går det när man vill hålla familjefriden..... Sur som en ättika utagerade jag på nya rosrabatten. Spaden högg och jorden flög. Här ska det minsann sättas rosor!Sen kände jag mig betydligt lugnare och kunde njuta av vårens härliga färger!TrappanVackra gula narcisser mot de blålila pärlhyacinternaIris i full praktJulrosens klockiga knopparLyser vita mot den fuktiga, mörka jordenUnderbara krokusklickar bland löven

Smilla tränade hundarna en stund. jag hade iofs varit iväg tidigare och gjort två super bra pass med bägge hundarna. Tur var väl det, eftersom den inplanerade träningen satte framtidsplaner i stöpet. Det var ju IDOL uttagning i Göteborg som jag missade pga av den.....


Mannen, mannen.....

Det är inte lätt att vara katt alltid! Igår när jag kom hem från jobbet så hoppade Pyse-mannen runt på tre ben och hade riktigt jäkla ont i höger bak. Klockan var så där perfekt kvart över fem....och alla veterinärklinikerna stänger klockan fem.... så det blev en tur ner till Slöinge.

Att åka bil är inte Pysens grej..han skriker och far runt...även med ont i benen. Väl framme så var så gott som alla klorna sönderfransade och en blödde...smart.

Så kom vetrinären och klämde och kände. Tempen skulle tas och visst var den lite hög. De berömde hans snälla och fina temperament. Klart man är snäll när man är fostrad av en femåring! Ett lite sår hittades på hasen och det blev (smillas ord) pudelrakning av benet. Jag tyckte fortfarande att det kan inte vara ett litet sår som gör honom så jäkla halt. han är tålig vår lille ma, det har vi märkt tidigare, och som sagt...är man fostrad av en femåring så är man! Nu blev det lite lugnande, för nu ville veterinären känna på leden ordentligt och det gjorde satans ont. 10 minuter senare så ser han då att hela hasen är blodfylld.... stora blodutgjutelser på insidan.... och lite till lugnande för det gjorde jäkligt ont. Och så hittade vi årets första fästing!!

En röntgen uteslöt skelettskador och vi kom slutligen fram till att det var nog ingen fara. Lite antibiotika, smärtstillande och antiinflamatioriskt ett par dagar så ska det nog bli bra!

Hyggligt av honom att skada sig dagen efter löning, så vi kunde lösa ut honom. Min ekonomi hade inte riktigt räknat med ett veterinär besök denna månden också...

I år har jag ju redan veterinärundersökt Fajta, kastrerat, vaccinerat och id-märkt Pysen och vaccinerat bägge hundarna! förhoppningsvis är årets dos nu fylld!


Och när vi kommer ut från sjukhuset...då har det börjat snöa..... Kör sakta och försiktigt med trött och gnälligt barn, halv drogad katt och blir stoppad av polisen vid nedfarten till motorvägen. Där har det hänt en olycka så vi får köra något annat håll. Blir en lite vändtur och sen gamla E6 mot varberg! inom McDonalds som är hyggliga nog och har varm mat färdigt dygnet runt (nästan). Smilla hinner äta 2 nuggets och några frites innan hon däckar. Lagom tills katten vaknar till liv och börjar tjuta!

Vi är hemma igen vid 22. Katten vinglarde runt ett bra tag och ville klart ut! Denna mannen!!!idag ligger snön pissvåt ute...våren som var så nära...

Lillan!!!

Tack Josse för filmning, redigering och framför allt musikval!!!


The studio pet

I går drog jag, Fajta, Bita, Josse, Buy, Melvin, Anna och Sture in till stooora staden Göteborg för att bli snygga och fotade. Efter mycket snurrande och velande först i bil och sen med fem hundar, 9 klädbyten och div annat så hittade vi fram till The Studio Pet inne på Nordstan.

Där blev vi sminkade, friserade och sedan även fotograferade. Det var skit kul tyckte vi, mindre kul tyckte hundarna. Eller ja....alla border colliesarna, Melvin tyckte det så klart var på tiden att han fick åka till storstaden och visa upp sig!

