Tack för lång och trogen tjänst.

DSC00078.JPG
Tack för lång och trogen tjänst.

Lördag

Jag undrar vart solen och värmen är? Det har minsann tidningar och media lovat. Helgen ska bjuda på sol och 10-15 grader vamt. Nu hoppas jag verkligen att det blir så också.

Idag ska vi in till stan en sväng hela familjen. Vi ska byta lite födelsedagspresenter jag ick igår och köpa en present till min bror.

I eftermiddag hoppas jag att hinna ta lite sticklingar från pelargonerna. Har lovat Hanna att få ett gäng i morgon när vi ska träna.

Sen i kväll blir det kalas hos min bror. Tänk vad jag tyckte det var tråkigt att vi fyllde år så tätt när jag var liten och nu tycker jag det är helt perfekt!

Bilder på Bita och hennes syskon finns nu på www.brakstakarna.se

image51

Vilken vecka

Jag har jobbat hela veckan och känner mig allmänt död (hur i hela friden hann jag med att jobba heltid i så många år??). Stress och fläng, möten hit och träning dit.....

Alla vänner här ute på nätet ska veta att jag har inte övergett er......kanske i morgon......

Jag har iallafall blivit rejält firad i dag. frukost och sång på sängen, mängder med kramar och SMS. Nu i kväll kommer grannarna hit på light-kalas. De tar med sig pizza och jag har köpt en tårta. Vi kollar nog mer på Lets Dance finalen än kalasar tror jag!

Var förresten hos Josse i morse och kollade in Bita! Urgullig! Bara tre dagar kvar....

image50

Jag tog fler bilder som kommer i morgon. Jag och datorn har inte varit riktigt goda vänner.....


Josses valp film


kaffe på sängen. Snacka om lyx

DSC00075.JPG
kaffe på sängen. Snacka om lyx

En liten ask

Det skulle jag haft med mig ut idag till träningen. I den skulle jag lagt min lilla underbara hund som var så duktig idag att jag vill spara allt och plocka upp det på tävlingen.

Skrev nyss ett långt inlägg med ingående information om hur fantastistk hon var i varenda moment, men det försvann och ni ska slippa läsa när jag bara öser superlativ över min lilla prinsessa!

Didelido!

Rastar på jobbet

DSC00074.JPG
Rastar på jobbet

Djup träning

När jag kom hem efter jobbet gick jag ut i snön och tränade lite "spring moment". det snöade kraftigt hela tide och banan hade jag byggt upp inne i fårhagen där ingen varit sen snön föll. Alltså ca 10-15 cm snö att pusa fram i. Jag var nästan slut efter att sprungit runt med konorna bara.

Började uppvärmning med fritt följ som fungerade bra. enbart raksträckor fick det bli på den skottade vägen ner till grannen. Sen blev det lite inkallning på samma väg! Kanon bra! Fina ställanden och på läggandena så gled hon en bra bit i snön!

Sen gav vi oss ut i den djupa snön. Började med kon och ruta. Shit vad jobbigt att ha duktig hund så man måste springa ut de drygt 30 meterna för att sticka in en boll mellan gaddarna. Det gick alltså väldigt bra med rutan träningen!

Då var det dags för apporterings dirrigeringen. Första skicket klockrent och på andra drog hon till fel sida, men det fick jag korrigerat upp. Vet inte när jag gjorde detta momentet sist, så jag tycker det är ok att vara lite ringrostig. Hon gjorde iallafall 3 till helt perfekt.

Sen blev det lite rena konskick. Tycker hon blir lite för fixerad vi konen, vilket iofs är bra, men då tappar hon lite drag och det fick vi jobbat lite på.

Efter detta gick jag ut på vägen igen och tränade lite "dum-rute" förflyttningar. Idag var hon väldigt "sittig" så det blev mycket stå träning.

Snöiga men varma så var vi nog ganska nöjda med träningen bägge två. Pysen tyckte också att allt såg bra ut. han var hela tiden med som enväldig domare!

Strechade hunden och sen in och gräddade våfflor! Gott!

Didelido!

Filmad träning

Josse har varit så snäll och filmat lite när vi tränade sist. Sen har hon dessutom varit så himla duktig och redigerat ihop värsta proffs videon med speciellt utvald musik till.



