Host, host....

Jäklar vad kass jag är.... jag hostar och snorar och flåsar mest hela dagarna. Men efter förra veckans intensivitet så kan jag inte ta det lugnt.

Igår hade jag träff med Josse för träning och givetvis så började det HAGLA!! Tur att man var så träningssugen efter helgen, annars vet jag iallafall minst en som stannat hemma.

Sen kom Camilla med barn och vovve för obligatorisk måndags träff.

Idag fick jag nippran hemma på förmiddagen och drog med Smilla till Gekås för att köpa en höstjacka till henne. Det blev en vinterjacka och termobyxor också. Stolt över mig själv att åka därifrån med väldigt få saker i vagnen....

I kväll har Smilla bjudit på cirkus uppvisning medan jag suttit med rinnande ögon och applåderat. Nu sover hon och jag har kört lite "nya-fjärren" träning i köket. Det är en riktig luring och det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig.

I morgon är det dags för Falkenberg igen.... men jag tror faktiskt att jag stannar hemma. Tror inte att jag orkar sitta och titta på föreläsning i bunkern en hel förmiddag. jag ska nog ta tillfället i akt och bädda ner mig framför brasan och titta på föreläsningen hemma.... Men vi har ett ganska stort grupparbete att ta tag i efteråt... får se hur jag känner mig i morgon.

Kaffe fakta

Ca 75 koppar kaffe krävs för att få ihop en dödlig dos koffein

Hur ska detta gå?

Att sammanfatta denna helgen på ett bra och rättvist sätt, det går inte.

Först så måste jag ju säga att jag är väldigt stolt över att till höra Varbergs Brukshundklubb. En klubb som varje år satsar på sina ekipage, stora som små, nybörjare eller elit, med ett läger av absolut toppklass. Suveränt boende, med hundrum, ruggigt god mat och ett fullsmäckat frukostbord som skulle göra vilket hotell som helst gröna av avund. Och framför allt - instruktörer av världsklass!

I år hade jag förmånen att lära känna Berit och Lars Åke Sjöberg. Ett par som framgångsrikt tävlar lydnad med sina border Collie. Vill du ha mer fakta om dem så gå in på http://www.bchundsport.com/. Dessa två människor var något av de mest inspirerande och givmilda människor jag träffat. De delade med sig av sig själva, sin kunskap, sin erfarenhet, sina fel och sina styrkor. De berättade om vad de själva upplevt svårt, vad de själva upplevt lätt, hur de såg på hundträning, inte bara tävlingsmässigt, utan också i vardagen. Och allt- med ett stort leende och med ögon som gnistrade och smittade av glädje och entusiasm.

Deras träningsätt har i det stora hela, samma grundstenar som den "metod" jag använder mig av idag. Men med andra vinklar, andra vägar och en annan ... kanske jag kan kalla det attityd. På ett sätt skulle jag vilja säga att de tar träningen och tävlingen med en klackspark, men man måste ha varit med för att förstå detta uttrycket. Men Berit jobbar mycket med vilja, förtroende och tillit. Att vissa saker inte behöver vara perfekt idag, för det kommer det att bli imorgon.    Hmmm... svårt att förklara! För perfektionist, det var hon verkligen!

Jag fick iallafall ut väldigt mycket av helgen. I varenda moment har vi nu minst en ny tanke. Inget revoltionerande på något sätt, och det var skönt. Det är tråkigt att ha varit iväg och tränat och få höra att här har du tänkt helt fel. (Jag tror för övrigt att ordet fel inte förekom en ända gång på hela helgen.) Men massor med nya tips och framför allt en känsla av att -Vi är faktiskt förbaskat bra på detta!! Berits glittrande ögon kommer att följa mig runt "gå-runt-rutan" länge, länge, länge. Mitt skit-jobbiga moment som jag drog ut på att visa in i det sista.... det är ju faktiskt så bra det kan bli... just nu!! Härlig känsla!! det känns som jag har otroligt mycket att ge helt plötsligt. Ge till min hund, allt de hon ger mig!

Och dessa två instruktörer de gav  verkligen allt. När vi på söndag eftermiddag satt och åt middag tillsammans det sista vi gjorde, så var Berit helt slut. Hon var helt tom och orkade knappt äta. Hon som för mindre än en timme hade stått ute på plan och värmt mitt hjärta. Hon hade inget kvar, hon hade gett allt!! Och det kändes! Vi fick verkligen allt! Allt hon kan, vet och känner... det har hon förmedlat denna helgen!!

Berit har varit rak och ärlig i allt hon sagt och gjort. Vi pratade en del om framtiden och jag kände mig väldigt stolt över det hon hade att säga om oss. Att vi kommer att utmärka oss! Och sen lite till som jag behåller för mig själv och min inre krets...

Extra roligt blir det att komma hem och det ligger ett mail i datorn. Berit, som egentligen skulle varit på landslagsuttagning denna helgen, men fick avstå för att de tackat ja till att hålla i detta läger. Hon hade kommit med i landslaget ändå!! GRATTIS!!!!

Riktigt roligt är det också att Fajta har imponerat stort i helgen och fått otroligt mycket beröm. Tillsammans med min underbara uppfödare har vi skapat en riktigt fantastiskt hund. Hon har lugnet och stabiliteten. Hon har arbetsviljan och energin. Hon har avknappar och påknappar. Och så är hon ju såklart världens bästaste hund också! Om ett par år....då hoppas jag att vi är riktigt farliga.....

