Tjusigt

Igår var det strand och sen IKEA. Bägge var lika härligt ungefär, fast på olika sätt....

Vi har ju plötsligt insett att vi kommer att klara denna sommaren ekonomiskt. Eftersom ci fick sålt Chrilles bvil, så ligger vi faktiskt på plus sidan. Och då måste man såklart göra av med pengarna fort som attan....

Denna fina bänken finns nu i mitt kök
HEMNES Byrå med 8 lådor

Ett nytt soffbord blev det också
LACK Soffbord

Och nya garderober och en förvaringsmöbel till Smilla
HENSVIK KlädskåpHENSVIK Skåp-/hyllkombination
Träningen med Herr Grå har gått över förväntan. Han är ju i grund och botten väldigt väl tränad och lydig. Så gårdagens sista kvällspass hade nästan kunna varit med Fajta en av hennes dåliga dagar, om man ser till arbetsmässigt. Sen är det klart att momenten är eftersatta, men det är ju inte därför han är hemma. Det klarar hans egen matte av med glans nu när han är öppen för förslag och intresserad av att jobba och försöka lite.
Så i kväll redan, så åker han hem.Nää... nu får jag sätta igång och flytta saker till min nya byrå i köket. Sen är det fram med skruv´dragaren och fortsätta skruva!

Dagens lunch - kyckling med potati

MMS

Dagens lunch - kyckling med potatisgratäng och maränger till kaffet


Det är inte sant

Ringde nyss till Försäkringskassan för att kolla när jag ska få mina föräldrapengar. Hamnade på plats 296 och beslutade mig för att vänta i brist på annat att göra. Kommer till slut fram och ska dröja en stund för att damen i andra ändan ska titta på mitt ärende.....och blir bortkopplad!!!!   Gaaaahhhhhh!!!!!

Men nu skiner solen igen, så jag får väl ta och klippa gräset. Lite blött och lite tungt....men hellre det än att sitta och reta mig på försäkringskassan i timmar.

Vilken otur.... ;)

Jag har precis kört Smilla till Fille och tänkte klippa gräset.

Men det började regna......

Synd....

Herr Grå

Jag har som sagt fått hem en hund på träning ett par dagar. En grå liten herre som gjort stort intryck på mig under tidigare möten. Han har dock varit lite för stor för sin egen kostym i vissa lägen och nu fick jag chansen att hjälpa matte att leta reda lite i det lilla huvudet! Tack för förtroendet!!

Han har redan hunnit få tre träningspass sen han kom i går eftermiddag. Dessvärre har vi inte kommit så långt som jag hoppats eller trott.... Han har nämnligen, och det ser jag som positivt, visat sitt rätta jag. under den raggiga ytan gömmer sig en försiktig liten pojk. Utan matte i snöret så är faktiskt världen ganska så stor och med mig som enda trygghet så har han verkligen tytt sig till mig och vågar visa sina svagheter. Detta är, som sagt, väldigt positivt, men träningsmässigt betyder det att jag fått lägga om min plan ganska rejält.

Första passet blev ett rent...vad ska jag säga...testa av varandra pass. Lite lek och test av olika godis och leksaker. han har stora brister i både mat och föremålsintresse som jag kommer att jobba väldigt mycket med. Men vi lyckades iallafall ta sönder medhavda kaninen, så kamp finns där....

Andra passet var efter mörkrets ingång och då fick jag super kontakt och följsamhet och vi körde ren motivation.

I morse klockan 7 var det dags igen. Han hade mycket att kolla av och fick ett par rejäla åthyvlingar för bristande intresse och jag fick en hel del frågor av honom. Precis som jag vill, men han blev lite väl låg och jag har inte lust att fjäska med honom. Jag vill öppna upp huvudet och göra honom mottaglig för mig och inte för omgivningen. Och givetvis så kom Pysen och hjälpte till att störa också.  Han fick iallafall träna ingångar, kontakt, följsamhet, inkallning och ligg. Nu ska han få vila under dagen och i kväll kör jag honom antagligen sent hemma eller också får han följa med in till klubben. Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra där. Busy löper och borde egentligen vara en väldigt bra störning, men frågan är om han verkligen är mogen för det just nu? Nja... jag får fundera lite.....Men fler hundar fick träna igår. Fajta fick två pass vallning, ett med Smilla och ett med Chrille. Chrille har börjat köra lite delningar och det går väl så där. Han ska nog låta någon som kan kolla lite mer och ge honom tips "in real life", annars kommer dom nog att få problem. mig lyssnar han ju aldrig på när det gäller hund träning. Det blev extra tydligt när han tog in Bita för lite lek runt fållan. Chrille började genast med "avancerade" övningar och jag försökte påpeka vad han gjorde fel, men oj vad sur han blev.... gav mig pinnen och bad mig göra det själv. Nemas problemas!! Ett par riktigt bra varv runt fållan belv det. Den lilla svarta är GRYM!!!

Men innan dess så hade hon fått träna lite på planen. inte lätt när syrran jagar får precis brevid. Men det fungerade! Sitt, ligg och kvar övningar blev det. En inkallning fick vi också till!

Nu ska jag ta en kopp kaffe innan dagen börjar!

Såå....

Pust....en lång dag igår och idag har jag både hunnit vara barnvakt och tagit emot en hund...

Vallhundsprovet då...shit så kul!!!

Chrille gick ut med en viss tvekan i hur han skulle göra med hämtet och detta lyste igenom i momentet, och bara de fick börja fösa så gick det kanon bra!