Sen lite väntan för att få se slutresultatet! Mina bilder var kanon. Synd bara att mina hundar satt med bakåtstrukna öron och tyckte det var så läskigt.... Men några toppen bilder blev det.

Smakprov!


Malmö int-rapport

Oj vilken helg! Man blir lite matt av två dagars mässa, två små tjejer med massor av energi, tävling och hotellvistelse.

Det har iallafall varit en bra helg. Alla ovanstående saker fungerade utmärkt!

Josse och Busy gick ut i går och gjorde års debut i hoppklass 3. de rev första hindret på en maxad och hal bana. En trixig väg till näst sista hindret som vållade stora problem resulterade i en snurr och de kom i mål med godkända 10 fel. Helt klart en kanon runda av Josse och Busy!

I dag var det Fajtas tur. jag hade tänkt att ta med henne in i går för lite miljövänjning, men det var så jäkla stökigt så hon hade det bättre i bilen. Där kunde hon ligga och ladda och bli sugen i lugn och ro.

För sugen det var hon! Att åka iväg utan Bita gör ju att man förstår att nu jäklar är man speciell!

Vi gick ut med en av få dubbel 10 orna på grupp momenten. Sen väntan..... Jag hade start nummer 8, så det var ett gäng ekipage och en paus innan det var vår tur. Vi hann se en hel del. Bland annat klubbkompisarna Mona och Karin. Mona gjorde ett fantastiskt program som resulterade i skyhöga 313 poäng. Karin och Hampus visade att även gamla hundar kan och vill. Glädjeskall drog ner poängen lite, men kul såg det verkligen ut som de hade!

Fajta låste sig lite i första sträckan i fria följet och blev lite störd i en sväng, men vi fick en 9 och det tycker jag är kanon!!  vi har jobbat stenhårt med fria följet det sista och det kändes att det gett resultat! Sen vår fasa- gå runt rutan..... Som vi har jobbat och kämpat och gråtit över detta momentet..... domarens kommentar i högtalarna efteråt var det härligaste jag hört på länge "dagens bästa utförande"!!! Say no more!!! Jag älskar min hund, våra träningspass och allt vi har ihop! Sen en inkallning som egentligen kunde varit så jäkla snygg och inte jag gastat allt vad jag kunde och Fajta dödsförskräckt sätter sig på ställandet....hrmmm vi saknar helt klart rutin i dessa miljöerna...eller jag rättare sagt.... Sen den andra aber rutan....som har känts så grymt bra på träning det senaste...den var placerad så hon borde fixa den...men hon kom lite tajt på konen, så vinkeln var inte den bästa och hon sprang (som många andra) till inkallningsplatsen parallelt med rutan där en tejp bit stack upp som markering. Jag försökte kommendera in henne, men hon var övertygad om att hon var rätt, så jag bröt och sprang ut i rutan med henne. Dirr apporten gled hon in i och där av nerdrag för slarv i gripande, samma sak med hopp-metallen. Det var en grymt hal matta, jag får skylla på det. I agilityn flög det hundar till höger och vänster och flera av lydnadshundarna halkade i språngmarschen. Vittringsapporten visade gamla tendenser på att det är bättre att smaka än att lukta. Men vi fick en 7,5 tror jag. Hon lyfte aldrig någon, men öppnar munnen och det är INTE ok. Fjärren var placerad ca 0,3 meter från sargen och då även 0,7 meter från publiken. Här blev hon lite störd och låste sig i några förflyttningar med dubbelkommado som följd. MEN jag testade nya sittet från stå och det fungerade över förväntan, vilket iofs resulterade i att hon slutade ca 15 cm bakom strecket. Lyx problem med en hund som ALLTID satt sig framåt! Jag skrapade ihop 237,5 poäng vilket egentligen inte är ok. Rutan är jag lite sur över, för hon kan bra mycket bättre än så, inkallningen tar jag på mig och därmed har vi förlorat 52 onödiga poäng. resten handlar om orutin på underlaget tycker jag. ok..vittring var ju inte heller så himla bra.... jaja...jag kanske egentligen inte ska vara så nöjd som jag är. Hon fixade en otroligt svår miljö på ett strålande sätt. Pupliken satt nästan i knät på en, det var trångt och stökigt som tusan. Och detta är jag jäkligt nöjd med. Resten är tränings saker och har vi kunnat fixa katastrof går-runt-rutan så ska vi banne mig fixa resten också!  6a blev vi i slutändan och en erfarenhet rikare! och nåt blått band fick vi med oss....för kort för att använda som hårband, så det har Smilla fått till sin pysselsamling.

installerade på hotellet. Alla uto

MMS

installerade på hotellet. Alla utom ungarna är slöa och vill slappa.