Jag och Josse pratade i mun på varandra hela vägen hem. Vi var trötta, flamsiga, mätta och jäkligt träningssugna!! Synd att hundarna var så trötta, annars hade vi svängt inom Ullareds BK för att träna. För att få allt nytt in i vår träning, i vår vardag och förhoppningsvis i vår tävling! Men... vi höll oss till idag iallafall.

För nu ska här jäklar i mig tränas!!

Helgen är slut och vi är på väg h

MMS

Helgen är slut och vi är på väg hem till vardagen. . . .


paus från super bra träning

MMS

paus från super bra träning


trötta och ska lägga oss och kolla

MMS

trötta och ska lägga oss och kolla på tv. God natt!


trött vovve efter en lång dags hår

MMS

trött vovve efter en lång dags hård träning.


fika packat inför dagens tränings

MMS

fika packat inför dagens tränings pass! Solen skiner och jag nyser


blööö

tredje glaset idag.....Här har man sett fram emot denna helgen i ett år och så mår man skit!!!

Bita tog en "skrubbsvamp" när jag duschade och bet sönder den i hallen.... orkar inte ens plocka upp.....

Hemma och (snörvel) vänder

Hemma från Karlstad. Sitter i soffan och vilar upp mig. Och snörvlar, och hostar, och nyser...... jäklar vilken förkylning jag har åkt på.....

Känner mig som en svikare mot min familj..... Smilla ligger med minst en kroppsdel på mig hela tiden. Bita släpper mig inte med blicken och sitter nära, nära hela tiden. Gärna med en tass på mig.....

Dags att börja packa igen.....


snart ska vi äta. Har strosat lit

MMS

snart ska vi äta. Har strosat lite bland affärerna lite. Lagom kul dagen innan csn-pengarna kommer. . . .


föreläsning om 'ettåringar berätta

MMS

föreläsning om 'ettåringar berättar om sin förskola'


universitetets baksida. Nu börjar

MMS

universitetets baksida. Nu börjar vi


på väg! Tack för låne

MMS

på väg! Tack för lånet Josse! De kom verkligen till användning!


Nästan redo

Bilen är dammsugad och tvättad. Schema för innedagarna i Karlstad är utskrivna. GPSen ligger på laddning. Hundkläderna (ja... inte Fajtas utan mina) ligger i torktumlaren och kommer att vara rena och fina till helgen.

Nu ska det bara packas och sen är det klart för första destinationen denna veckan. Härligt att vara i godtid för att slippa stressa i sista sekunden. För det gör jag ändå, även om jag är väl förberedd.....

Camilla och flock kom som sagt i kväll. Imma gick riktigt bra idag. Saker och ting börjar falla på plats och nu är det slut på mes-träning för deras del. Nästa pass så blir det lite allvar och RIKTIG vallningsträning tror jag. Himla trevligt att vara den som vet mest och därmed sätter ribban!! Hihi...

Kanske ska vi inte sätta den så högt som min väst antyder, men iallafall lite....Dagens vallnings outfit... lagom kaxigt!
(ni ser kattens svans va´? Han missar aldrig en vallningsträning)


Chrille gick en sväng med Fajta också. Länge sen jag såg dem verkligen träna. De senaste gångerna han varit på kurs har jag varit upptagen med allt från valpkurs till tältuppsättning. Det såg iallafall väldigt bra ut, får han bara till visselsignalerna så kommer det att låta väldigt bra också!


Måndag....

och början på höstens stressigaste vecka.

Idag har jag iallafall fått klippt mig. Grymt snygg med rött, orange och lila hår, dessutom är effekterna formades som bananer, eller fåntrattar som jag valde att kalla det.

Efter det åkte jag och Josse till Charden för att kolla på vinterkläder. Så nu är en jacka och ett par överdragsbyxor beställde, och en fleece till Smilla. Så har man något nytt att se framemot!

Nu så ska jag slänga i mig lite mat innan jag går ut och börjar tömma bilen. I morgon bär det av till karlstad med nylagade bilen. Det är min tur att ställa upp med bil och då krävs det sanering. Alla hundsakerna får åka in i Smillas lekstuga under veckan.

I eftermiddag ska jag passa Fille och så kommer Camilla med sin flock för lite vallning, lek och sånt.

Bäst att sätta igång!

Öppet hus!

Ni missar väl inte detta idag!1-ÅRSKALAS Söndagen - Sept 21, 2008 har vi Öppet hus mellan kl 11-16.

Erbjudanden Gäller Endast För Dagen:
  • Friskvårdssimkort 1700 kr (ord. pris 2000 kr)
  • Prissänkt glukosamin (Combi Care)
  • Beställ ett personligt halsband till din hund!
Välkomna!!!

Anna & Belinda 

Vägbeskrivning finns på www.hundiharmoni.se


Kennelträff

Igår var det hundar och vallning för hela slanten.

Först var Chrille på fortsättningskursen md Fajta, medan jag hjälpte Josse med förberedelserna inför kennelträffen.


Sen framåt två så strömmade Fajta och Bita syskon in. Det bjöds på tipspromenad, vallning, prisutdelning och massvis med roligt snack! Vi åt och drack framåt kvällen och hade det super mysigt!Jag fick blommor och vin för mina och Fajtas prestationer på tävlingsbanorna!En kanondag! Gå in på hemsidan www.brakstakarna.se och titta på bilder från dagen. jag tror säkert att Josse lägger upp lite senare också på www.busyborder.se.Översvämmning

Shit!! Var ska detta sluta?? Jag har ju inte ens börjat med de stora pelargonerna på altanen, och sen är det alla 9 blomlådorna också....


Fredags mys!

Ja... kanske inte det traditionella då....