Kolla också när Josse tränar sina två på www.busyborder.se

Solen skiner

Härligt att vakna en sån här dag! Jag ska jobba ett par timmar idag och i kväll är det träningstävling. Vet inte om jag hinner dit. Jag skulle egentligen hjälpt till som kepsgubbe, men jag har avsagt mig kepsgubberiet i vår eftersom jag vet så lite om hur Chrille kommer att vara iväg. Får se hur det blir i kväll....

I går kom det ännu mer snö. Sån där riktigt pudrig.....

image44

Det som göms in snö...

image45

Snön ligger tung på fur och gran....

image46

Vem var först? Katten eller fågeln?

image47

Hej! Mitt vinterland...

Rena hundar

Det är helt klart en fördel med snö framför regn. Hundarna blir rent blöta istället för bara skitiga! Speciellt Kiva som brukar se ut som ...ja.... Idag har hon blivit vit igen!! Hon älskar snön! Burrar ner huvudet långt ner och rullar runt som en galning!



Jag har iallafall fått gjort en del. VFU-rapporten blev färdig i natt och nu kan jag "bara" koncentrera mig på tentan på måndag. Går säkert väääldigt bra......

Jag har sprungit över golven som snabbast och röjt lite allmänt här hemma. Sen var vi ute ett tag hela familjen. Bilder på detta finns på www.brakstakarna.se . det är lite lustigt att fota BC i snön. För alla bilderna blir liksom svart-vita....

Nu sitter jag här vid datorn och försöker plugga lite, men som tur var så har jag så vänliga vänner på msn, som ser till att jag inte får gjort det. Egentligen skulle Mussi kommit och hjälpt mig med Pelagonerna, men hon vågar inte köra hit på de snöiga vägarna. förstår henne, men jag hade behövt ta dom nu. Meterhöga liksom. Får väl ta det en kväll i veckan i stället!

Jag anmälde till två lydnadstävlingar i går kväll och Chrille är anmäld till ett vp i april. Dessvärre är jag anmäld till en utbildning samma dag så jag kanske inte får se. Men Josse har lovat att filma! Snällt! denna våren...antagligen blir den minst lika stressig som hösten varit...att jag aldrig lär mig.....

Och om en vecka kommer ju Bita hem också!!

Måste gratulera Andreas också, som i dag fick två hundar godkända vallhundar!! Stort grattsi!!!

Nattliga bilder

Så här såg det ut vid midnatt när jag var klart med mitt vfu-arbete.

image41

image42

image43

Hoppas det får ligga en stund. Barnen i kommunen har påsklov denna veckan och det kunde varit roligt om dom får någon snö och leka i!

SNÖÖÖ

Snön räcker nu nästan upp till armbågarna på Fajta! Häftigt!

Den är isig och puderlätt och glittrar helt fantastiskt i lampornas sken! Smilla var helt fascinerad. -Titta på marken mamma, den glittrar!!

Vi satt tidigare i dag i vårsolen och tittade på Chrille när han vallade med Fajta. Han fick en liten hint i går av Magnus att han måste träna hämt, vilket han inte gjort på länge. Han har finslipat runt fållan en hel del den seaste tidern. Och träning ger färdighet. Han skickade ut Fajta på ett hämt idag som var så läckert!!! Avstånd, kontroll, kontakt och härlig vallning!!

image40

Film på valparna

Jag var så fräck att jag snodde filmen från Josse!

Rekomenderar er att stänga av musiken...fattar inte hennes musiksmak. Jag och Josse är lika på väldigt många sätt, men här har det blivit väldigt galet....



Undra om det funkade...har aldrig lagt in nån film i denna bloggen från Youtube...


Rapport från frisören

Chrille ringde precis från fårhagen. Han är och klipper. När vi var där för två veckor sedan så kämpade vi tillsammans i ca 2 timmar för att klippa en stackars tacka med en ur-usel sax. Nu har han nytt skär och har redan klippt en på 40 minuter. Duktig bonne!!

Nu får vi klä oss och åka och serva honom med mat!

image38

Undra om de blir lika stiliga i år??

God påsk!

Verkligen god! Vi var bjudna till Gunnarsson på Svarthalls kennel igår kväll...och jag är fortfarande mätt! Otroligt god mat med får-tema ändå från början till slut (bästa kopplingen gjorde Magnus till desserten Glace au four).