I hela hämtet fick de 31 poäng av 50 med kommentarerna "dåligt djup, för dåligt tempo, snett, lite för mycket av linjen men annars lungt och fint med bra kontroll"Sen var det bra runt pinnen , men sen strulade precis början av fösningen. Men bara ett par meter in på linjen så släppte det och nu gick det riktigt bra. 7 poäng av 10 med kommentaren "lite vingligt i början, annars fint"

Drivningen gick så kalas bra. Såg rutinerat och fint ut och man kunde inte gissa att detta var debuten både för Chrille och Fajta. Full pott i poängen 20 av 20 alltsåFålla in är Fajta grymt säker på och Chrille stod lugnt och väntade innan fåren på ett snyggt sätt gick in. han fick 1 poängs neddrag för tiden och då blev det 9 av 10.fålla ut hade domaren mycket noga förklarat hur han ville ha det, och självklart fixar mina idoler detta och gör tävlingens snyggaste fålla ut. 10 poäng av 10 och kommentaren "helt fantastiskt"Ev kommentarer i protokollet blev följande: "Mjuk, behaglig eyedog m fina tempoväxlingar och vinklingar. lågmält och behagligt förd och ett väldigt trevligt ekipage. Mycket lovande ekipage. Ny stjärna tänd på himlen"

Tror ni mig inte så kolla här>>

Häftigt!!! Domaren var väldigt förvånad över att han aldrig hade sett Chrille innan med tanke på det rutinerade intryck hans och Fajtas prestation utgjorde. Han sa att "nu kan Mosse och gänget slänga sig i väggen"Sen åkte vi vidare till trelleborg för att hälsa på kiva och hennes familj. Och det var ett härligt besök!!! Så bra hon hade det! Hon var lugn och harmonisk men ändå lycklig upp över öronen. Hon var så stolt när hon sprang ner och visade havet och när Tommy kastade leksaker!! Vi blev bjudna på en liten lunch och sen skrev jag över Kiva på Cristina. Och det känns helt rätt!!Nästa anhalt var halmstad där vi hämtade Smilla och blev bjudna på mat av min moster..... det fick plats lite...men det var väldigt lite.....vad som har hänt i dag kanske kommer rapport om i kväll.... om jag orkar. Ska ju träna lilla Herr Grå också...

Gk Vallhund Busy Border FajtaSkogspromenad

Så i kväll blev det lite hundligt. en promenad i naturreservatet "Gässlösa", precis utanför RolfstorpDär fick Bita, Buy och Melvin rusa runt bland löven i en närmast tropisk värme som silade ner mellan trädtopparna. Vi gick ända upp på höjden och vilade benen lite med en fantastisk utsickt över hela bygden. De nya höghusen i stan skymtade längst bort och hade det inte varit för en liten höjd så hade vi sett ända hem till Josse. På väg till baka till bilen fick vovvarna bade lite i den strila ån och det såg väldigt roligt ut när Melvin sveptes med strömmarna och simmade väldigt fort. Han är på pricken lik en liten utter!!!

En härlig promenad och kväll som avslutades med pizza hos Josse....

Helstekt gris

som just nu är inne och svalkar sig.... Gissar att jag kommer att lida i kväll. Smörj har jag redan fått av 12:an.....

Lyssnar på "Sommar" på mobilen. Just nu är det Fredrik Härén (08-06-25). Han program är helt fantastiskt. Startar många tankar och funderingar. Det måste ni lyssna på. Rekomenderar också Åsa Nilsonne (08-07-14), speciellt för oss som är lite facinerade av beteende och hjärnor och sånt....

Och svettas...... Chrille svettas ännu mer, han hugger ved.....ursäka men jag måste nog kalla min sambo för idiot eller självplågare.... sen åker vi nog ner till stranden. Shit.... jag kommer verkligen att bli "very, very well done" idag.....

Ikväll ska jag och Josse göra något hundligt med våra valpar. Skogen kanske...eller stranden igen....får se. Hon ska iallafall jobba först.

Nya prylar...

Underbart tyg designat av Anna Salander som nu ligger som en duk i vardagsrummetGulliga knappar till framtida tröjaSöta små skor för lite festligare tillfällenSköna skor för varma dagarSvala lappar för heta grytor

En jätte rolig dag med mor, syster och dotter blev det. Lite väl varmt kanske... men jag vill inte klaga på värmen, kanske hade varit smartare att vara på stranden, men det hade inte varit hälften så trevligt!!!


Kärringrunda

Idag åker jag och Smilla med moster och Mussi på "kärringrunda". Detta innebär att man åker runt i "tygriket" i trakterna kring Kinna, Skene och Fritsla typ och kollar på tyg..... Mussi fick det av mig och min syster i 50 års present och det har liksom aldrig blivit av förrän nu.

Annars så är det lugna gatan här hemma. Gårdagen gick i latmaskens tecken och jag gjorde inte många knop på hela dagen. Om man nu inte räknar med det vanliga med disk, plocka undan, laga mat och smörja kråset.... På kvällen åkte vi in till stan, lång torsdag, och myste lite. Jag tycker det är lika spännande varje gång jag åker till stan eftersom det händer så sällan. Det är alltid något nytt, affär eller kafe eller något sånt. Igår drack vi kaffe på ett av stans kaffe som till min stora lycka har blivit ett "Esspresso House". Där de serverar inte bara stora kaffe utan goda kaffe också. Och dessutom har jag student rabatt där!! Kunde inte bli bättre. Får väl åka till stan lite oftare nu och avnjuta deras goda svarta kaffe i XL-size!!

Hunderiet hade semester i går och idag vet i 17 om jag orkar med en galen valp efter rundan. Men sen... Smilla följer med Mussi hem och stannar tills på söndag, så då ska jag passa på att leka med lilla söta valpen. Hon får väl följa med på vallhundsprovet på söndag också. Hoppas på att denna långa resan ska få slut på hennes åksjuka....


B-träning och fest

Oj vad det är kul med hundar!! Fattar inte hur jag kunnat leva ett "halvt liv" utan dem. Ok...förr hade jag hästarna....

Igår blev det iallafall en hundlig dag, fast i lite annorlunda utförande än vanligt.

Jag och Josse började med att träffas på klubben med våra tre B - Busy, Buy och Bita, för lite träning (eller vad man nu kallar det vi gör med våra valpar)Buy visade "give me five"Och Bita visade hur man leker med bollarBusy stod för allvaret...Sen fick de givetvis leka liteOch se allmänt söta utSen bar det av hemåt för att förbereda kvällen segerfest för mig och Josse.

Kycklingspett till mat och nån choklad-hallon historia till efterrätt stod på menyn. Shit så gott det blev.....massor vuxen poäng på efterrätten som var ruggigt komplicerad att göra men så god att jag inte ens visste att man kunde göra sånt själv. Sånna goda tårtor trodde jag man köpte över en disk på konditoriet.

