Tur att man är ogift


Klar sikt

idag har jag varit äckligt duktig och putsat alla fönster. Inser att nästa gång (läs nästa år) så får jag inte vara lat mer, utan måste putsa mellan också. det är ju inte roligt när man sliter och det knappt blir bra. men det blev väldigt mycket bättre. I morse när jag tittade ut genom köksfönster så trodde jag verkligen att det var dimmigt....

Nånstans mitt i fönsterputsandet så tog jag en paus och mötte upp Josse med mor på klubben. Lillasystern hade jag med mig och så Smilla såklart.

Träningen gick förvånandsvärt bra idag. jag är lite besviken på första rutskicket. men dagens höjdpunkt var helt klart "gå-runt-rutan". Fajta fick sin pinne som belöning och gick härligt bra! Nästa gång kanske det blir lite riktigt moment!
Underbar morgon

Solen skiner och daggen ligger över gräset. Det kommer att bli en härlig lördag!Jag ska börja dagen med att plocka lite inne. Sen klipper jag färdigt gräset, kanske plockar fram röjsågen, eller bara njuter av denna fantastiska sensommardag!

Äntligen någon vettig

I Expressen idag kan man läsa om att "Foppa toffeln" har blivit chic".   Fulaste skorna vi någonsin skådat syns nu i nästa nummer av franska Vogue.

Tack och lov så tycker inte heller Expressens modeexpert att de är snygga.

Tacka vet jag hederliga, rejäla trätofflor

DSC00078.JPG

dessa är fortfarande älskade och saknade.......

Äntligen har jag garantier

Jag köpte en ny dusch tvål förra veckan.Sen började jag läsa "det finstilta" och fick världens underbaraste meddelandeÅh vad härligt att det är fixat!!

Fajta med i A-laget


För er som kanske missat

att Fajta vallade kvigor förra veckan!Bilderna kommer från www.busyborder.se - den bästaste uppfödaren som ställer sig framför ett gäng brunstiga kvigor med en oerfaren hund!!

1 åringen

Förra onsdagen fyllde Pysen 1 år!Stolt Matte och god tårta!Att ta tillvara på allt omkring oss

Här hemma har vi en riktig rekord skörd av äpplenDetta är första omgången jag plockade för mos-koket!Svamp finns det även i mängder i årSmilla och Chrille plockade en hel del igår.Gårdagens projekt

Skaffa ett gäng ramarTa fram gud och silver papper (heter något speciellt såklart...minns inte)
och limma påLåt limmet torka en liten stund och dra sedan bort pappretSen är det bara till att sätta i valfri bild.Visst blev det fint!


Nu för tiden

äter min hundar foder från nya sponsornHärliga hundar

Det finns sånna där tillfällen när man bara brister ut i spontana skratt och blir alldeles varm av hur underbara hundar man har. Igår var verkligen en sån dag.

Det började tidigt i ottan när jag stod och sminkade mig inför "första skoldagen". Bita kom in i badrummet och döm av hennes förvåning när hon får syn på mig i spegeln. Hon blev så chokad. ögon som tefat och morret kom ända nerifrån halsen. Hon rusar ut och kommer smygande in igen för att lite försiktigt slänga en blick i spegeln. Åch dra på trissor!! Matte var där igen!! Åter igen morr och jag tror faktiskt att hon tom skällde på mig någon gång. Efter et tag kom också Smilla upp och givetvis så måste jag reta Bita som nu genast slänger en blick i spegeln när hon går in i badrummet...vilket hon heller inte kan låta bli. Jag tar iallafall upp Smilla och vi ställer oss vi spegeln bägge två. Diong...(så lät det nästan när Bitas ögon poppade ur skallen och hon vrålar ut! Nu hade det nästan blivit för mycket alltså!!

Så där... nu kan jag ju inte låta bli att gå in och kolla mig i badrumsspegeln typ 107 gånger om dagen!!