Super trevligt sällskap också såklart. Härliga diskussioner om hund och väder och allt man kan tänka sig. Smilla lekte med Isabell hela kvällen och de hade väldigt roligt som vanligt.

Kvällen avslutades med att jag och Josse gick ut för att fotografera valpar kl 12 på natten. Vi var halv lulliga och valpisarna var trött så resultatet blev väl därefter. Bilderna kommer upp på Josses hemsida www.busyborder.se senare. Jag har mailat över dom iallfall.

image36

Jag och Bita blev upplysta på påskaftons natt.....

Bita var faktiskt den enda valpen som villigt lät sig fotograferas i natt. Duktig vovve, det bådar gott för framtiden!

image37

Bita in action


GLAD PÅSK!!

Åsa & Bråkstakarna önskar er alla en riktigt Glad Påsk

image35

Klokt barn i rätt tid

Vi är barnvakter i kväll och när barnet i fråga kom så hade hon en stor bula i pannan.

Jag: -Oj då! Vad har hänt??

Barnet: -Ah, jag har gått in i väggen!


söt liten bit

DSC00055.JPG
söt liten bit

Klass 2

Nu snackar jag inte tävling eller hund utan väder! Snöar som tusan idag igen. och vi som tänkt att träna.... Jag säger iofs inte nej ändå. Har inte så ont av väder och vind när jag gör det jag gillar allra mest! Och jag tror dessutom att vi tränat i bra mycket värre väder. Men frågan är vad mina träningskompisar säger.....

Det snöar som sagt. En hel del, fast jag tror det var mer i måndags. Idag är snön blötare och tyngre. Västa "high-heel" träningen så fort man går utanför dörren. Kiva och Pysen är i sjunde himlen, men Fajta står helst med mig på trappan. Hon är för rolig den hunden. Träna i storm eller små spiks-regn är inga problem. Men duggar det om än så lite, så står hon hellre på trappan än att går och kissar.  Kiva däremot har lite ont av att träna i dåligt väder, men kan vara ute i pissregn hur mycket som helst när hon är lös och ledig...

Vi får väl se hur vi gör. Alternativet är att jag ringer grannen och kollar om ridhuset är ledigt eller också kan vi ta något parkeringshus i stan. Förstår om Josse (läs: Melvin) inte tycker det är så himla roligt att träna idag. Jag tror iallafall inte att det är så himla farligt att ge sig ut på vägarna....Trotts klass 2 varningen som gått ut!

Annars så blir det lugnt idag. Vi behöver handla lite och i kväll kommer Fille som ska sova över. Jag ska försöka göra färdigt min VFU uppgift idag. Ett relativt stort arbete som jag inte riktigt kommit igång med (som allt annat skolarbete just nu). Jag fick gjort en hel del i onsdags i Falkenberg och ska korrigera resultatet lite, sen är det slutsats och sammanfattning kvar. Ska vara inne på torsdag så det är ingen akut brådska, men eftersom jag jobbar hela nästa vecka så vore det skönt att ha det färdigt!

Nu ska jag fundera lite på en ny layout på hemsidan. Den jag har nu är inte riktigt vad jag vill ha...men man blir väl aldrig nöjd antar jag!

Sjukampande hund?

Återbesöket hos veterinären gick bra. Fajtas rygg är i princip helt återställd, så min streching har gett resultat. Hon hade kvar lite knutor i musklerna så hon fick behandling i alla benen igen. Veterinären jämförde henne med Carolina Kluft, eftersom elit idrottsmänn får samma typ av skador. Och dessutom så tycker han att Fajta är en väldigt trevlig hund med ett superfint temperament! Vi ska ha telefon kontakt om ca 2 månader för att följa upp det hela.  

Nu kan vi iallafall köra på som vanligt och vänta ut de sista dagarna på karensen. Hon är anmäld till vallhundsprov i april och jag ska försöka hitta nån passande lydnadstävling relativt snart också.

Fluffiga ängla-ägg

Kvällen har bjudit på påskpyssel!

Jätte gulliga små ängla-ägg blev det i år.

image32


image33

image31


Boli-träning

Det är så skönt att det är ljust på kvällarna nu. I dag kunde jag gå ut och träna medan Smilla tittade på Bolibomba.