Och så lite vin, likör, margaritas och såklart champange!! Och massor hundsnack!!! Skit trevligt!!! Tack för en toppen kväll Josse, det får vi göra om!

Innan vi åt kom Magnus och bytte lite får och fick kollat av Chrille lite inför helgens vallhundsprov och han var tydligen nöjd med vad han såg. Gjorde Chrille (och Fajta med såklart, dom är ju faktiskt två... eller sju med fåren) som igår så skulle provet klaras med glans. Sen fick han massor av tips från Josse under kvällen också. Bland annat så kom vi på att han ska ta med sig laserpasset på söndag för att ha koll på alla linjerna.
Så jag slog iallafall till och lovade ut en segerfest till Svarthallsarna om vi har en godkänd vallhund efter söndagens start!

Ensam tid med lilla valpen

Så var det då dags att få lite kontakt med den lilla odågan.

idag tog jag på mig stövlarna och tog henne i koppel för en liten promenad i skogen. Så fort vi kom en bit hemifrån släppte jag henne.

Hon är inte lite kaxig den lilla, skäller på rotvältor och stora stena så det ekar bland träden. och det dröjde inte länge innan hon var utom syn håll och jag kunde gömma mig. Jag såg henne en bit bort och fick verkligen kämpa för att hålla mig för skratt. När hon upptäcker att hon är själv, då sätter hon sig ner. Sitter där en stund och tittar sig omkring, sen lägger hon sig och vilar innan hon beslutar sig för att det kanske är bäst att leta upp stackars matte, annars kanske matte går vilse eller något. När hon kommer fram till mig så får jag en sån blick att jag inte kunde låta bli att skratta -Hörrdudu matte...du får inte springa iväg på det där viset, du kan faktiskt försvinna, håll dig till mig nu!!!

Vi gick vidare och jag fick massvis med tillfällen att gömma mig, träna inkallningar mm. I en liten glänta så kastade vi boll och hade en vldigt mysig stund.  När vi kom ur skogen och ut på ängarna så fick jag väldigt bra inkallningsmöjligheter och vi tränade lite sitt kvar och ligg. Och givetvis massvis med lek med boll och godis. Inne på lilla stigen på väg hem så fick hon gå kopplad och gick väldigt fint bakom mig hela tiden. Duktig liten flicka!

Och bäst av allt med vår lilla promenad är klart resultatet här hemma. Bita brukar alltid vara ute, i ur och skur så ligger hon ute i gräset eller på trappan, vare sig det är dag eller natt. Men dra på trissor vad våran lilla tur gjorde nytta. Vem tror ni ligger vid mina fötter inne på kontoret just nu?? Just det! En liten Bit!!! Och Fajta som är lagom svartsjuk...hon ligger på trappan och tjurar....

Bad och pyssel

Ja gårdagen var fylld av aktiviteter från morgon till kväll.

Först åkte vi till Getteröns hundbad med Bita. Där möte vi Buy och Josse för lite bad. Bita var helgalen i havet och simmade MYCKET. Så mycket att hon tillslut inte orkade gå i vattnet mer. men det var väldigt roligt att jaga allt vatten som skvätte runt omkring både henne själv och sånt man slängde på henne. Buy stod mest brevid Josse och gömde sig. Sen gick vi ut på udden en sväng och jag blev återigen påmind om vilken tur det är att jag ska ägna mig åt den lilla odåga nu. "Komma när du ropar"? Glöm det!!! Så jäkla full av bus och ovett den lilla hunden är.... Det var iallafall en mysig promenix även om jag fick fruktansvärt tråkiga besked på telefon när vi satt längst ut vid havet. En väldigt träkig nyhet som tar ett par dagar att smälta. Mina tankar är hos Ibbe med familj just nu.....

Sen åkte vi in tlll Hajen och handlade innan vi skyndade hem, där strax Mussi och Moster (min denna gången) döck upp för en pysslig eftermiddag.

Vi gjöt trädgårds"konst" hela eftermiddagen i allt från trådkorgar till arbetshjälmar. Ska bli spännande att se resultatet.

Efter sen lunch åkte gästerna hem och vi åkte till trädgårshandeln en bit hemifrån. Där köpte vi två underbara amplar med pelargoner. En rosa och den här rödaEn klätterros som jag grävde ner brevid altanen och så någonslag hemmagjord spalje runt....Jag satte ut några tobaksplantor som stått i krukor under vinrankan och växt till sigAllt givetvis under överseende av de två härskarna här hemma

Och vips så var klockan 9 och jag och Smilla duschade och sen seeena kvällsmackor och bums i säng!!

Vi åker och badar

Under den närmsta tiden ska som sagt Bita få lite uppmärksamhet. Och turligt nog så löper ju Busy och stackars Buy är lämnad helt i sin ensamhet. Så nu ska systrarna Bus få tid tillsammans, och det blir dessutom av bättre när man är två.

Så nu bär det av till stranden med små tjejerna och familjen!

Räknar får....

Tjo vd det var livat i hagen i lördags..... Snacka om vi blev förvånade när det bräkte förskräckligt i fårhagen i morse. Chrille gick ut och räknade, räknade och räknade.......23......och igen.....23..... Alltså har vi fått ett extra får under natten!!!!


Tävlingen igår då.

Sittande var kanon, läggande i grupp la hon sig bra på första kommandot, men jag behövde tre för att sätta henne igen. Betyg 10-9

I fria följet kändes hon ganska seg och jag tycker själv att jag tappade henne lite vid ett par tillfällen, sen kom hon lite väl långt fram när vi åter igen fick "kontakt". Men som sagt var, jag har lärt mig under min och Fajtas korta karriär att vi har en väldigt hög lägsta nivå i detta momentet och fick betyg 9 med kommentaren snett sättande och byter position.