Solsken och dammråttor

Usch...största nackdelen med vårsolen är helt klart att...det som göms i snö kommer fram i tö....

Trotts att mina fönster är helt igenskitiga så tränger sig solens strålar in och lyser upp det hårtäckta golvet. Askan från spisen flyger runt i huset och blandar sig med all päls i hörn och vrår...och lägger sig över allt i en kaskad av melerade bollar. Så fort någon rör sig så sprider sig en aura av damm och hår som seglar runt tills det hittar en ny plats att lägga sig och reta mig. Trådar från mattan som katten började dra i och Bita hjälpsamt hjälpte till med traslar sig runt fötter och tassar....

Det är såna här dagar man ska hålla sig utomhus..... eller iallafall hemifrån....

Men här sitter jag....ska fylla dagen med först bokföring och sen får jag ta det där härliga fredags fixet...städning...

Träning är bokad sent i kväll och dessför innan behöver jag handla och packa. Helgen ska spenderas i Malmö med hund, hund och åter hund! Eller rättare sagt hund, hund, dotter, vän och dess syster. Vi ska bo lyxigt på hotell och ha en underbar helg, med förhoppningsvis lite trevliga resultat med oss hem. Bita åker på weekend hos min syster och Chrille åker och jobbar hos min bror.

Sen på måndag ska jag, Josse och våra vovvar bli modeller för en dag. Spännande!

Men först kaffe och lite frulle!


Extrem fårvallning

Filmen hittade jag hos Sanna

Nu har vi en hel del att träna på.......

Storhetsvansinne och uppesitta kväll

Alltså djur är för härliga! Idag såg jag Pysen smyga ute i fårhagen och jag skuggade handen över ögonen i vårsolen för att se vad som var offer för hans jakt....3 rådjur....

Fajta har firat sin 3 årsdag med pompa och ståt. En tur till staden blev det och en spruta i nacken var presenten!

Ikväll ska jag ha nattavaka....Lost börjar 22.40... Får väl passa på att bokföra och måla naglarna...

Grattis min prinsessaIdag blir min bästaste prinsessa 3 år!


Host

Smilla låter uselt så hon får vara hemma idag. Helgens fina väder serverade en förkylning som på silverfat! Det är väldigt skönt att då inte ha ett jobb som sliter och drar, utan jag kan enkelt ha Smilla hemma utan pussel och dåligt samvete.

Chrille har dragit iväg till skånelandet och stannar där till på torsdag.

Gårdagen bjöd på trädgårdsfixande, släktfika och hundkurser.

Som vanligt är det grymt inspirerande att ha kurs. Efteråt är man så ruggigt träningssugen! Igår stod "möten/hälsa fint" och apportering på schemat. Vardagsgruppen imponerade återigen stort! Det är så jäkla kul att med dessa ekipage som jobbar så otroligt bra med sina hundar, löser svårigheter och njuter av sitt hunderi! Tävlingsgruppen stötte däremot på en del apportpatruller. Ofta är det leken som felar, men då är det bara till att köra lite andra alternativ, eller göra något annat om det är upproriska tonåringar som inte alls känner för det matte eller husse vill. Huvudsaken är ju att man gör något tillsammans, sen vad det blir är ju i det stora hela totalt oväsentligt! Jag tycker iallafall att det blev ett lyckat pass för allihop. Det är ju inte så himla kul att träna apportering i ett ridhus.... Tom Bita tyckte det var så där med apporteringen där inne, och hon fullkomligt äääälskar ju det annars.

Bita fick vara med som demohund och skötte sig med glans. Mellan så satt hon bunden i en bänk där publiken roade henne. Hon hade en kanon kväll!!