Jag har precis varit ute i daggen och tränat hundarna. Det är fredagsmys för mig!

Bita fick börja. Hon börjar få riktigt trevliga ingångar nu. Snabba och tajta. Dock så är det mycket hopp och studds, men det gör inget! Viljan finns och det är huvudsaken.

Sen lite sitt och ligg. Träningen på klubben i början på veckan hade gjort verkan och nu var lägganden lite mer i min smak. Jag får ändå försöka att inte pilla sönder allt ännu. Hon ska inte vara färdig på år och dar....

Sen var det dagens nyhet! Idag fick nämligen Bita inviga apporten som Fajta vann i somras. Ett par repetitioner där jag var tvungen att röra apporten, men sen fattade hon hur det skulle gå till. Kanonfina gripanden och sen superfart till mig. Ibland med apport och ibland utan. Men den lilla "pris-apporten" får vi nog lägga undan. Min lilla bäbis är helt klart ingen bäbis längre, utan en ung dam med stor mun. Jag är väldigt nöjd över hur denna första apporteringsträning blev!! Guldstjärna till både mig och Biten för att vi är så duktiga ihop.

Sen plockade jag fram Fajta, som för första gången kändes lite tråkig att träna med efter Bita. Samma gamla vanliga visa typ...

Började med "gå-runt-rutan". Fungerade så där. Tycker hon faller tillbaka i samma mönster för lätt i detta momentet. Får nog plocka fram pinnen igen..... Momentet övergick helt plötsligt till fritt följ. Här slipades vänstersvängar, språng och sakta marsch. Oj vad bra!! Hon har haft tråkig position efter all motivationshöjande träning, men idag kändes hon riktigt fin!

Sen två inkallningar. En med stå och ligg som vanligt vårt absolut bästa moment, och sen en rak efter det.

Då var det dags för att se om fjärren hade försvunnit enligt planerna. inte riktigt. Jag fick va på henne ganska så rejält ett par gånger, för att få det bra. det bästa med skit-fjrren vi haft är att hon fått upp en grym fart i alla förflyttningarna. Det är nog därifrån slarvet kommit. nu ska jag behålla farten och hitta de gamla förflyttningarna. Låter lätt va?!

Det var iallafall super mysigt att gå runt i solskenet och njuta av mina två underbara hundar! Riktigt fredagsmys alltså!

"Måste du ta kort på mig när jag ser ut som en .......ja.....något...."En som tar chansen att njuta av solen......Världens sötaste lilla bit!

Så var vi där igen....

Vaknar upp och det är fredag igen! Härligt! Mindre härligt att för varje dag som går kommer vi närmare de där månaderna med två siffror.....

Där för tog jag tag i några av mina pelargoner igår. Sänder samtidigt ut en efterlysning! Någon som har lust att passa några söta pellisar under vintern? Inser att iår kommer det inte att fungera med alla i vardagsrummet. Det är helt kört.....Sen har jag liksom inte så många fönster. Jag kommer att ställa i sovrummet (där trivs dom) och på Smillas rum (trivs de inte, eftersom hon har ett element precis under fönstret). Men mer än så kan jag knappt. Skulle kunna ställa ett gäng här inne på kontoret också, nu när jag städat så att det faktiskt skulle kunna få plats.

Det pillade jag som sagt med i går. Alla står fortfarande kvar ute och får antagligen komma in till helgen. Skulle behöva lite side-boards tills dess också. Det fungerar dåligt att ha de stora på golvet. Där är för mörkt, och med lite bord skulle jag kunna sätta lite över allt.

Ska fortsätta idag och sen ska det handlas idag också. Olja och glykol till bilen som givetvis har gått sönder lagom tills det är min tur att köra till Karlstad. En ny termostat är inhandlad och ska förhoppningsvis bytas på söndag.

Sen ska jag köpa mat och förbereda inför morgondagens kennel träff hos Josse. Jag har lovat att fixa mat till oss och henne, för hon lär vara sönder stressad ändå. Kanske....kanske att jag gör "jag-trodde-inte-man-kunde-göra-så-goda-kakor" kakan.... Det var ruskigt komplicerat och jag är skeptiskt till om jag fixar det igen.... men kanske. Den som lever får se!

Nu är det allafall dags att slänga iväg lillan till dagis!

Ha en underbar dag!

Svaret varSKAM

Känslan av att bara vilja gå under jorden. Med en klump i magen. Med nedböjt huvd...

Slut?

Usch.... det är inte lätt att vara student alltid.

Föreläsningar hela förmiddagen i en betongbunkern i Falkenberg. Studiegruppsarbete under lunchrasten och sen en extra instatt föreläsning på eftermiddagen. Jag och en klasskompis stannade i bunkern tills... typ nu, och gjorde våra vfu-arbeten. Så nu är det klart. Skönt!

Sen har vi ju lekt lite med lera också. Vi skulle gestalta känslor med play-doo. Gissa vilken känsla min figur ska gestalta?Det ska faktiskt likna en känsla och inget annat!!!!

En liten...

hittade den hos http://jyees89.blogg.se/

"Efter mikrokirurgernas konferans i New York satt de ledande kirugerna och drack. När de blev aspackade började dom tänkte på sina störta triumfer. Den första, en australiensk kirurg berättar: 

-Vi fick in en kille som klämde fast sig i en press vid ett tryckeri i förra året. Allt som var kvar var lillfingret. Vårt lag av kirurger konstruerade en ny hand, byggde en ny arm och en ny kropp. Så när han återgick till arbetet blev han så effektiv att han gjorde 5 personer arbetslösa.