Dumrutan trängde hon rejält, men hade inga nojjor eller fobier kring konerna och förflyttningarna satt kanon bra. Betyg 10

Inkallningen hade jag bestämt att köra en fuling med ett ytte pytte dkpå stå som jag faktiskt trodde domaren skulle missa. Men det gjorde hon tyvärr inte. Betyg 9 med kommentar dk hand, bra ställ + lägg, bra tempo

Ruthelvetet började med en usel kon och sen började hon såklart vela runt. MEN igår tog hon min dirigering och jag fick in henne i rutan och hon gör en kalas fin ingång efter åt!! Betyg 7, mycket dk, agerar ej

Apportering med dirigering började kalas med en superläcker kon. Sen drar hon mot mitten (lite långt gräs och höger apporten syntes knappt från sändande platsen), jag lägger på ett stå och skickar höger igen och SWICH hon griper skitbra och kommer i kanon tempo HELA vägen in. Betyg 10

Hopp apporten går också bra. Ngt tveksamt gripande men galopp både ut och in. Betyg 10

Vittringen går hon ut i bra tempo och klipper direkt rätt pinne, varvid hon så klart blir osäker, släpper och går igenom hela högen och fastnar i nått i gräset precis vid sista pinnen, som hon lite i "panik" till slut tar och kommer med i GALOPP. Men det var ju fel, så betyg 0

Fjärren börjar hon med ett kalasbra sitt, snabbt och hela vägen och jag är klart nöjd med hela momentet. Hon flyttar iofs fram lite mer än vanligt, en halv längd, men jag är nöjd, det är där vi är i detta momentet och det ska jobbas vidare med i höst. Betyg 8 med kommentar flyttar fra och ngt långa handtecken. Detta har jag lite svårt att förstå. Jag har handtecken på sitt från ligg och sen på bägge stå och brukar absolut inte hänga kvar i dessa, men men, det är domaren som dömer.

I allafall så blev det 261 poäng, 1:a pris och klassvinst!!


Denna säsongen kunde inte slutat bättre. Jag fick inte ett enda nerdra för tempo in, som jag fått typ alla elit tävlingarna ( med rätta) utan hon jobbade på grymt bra hela tiden och jag var super nöjd över henne. Speciellt dirigeringsapporten kändes kanon!

Nu kan hon får vila ett par månader och så tar vi sista 1:a priset till hösten innan vi börjar försöka oss på SM-poängen. drömma kan man ju alltid!

YES!!

Ytterligare ett första pris i hamn (med ett nollat moment till och med)

Klassvinst och superbra hund!!


detaljbloggar i morgon.

Så var det dags igen

I kväll är det dags för tävling igen. Den sista på ett tag.... Känns lite sorgligt och jag saknar redan att träna med Fajta. Men det är ju för flera goda saker jag gör uppehållet. Dels behöver hon paus, dels behöver Chrille få träna hur mycket vallning han vill och dels behöver lilla Bita få lite ensam tid med mig. Men det känns redan tomt och konstigt att inte gå ut med en "pålitlig" elit hund och bara köra......

Träningen i onsdags gick bra. Bakslaget låg i fjärren där hon satte sig grymt snett efter stå förflyttningen. Jag märker klart att när jag tränar fjärren sist så får jag fler sneda sättanden än om jag kör momentet i början av träningspasset, så Fajta är inte helt återställd i ryggen ännu. Nu hoppas jag att vallningen ska få igång hela kroppen på ett bra sätt + att Back on Track-täcket snart kommer och kan hjälpa till.

Sen fick vi som sagt besök av min gamla klasskompis med dotter. Två helt underbara dagar med avslutning på Fun City. Och för en gång skull hade vi tur med vädret. Det pissade ner när vi körde dit och droppade lite precis när vi gick in. Sen visade sommaren sin bästa "äventyrs-parks-väder-sida", lagom varmt, lagom med sol, ända tills vi körde därifrån och hade kommit ca två mil då återigen himlen öppnade sig.

Gårdagen spenderades även de med lek. Fille kom på förmiddagen och tjejerna lekte bra ute, medan jag fick grejat lite inne. Sen kom Pernilla och åt lunch och jag gjorde Milkshake till tjejerna som sen följde med Pernilla hem. Jag åkte dit efter nån timme och stannade över kvällsmat och lite tv-tittande. Chrille var först hos min bror och satte in fönster och cyklade sen till stan där det är "Wings and Wheels" festival.

Idag blir det lugna puckar tills kvällens tävling. Hjälp mig och tänk rutiga tankar i kväll!!!

Härliga hund

Efter en alltför sen och trevlig kväll med svärmor och hennes gubbe i går kväll, så sitter jag nu redo för att dra till falkenberg för lite träning med Christel och Camilla. Josse stannar hemma med sin löpiga hund. Verkligen synd att Busy började löpa, men det var nog en förklaring till hennes urjobbiga beteende den senaste tiden. Nu håller vi tummarna för att hon kommer ur det efter löpet (om nu inte Josses pappa övertalar Josse att ta en ny valpkull på Busy) och sen håller vi också tummarna för att Busys "lockalike", nämligen Bita, inte kommer att vara en sån sur kärring när hon blir stor.

Bita är en KOPIA av sin mor. Nu kände jag iofs inte Busy som valp, men jag ser så otroligt mycket likheter mellan dom. Kroppen, rörelserna, aktionen, uttryck och massvis med små egenheter som bara ÄR Busy.

Tro nu inte för allt i världen att jag inte gillar Busy. Det gör jag, SKARPT!! Men det finns ju sidor hos alla (folk som fä) som är lite mindre önskvärda, Jag har ju trots allt köpt två stycken av Busys valpar, så på det stora hela så tycker jag helt klart att hon är en helt skit bra hund som jobbar och sliter med glädje. Hon har en väldig personlighet och fantastiskt lydnads sinne. Sen är hon också världens bästa mamma såklart!!


Det ska iallafall bli roligt att träna med Halmstadtjejerna idag!!

Sen kommer min gamla klasskompis med dotter hit i eftermiddag. De brukar alltid stanna ett par dagar och denna gången ska vi bland annat åka till Fun City! ROLIGT!!! (roligare att de kommer hit än att vi ska till Funcity....) Det brukar bli äckligt mycket skratt, lek, kaffe och cigg när vi ses. Vi har egentligen ganska dåligt inflytande på varandra helt klart. Snacka om att falla tillbaka i sin gamla roll från skolan......