Det finns alltså någon som ser till att saker går rätt till

För jäklar vad pulsen steg igår under melodifestivalen. Inte för att jag tycker det var spännande och skitkul, utan för att det fanns en viss chans (eller snarare risk) att vi skulle skicka en tönt iklädd gummistövlar, utan BH och med flottigt hår till Moskva. Men som väl var ingrep högre makter och såg till att operadivan vann hela skiten, om än med näppe... En operadiva med pondus och röst. Ett starkt nummer och Smillas favorit (hon har visst en viss förkärlek till opera, min dotter, fattar inte vad det kommer ifrån).

Mina favoriter i årets omgång blev helt oväntat Star Pilots. Med ett nummer som jag egentligen tycker är töntigt....fast en viss trovärdighet ger det ju klart att tre av dem faktiskt är piloter. Men det som nockade mig totalt var sångaren Johan Becker. Jäklar vilken pipa!! Synd bara att låten på skivan har ett annat arr än på festivalen, för den är så jäkla grym! Sen är han ju inte jätteful heller för den delen....Under finalen höll jag tummarna för Alcazar. Jag tyckte deras tuggumipop var roligast, festligast och ja...bäst av de som kommit dit!Dagen kommer bjuda på lite mer trädgårdsarbete. Igår klippte jag ner alla höga blomsterställningar som jag inte tog i höstas. Helt plötsligt så syns min rabatt igen och skulle väl egentligen behöva en ordentlig lukning redan nu, men jag låter allt ligga till förmån för jorden och för att man fortfarande inte vet om det blir mer vinter. Jag har en del planer för trädgården i vår. dessvärre så kostar alla jäkla planer pengar...vare sig det rör sig om trädgård, hus eller frisyr... Så vi får se vad det blir i slutändan... Jag vill iallafall utöka rosenrabatten på framsidan, göra en ny rabatt nere vid ena äppelträdet och dessutom fixa ett gäng växtlådor för grönsaker och örter och annat smått och gott... Den som lever får se..Mmmmm...

HELG!!! Underbart!

Jag fick städat hela huset igår och kan njuta av lugnet idag!

Nu är jag är mitt i brödbaket och till middag blir det wook på kalvkött.

Eftermiddagen bjuder antagligen på hundträning, bokföring och eventuellt lite trädgårdsarbete. Annars så har jag ju en dag på mig i morgon också!

Sen behöver jag ta tag i mastodont projektet...kontoret....nu tycker tom Smilla att jag behöver städa här inne. Men det är inte lätt med lådor fulla med böcker, stöveltorkar, datorprylar, reklam-hundmat, bokföringspärmar, skolsaker, kattlådor, pantflaskförvaring, "trasiga-saker-som-ska-lagas", mm..... Hjälp....

en underbar morgon på väg till uni

MMS

en underbar morgon på väg till universitetet


nu har vi rast från knep och knåp

MMS

nu har vi rast från knep och knåp och jag sitter med ryggen mot Mona Sahlin. Detta blev ner spännande än jag kunde ana när jag gick upp kl 4 i morse. Men jag vågar inte va kort på henne, ni får tro mig ändå


det har kommit lite snö i karlstad

MMS

det har kommit lite snö i karlstad


på väg! Och det snöar redan. Blir

MMS

på väg! Och det snöar redan. Blir nog en spännande resa


Äntligen måndag.....

det säger jag med en skopa ironi....

Veckan kunde helt klart börjat bättre....

När jag lämnat Smilla åkte jag för att ombesiktiga bilen.....och de hälsade mig välkommen åter inom en månad. Allt från förra gången var åtgärdat (tack bästa mekanikern!) , men då passar bilen på att sappa bromsarna på andra sidan, så de var nästan nere på noll.....

Nu bär det snart av till Kungsbacka och
för simmning med efterföljande massage för Fajta. Hon har lite knutor i bakpartiet som jag inte reder ut själv, så de ska trollas bort under Belindas magiska händer idag.

Sen ska jag väl försöka få till träning både i kväll och i morgon förmiddag. Sen bär det av till Karlstad onsdag och torsdag och vips.... så är nästan veckan över!