Uppvärmningen bestod av fritt följ. Så härligt att de gamla goda vänstersvängarna är tillbaka. idag jobbade hon även väldigt bra uppåt med bakbenen i sakta marschen.

Sen blev det lite ruta. Inte så smart att själv ställa ut rutan i snö....hon försökte verkligen spåra i mina fotspår...ajjabajja...lite passning och sen använde hon sina gula ögon igen och gjorde väldigt bra repetitioner. Gjorde även inkallning idag som satt fint.

Sen vände jag mig ca 75 grader för att skicka till dirigeringskon, och som väntat drog hon vänster till "rut-konen". Bra!! Nu fick jag jobba riktningen på ett väldigt bra sätt. Tokigt att man vill se felaktigheterna och provocerar fram dom frivilligt... Sen gick dirigeringen bra. Inga minnen av tokigheterna jag gjorde förra dirigeringsträningen när jag helt plötsligt hetsade henne på mittenapporten...

Sen blev det en så ruggit bra fjärr att man får rysningar. Förra utraderingsträningen gjorde verkligen susen. klockrena, raka och snabba förflyttningar!

Härlig träning med taggad hund i det snötäckta landskapet medan kvällssolen fortfarande visade sig!

Se upp i backen

image20

Upp för backen!

image21

Lite preparering och rensning av backan!

image22

Här blir bra

image23

Tag plats

image24

Klara....färdiga....

image25

...GÅÅÅÅÅÅ!!!!

image26

Systern förbereder sig för ett speciellt avancerat trick i den höga backen

image27

Uppe.....

image28

Nya olympiska grenen - Pulkboard!!

image29

Så roligt det är med snö!

image30

Och vackert väder!!!

Snölejonet Pysen



Idag kom snön! Pysen är helfrälst! Han har aldrig sett något så häftigt i hela sitt liv!

Det finns fler bilder på www.brakstakarna.se

Grattis Fajta

Lilla prinsessan blir idag 2 år!


image17

image18

image19

image15

image16

Helg med kalas fint väder

I lördags vet jag iofs inte.... tycker inte jag var ute ett dugg. Vi var och skulle börja klippa fåren på morgonen, men saxen var (om möjligt) slöare än mig och nöp stackars tackan i skinnet hela tiden. Så det blev bara en....

Eftermiddag och kväll bjöd på släkt kalas och melodifestival. En dansk skalle bjöd Smilla mig på så min näsa värker som tusan...märkligt att den inte blev blå, för ont gör det!

Idag började jag med att städa. Kiva fäller något kompiöst och katten har iofs väldigt roligt med alla hårbollarna, men jag vill inte ha dom. Så idag fick slukaren suga i sig ett och annat hårpaket. Jag fejade och donade rejält medan Smilla och Chrille började våra i trädgården. När golven glänste som skinande is åkte vi till fåren för att valla. Andreas och Hanna kom med barn och hundar så det blev en härlig eftermiddag i solskenet!

image12

Fajta fick åter igen jobba mycket fålla och det ser verkligen bra ut. Hon tar kommando bättre ur balansen så träningen har varit väldigt givande! En modifierad vp-bana fick de till också och Chrille var väldigt nöjd med träningen. Och jag var väldigt nöjd med sällskapet! Det finns fler vallningsbilder på www.brakstakarna.se och även några på www.harlydigahundar.se

Sen åkte vi och hämtade Smilla hos Fille för att sedan åka på valpsafari. Det bara kryllade av valpar över allt. lite "Pongo och de 101 dalmatinerna" känsla över det hela. Dessvärre verkar alla valparna ha en stor sko-fetisch, så det vill till att låsa in alla Smillas skor om två veckor! Bita var förstås underbar! Chrille fattade inte varför jag inte valt "Blixten" (som numer heter Ester), men han har ju inte hört Bitas lilla "vaff"......

image13

Sen bjöd Josse på kaffe och bulle och vi kollade på senaste avsnittet av Lost som Robert varit så snäll att spela in. Jag tror faktiskt att man blir överanalyserande av att kolla samma avsnitt två gånger...... Shit vad märkligt allt är...

Nu blir det tv-soffan för mig, och en varm kopp kaffe. Jag hade öppnat sovrumsfönstret för att vädra i morse och det stod så tills vi kom hem nu vid halv åtta så där lär väl inte bli varmt igen på en månad eller så...