Fajta då, vad var det för speciellt med henne nu då? Jo.. hon har alltid varit en liten mes och findam. Hon går inte ut på gräset när det är blött och på kvällarna så vågar hon inte gå ut i mörkret. Sån har hon alltid varit, men speciellt nu när hon är i sin "2års-trotts-period". Inget speciellt med det kanske, men nu är det sensommar och getingarna är på väg att dö. Då kommer alltid drottningen ur huse och ska leta natthäberge. Hemma hos oss så brukar de alltid tillbringa sina sista kvllar med ljusterapi vi vår dörrlampa. Drottningen är BIG, jag menar verkligen SKIT-BIG. Och hon surrar och slår mot lampans glas. Och vad tycker då Fajta? HUA VAD LÄSKIGT!!! Så hon vågar klart inte sitta på trappan när jag är ute och röker, och inte heller vill hon följa med Bita ut på gräsmattan och bli blöt. Så nu får hon ställa sig under stolarna i gruset precis vid huset. Stackars hund!! Jag menar förra helgen vallade hon ett gäng brunstiga kvigor, men vad är det mot en liten (ok.. den är väldigt stpr och jag duckar själv när jag ska gå in) geting.....


jag är glad åt mina tramsiga hundar! de ger mig så många skratt och så mycket glädje!!! Jag är verkligen lyckligt lottad!!


Skola igen

Skolan drog igång i måndags och idag är det dags för första föreläsningen i Falkenberg. Givetvis så sov jag liite för länge och sitter nu och slänger i mig mackorna i kaffefylld mun. Håll tummarna för att Smilla är på sitt bästa humlr idag när hon ska kläs och allt ska borstas.

Tränade igår kväll med stora träningsgänget! Fajta gick kalas!!! Vittringen blev lite tokig första repetitionen, men rätt pinne efter mycket letande. Dumrutan däremot ska jag lägga om träningen på lite granna. Nu ska vi lägga fokus på framföringen där och få bort kon-ångesten. Men hon är allt en pärla min lilla nakenfis!!

Hon fäller ju nu och vägde två kilo mindre vid detta veterinärbesöket. Det måste vara två kilo päls för hon är riktigt pesig!!

Hund i Harmoni

Nu ska mina hundar få ett ännu bättre liv! Vi är numera sponsrade av Hund i Harmoni. Det är ett företag som sysslar med friskvård och reabilitering av hundar. Mina hundar kommer att få simträning, massage och om det skulle finnas behov så använder sig de även av laserbehandling.

Det är verkligen roligt att representera ett företag som inte bara gynnar mig utan även mina hundar som nu kommer att få toppen bra förutsättningar till ett långt, aktivt och friskt liv!


Där har vi alltså varit idag, jag och min radarpartner Josse. Vi diskuterade med ägarna och snackade inte bara friskvård utan hund i allmänhet och tjejerna har den väldigt sund syn på hundhållning. Sen kollade vi på bassängen som var stor och fin!

Så om två veckor åker vi dit och gör en hälsokoll av våra fyrbenta och sen läggs det upp ett program som är utformat för varje hunds enkilda behov!

Ska bli såå roligt!

Fjärrande funderingar

Tränade med christel i söndags och fjärren var under all kritik. Efter ett par repetitioner "tände" Fajta ögonen och gick in i "jagvillvarasomBusy" stadiet. Grrr... jag blev ap-arg!!! Sen härmade hon Busy ännu mer med att ligga som ett stort fån och inte ha den blekaste aning om att man måste starta när jag kallar på henne. När hon la sig alltså, för det var visst inte heller så självklart....

Men igår kväll gick jag ut på min nyslagna (ja..kan inte säga nyklippta för det låg tjockasträngar med gräs efter) träningsplan och tog ett snabb pass.

Och japp. Där satt den! Det är så skönt när man bråkat och tramsat ena dagen, att få tillbaka något mycket bättre än förrut när det har fått sjunka in lite.


Idag däremot så blir det att åka iväg på ett spännande besök som kanske kommer att avslöjas i bloggen i eftermiddag.


ps. jag får väl förtydliga att jag tycker att Busy är en stjärna. En starkt lysande stjärna med egen  vilja. Och jag har faktiskt köpt två valpar efter henne, så det är egentligen inget fel att "viljavarasombusy" ds

Jag tipsar

helt klart Husdjurshälsan i Västra Frölunda och Maths Lindberg, om ni ska röntga era hundar.