Igår blev det bullbak och sjaltillverkning. I bullarna ersatte jag kanelen mot socker, vanligsocker och florsocker...sagolikt underbart gott. Sjalen gjorde jag med garn och försvinnande plast, som jag sydde ihop med min backande symaskin.... Det blev väl ok för att vara första gången... Ska göra en ny nästa vecka, får se hur det blir då! Mer garn och länge ska den iallafall bli. Övning ger förhoppningsvis färdighet!

de bidde inget...

Det blev inga återbud igår, så jag fick inte tävlat.... men det dög bra att vara åskådare och support. Agerade jackhållare, kommendör och filmare istället. Inte fy skam det heller.

Först ut av "kändisarna" var Maria med Jessie. De bjuder som vanligt på ett fritt följ som ser så otroligt rutierat ut. Men Jessie gillade inte det blöta underlaget och hoppade över lite utgångsställningar. Maria var inte riktigt nöjd, men det tog sig ju längre programmet sträckte sig. Jag tror hon fick klassens ända 10 på rutan!! Vittringen fungerade kanon och fjärren var superbra!

Sen Hanna med Melina. 10 på fria följet, man kan inte annat än buga och tacka för en snygg uppvisning. hela programmet var kalas. Nån liten miss på inkallningen och en domare som missade att de faktiskt gjorde kalasbra saker.... De slutade tvåa med ett förstapris och alldeles för hård bedömning....

Sen Kia som debuterade med Fly. Missar i kvarmomenten som kräver mer rutin. Fria följet var kalsbra. koncentrerat och kontrollerat. Fly höll fin position och det resulterade i en 8. inte dåligt i ett elit frittfölj. Dumrutan var kalas, 10!! Sen var det lite strul med både det ena och det andra. inget allvarligt utan helt "normala" nybörjar missar. hela programmet igenom så såg man iallafall att de jobbade tillsammans och jag tycker att debuten i eliten med en nybliven 10 årig var helt kanon bra!

sen hem...träningssugen som attan så klart. Plockade först ut Fajta som nu börjar visa en helt ny attityd i fria följet redan från första steget.Sen lite rutan träning, dirr apport och fjärr. Kalas bra! Nya träningen på stå-sitt förflyttningen verkar bli säkrare och säkrare för varje pass. nu vill det bara till att hålla i och gå hela vägen med träningen. jag vet att jag ofta släpper på kriterierna efter en tid och faller tillbaka i gamla banor igen. Men denna gången ska jag hänga envist kvar. Det har jag bestämt!

Sen Bita! Min stjärna!!! Man blir antingen glad eller förtvivlad av att träna med henne. beroende på vilket humör jag är. hon ger iallafall alltid ALLT!!! Och ibland är det sååå underbat, och ibland är det bara för mycket! Som väl var så blir jag oftast så härligt lycklig av henne på träningsplanen. Vi körde igenom 1:ans moment, så långt vi har kommit och sen började vi med något nytt, läskigt och hua.... Metallapporten! Men dra på trissor. det tog inte många sekunder innan hon köpte konceptet och apporterade metallapporten som vilken mjuk, ullig, leksak som helst!!! Underbara hund!!

jag minns minsann hur mycket jag kämpat med apporteringen med syrran.....

Lutar mig tillbaka

Nu är jag klar med alla individuela uppgifter i första delkursen. Som är slut vecka 14..... All litteratur är läst och allt är inlämnat, en uppgift är ännu inte rättad. Vad ska jag nu hitta på på dagarna?

Vi har fått lite ny litteratur för nästa delkurs, men inga hänvisningar eller uppgifter, så det är svårt att veta vart jag ska börja. Jag ska iallafall sätta min och gå igenom listan igad för att se vad jag behöver skaffa för nya böcker, vilka som går att låna och vad jag måste köpa. Förhoppningsvis väldigt lite av det sistnämnda....

Jag har precis slängt iväg en beställning till Lush och snart är det dags för en helg i Malmö, för att inte tala om att det återigen är dags för en tripp till Karlstad nästa vecka. Att allt ska kosta så förbaskat mycket pengar....