 - Det är väl ingenting, sa en amerikansk kirurg. Vi hade en arbetare som fastnade i en kärnreaktor. Allt som blev kvar var håret. Vi konstruerade en ny skalle, en ny kropp, nya organ och skickade honom tillbaka till arbetslivet. Han blev så effektiv att han gjorde 50 personer arbetslösa.

Den svenske kirurgen ville inte vara sämre:
 - En dag när jag var ute och gick kände jag lukten av en fis. Jag tog fisen till sjukhuset i en skräppåse, släppte den på bordet och började jobba. Först slog vi in fisen i ett rövhål, byggde nya skinkor, satte fast en kropp. Armar på den ena änden och ben på den andra. Till slut blev det en man som heter Fredrik Reinfeldt och han gör hela jävla landet arbetslösa.

"The Border Cat"

Bilden tillägnas Imma.. Pysen satte skräck i henne igårSkräckinjagande redan som liiiten missunge

Lediga tisdagen

Idag är det ledigt från skola och dagis för mig och Smilla. Men hon ska in en sväng ändå. De stora barnen ska gå på cirkus idag, så i eftermiddag åker vi in till stan. Smilla för cirkus och jag tänkte träna hund en stund under tiden.

Men nu ska vi äta frulle. Siss och Pappsen kommer hit och smaskar med oss.

Och i kväll kommer Mussi hit och sover, så det blir riktig familjetisdag.


Igår hjälpte jag Josse med lite saker inför kennelträffen i helgen. Det ska bli himla roligt att träffa alla valpar. Synd att inte alla kommer, men det gör inget. Roligt ska det bli! Allt jag skulle göra är iallafall klart, så du vet Josse!

Ska försöka hinna köra inom stället Josse köper sina kennelkläder på. Trycket på mina byxor har börjat släppa rejält mycket, och sen vill jag kolla in kläder inför vintern. Känns som om det kryper närmare överdragsbyxor och varma jackor för varje dag.

Men först måste jag läsa lite. I morgon ska vi göra "skulpturer" av play doo deg i skolan som relaterar till litteraturen. Bäst att läsa boken.... och jag har visst lovat att göra degen också....

Namnsdags fika!

Tack Camilla! Länge sen jag blev så firad på min namnsdag!!

Imma fick valla och Ebba fotografera. Hon har helt klart en framtida karriär som fotograf!!!PysenMamman med Imma och grenHälften av allt brukar bli lagomEbba fotar  i min famn mitt i fårflocken!

Här är en bild som faktiskt inte Ebba tagit. All vallningen här hemma övervakas väldigt noga av Pysen, vår tredje BC ("Border Cat")Sen en bild på Camilla och Imma när de vallarÄr det så här man ska göra när man ställer ut får?Camilla påpekar alltid att Imma är så snabb..... (och givetvis så övervakar Pysen....lite suddigt i mitten)


1:a trofén

Bita fick idag riktigt smak för vallningen. En tuss med ull inkasserad..... Vi var hos Josse och fick leka lite med några lösa får idag. Hon är inte lite häftig min lilla bit. Hehe.... Gör skäl för sitt namn minsann!!

Men först tränade vi lydnad. Gaha.... vart har fjärren blivit av?? Hoho!!!! Hittelön utlovas.....

Fajta har alltid haft en helt ok fjärr. Ställandena har varit grymt starka och fina och gjort hela momentet hel läckert, trotts sina brister. Nu finns det bara brister och snea sättanden och framflyttande stoooora hundlängder. När jag var färdig med dagens omgång, så hade jag inga ord kvar. Jag bara tittade på Josse och fnissade.... fy fasen vad kasst, det var det absolut sämsta jag varit med om på riktigt länge. Tillsaken hör väl att jag jobbat väldigt mycket med "momentet" det sista. har gjort om och pillat lite i några förflyttningar. Och det var ju synd.... byta en (om vi har tur) 9:a mot en.....(om vi har tur) 6:a...... varför ihela friden gjorde jag det???? Nu blir det antagligen total radering av fjärr nästa träningspass..........

Men positivt idag var rutan (ÄNTLIGEN) och dirr. apporten (HÄRLIGT) och vittringen (UNDERBART)!!

Nästa träningspass ska det också jobbas med fria följet, våga oss på att testa gå-rutan och även inkallningen ska få sig en omgång!


I eftermiddag kommer Camilla med flock. Lite vallning, mycket kaffe och ännu mer tjat! En eftermiddag i precis min stil!!

Barnprogram

Tur att det finns tv, när man är trött efter en sen kväll.

Chrille åkte hemifrån vid 8 tiden och klockan 9 tyckte Smilla att jag legat tillräckligt länge. Så vi begav oss ut i tv-soffan istället. Det är dagar som denna som jag sänder ett tack till "Barnkanalen". Hela förmiddagen har jag kollat på allt från "räkna med skägg", "Luna" och "Lata Lucy".

Nu ska jag iallafall ta tag i dagen och slänga mig in i duschen för uppfräschning inför kvällen släkt middag.

Nästa vecka är det skola och plugg igen som gäller. Skönt på ett vis. VFU-vecka har varit kanonbra, men det ruckar alla rutiner och antagligen var det den veckan som faktiskt gjodre det möjligt att ha Smilla framför tvn hela morgonen. Hon behövde det nog lika mycket som jag..

Nattligt svammel

En super bra kväll är avslutad! God mat (vuxen poäng) och trevlig sällskap. Kloka tankar framåt småtimmarna och en underbar taxifärd sponsrad av min kära sambo. En utmaning med taxichaufören som tål att tänka på under morgon dagen. En härlig människa som liksom jag tänker på de små människorna i vårt samhälle.....