Där var vi idag och röntgade Fajtas höfter. Superproffsigt bemötande och genomförande. Extra tack för kaffe och kaka.

Snygga bilder fick vi med oss hem också. "Sånna här mästerverk ska hänga på hederplats i vardagsrummet" fick jag reda på. Hoppas nu att SKK håller med....


Hundlligt igen

Jag träffade en tjej uppe på klubben förra veckan som hade åkt på samma nitar som jag inom hunderiet och hon ville ha lite peppning eller vad man ska säga. Vi stod och pratade ett tag och när det gått en stund så insåg jag att egentligen borde säga exakt samma saker till mig själv....

Därför är bloggen tillbaka. Men lugn... den kommer att varvas med nödvändigheter som kaffe fakta också!!


Livet kan vara bra fullt med skit ibland, ända upp till armbågarna...
Men det är bara till att låta det torka och sen skaka på sig!!

Hur kaffe upptäcktes, eller....

Den absoluta favoritversionen av kaffets historia går ungefär så här:

Det var en gång, i landet Arabia Felix ( eller i Etiopien om det är en Etiopier som berättar), en getaherde vid namn Kaldi. Kaldi var en nykter och ansvarsfull herde vars getter också var nyktra dock inte fullt lika ansvarsfulla. En natt kom inte getterna hem och när morgonen grydde fann Kaldi sina getter dansa med glansig och frånvarande blick nära en buske med glansiga mörka blad, fulla av röda bär.

Kaldi bestämde sig till slut för att det måste vara denna buske som var orsaken till hans getters konstiga beteende och snart dansade även Kaldi!

Nu hände det sig att en lärd Imam från ett närbeläget kloster kom förbi, sömnig utan tvekan, på väg till bönen.

Han fick syn på de dansande getterna och även på den dansande Kaldi. Imamen, som hade ett mer vetenskapligt sinne än getterna och Kaldi, genomförde ett antal experiment på de röda bären, bl.a. torkning och kokning. Kort därefter behövde inte Imamen och hans kollegor längre falla i sömn under bönerna och kaffedrickandet spred sig från kloster till kloster i hela Arabia Felix (eller Etiopien) och därifrån över hela världen.

Källa: http://www.coffeenet.se/historia.pab

Limerick

Gud Fader besökande Norden
till mänskorna yttrade orden
gott kaffe var da'
måste väl va
paradiset på jorden.

Fika

Fika


(kaffe), gammal förvrängning av ordet kaffe (dialektalt även kaffi), uppkommen på 1800-talet i s.k. backslang, ett hemligt språk, där orden bildas genom omkastning av bokstäverna. Ordet fika har sedan felaktigt tolkats som en akronym av initialerna FIK på Fästnings Ingenjörs Kompaniets (i Vaxholm) kaffemuggar

Källa: www.kaffeinformation.se


Varför blir man pigg av kaffe?

KaffeKaffe

I kaffe finns ett ämne som heter koffein.
Koffein är ett uppiggande och hjärnstimulerande ämne som finns naturligt i kaffe och te och som tillsats i t ex Coca-Cola.
Forskare har försökt hitta hur koffeinet fungerar, vad det egentligen är som gör att man håller sig vaken efter intag. Man har hittat att effekten förmodligen uppstår eftersom koffeinet binder ett ämne i hjärnan som reglerar sömnen och därmed blockerar sömnimpulser. Många dricker kaffe just för koffeinets skull, för att vakna till liv på morgonen, hålla sig vaken under eftermiddagen, eller för att deras kroppar vant sig så vid koffeinet att de inte riktigt fungerar som normalt utan det. Koffein är alltså beroendeframkallande och kan orsaka abstinensbesvär såsom huvudvärk, irritation och trötthet.

För att få ut det bästa ur koffeinets egenskaper så bör man dricka små mängder kaffe utspritt under dagen, på så sätt undviker man för höga doser som gör att man går upp för mycket i varv och sedan får en så kallad baksmälla och blir extra tung och trött när koffeinhalten i kroppen går ner igen.