Regnig träning

Efter ett segdraget seminarium och lite skrivning så kom Josse och lockade ut mig i regnet.

Fajta fick idag mest syssla med småpill. Hade ingen lust att varken ställa ut koner eller springa runt och belöna massa super bra saker på den hala planen.

Fria följet var första saken vi tränade. Hon känns helt klart bättre i kroppen just nu. Både långsam marsch och språng fungerade väligt bra idag. Någon vid helt om sväng och någon enstaka dålig vänster sväng är inget som jag ser som något större problem. Vänster svängarna börjar bli lika fina som förr. I uppvärminings och förberedande träningen slår hon åter i min högra häl och det känns väldigt skönt!!!
Även de lite sneda sättanden som ryggskadan dragit med sig är så gott som borta!

Sen var det dumrutans förflyttningar. Alltså vad sur jag blir på hundar som inte kan sitt!!! Fast de kan sitt, eller kan de inte sitt??? Enklaste möjliga förflyttning som är den första som man tränar. Eller????
de andra förflyttningarna sitter som berget och även här är vänstersvängarna betydligt bättre.

Sen en snabb metall - hopp - apportering. inga problem alls. Tom Josse är avundsjuk på hur smidigt det är att träna apportering med Fajta som faktiskt total vägrat att ta apporter av alla de slag under sin utbildning.

Vittringen var inte så himla bra idag. om det beror på att alla pinnarna var dyngblöta eller för att hon fick nått knas i huvudet har jag ingen aning om. Hon jobbade bra, men tog ändå fel pinne...

Sen fjärren. Blöö... Hon sätter sig gärna snett fastän hon inte behöver. Jag fick pressa igenom henne bra mycket på detta och även på stå som helt plötsligt var som bortblåst. Alltså blev fjärrträningen urusel, fast det r oftast den träningen som är den absolut bästa. Kan gissa att nästa gång jag tränar kommer fjärren att vara lika utsökt som en perfekt tillagad filé!

Genom blöt men nöjd fick jag sen stressa för att hinna till jobbet och tjäna en pytte liten slant som ska bidra till valpfinansieringen. Sen har Josse sagt att det är kennelkläder pågång, så jag har spanat in sortimentet och valt ut massor urläckra paltor till mig och Smilla, så några slantar behöver jag till det också. Får väl kolla om gubben ska ha något också!

i kväll är det dags för Lets Dance igen! Vem i hela friden ska jag heja på idag? Alla mina favoriter är ute ur leken!



Just det ja! Chrille fick hem sin nya bil idag! Så nu ska jag skicka iväg honom på massa ärende hela kvällen. 

VÅR!!!

Ytterligare vår tecken i rabatten idag! Lungörtens vackra rosa/lila blommor lyste mot mig nere vid parkeringen!

image10

image9

Jag sitter hellre här och luktar på blommorna...

image11

Recept på grillade ägg

Tänd en eld med allehanda bröte du kan hitta. Äggkartongerna är suveräna som bränne.

Tälj en grillpinne. Den måste vara ganska spetsig och smal, men ändå tillräckligt tjock för att orka hålla upp ägget.

PICKA hål i ägets bägge ändar med en kniv. Vrid absolut INTE runt kniven i hålet för att göra det större utan picka bara lite till

Trä på ägget på pinnen och håll över elden ca 10 minuter för hårdgrillat ägg. Ägget får inte vara för nära elden, då exploderar det!

Sen är det bara till att äta och njuta (?)


Hemma igen

Så där ja! Det var sista Karlstad resan för den här terminen! Vi ska på läger i början på juni i Kinnekulle nästa gång det är dags igen!

Det var ganska givande innedagar denna gången. Vi hade bla HLR med en underbar gammal tant som arbetat i militären i typ 100 år. Det var så otroligt roligt och väldigt givande!

På tekniken så byggde vi saker i skogen och grillade ägg.....

image7

Jag hann precis hem till Lost, eller ja, missade 10 minuter. Men Josses kille Robert har spelat in det så jag kan säkert se det med honom om det skulle vara något helt otroligt spännande jag missat.

Nu börjar de nya tiderna med Chrilles jobb. Jag kommer att lämna och hämta Smilla varje dag och helt plötsligt så känns det väldigt långt till dagis. Nästa vecka ska han ut på resande fot också och får antagligen sin nya bil i mitten på veckan. Roligt!