Kramar för denna gången!


Är det bara jag eller....

Jag brukar inte skriva om andra människor i bloggen (ok...undantag för träningskompisar och sånt) men nu kan jag inte låta bli. De som står bakom detta bryr jag mig faktiskt inte om längre.

Igår var Smilla hos en kompis och lekte. Hon kom dit på förmiddagen och vid lunch ringde barnets mamma och undrade om Smilla fick äta där. -Visst inga problem. Vid tre tiden ringde jag och undrade om de inte började tröttna på henne, men nej då... det gick så bra och barnen lekte så bra ihop. Pappan sa att han skulle bort en sväng, men hon fick gärna stanna ändå. Jaja, sa jag, annars så skickar ni bara hem henne, hon har ju varit där hela dagen och jag förstå om ni vill vara själv och så, sa jag. Men som sagt hon stannade och en timme senare åker Chrille iväg för att köpa cigg och ska hämta henne på vägen.

När han kliver in så får han reda på att barnen är själva hemma!!! En 5 och en 4 åring är allstå lämnade ensamma hemma. enligt dem så har de kollat på hela Shrek filmen och sedan lekt en stund också sedan pappan åkte iväg!! Chrille blir klart irriterad och går ut, varpå han möter farmor i familjen som kommer hem från en liten resa. han trodde givetvis att iallafall hon (som bor granne) var hemma. farmor tror inte Chrille när han säger att barnen är själva och går runt och ropar efter pappan ett tag. Chrille väntar en 10 minuter innan pappan kommer hem. med ett släp lastat med brädor. "Det tog lite längre tid än jag beräknat, jag trodde det bara skulle ta 20 minuter" säger pappan till sitt försvar! Nu är nog den bekantskapen bruten för alltid och eftersom pappan inte kunde garantera att det inte skulle kunna hända igen, för han "tänker inte på sånt" och inte ens ber om ursäkt för att han lämnat inte bara sitt eget utan någon annans barn helt jävla ensmma i ett stort hus på en gård full med faror. Fan vad arg jag blir!!! Så jälva oansvarig att jag inte vet vart jag ska bli av. När pappan sa att han skulle åka en sväng, så tog jag självklart förgivet att mamman var hemma. han kunde väl skickar upp barnen till oss iallafall. Han visst ju att vi var hemma!!!!

Jag har idag försökt förklara för Smilla (utan att kasta smuts på någon utan bara rent generellt) att om hon är hos någon kompis eller så och de får reda på att de ska få vara själva, så får hon säga att hon inte får vara själv för sin mamma och pappa. jag vill inte ens tänka på vad som skulle kunna hända. Jag som aldrig ens skulle lämna henne själv hemma för att hämta tidningen och känner mig orolig om hon är inne och leker själv när jag är nere och tränar på planen nedanför huset..... vet inte om jag är en hönsmamma eller bara en helt vanlig förälder som tar ansvar för mitt barn..... och även så klart tar ansvar för de barn som är här och leker!!!!

Pysslat lite

Idag har jag målat de brädorna som nu agerar "grund" åt vår altan. Snyggt som snus!!

Sen gick jag in och pysslade lite....Två ljushållare, en syren på lilla lådan och en rosenkant på en kruka

Jippie

den lilla gröna bilen är SÅLD!!!!


Nu är vi skitrika typ över helgen, innan de ska stoppas in i alla tomma hål!! Men så otroligt skönt att bli av med den!!


Vi hade iallafall inte tur med vädret...

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Det rann iallafall ymmigt längs mina kinder under dagens tävling.

När det är dags för mig att gå in så börjar det droppa lite, domare och funktionärer drar på sig regnkläder så jag får vänta lite med att gå in. Jag hann bara börja mitt fria följ sen öppnade sig himlen. Ni som bor i Halmstadtrakten kanske märkte ovädret med ösregn, stormvindar, åska och blixtar runt 18 tiden i kväll. Det höll på ungefär en kvart. Mitt tävlingsprogram var ungefär lika långt. För i samma stund som jag tackade domaren så slutade det regna och en liten sol visade sina små strålar.

Det fullkomligt vräkte ner och Josse beundrade blixtrarna över mitt huvud. vinden blåste med sig allt ljud från åskan och motorvägen. Som gjort för att lyckas alltså.

Fria följet var riktigt bra. Betyg 9. Iefter hand när man kollade fler ekipage så tycker jag nog att det var lite snålt. jag fick mycket beröm från medtävlare om hur ruggigt snyggt det var och sånt värmer verkligen! Vi har ju jobbat så mycket för att hitta attityd och motivation i detta moment. Avdraget fick jag för "sakta sättande och ngt sen i hö sväng"

När jag går fram för att ställa upp inför nästa moment så ser jag alla saker lysa upp av blixtrarna som jag har i ryggen, lite häftigt fast läskigt samtidigt.

Dum rutan var hon lite seg i och hon låser sig lite i svängarna. Men idag hade jag beslutat mig för att "runda hörnen" och fick 9,5 med kommentaren "tränger 1:a vä sväng.

Inkallningen var ryslig. det blåste som mest och åskade rejält och jag fick skrika för att hon skulle höra mig. Hon blev lite trykt och sate sig på stå, men gjorde resten kanon och jag fick inte den retliga tempoväxlingen precis innan mig som vi brukar få. Betyg 6

Rutan...ja denna rutan.... Hon gick först ut till fel kon. Banan var löjligt klantig gjort och (ursäkta mig) hela tävlingen var upplagd på ett patetiskt sätt, åter kommer till detta. Sen hittade hon klart ingen ruta och jag bröt ganska tidigt för jag insåg att hon var helt ute för en dirigering. Men jag tror jag har kommit på en bra teori om varför rutan så ofta krånglar och ska försöka hitta en lösning på detta (helst denna veckan... träna...träna)