Resten av dagen då? Först litteraturen och sen ska jag ut i kylan och snålblåsten och sätta lite vårlökar i krukorna på trappan. I eftermiddag är det träning på klubben som gäller och sen affären för veckohandling på vägen hem. Sen är det äntligen helg!

I morgon åker jag med Kia till Bollebygd där hon ska debutera eliten med Fly. Jag har försök att efteranmäla dit, men fortfarande är där inga lediga platser. Jag funderar på att ta med mig Fajta upp och hoppas på återbud på plats. Men det känns lite konstigt att åka iväg utan att veta. hur förbereder man sig mentalt för det? Får se hur jag gör....dagens träningspass kanske bestämmer åt mig!

Söndagen blir lugn. Pappas fru har beställt slingning av sitt hår, så de kommer hit en sväng. Får väl fixa lite mat eller fika, annars så ska jag bara slappa. förhoppningsvis framför brasan om vi får tag på ny ved!

fler favoritklipp

För min egen njutning och till Josses förtvivlan så kommer här två till av mina favoritklipp på Darin

Från IDOLfinalen 2006 - Homeless (finalisterna 2006 stod sig slätt efter detta framträdandet)

 

Från IDOL 2004 - När vi två blir en (vem fan var det som vann?)
 

Vårkänslor

När jag varit iväg med Smilla i morse tog jag en sväng i trädgården och såg massvis med lökar som sticker fram mellan löven. Julrosorna blommar för fullt, och även lungörtens fläckiga blad har börjat tränga fram ur den fuktiga jorden. Väl inne satte jag på gårdagens avsnitt av Leila på landet .


Leila Lindholm på landet. Foto: TV4


Hon bakar rabarberdessert och köper jordgubbar och på bakbordet står underbara, rosa pioner......vårkänslorna smyger sig fram.....

Jag blir så sugen att dra på mig regnbyxorna och krypa runt i de leriga rabatterna, åka in till blomsterhandlaren och frossa i vårfärger....blir nog en sväng dit i eftermiddag för lite vårblommor till trappan..... Men mars är så förädisk. Det kan slå till med vinterkyla vilken dag som helst. jag minns förra året.... så här såg det ut 25 mars 2008

image47


Fikapaus

MMS

Fikapaus


Melodifestivalen 2009

Som en del av er vet så har vi lite problem att titta på tv när det är kallt. Därför har jag helt missat årets melodifestival och inte kunnat lämna några som helst kommentarer kring detta. Jag brukar ju berätta hur jobbiga jag tycker folk är....nämner inga namn med det var med en i första programmet som har ett namn som ornitologer gillar....

Men sista programmet såg jag och fick såklart en stoooor favorit. En sångare som jag tidigare har stor respekt för och tycker är en grym sångare. Han har knockat mig totalt vid flera tillfällen och framträdande och denna gången gjorde han mig inte besviken.

Bäst var givetvis utanför tävlingen......Darin som sjöng Se på mig


Som ett grönt äpple

surt....

Så var jag idag när det var dags att träna de små svartvita markatterna.

Bita började med att inte kunna sitta kvar när jag lämnar något steg. Hon har gjort det ett tag och jag har sett förbi det. Men nu ska mina hundar få sluta att bestämma vissa saker själva.. Bara att bita i det...(ordvits)...

Sen fick hon en "hurring" när hon hoppade i språngmarschen. Så var den saken också fixad. resten gick kalas. Dagens stora utmaning låg i att inte ha med någon mer belöning än mig själv ut. Bilen borta = inte en träningspryl, boll eller liknande. Inga problem för en glädjespridare som Bita som nog tyckte att det gott räckte med mig!

Fajta fick en herrans massa skäll i fria följet. Nu mera är det mina strängar vi spelar på. Hon såg nog inte så rolig ut, men bra gick hon! Dum som jag var gick jag direkt på dum-rutan sen. Och där ska vi ju vara sååååå positiva! Men det gick över förväntan, men kombinationen är väl inte en som jag gör nästa pass direkt!