Tack alla som gjorde min kväll till minnesvärd på flera olika sätt!!! Josse för maten, spelet och sången, dansen och ja... allt. Anna för härligt underhållande läsande, skönsång och sällskap rent allmänt. Becka för "lära känna snack om familjer" och att du följde mig till taxin. Nattväskan som trodde den smög ut helt obemärkt, men vi såg dig allt.... tro inte att man kan smyga på landet... Reflexen på vinterjackan (!) som gjorde att jag syntes. Chaffisen som satte tankarna i spinn. Och familjen som gav mig en kväll i sus och dus.

Måtte jag få sova i morgon.....

Vall(p) kurs

Kursen gick över förväntan. inte för att Bita var speciellt duktig, men iallafall betydligt duktigare än jag väntat mig!!

Kolla bilder på www.brakstakarna.se


En sån söt liten sockerbit!!!

ValpkursIdag bär det av på valpkurs med alla dessa små raringar som växt upp till små monster! Värsta slyngelålderna med alla möjliga hyss!!

Min lilla Bit är inget undantag! Ibland känns hon som värsta ADHD-barn (inget illa menat mot dessa barn, de är ju lika underbara som alla andra) Hon hittar på hyss som man inte ens trodde fanns. Häromdagen så drog hon fram ett fat som var fyllt med stenar (Smillas bidrag till pynt på trappan) och plockade ut varenda sten och slängde runt dem på trappan. STENKUL!!

Men igår slog hon mig med häpnad i att faktiskt lägga sig själv när vi gick runt fållan. Inkallningar med ligg ungerar också. Det är inte vackert precis. Hon travar fram med lågt "Busy-huvud" och blänger hela tiden. MEN, hon lägger sig! Fast det har hon säkert glömt i dag på kursen..... Tänk när jag gick där med lilla prinsessan Fajta... Hon spatserade runt med sina vita ben och bara var såååå lydig. Känns som hundra år sedan!Fajta 1 månad äldre än vad Bita är nu..... ojoj.... hur ska sagan om Bita-Bus egentligen sluta?

Gräsklippning och träning

Är det som eftermiddagen ska bjuda på.

Känns som om det ligger regn i luften s jag borde nog skynda mig ut. Ev om jag hinner innan alla kommer så blir det lite bokföring också. Annars så försöker jag få till det i helgen.

Först ska jag dricka några koppar kaffe och skicka iväg vfu intyget till skolan!


YES!!

Veckan har gått fort och det är äntligen fredag. Och jag har redan klippt träningsplanen! Kan det bli bättre?

Jag fick sluta tidigare idag bara för att jag varit en "extra ordinär, och fantastiskt bra student" hela veckan. Äsch.. skämt och sido, men min vfu plats har bara lov ord att lämna till mig och det är väldigt roligt!

En sak som vi pratade om igår på utvecklingssamtalet, var att min handledare tyckte att jag var väldigt bra på att se varje barn. Detta är något som gör mig extra glad att det märks att jag (tyvärr) skiljer mig från mängden i detta avseende. För det är något som jag själv tänker mycket på och verkligen vill göra. Förra året när jag var i skolan och praktiserade så sa de precis samma sak. Så jag är säkert lite extra bra på det! Sånt gör mig, och förhoppningsvis alla barnen glada!!

Jaja.. eftersom jag slutar tidigt så hinner jag träffa Camilla i eftermiddag som kommer hit på vägen upp till en helgkurs hon ska ha. imma ska få springa lite i fållan, som för övrigt håller på att rasa samman. Sen får vi flytta över de fem tanterna till stora hagen. Jag funderar på att smälla upp en fålla där inne istället, så att jag kan träna riktigt mycket med Bita nu det sista innan fåren åker till andra sidan.

Annars så blir fredagen lugn. Tänkte träna lite med Fajta och Bita lite granna, annars så blir det nog inte mycket gjort idag.

Ha en underbar fredag!

VFU med mer smak

När jag började läsa till förskollärare var jag mest inriktad på de små barnen, men under förra årets underbara tid i förskolleklass, så började jag vackla mot det hållet. Men nu..... de är så underbara de små, små underbara ungarna......

Nedrans

alla mina "chaufförer" är upptagna i helgen och jag som är bjuden på tjejfest..... Får se till att lösa det. Kan heller inte stana över natten på festen, eftersom Chrille ska iväg på söndag morgon.

Igår fick Bita återigen gå några varv runt fållan. Kursen närmar sig med stormsteg och vi är fortfarande inte i "fas". Antagligen inte så många av de andra valparna heller iofs, men det är ändå kul att visa sina instruktörer att man faktiskt har träna lite, om än lite....

Fajta fick en dags vila till efter tisdagens massage. Ryggen fick sig en omgång och kanske är lite öm. Men i det stora hela så var ho väldigt fin och jämn i kroppen tyckte Anna och Belinda. Inte för att det borde vara några problem på en 2-årig hund, men man vet aldrig. Vldigt roligt var det att även Josses hundar var fina i kroppen. Hennes hundar får slita hårt. Busy har två stora valpkullar bakom sig och tränar regelbundet både lydnad, agility och vallning. Buck som varje dag är en trogen jobbarkompis och hjälper Josse med kossorna och sliter hårt med och "under" både det ena och det andra. Sen var det ju Melvin också - eller som han nu kan kallas "muskeln". Och alla fyra hundarna var i väldigt bra skick i kroppen! Alltid kul att höra från andra, speciellt proffs.