Dirigeringsapporten.... nu vräkte det verkligen ner från sidan. Fajta klarade inte att sitta brevid mig, än mindre titta upp eller framåt mot apporterna, utan hon försökte söka lä bakom mig. Och när jag tittar upp så ser jag att det är alldeles tomt på planerna runt omkring. Alla andra klasser hade avbrutits på grund av ovädret och där ute står vi som dränkta katter. Vi fick välja på ytte-pytte apporter och MEGA apporterna, detta talade tävlingsledaren om för oss redan vid lottning för att vi skulle kunna ta detta i beaktning till att gräset inte var KLIPPT!!! Allvarligt talat, ser man inte till att klippa planerna innan tävling? Fruktansvärt att de ska behöva berätta detta vid lottning och nästan rekomendera jätte-apporterna som var större än Fajtas huvud för att hundarna skulle kunna hitta dem!!!!  I vilket fall som helst så lyckades jag skicka Fajta till en riktigt bra kon, men åskan, regnet, vinden...ja allt gjorde att hon fattade verkligen inte vad hon skulle göra. Hon var nästan på väg till t-ledaren för att få hjälp..... Stackars lilla hund som inte ens går ut och kissar när det regnar. Nä..vi sprang ut och hämtade apporten tillsammans istället.

Ställer upp för hoppa apport och Fajta går ut jätte bra och tar apporten hyfsat bra, men på väg mot hoppet så kommer världens åskknall och hon viker klart av och går brevid, varpå jag möter upp och tar apporten. Inte roligt att låta henne springa runt med värsta åskledaren i munnen.

Inför vittringen så känner jag att hon är helt väck. hon var klart berörd av allt som händer runt omkring henne och jag är märkta stolt när hon faktiskt går ut och fortsätter jobba. Hon går först till mega grässträngen från förra klippningen och letar och jag får ge ett extra kommando men hon letar jätte bra och kommer in med rätt pinne. Får avdrag för tempo ut och in och betyg 8,5

Fjärren får jag kanppt henne att sitta brevid mig och jag funderar på att ge upp. Men skam den som ger sig. Hon gör en väldigt bra fjärr och får avdrag för "ngt snabbare tempo önskas" och betyg 9

Pissdåliga totalpoäng såklart med 3 nollade moment. Men det skiter jag i! Hon ställde verkligen upp idag och det enda jag retar mig på är rutan, men det hoppas jag som sagt att jag har en lösning på.

Som väl var stannade vi för prisutdelning. 1, 2 och 3 fick pris och jag kom retligt 4:a, men de hade minsann letat fram ett tröstpris till mig som fick gå i ovädret. En sån där tygvattenskål för att samla in allt vatten i!!

Kan så här i efterhand fundera på varför i hela friden de inte avbröt. Hur smart är det att traska runt på en plan under åskväder?

Fredags planer

Idag är det åter igen fredag. Snart helg och en vecka har flutit förbi löjligt fort! Jobbat en del, tränat en del, slappat en del och gjort en del nytta också.

Idag ska jag fixa till en vittringsapportering med Fajta, och sen får det vara nog med träning innan tävlingen denna gången. Jag har tänkt att hon ska göra denna tävlingen och en nästa helg, sen ska hon få vila från lydnaden lite. Chrille ska göra VP med henne om två veckor och sedan har han två Ik1 inplanerade i augusti och jag tänkte att han ska få lite tjing på hennes träning ett tag. Tror hon behöver en lydnads paus. Det har gått fort tävlingsmässigt och hon har tränat i princip regelbundet sen hon kom hem som en liten 8 veckors valp. Helt klart värt en liten semester. jag hade iofs gärna satt championatet innan pausen, men vi har ju hur många år på oss som helst att fixa det. Hon är ju bara två år!!


Fajta 8 veckor

Istället så ska Bita få sätta igång så smått under tiden. Har tänkt att köra in lite grundträning med henne som (när Fajta kör igång igen) får ligga och gro i huvud och kropp på den lilla. Jag har alltså fortfarande inga planer på någon seriös lydnadsträning med henne ännu, utan ska vänta ett bra tag med den biten. Hon är allt annat än mogen i kropp och själ för någon typ av avancerad träning. Fajta i denna åldern var mycket mer färdig och mogen på alla sätt och vis.


Fajta 7 månader

Så ser förmiddagen ut. I eftermiddag åker vi till kräftfestivalen i Glommen för att träffa min pappa och strosa runt lite. Och kvällen ser lugn ut.

I morgon har vi inte heller något planerat föreeän på eftermiddagen när jag och Josse drar till Halmstad för att tävla. på söndag har vi avslutning på lydnadskursen och sen var det visst måndag igen......

Ibland så tror man inte sig själv

speciellt inte när man är så flitig hela morgonen som jag har varit idag.

Började med att duscha och sätta på kaffe. Sen satte jag igång att förbereda en fiskgryta som familjen ska kalasa på i kväll när jag åker till Falkenberg på klassfest. Gjorde färdigt hela grunden, så de behöver bara koka upp, ösa i fisken och koka potatisen i kväll. Sen fram med frulle och sånt. Åt och sen ut för att köra två rutor med Fajta (satt som en smäck idag). Sen tog jag Bita och Smilla cykeln och vi begav oss bort till Felicia för lite lek. Där fick jag kaffe och traskade sen hem igen (bra koppelträning för Bita).
Kommer hem och sätter mig vid datorn och begär föräldrapenning, skriver ut adressetiketter, tar tag i gammla saker som ligger och skräpar i inkorgen och på skrivbordet (fysiska skrivbordet alltså, inte på datorn). Så skönt!!!

Hade egentligen tänkt att klippa gräset innan jag åker till jobbet, men nu är klockan så mycket att jag får försöka slänga i mig lite näring och sen åka!

Efter jobbet snyggar jag till mig så gott det går. Jag är glad att jag klippte luggen för ett par veckor sedan (med stor köks sax och borste till hjälp), ser inte längre ut som Robert Wells, utan som....ja.... vet i katten.... Sen drar jag till Harrys i falkenberg med klasskompisarna för mat och Popquiz. Ska bli väldigt roligt med en sommaravslutning!

Ha en bra dag!

Första rapporten

Enligt rapport så sitter en nybadad Kiva och blir kliad bakom öronen och njuter. Hon har redan hittat vattnet och fått en soffa att dela tillsammans med Matilda.