Sen rutan....., denna rutan.... idag blev det mest tjafs och kiv. jag behöver Andreas här igen känner jag. Hon har börjat folusera allt för mycket på främre konerna, ur en diagonal synvikel. HELT FEL lilla madam!! körde mycket att hon måste gå igenom och vända bort, men fick inte till det riktigt som jag ville. Tror det hade fungerat bättre med en boll, men nu var det ju som det var.... jag kommer att köra platsband och hinder nästa gång, för det MÅSTE fixas till nu!!! Slappar tiderna är förbi!!
Hon fick avsluta med en halvambitiös hopp-metall och sackade GIVETVIS demonstrativt på returen..... orkade inte mer....


Istället gick jag in och duschade för att sen åka med Smilla och Fille till stationen där Mussi mötte upp på tåget. Tjejerna åkte med henne för övernattning och jag och Filles pappa åkte ner på stan för att fika innan kvällens föräldramöte på SKOLAN. Inte klokt att min yttepyttelillaskrutta ska börja skolan till hösten.....

Min yttepyttelillaskrutta som igår hjälpte mig att städa. jag damsög och hon torkade golvet i hela huset!!! Bjöd på lunch gjorde hon också. Skar och stekte falukorv helt själv och dukade med vikta servetter.....min yttepyttelillaskrutta....

Hundligt

Helgen är slut igen. Denna helgen gick i hundens tecken tror jag nog...

I lördags styrde jag och Smilla kosan mot Göteborg för en fantastiskt välorganiserad träningstävling. Lottning, tävlingsledare...rubbet!

Fajta gick så där. Efter halva fria följet så hade hon vaknat till liv och utförde alla momenten på ett bra sätt. Bortsett från rutan som hon återigen hamnade i utanför bortre linjen mot utsidan och när jag tog fram henne så kom hon utan för. Fjärren var ruggigt sen, så den tog jag tag i på söndagen.

Sen bjöds det på¨fika i ett mysigt litet tillhåll i anslutning till ridhuset och efter det hade vi en timme ridhustid kvar, så både Fajta och Bita fick komma ut en sväng. Bita tyckte det var skit spännande och latjade runt som tusan. Däremot så ogillar hon redan Andreas och drog sig för att komma för nära honom....

På söndagen satte jag igång att plocka ordning i bilen. Och då, är alla träningssaker redan var framme så fick Fajta sig ett kort pass. Det blev fritt följ med ordentlig fokus på att JAG bestämmer om detta ska gå bra idag. Fungerade bra denna gången iallafall. Sen en ruta som satt klockrent och så satte jag igång att fila på fjärrens förflyttning stå-sitt. Jag kommer att byta kommando och trycka bak henne ganska rejält nu i början. Det fungerade hyfsat och ska säkert bli bra, iallafall bättre, men det tar lite tid..

Senare på kvällen var det dags för kurser igen! Temat för dagen var nosövningar för vardagslydnadsgruppen och rutan för tävlingsgruppen. Det gick kalasbra för allihop!! Nån hund hade lite svårt för nosövningarna, en liten söt JR som tycker att det är sååå spännande att se på alla de andra, nosa kunda han gott göra någon annan gång, men vi fick ett par lyckanden där också! Rutan träningen gick nästan över förväntan. De två nyimporterade BC tyckte det var lite jobbigt att springa ut från sin nya förare, men det fixade sig bra, iallafall med tiken som satte världens sprut ut sista repetitionerna!

Men så är det ju så med kurser...får man ett riktigt bra lyckande på plats så är det en bonus. det viktigaste är att man får med sig vektyg att jobba med själv hemma i en lugn och trygg miljö!


Nu sitter vi strandade här på Nordmossavägen, jag och Smilla. jag lämnade iväg min bil i går eftermiddag och Chrille behövde köra tidigt i morse, så Smilla får vara hemma idag igen. det blir riktigt långledigt för henne, eftersom hon var hemma i fredags också, och i morgon är det ju vår lediga dag! jag ska tillbringa dagen med näsan i en bok. Litteratur seminariumet närmar sig och jag har lovat bort min bok till en kurskamrat...

Förbereder kvällens kurs med temat

MMS

Förbereder kvällens kurs med temat nosövningar