Så nu ska jag iväg med Smilla till dageis, sen är det hård körnings som gäller med mina studier. Det kommer en privat elev i eftermiddag och i morgon är det seminarium. Nästa vecka jobbar jag två dagar och veckan därefter är det jobb hela veckan. måndagen veckan därpå är det tenta. Jag förstår inte att universitetet alltid lyckas pricka in tenata när jag har massor av jobb???? Nånstans häremellan ska jag alltså hinna träna hund och PLUGGA!!! Har en del bokslutsarbete som också måste klaras av denna månaden......

Jaja...en sak i taget! Jag brukar klara av det mesta och frågan är om jag inte kommer att gå in med attityden till tentan att det blir en omtenta?? Känns lite övermäktigt att plugga in allt just nu! Fy Åsa!! Så får man INTE tänka!!! Jag ska nog klara av den också!

Och det bästa av allt!!! När allt detta är slut....då kommer Bita!!! Så skönt att allt har lugnat ner sig precis i tid för henna att komma hem!! Kunde inte planerat det bättre själv!

Det blev en svart liten bit

Den lilla svarta tiken är numera min!

Första gången jag träffade valparna efter att de börjat stappla runt på sina små ben så var det en liten svart sak som fångade mitt intresse med ett "vaff". Hon tultade runt och talade om för sina syskon vem det var som bestämde vart skåpet skulle stå. Hon hade det där lilla extra i ögonen och jag föll pladask. Men jag skulle ändå inte ha någon valp.....

Sen började jag bearbeta valperiets fördelar och nackdelar. Josse hjälpte mig lite på traven med massa oanständiga förslag.

Jag hade inte tänkt att skaffa någon ny hund ännu. Hade en plan om en ny om ca två år. Det har varit lite snack om att Chrille skulle ha en ny hund, men nu när han har fått nytt jobb, så beslutade vi för ett tag sen att det var bättre att vänta.
Men så är det ändå så att Fajta är en fantastisk hund, ja, hela hennes kull är superbra hundar, och ev så är detta Busys sista kull. Sen är det desstuom så att om två år så är jag färdig med mina studier och har ingen aning om hur mycket tid jag har för en valp då. Nu däremot...när jag pluggar har jag all tid i världen. Och sånna där små svart-vita saker kan man liksom inte få för många av.....

Men när jag väl bestämt att jag ville ha en valp så var ev den lilla svarta bortbokad. De hade inte bestämt sig ännu, ett par som väntat väldigt länge på valp från Busyborder. De valde mellan den lilla svart och den med blixten (som för övrigt alltså även var min andra favorit). Så jag fick snällt vänta tills de hade bestämt sig.

Under tiden så drog sig den lilla svarta tillbaka lite, hon var "ingen speciell-utan en i flocken" ett tag och jag var mer sugen på blixten. Men hon kom tillbaka och det med besked och med hög svans med bara några små vita strån längst ut på tippen.


Och nu i kväll så bestämde de andra sig. Och dom valde blixten, så jag fick den lilla svarta precis som jag så gärna ville. Inte för det....man hade kunnat stoppa ner handen i valpskocken och tagit en hund på blindo och ändå varit garanterad en väldigt bra hund, men ibland så ser man det där magiska "DET". Det som inte går att beskriva, det som jag såg i Fajta. Och det har den lilla svarta.

Nedrans teknik

Sitter och försöker lägga in en adress i GPS´en, men det verkar vara dödsdömt. Den bara hänger sig hela tiden!! Nu har jag "resetat" ex antal gånger och kommer inte längre än till att lägga in ort!

image6

Man kan bli trött för mindre än så....

Allt är packat och klart. Väckarklockan är ställd på 04:00 och det enda som saknas är en valp...

Räknar timmarna

Jag har precis varit hos Josse och käkat frulle och tränat hund.

Idag var fajtas vänstersvängar och ingångarna nästan som förr. Så härligt. Vilket också innebar att fria följet som helhet var bra mycket bättre. Bra attityd och position!

Något som strulade lite idag var rutan där jag fick ge två exra kommando eftersom hon stannade på främre linje och nästan låste sig där, men hon hittade in och efteråt så gick det bra.