Får man i sig för höga doser koffein kan man dessutom inte jobba effektivt längre, hjärnan går på högvarv men tankarna är inte organiserade eller fokuserade och man känner sig mest stressad och tankspridd, utan förmåga att varva ner.

Idag finns det de som väljer att dricka koffeinfritt kaffe, det kan vara ett bra alternativ för personer som inte tål koffein så bra, kanske blir de darriga, svettiga och får svårt att sitta still eller problem att sova.

Källa: Kaffefakta.se

OBS!!!

jag vill absolut inte att någon ska tolka detta inlägg med reklam bild, som att jag försöker få andra att börja röka!!

Marlboro--Marlboro man with cattle herd--various men's 96
(Källa: http://facultystaff.vwc.edu/~mhall/advertisements/tobacco_products/pages/Marlboro--Marlboro%20man%20with%20cattle%20herd--various%20men's%2096.htm)


Så här kunde reklamen för cigaretter se ut! Det ska verka lite tufft, häftigt och hårt att röka. Jag tycker mest det ser....rökigt ut!

Kloka ord

...hos den svage gubben framkallar kaffet en livlighet, som tillåter honom att fullfölja nästan alla de sysselsättningar som lämpar sig för ålderdomen: hjärnan och musklerna arbeta bättre och genom att slita på sina krafter bevarar han dem.

Professor M Bouchardat, Paris 1869

Nya koffeinfyllda tider!


Bloggen startar igen. Om än i något annorlunda tappning!

Eftersom det var Anna som gav mig uppslaget med en kommentar i föregående inlägg så får jag tillägna detta inlägget till henne!
"Oh nej! Ropte kvinnorna, ta hellre vårt bröd. utan kaffe inget liv, vi går mot vår död!" 

ur Picanders libretto till Bachs Kaffekantat


Tack alla snälla

som ringt, mailat , lämnat kommentarer och så....

TACK!!

Trött

Nu är jag trött på all skit man ska behöva ta och höra. Jag brukar tåla rätt mycket och skaka på axlarna efter några svordommar. Men nu.....

Var sig det gäller hur jag tränar min hund eller att man faktiskt inte ska vinna DM med ett knappt 1:a pris, att mina hundar har fel halsband, vad och hur de äter, hur min hemsida ser ut.... ja listan kan göras hur förbannat lång som helst....

Nu orkar jag inte med mer sånt längre! Bloggen och hemsidan läggs ner på obestämd tid. Jag vill inte längre vara "offentlig" utan försöka hitta tillbaka till glädjen i att ha hund tillsammans med de människor som faktiskt bryr sig! Ni vet vilka ni är och jag är väldigt glad över att ha er!!!

Vallning i vackert väder

Fajtas och Chrilles debut i Ik1 var en bra erfarenhet för de bägge. Sammanfattningsvis så har jag bara en kommentar - BLÖTT!!! Lördagen var mycket "vallnings fel" och resulterade i ett par tappade får, söndagens tävlande var slut efter några sekunder. Chrile diskades pga sin orutin och dåliga humör....

Här kommer iallafall lite bilder från lördag eftermiddag. Fler bilder finns här!!
Hade tänkt

att både blogga och lägga ut bilder från helgen. Men nu kommer åskan och det är nog bäst att dra ut alla sladdar

regnar små spik och nubb

MMS

regnar små spik och nubb


tjo..

Jag är så trött på att hitta på rubriker!

Liseberg var en höjdare. Åkte Balder för att se om bilen högst upp på parkeringshuset hade fått böter...gillar inte träkonstruktionen som på vissa ställen var "förstärkt med snören".

Smilla vågade sig upp i Flumeriden i år igen och det ska hon ha stor eloge för!!! Modigt gjort!!