Fast det var lite pinsamt att komma in med lilla pesiga Fajta efter Josses STORA och NYTVÄTTADE vovvar. Hon såg misskött ut..... mager, och eländig..... Jäkla fällning!!! Ge mig pälsen tillbaka så jag slipper skämmas för min hund...

Lunchrast! Jag sitter och 'renskri

MMS

Lunchrast! Jag sitter och 'renskriver' mina observationer!


Vin tips!

Vintips

Lite vintips kanske?

Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner.

Lättast skiljer man dessa båda vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt av vardera på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en gredelin fläck efter sig, är ett rödvin.

Riktiga kännare kan även på bara smaken avgöra om ett vin är vitt eller rött. De vita vinerna smakar i regel ättika medan de röda smakar stämpelfärg.

Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra smaken med ett vin konstatera om detta är rött eller inte.

Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin, medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.

Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man inte någon port, kan man bjuda på det i trappuppgången eller i hissen.

När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i lägenheten. När man serverar ett torrt vin är det därför lämpligt att ha en dammsugare i beredskap.

Om man själv ska bära hem sina flaskor från systembolaget gör man klokt i att köpa ett lätt vin, så man inte får för mycket att kånka på.

Till vilt bör man välja något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.

Saker som är svåra att säga när du druckit för mycket vin:
* Oöverträffat
* Innovativt
* Preliminärt
* Kvastskaft

Saker som är väldigt svåra att säga när du druckit för mycket vin:
* Västkustskt
* Konstitutionerad
* Substantiera
* Tillvägagångssätt

Saker som är i stort sett omöjliga att säga när du druckit för mycket vin:
* Tack, men jag vill inte ha sex.
* Nej, ingen mer sprit för min del.
* Ledsen, du är inte riktigt min typ.

Hundsim & massage

I eftermiddag åker jag och Josse till Kungsbacka och "Hund i harmoni & Hundpoolarens" friskvårdsanläggning för en koll av våra hundar. I dag ska de kännas igenom för att i framtiden få bästa möjliga upplägg av friskvårdsprogram. Hund i harmoni & Hundpoolarn erbjuder massage, sim, träningsrådgivning och laserbehandlingar.

Missa inte heller att de har kurser. Denna kursen finns det platser kvar till, annars så kommer nästa tillfälle i december.

Nästa Kurs"Hundmassage för hemmabruk"

Nästa kurs: September 13, 2008

Plats:
Kungsbacka BHK

Anmäl ditt intresse redan nu.
Anmälan via mail eller telefon. Se information under kurser. 


Men först lite vfu....

Back to reality

Praktik hela veckan på förskola i trakten! Härligt!! Slippa läsa och tänka och tjafs... nu väntar livet och alla dessa underbara barn!

Ser rätt späckat ut denna veckan med först och främst långa dagar, men även styrelsemöte, simträning med vovven, valpkurs med lillan och släktträff på söndag. Och så träning med hundarna såklart! Sen skulle jag visst bli bjuden till en kär vän för ett spel på fredag eller lördag.... får se om inbjudan fortfarande står inne. Den här vännen är nämligen på ett rasande humör över något som är svårt att råda över. men inte mindre irriterande för det. Jag önskar jag kunde hjälpa henne......

Det löser sig! Det vet du! Vi överlevare klarar oss alltid på ett eller annat sätt......


Hundar!!

Det är så roligt med hundar. I kväll när vi hade tränat, jag och Josse, så fick alla fyra (Busy, Buy, Fajta och Bita) springa och leka lite. Fajta försökte imponera på sin mamma med att fostra lillasyster Buy, men se det accepterades inte av härskarinnan Busy. lite fick Fajta göra, men inte för mycket. Busy passade också på att visa Bita tillrätta i rangskalan. Det är grymt häftigt att bara studera..... Så mycket man kan läsa och se av att bara titta. Busy hade en hel del att hålla reda på med tre döttrar rännande runt benen och till slut så ansåg hon att nu får de sköta sig själv och gick mest och strosade runt oss tvåbeningar. Bita hittade givetvis en lerpöl som bara skrek "-Rulla dig"....

Träningen gick bra! Först en hel del fritt följ med kommendering. Det var helt klart dags att kolla av hur det såg ut när man gick mer än fyra steg. Helt ok... lite taskig position ibland och sega sättande, men det är bra. Nu har vi något att träna på.

en rak inkallning med HÖG fart och sen kvällens höjdpunkt. RUTAN!!! Har kört en del rutan träning på mina superkorta träningspass hemma i helgen. Och detta har verkligen gett utdelning. FOKUS och FART!!! Tjuvstarter och startgnäll!! I like!!! (vet ju att dessa saker är så enkla att ta bort, så jag bryr mig föga om detta. Det är ju bara ett tecken på vilja!!!)

Sen dirigeringsapporteringen med nytt upplägg på skicket som verkar fungera bra.

Vittring med GALOPP hela vägen in och väldigt bra sökarbete!!!

Alltihop avslutades med kaffe. Kan inte bli bättre!

Yes!!

Jag får nog vänta lite med att se Mamma Mia igen och hoppas att detta kommer till lilla varberg..

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/article3253141.ab

tack siss för tipset!

Inte nummer 1 för mig

Att vakna strax efter sex en lördag morgon är inte något jag föredrar. Tradigt..... på helgen ska man faktist ha lite sovmorgon. Speciellt när inte Smilla vaknat ännu....