På apporteringsdirrigeringen gjorde jag en super miss på sista konskicket. Hade lagt boll och gav ett "Yaa" när hon var framme, men hon hade blicken på mitten apporten och stack som skjuten ur en kanon och tog den! Klantigt av mig!!

Sen tog vi ut valpisarna på gräsmattan och sen det var himla roligt att se vilka som mötte världen med ett gny och vilka som spatserade runt med svansen högt i vädret. egentligen så var det väl bara en liten stackare som tyckte att världen var lite väl stor.

Efter ett tag bar vi ner gänget till källaren igen och satt med dom länge. Sylvassa tänder och fullfart!

Nu räknar jag timmaran tills jag vet vilken valp som blir min!!! Ikväll är det klart!

Nån av dessa små godingarna blir det!

  


Nu är jag hemma och har fått en extra dag. Skulle egentligen till karlstad i kväll, men vi åker tidigt i morgon bitti istället.

Lördag igen!

Åhh så skönt med helg! Bakade scones till frulle i ett försök till lite helg lyx. Uppskattades iallafall av fyra familjemedlemmar. den fjärde drack ett glas mjölk och gick sen och la sig igen... Lyxen var lite för hans skull...

Min rygg värker idag. Har antagligen varit alldeles för flitig framför datorn...

I dag ska det mest slappas. ev lite träning på förmiddagen.

I kväll ska jag på jubileumsmiddag och årsmöte för distriktet tillsammans med ordförande. Hans fru önskade mig lycka till! Låter lovande!!

Höres!

tipsar er att gå in i Camillas blogg. Hon har startat ett ganska intressant inlägg kring träningsfilosofier i sin blogg.


Såå...

Barnet och gubben är avlämnade på varsit ställe och jag ska sätta igång med att plugga.
Idag är Chrilles sista dag på jobbet. På måndag möter han nya utmaningar och en spännande tid kommer. Det är så roligt att han har fått detta nya jobbet. Passar antagligen honom som handen i handsken.

Det har blivit ganska mycket "Bita" diskussioner hemma också. Nån är vansinnigt avundsjuk och undrar om jag ska ha denna nya förmåga som min egen också....

Så här är planen. Bita ska först och främst få komma in i vår familj och i vår flock. Sen är det vardagslydnad som gäller innan det är dags för vallningslydnaden. Valla med henne kommer både jag och Chrille att göra. Lydnads träningen kommer inte att starta på allvar innan hon antagligen är två år. Jag vill satsa på Fajta fullt ut och då finns inte riktigt tiden för en till lydnadshund i dags läget. Men eftersom Fajta så ofta åker i väg och vallar så passar det ju väldigt bra om jag också kan få in en liten fot där. Chrille kommer att fortsätta med Fajtas vallningskarriär precis som planerat och när hon inte finns tillgänglig pga lydnadsbiten (som hon faktiskt är köpt för) så har han en reserv i Bita. Så ser man på det stora hela så blir nog Bita mer familjens hund än min. Fajta däremot hon är min, bara min. Att Chrille får låna henne till vallningen var ett litet misstag från min sida. Jag trodde aldrig att han skulle hålla i träningen så bra som han har gjort. Men det var ett bra misstag att låta honom få cen bite, för helt plötsligt har vi åter ett gemensamt intresse och det är värt väldigt mycket mer än min vallningskarriär med Fajta.

Nog om det! Det ska iallafall bli väldigt roligt med en valp i huset igen! Minns hur det var för två år sedan....

image5

Duktig

Oj vad duktig jag varit idag!

Bearbetat intervjuerna så det är bara till att sätta igång med att skriva resultatet nu.

Bokfört en månad på ena firman.

image2
 

Ätit lunch med Chrille

Njutit av solen med mina djur

image3
 
Hämtat Smilla

Följt med Mussi till Gekås

Inte köpt en enda pryl

Hälsat på svägerskan

Färgat håret på Mussi


Fantastiskt va!?

Nu är det natten snart!


Och vår!!!

image4

Nyhet på hemsidan

Gå in och kolla

www.brakstakarna.se

Dags för förändring!

Så nu byter jag blogg ställe. egentligen är jag ganska nöjd med blogtown.se, men saknar möjligheten att kunna lägga upp bilder direkt från datorn utan mellan händer från hemsidan www.brakstakarna.se eller via photobucket.

Vi får se vad som händer. Jag kör dubbelt ett tag.

image1