Tack Josse, Becka och Isabell för att vi fick följa med!Igår kom Camilla med barn för lek, kaffe och lite vallning. Imma gick väldigt bra i fårhagen och det märktes att hon fått liten uppskärpning i vardagslivet och övrig träning. Tänk att det egentligen är så lätt med hund. Tjejerna slogs om studsmattan och vi snackade mest skit. Skönt med Camilla! Vi kan tex snacka om blommor och växter utan att veta så mycket om det. Men vi låter väldigt avancerade och brilljerar på varandra och har börjat byta lite växter.

Någon som verkligen förvånade igår var Bita. Jag släppte henne runt fållan  och det gick bra som vanligt. Sen satte jag upp henne i kedjan runt stolpen precis som vi brukar. Smilla stod och grejade med henne ett tag och det var liksom inte mer med det. Tills jag skulle släppa ut fåren och hon visst inte alls satt fast utan stack i 190 efter fåren. Jag ropade och hon STANNADE och kom!!!!

Idag blir det lugna gatan. Sista dagen på semester. Iallafall för Smilla. Jag börjar inte förrän 25, men har den där retliga omtentan först som jag faktiskt tänkte plugga lite för. Nu ska all sån där tjatig naturvetenskap väck!!! Har lånat en del litteratur av Mariana som hon SÄKERT vill ha tillbaka snart!

Sen får vi packa inför helgens äventyr. Chrille ska tävla Ik1 i Romelanda två dagar i rad (jag börjar bli lite smått nervös. speciellt när han själv sa att han kände sig lite nervös inför att starta först på sin första tävling). Vi har fått lov att sova hos Rundavistarna för att spara några mil, himla skönt och väldigt roligt!

Fajta har vilodag idag, men kanske jag ska hitta på något med Bita? Hon lär iofs få en jobbig helg hon också, utan att valla.....  Kanske ska vi bara slappa och packa ändå....

inte alls kul

Det är inte alltid kul att ha hund!.

Solen skiner

när vi ska till Liseberg! Kunde det varit bättre?Jag har drömt så märkligt i natt.... ibland så undrar jag varför man minns vissa drömmar och inte andra? I alla fall ett litet tag, precis när man har vaknat. Man kanske skulle lära sig drömtydning. För så konstigt som jag drömt så kan det iallafall inte vara en sanndröm...

Sen så låg jag och funderade en hel på mitt hunderi i går kväll efter spöktimmens ingång. Jag tänkte på på alla "om", och jag tänkte på det som varit och framtiden. Både trevliga tankar och mindre trevliga tankar. Sen så tackar jag min bästa supporter josse som igår sa något till mig som fick mig att tro på "om", eller vad man ska säga.... invecklat.....tankar ska inte vara lätta. Då blir det tråkigt att tänka!

 
Nää. Lite kaffe och frulle och sen håller vi tummarna för att Busy får komma hem nu på förmiddagen. För sen bär det av till vilda karuseller,dyra biljetter.... och en och annan glass

Mamma Mia

Blev bjuden på bio av Mussi ikväll och såg Mamma Mia!

MAMMA MIA! THE MOVIE mini-site


Shit så bra! Jag var på väg att börja applådera flera gånger! Den var så "svensk", liksom vanlig! Men bra! Oj vad bra!

Höjdpunkten var nog Meryl Streeps "The winner takes it all"! Eller nä.. det var nog helheten!

Nu blir det iallafall ABBA för hela slanten i hörlurarna ett tag!
Liseberg i morgon efter att Josse förhoppningsvis får hämta hem Busy från Slöinge...

Stackars BusyVi tänker på dig!

I brist på annat

Så får ni njuta av lite bilder på katten och hans nya favorit tillhållFörst försökte han komma undan mina försök att fotograferaLåtsas som det regnar....jaja...jag kommer väl dåOm jag ligger här och spanar lite....Haha... du kan inte komma upp!!! (ni ska veta att Bita provat rutschkanan MÅNGA gånger)Här ligger jag bra! Kan du låta mig vara i fred nu eller?Nähä... ser du inte vad stor jag är? Det är nog bäst du sticker nu!!Så det fungar inte att visa musklerna heller alltså....Om jag visar mina vassa tänder då? Kolla jag kan nästan klättre med bara munnen!!Åhh... ta ditt jäkla "gulliga-katt-kort" nu då......