Och jag verkar ha fått något skit i mailen, för jag skickar visst en herrans massa märkliga mail. Tur att jag ändå tänkt åka upp till min bror och plocka bilder från den gamla stationära. Då kan han få kolla igenom denna också. Gud vet vad jag ska göra om de kraschar.... Undra om han kan fixa till tangenterna också. Nu har jag för långa naglar igen,, och då är det så bökigt att skriva, missar tangenter och slår i de ovanför hela tiden. Men måste väl ändå min superbror ha en lösning på..... klippa naglarna kanske.....

Gårdagen var himlans trevlig. Camilla hade fått med sin man som notoriskt vägrar hundträffar. Men det gick väldigt bra. Tycker faktiskt att det var han som drog igång lite hundsnack när vi hade plockat fram spelet....  Iallafall en väldigt trevlig kväll. Och Imma var väldans duktig i vallningen. Gick mycket lös i fållan och vallar på ett väldigt mjuk och fint sätt. Bita fick gå runt och träna... ligg...skulle det vara, men Camilla som tittade på var nog inte av samma uppfattning. Värsta bonna-lydnaden...

Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och ett korsord i soffan och mysa lite innan resten av familjen stiger upp.

Ojoj... träningsplanen sprack

Jag gick ut och hade som mål att i dag skulle det bli fajt. Nu skulle den lilla pälslösa stackaren jäklar i min själ gå in rutan. kosta vad det kosta ville......

Vad tror ni hon gör? Springer RAKT ut i rutan i 190 på första skicket..... Men jag bråkade lite med henne ändå. Hon ska ju inte tro att hon är något, den lilla Fajten.

Rutan gick alltså kalas. Dirigeringsapporten stod näst på tur och den gick också super bra. Jag är så väldigt nöjd att vi har hittat sättet att få fart i detta momentet. Jag kan knappt minnas när hon senast saktade av efter halva sträckan in och travade sista biten.... Nu ska vi bara få samma fina återgång i vittringen också.

Sen blev det lite fjärr. den börjar också se fin ut. Jag har gjort om den lite efter lydnadsvilan och det känns ganska bra. Men jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig för hur jag ska ställa mig till sent sitt efter stå.....


Sen var det den svart illerns tur. den som bara är överallt hela tiden. Slinker fram både här och där. Ena stunden hoppande i luften och nästa sekund nånstans bakom mig typ.

Hon fick ett pass med fåren häromdagen och har absolut förstått att det där med ligg, det är helt klart något viktigt. Så det var väl ungefär vad vi gjorde. lite sitt och ligg kvar blev det också.

Och med tanke på hur rörig hon är och hur lite vi tränar så tycker jag faktiskt att hon är ganska duktig.Nu drar jag in till stan och handlar innan jag hämtar Smilla. Camilla med flock kommer hit i eftermiddag och jag har utlovat taco efter vallningen idag.

Ha en underbar fredag!

Härliga fredag

Nu har jag verkligen varit super effektiv idag

- dammsugit
- skurat toaletten
- torkat golven
- städat kattlådan
- läst ett par kapitel om självkänsla (skolbok om någon undrar)

så då är det faktiskt på tiden att jag får ge mig själv en belöning!

Jag går helt enkelt ut och tränar lite hund!!!


Märkligt inlägg?!

Oj då! Mitt inlägg i går kväll lyfte tydligen ett och annat ögonbryn!! Förklaring kanske krävs...

Jag är inne i värsta ABBA-flowet, eller snarare Mamma Mia - The movieGo to fullsize image.

Har ju nu sett filmen på bio 3 gånger och antagligen så går jag och Smilla en gång till.... Hon är också helt såld!!

Igår fick jag skivan av Josse (TACK!!) och den gick så klart i datorn hela kvällen när jag röjde färdigt på kontorer, chattade och drack vin (jag vet att man inte får dricka vin en vardagkväll när man är över 30)

När man lyssnar på låtarna så blir mna alltid så full av skratt. Dubbel B har verkligen försökt få till något meningsfullt i sina texter. Men jag bara skrattar! Det rimmas hit och dit och inget verkar egentligen höra ihop.

Sen tycker jag ju att filmen är den bästa energikick jag haft på länge. Jag går ur salongen med ett stort leende varje gång.

Sen går ju diskussionerna heta om vem som var snyggast? Vem tycker du?
Haneller han eller ss

kanske gillar du bättre 
Klicka för stor bild
 

Jag vet vem jag har som favorit.....

I have a drema

I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
Aint it sad
And still there never seems to be a single penny left for me
Thats too bad
In my dreams I have a plan
If I got me a wealthy man
I wouldnt have to work at all, Id fool around and have a ball...

Liten har blivit stor

Idag har jag försäkrat upp Fajta igen. Med fina höfter, godkänt vallhundsprov och 1:a pris i elitlydnaden så är hon snart upp i taket för vad som går. Fick frågan om avelstillägget, men det väntar jag med till nästa år. Valpar blir det antagligen inte förrän hösten -09, beroende på löp och så. Josse har redan hittat en kanon hane till henne. Extra roligt är det att den hanen har bott hemma hos oss en sommar, sommar kollo, så han har legat under min säng.

Nu fattas bara ett championat och sedan även ett friskhetsintyg för att hon ska komma över 20.000:- gränsen. Härligt!

Det är ju inte länge sen hon var så här liten den lilla skruttanFajta 7 veckor

Läser igen

Tänkte tillbringa dagen med två kursböcker som ska vara lästa till vecka 39. Får se hur det går...Är FAKTISKT mer sugen på att dammsuga...