Charmat nya matte har hon klart också gjort. Sååå söt!! var reaktionen när jag pratade med henne nyss. Kiva är redan trogen vapendragare och följer med hack i häl, in på toa om det ska vara så. Själv hade jag ju gott om plats i kväll. BARA två hundar och en katt.

Så kom åskan igen....

det var det tv-tittandet de....

Grrrr...

Nu har jag varit ute och kört ett "rutan-pass". Så trött på det där jäkla skit momentet och framför allt är jag trött på min hund som bara driver med mig. Hon vet så jäkla väl vart rutan är. Hon slänger blickar på den och drar sedan ut i kanterna.....

Men vi fick iallafall till ett bra träningspass och hon fick jobba rejält! Det kommer återigen inte att vara löst tills nästa tävlng och antagligen löser jag det inte helt utan Andreas hjälp, men vi i dag kändes det iallafall som om vi var på rätt väg.

Annars så är det ganska lungt här hemma. jag jobbar alla eftermiddagarna denna veckan och det är ett ganska trevligt avbrott i vardagen faktiskt. Chrille har sin första semestervecka, så han och Smilla får en hel del egen tid och detbpdar gott för nästkommande två veckor.

Igår mötte jag Josse, Ibbe, Christel och Camilla på klubben för träning. Huvudvärk och trött så var jag inte jätte motiverad till träning. Men det gick bra ändå (bortsett från rutan då, som jag egentligen bestämt mig för att hoppa över). Körde igenom så gott som alla momenten och det jag behöver lägga extra fokus på just nu är apportering och vittring. Igår körde jag med dolda pinnar, vilket resulterade i en "hög-letande-hund". inte bra... men hon letade iallafall. Efter träningen gick vi upp i stugan och köpte lite kaffe och snackade och skrattade till klockan slog elva.En stor förändring har skett idag. För ett bra tag sedan så fick jag ett halvt erbjudande om det är någon som minns.... Det gällde Kiva och idag så gjorde vi slagi saken. Hon har på prov flyttat hemifrån. I Trelleborg ska hon nu få leva lyxliv.När man har hund så får man inte bli självisk eller dum. Kiva har levt ett ganska bra liv hos oss, men det har aldrig riktigt klaffat. Hon är vek och drar sig undan för minsta lilla motgång. Att hon inte fungerat som jag önskat har klart satt spärrar i vårt förhållande. När denna chansen till omplacering dök upp så kändes det helt rätt. Annat var det när min JR Ugly blev tvungen att lämna oss. Jag letade länge efter ett nytt hem, men fick bara napp på kompisars systrar som bodde i lägenhet i typ centrala Helsingborg. Det är inget liv för en herre som ägt hela vår gård och älskade att sitta och spana i backen. Att behålla honom var inget alternativ eftersom han markerade mot Smilla när hon började gå. enda alternativet var att låta honom somna in. Något som jag aldrig kommer att ångra. han hade inte levt ett bra liv någon annanstans än här. Men med Kiva är det annorlunda. Hon är enkel och smidig. Finner sig i allt och blir hon bara klappad så är lyckan gjord. Att hon dessutom flyttar en bra bit ifrån oss ser jag bara som positivt. Det är inte längre bort än att jag kan åka och hälsa på henne med jämna mellanrum, men jag behöver heller inte träffa henne på stan. framför allt för Smillas skull. Det var ju faktiskt "hennes" hund och det skulle nog bli konsigt för henne att se någon annan ha henne som sin.... Smilla har faktiskt tagit det väldigt bra. Hon köpte alla argument och instruerade "nya husse" om hur Kiva ville ha det och undrade om hon skulle skicka med matskål etc. Skönt att ha ett barn med ett stort hjärta och sunt förnuft!!Nu är jag barnfri och ska nog passa på att häcka framför tvn hela kvällen. Först ska jag skumma igenom en Biologi bok jag lånat från universitetet. Himla smidigt med fjärrlån, men så kort lånetid, så den ska tillbaka nästan innan den kommit....

Didelido!

Blixtar och dunder

Så det blir inte mycket dator!! Återkommer när solen och värmen tagit greppet om oss igen!!

Hemma igen

Så roligt vi har haft det!!! Stockholm tur och retur på ganska exakt 24 timmar (+ 5 minuter tror jag det blev). Mycket bil, lite sömn (tror inte ens det blev tre timmar för min del) och härligt med hund!! Kan inte vara bättre!!

Det är bra för självförtroendet att åka och kolla in mästerskap. När man sitter och kollar på världensbästa ekipage och ser den ena nollan efter den andra så inser man hur jäkla svårt det är att få allt att stämma varje gång. Nu var det väl inte så att det haglade med 0:or för det, men det är en hel del missar. Men också en hel del ruggigt bra saker. Klart minnesvärd är Trond Brustad med golden retrivern Doubleuse Cloudberry från Norge. Han fick bla en "trippel 10" på inkallningen och hade en underbar uppvisning. Helt klart söndagens absolut bästa ekipage. En hund som var öppen, arbets och sammarbetsvillig. Fjärren var något utöver det vanliga, så grymt snygg och häftig!!

Såklart är man ju tvungen att handla lite också. Ett nytt koppel och varsitt halsband till "små tjejerna". Ska försöka fota dom i kväll (om det nu går eftersom alla diamanterna glittrar så fantastiskt).

Min egen tävling är jag inte så himla sugen att skriva något om.....

Fajta hade bomull i öronen och gele i huvudet. vallning dagen innan och en otroligt varm dag var kanske inte den bästa kombinationen för ett lyckat resultat. Men jag fick en 9:a på fria följet som var äckligt långt och den är jag stolt över. Jag lägger upp protokollet på hemsidan senare idag.

Nu ska jag åka och jobba!!

på plats

MMS

på plats


tävlingen sket sig. Drar till stoc

MMS

tävlingen sket sig. Drar till stockholm nu


Kaffe fakta

Enkel smak


Jag har så enkel smak, jag nöjer mig bara med det bästa.