Vilken fest!!

Oj vad vi hade trevligt på segerfesten!! God mat och gott sällskap! Kan det bli bättre?

Som garanterad partyhöjare kom spelet "Pratmakarna" fram efter maten.

Go to fullsize image
 
Detta är verkligen ett kanon sällskapsspel. Ellinor undrade om man behövde var smart för att spela och jag kan faktiskt säga att det är en nackdel att vara för intelligent och tänkande när man ska spela detta spelet. När Josse tex säger "Ett land och Långbens hund" så fattar ju vem som helst att det är Pluto, eller Magnus försöker få Chrille att förstå ett ord och tittar upp på stjärnorna och säger "Är du ett" och Chrille genast svarar UFO.....

Nånstans här så gick vi också in och dansade till Melodifestivalskivan. Alla var uppe och svängde sina lurviga utan Magnus som inte reste sig förrän det var Christer Sjögrens ljuva stämma som strömmade ur högtalarna. Och inte reste han sig för att dansa utan för att gå ut..... Men det gjorde jag och Ellinor också...

Och vilken tur med vädret. Det var en helt underbar kväll med bara lite getingar som störde. Nån gång under natten så började det regna, och det har kommit en hel del. Hoppas att det vänder och blir ruskigt fint i dag, för mina dynor låg givetvis kvar ute och är riktigt dyngsura...

Som mina händer....snart har jag diskat färdigt...  


 Synd bara att Magnus glömde sin "doggy-bag"

......

Fredag och dags att städa....

Under gårdagen fick vi skruvat ihop allt till Smillas rum och möblerat så gott det går. Nu väntar en rejäl utrensning på gosedjur och kläder innan det blir riktigt bra, men det kommer.

Mina armar, knän och ryggen värker av allt skruvande och bärnade och fixande och donande.....

Herr Grås matte och husse kom i går kväll och fick sig en genomkörare och det såg bra ut. Det blir en del för dem att jobba med, men jag är övertygad om att det kommer att fungera. Att behålla sitt eget och hundens fokus och vara tydligt och rak är A och O på den, och på alla hundar. Ska bli kul att få rapporter om hur det går. Här hemma så hade han en mycket begränsad värld där han fick förtjäna minsta lilla frihet och det fungerade väldigt bra. Jag lyckades periodvis stänga in honom i "lydnadsvärlden" om det inte var allt för mycket störningar runt omkring (typ Smilla som jagade sin katt och häsat som kom galopperande uppför backen).Idag så är det bara till att fortsätta slita.... Seger fest med Svarthallsarna och Josse ikväll. Som väl var så kan inte "Fru Svarthalls" vara inomhus hos oss med hundar och katter, så jag behöver bara dra av det översta lagret, så där lagom så det blänker och skiner när man tittar in genom mina oputsade fönster. Smillas rum blir bara dammsugit för där lär vara lek och stoj hela kvällen ändå. Jag får väl skyffla fram en väg till badrummet också antar jag.

Men först ska vi handla. Har tänkt att vara först in på Systemet och Hajen idag för att sen köra hem och sätta igång med maten. Jag trodde jag hade allt för att börja med desserten, men insåg att nötterna saknades, så det blir extra stressigt i eftermiddag istället. Maten vi ska äta är en "Cajun inspirerad grillad fläskfile" som är kryddad med Fajita krydda, vad annars liksom.....

Sen får vi hålla lite extra koll på Bita idag. Hon kom vrålande springande från baksidan tidigare i morse. inga synliga skador eller någon hälta eller så. Antagligen har hon varit nere hos fåren och fått sig en rejäl stöt. Chrille och Fajta vallade en sväng ännu tidigare och antagligen skulle hon gå ner och fixa iordning all "oreda" han ställt till med. men det kan ju också vara ett ormbett eller liknande. Jäkla hund som måste gör a "allt" i hemlighet. Minns hur det var för nästan exakt 2 år sedan när Fajta kom skrikande på tre ben.......

Nä, en kopp kaffe till medan "Hej hej sommar" börjar sen får vi minsann köra igång....