Förberedelser inför vinterpensionatet

Ni som följt min blogg vet att varje vinter tar vi emot möss för övervintring! Inte en familj, eller två utan MÄNGDER!!! Så nu var det då dags att säkra skafferiet för dessa små individer som tjuväter på nätterna. Det går inte att ha något i förpackningar som inte är "mus-tand-säkrat"

Under sommaren så är det total kaos i skåpetoch när man börjar rensa så tror man att här bor två människor som inte kan dela på matentvå öppnade paket med russintvå öppnade paket med rostad löktvå öppnade flaskor med ljus sirap

....sen är frågan om hur öppen man ska vara med sina brister i bloggen? Men.... jag tror inte jag är ensaminte i går den gick ut precis.....Sen verkar det som om vi samlar på ananas också. Bowling någon?lite tips och ideer är aldrig fel när man röjer skåpDagens tips blir: grötdosering på locketVisst blev det fint!!

Så nu kan de komma!! Någon mat lär de inte få och snacka om att de blir överraskade när jag har Pysen vid min sida när de checkar in.... hehe

Saknaden är stor

Idag kom gubben Svarthalls och hämtade hem sina får..... nu går de fem damerna ensamna och blckar ut över de tomma ängarna....


Föreläsningar med avbrott

Sitter i Falkenberg och tittar egentligen på föreläsning. Men helt plötsligt bröts vår förbindelse med Karlstad och vi blev nedkopplade....

Vad synd!Igår kom jag faktiskt iväg och tränade på klubben. Chrille kom hem vid halv åtta så jag slängde mig i bilen och gasade in till stan.

Fajta känns kanon fin. Hon gjorde grymt snygg vittring och hopp-apport (metall). Däremot så var det som vanligt problem med rutan......

Nu kom vår förbindelse tillbaka.....

Nattens tips

Så här efter spöktimmen är slagen så måste jag tipsa om nya favoritsidan http://www.inkommande.se/

Sidan för dig som har en ide eller en önskan om något som skulle kunna göra vardagen lättare

utdrag:

"Hushållsprodukter
Jag önskar en hushållsvibrator, som gjorde att man lätt kunde skaka ut de sista dropparna ur tex youghurtpaketen. ""Handtag på barn
Jag önskar...Jag önskar...att det fanns ett sele som man sätter på barn med ett handtag på ryggen.

Då slipper man lyfta barnet i armen eller kläderna när man bara har en hand tillgänglig
Och man har även möjlighet att lyfta två barn samtidigt samt få en lagom belastning för rygg.

Även bra då de kryper omkring och man vill flytta/vända barnet någon meter (från kontakt, trappsteg mm)"


"fördumningspiller
Jag önskar att det fanns ett piller som gjorde mig litet dummare så jag slapp irritera mig på korkade företeelser och d:o personer. Pss kan jag bli nöjd och glad som den gode Nalle Puh. "


Ny kompis

En härlig eftermiddag med mycket hundträning, lek, fika, mc och skratt. Och en ny kompis fick jag!

Tack Ebba!!

Måndags träff med Camilla och flock hoppas jag blir en lång och trogen tradition!


Varför...

...ska dessa människor få utsätta hundar för vad fan som helst?

Läser i SvD om de stackars två pitbull som blev skjutna av polis, sedan de attakerat polishunden. Stackars jäkla hundar som måste leva detta livet bara för att deras ägare är pantade idioter. Jag är glad att de bägge hundarna går en trevligare väg nu och kommer att få det bra på andra sidan! Hoppas att polishunden repar sig och kan lite på hundar igen....

idag

Ja.. det blir väl mest läsande för min del. Kursen "Småbarnspedagogik - kreativt meningsskapande" som höstterminen startar med känns rolig. men det är mycket läsa, läsa, läsa. Jag gillar mer uppgifter så man kan fokusera i läsandet.

Började röja på kontoret igår kväll. Ett evighetsprojekt tror jag. Vi kommer aldrig att få ordning på det trånga lilla rummet som är belamrat med allt från böcker, kasserade datorer och en "ej med på önskelistan - julklapp i form av en bakmaskin(!). Någon som vill ha en helt oanvänd bakmaskin?? Rummet används till en herrans massa saker egentligen. Jag bokför åt två firmor, så deras pärmar och papper finns där. Alla vanliga papper, räkningar - hus - etc. Massa hund och hundkurs material får också plats. Alla våra böcker, alltså även alla mina ungdomsböcker som min mamma varit SÅÅÅ snäll och sparat, står i hyllor och ligger i lådor. En stationär dator, nerpackad i tunnor, lådor ja... typ lite här och var ligger och skräpar. Den borde tömmas. jag har ca 500 digitala bilder där som jag gärna skulle vilja ha lite koll på. Där finns nog ett 10-tal kasserade modem också i en låda. Plus alla material man har till olika datorer och även en ratt och gaspedalar(!) som Chrille tvunget skulle ha....Sen förvarar vi alla pantburkar och flaskor där inne också. Hinner jag ska jag iallafall klä in alla pärmar med något snyggt papper. Då blir det garanterat mycket trevligare där inne.... Glömde kanske att berätta att rummet är max 4 kvm.....

I eftermiddag drar jag och Smilla till Falkenberg för att träna med Camilla och kids. Får se om Christel också dyker upp kanske! Chrille är borta tills i morgon kväll. Hoppas han kommer hem så jag kan åka in på tisdagsträningen iallafall.

Nu är det dags.... lästid!

Massage och friskvård

Min sponsor "Hund i Harmoni" erbjuder kurser i massage och friskvård!

Passa på att anmäla till nästa kurs!

"Hundmassage för hemmabruk"
- BOKA NU! -

September 13, 2008


Plats: Kungsbacka BHK

Anmälan via mail eller telefon.