Citat av Oscar Wilde (1854-1900) använt i reklamen för Blå Mocca på 1980- och 90-talen


Jakt

Ganska ovanlig rubrik i min blogg!! Även om jag håller på med hund, så är jakt något som intresserar mig föga. När jag och Chrille träffades så jagade han en hel del och hade en EGEN hund. En jakt labbe. Men jag har som väl var fått honom på bättre tankar. Numer är det bara vallning i huvudet på honom (även om det också är en form av jakt)

Nä.. rubriken syftar på träningen igår. Vi körde jakt inkallningar i lina med Fajta. Himla roligt och framför allt bra för motivationen (och konditionen för mig). En vittring i alltför högt gräs och två apporteringar blev det också. Nu ska hon få valla idag och sen borde hon vara "fit-for-fight" för tävling imorgon.

Efter träningen kollade vi på vallning. Christel och Ibbes kurs är i full gång och det är så himla roligt att kolla unghundar. Castor bokstavligen stångades med tackor och Christel öppnade en liten lucka in i vallningsvärlden! Häftigt!

Idag skulle jag egentligen jobbat, men det var så många hemma på förskolan så jag behövde inte komma och hjälpa till med alla fyra barnen som skulle vara där idag. Skönt, även om jag behöver pengarna. Smilla var allt annat än sugen på att följa med, så hon blir nog glad. Smilla som fortfarande sover..... häftigt att hon kan sova längre än 7.30 nån gång. Synd bara att jag var uppe med tuppen och inte också fick en sovmorgon.

Vi åker och handlar på förmiddagen istället och sen drar vi ner till stranden. I kväll är det sommar träff med vallhundsklubben. Vallning, tipspromenad, grillning och en härlig kväll är utlovad!

VM

Yes!! Det blir en resa till Stockholm för att titta på världens bästa lydnadshundar!!

Efter tävlingarna i Varberg på lördag så packar vi bilen och drar, jag och Josse! Räknar väl med att vara framme så vi får ett par timmars sömn innan söndagens tävlingar är igång och vi är på plats för att kolla. Sen när tävlingarna är över så drar vi hem igen. Tur och retur på samma dag. Hur stora idioter är vi egentligen??? Jag jobbar 12.30 på måndagen och antagligen går även Josse på vid halv tre. Annars så hade vi ju faktiskt kunnat stannat till på måndag och glidit hem i stilla mak och tittat på den vackra naturen eller något sånt...

Idag har det varit helt underbart väder! Strålande sol, värme och härligt slappande. Efter lunch fick vi dessvärre sätta fart på både mig och Smilla. Dags för fem-års kontroll på BVC med efterföljande SPRUTA!!!!

BVC besöket var avklarat i ett nafs. Duktig unge som kan allt liksom. Växt 10 cm på ett år hade hon visst också. Inte konstigt att alla byxor (som hon har på sig typ en gång om året) är för korta! Sen var det dags för sprutan, något som jag trodde hon skulle banga ut på. Men icke. Hon bet ihop och erkände knappt att det gjort ont. Hon tyckte nog att det var mer obehagligt när doktorn skulle lyssna på hjärtat, kolla ryggen och magen!!! Stor glass, sån lyx med kulor och rån, blev det efteråt!!

Sen grillade vi hemmagjorda hamburgare med massor av gott tillbehör och Siss som varit hemma sen förmiddagen försökte natta lillan. Men se det gick inte. jag hann göra några hopp-apporter och två inkallningar innan det alarmerades efter mig. Läste HELA "Den lilla sjöjungfrun" och lillan kämpade för att hålla sig vaken. -Kan inte sova mamma.... säger hon och spärrar upp ögonen........

Nu väntar pappersarbete. Hann med en hel del igår, men oj vad jag har varit lat. Eftersom vi nu får låna min brors lägenhet i Stockholm (två mil från mässan, kunde inte varit mer perfekt), så får jag väl se till att sköta mina åttagande åt honom också!

Didelido!

Dagens andra hälsotips

tydligen så var valar i fin form... i gladpack eller något sånt. Så här kommer ett nytt tips!

FRÅGA:
Är choklad osunt?


SVAR:
Är du tokig? Kakaobönor = bönor och ärtor, linser o dyl är vansinnigt nyttigt, vet ju alla, eller hur? Således är det den bästa 'feel-good'-maten man kan få!! Även kaffe är en böna, så ta en extra kopp nu!

Dagens hälsotips

FRÅGA
Är simning bra för figuren?

SVAR
Tja, se på valar...


Rutigt värre

Mycket och bra rutan träning idag. Jag fick till ett par riktigt bra repetitioner. Fajta suger dessvärre fortfarande en del på konerna, men det ska vi få bukt på. det känns iallafall mycket bättre nu än för en vecka sedan. Varmt var det på plan också. Svettigt att köra "springåbelöna" moment då minsann. Körde en del apporteringar med fokus på gripande och att komma. Här har vi fortfarande ett par rejäla nötter att knäcka. Idag fick hon ett par snabba gripanden, men då slarvar hon alltid och tappar apporten. så några "plocka apport på planka" blev det också.

Smilla tränade rutan och "dumrutan" och det fungerade bra. iallafall så bra det kan gå med en 5-åring som förare, och då menar jag absolut inte att det gick dåligt. Fina framföringar, sitt och ligg, men ställande under marsch får hon inte till....

Sen kom Siss på lunch och solning. jag var nere och kollade till fåren som bräääääkte så illa. Tackorna och lammen hittar nästan inte varandra i det höga gräset. Chrille står just nu och fixar "tävlings-grindar", sen ska det väl putsas lite på gräset i hagen innan den blir en super bra träningshage.

Siss tog med Kiva och Smilla hem. Den första ska stanna hos henne tills på fredag och den siste ska jag snart åka och hämta. Har hunnit dammsuga och fixa lite papper (privata dessvärre...bokföringen får bli i kväll.... ingen som märker hur mycket jag drar ut på det urtjatiga jobbet....).

Chrille klippte klorna på hundarna som var kvar hemma och åter igen får man ett bevis på hur förbaskat cool den lilla biten är. Han lägger alltid hundarna på rygg när han ska klippa och vad gör inte lillan då?? Somnar så klart!!!

Söta lilla socker Bita!!