Vad jag är lyckligt lottad som bor där jag bor


2003 vs. 2009


Vackra rosorDessa älskade pelargoner


Hostans oansenliga men vackra blommor


Pioner, ärtor och timjan


Skirt, högt och gott


Slingrande åkervinda och doftande fläder och kaprifol


Trappan pryds av tobaksblommor och surfina


Mer


Detta var något av det som fick tårarna att rinna i Värnamo


Blod, svett och tårar...

Så kanske man skulle kunna sammanfatta helgen i Värnamo

Blod
- Fajta var alldeles blodig efter söndagens träning, antagligen ett sår under hakan som gått upp

Svett - hörde någon säga att det var 30 grader i skuggan och det var nog ingen överdrift... och jag har dessutom bränt mig lite. Eller som Andrea sa -Åsa du är inte röd, du är lila!

Tårar - Fyra trötta och flamsiga tjejer i en pytte liten stuga och jag ska visa hur det ser ut när Mia och Klara gör när de gestaltar en bloddroppe i en binda.....behöver jag säga mer?


Det började iallafall i fredags med resa ner. Svettigt, varmt och bilens temp mätare levde sitt eget liv. På hemresan smittade den även av sig till bensinmätaren som numer är alldeles utmärkt för min plånbok. Full tank ända från värnamo och hem!!

Framme vid stugan så träffade jag Andrea, Marika och Tina som jag skulle bo med under helgen. de gick och handlade och jag tryckte i mig en macka och insåg till min förfäran att vi inte hade varken vatten eller värmningsmöjligheter i stuga....hur skulle jag nu kunna bälja kaffe i tid och otid...

Sen var det dags att dra till klubben för att tävla med Busy som också hade hängt med på lydnadsäventyr. Hon var totalt avstängd när hon kom ut...stirrade bara tomt framför sig och varken hörde eller såg omvärlden. Men mitt sitt-kommando vid lämnandet i sitt i grupp, det hörde hon...för hon la sig... Josse informerade mig efteråt om att hon aldrig säger något till henne där. Kunde jag inte fått den informationen tidigare???

Sen var det lite väntan och fler från talanggruppen slöt upp. Talanggruppen har visat sig vara världens bästa hejjarklack! Busy mötte alla applåder med viss skepsis, för inte såg hon ett ända agilityhinder nånstans, och inte kunde det väl vara så att folket klappade händerna åt tråkig lydnad.... Men hon taggade rejält på applåderna och var hyfsat med in på plan. men när vi ställde upp så dog hon igen. min plan med denna tävlingen var att få henne att inse att det faktiskt är SKITKUL att tävla lydnad. jag körde tusen dubbelkommando och belönade massor och efter halva friaföljet så började hon vakna till liv, och glänste faktiskt vissa sträckor! Hon skötte sig riktigt bra och inte ens på vittringen när hon blev förvirrad gav hon upp. Jag uppmuntrade henne att komma in med pinne och det gjorde hon faktiskt med ett litet svansvift, även om det var fel! Men klart... två nollade moment och massvis med annat konstigt, det gav inga bra poäng precis. men hon var kanonglad på slutet och kämpade väldigt bra! Duktig Busa!!

Bättre gick det för Petra och Lira från gruppen som slog till med sitt andra första pris i eliten!!

Sen samlades alla från gruppen för att träna tills klockan var 22 och vi drog hem till våra stugor och hotell och gud vet vart alla bodde.

Vi grillade lite korv och snackade lite skit och rastade hundar fram till midnatt.

Natten blev väldigt spännande med tre stora golden i stugan, varav den minsta av dem tog störst plats och skapade jorbävningskänsla i min över säng när lilla Plutten flåsade av förskräckelse!

Sen var det lördag och dags för observationstävlingen. Först fick jag klart tjata på klubbens kökspersonal när de bara stod och viftade med kaffeburken och aldrig fick satt på något!!

Sittandet gick bra, betyg 10. Ett dk på uppsättandet gav betyg 9,5. Nu måste jag verkligen ta tag i det!!

Fria följet var helt ok. hon hade en del långsamma sättanden och en vid sväng. men det känns som de nya vänster svängarna börjar komma in i systemet och även positionen har förbättrats en hel del. betyget blev 8,5.

Gå runt rutan fick sig en anning temposkillnad på sättandet, för jag ville verkligen inte tappa det denna gången också, med följd att hon också sätter sig lite tveksamt och då blev betyget 9,5

Inkallningen var maaaaasig.... med steeeeeg. Hur fasen har denna blivit så jäkla dålig? Här krävs rejäl uppskärpning. betyget blev 8.

konskicket till rutan var super fint. Här känner man verkligen att jag lagt mycket tid på detta den senaste tiden. Även rut-skicket var nog det snyggaste hon någonsin gjort på tävling. perfekt vinkel och en rak och snabb linje in i den skuggiga rutan. När hon vände upp så hamnade hon 5 cm utanför högra linjen och när jag tog in henne gick hon först åt fel håll. jag vet inte om detta beror på att jag vallat henne en del sista tiden och där är ju höger åt vänster och tvärom eller vad man ska säga. i vilket fall som helst så virrade vi på några kommando, men jag tyckte hon kämpade så bra att jag ville ge henne ett helt moment och la henne fastän jag visste att hon skulle hamna utanför. halva rumpan utan för och betyget blir då 0. Men en läcker inkallning fick vi iallafall visa upp.

En lika fin kon som till rutan och sen bra fart till apporten som fick sig ett morr och några smakprov efter rutan strulet. betyg 7. ganska hårt draget, för så mycket tugg var det inte och domaren har iallafall inte skrivit ljudet vid gripandet, så frågan är om han hörde det?

Sen metallen som hon laddade kanon och för en gång skulle hade bra tempo tillbaka på. och hon missbedömmer totalt och hoppar av på tok för tidigt och landar med midjan i hindret och tappar apporten. hon är hygglig nog att ta upp den ändå och komma in. Duktig prinsessa! betyget blev dessvärre bara 5. Domaren var helt klart hygglig där!

Och sen vittringen som hade strulat så in i bomben på träningen kvällen innan. jag började tom misstänka att det var såret under hakan som störde henne, för så dåligt jobbade hon då. Men nu var hon så duktig min lilla skrutta och vi fick enbart avdrag för tempot in. betyg 9

Fjärren gjodre hon rakt och med klara, rena förflyttningar, men missade att flytta bak på stå till sitt förflyttningen och det fick vi klart avdrag för. Så betyget blev 8.

totalt skrapade vi ihop 230 poäng, ett 2:a pris och placering 6/11

Men det fanns andra det gick bra för som vi kunde glädjas extra för! Jag nämner bara en, ni andra gjorde också bra prestationer och jag är stolt över att tillhöra en sån fin grupp som verkligen stöttar, peppar och framför allt är fantastiskt duktiga med sina hundar.

Men största vinsten för dagen var helt klart Petra och Lira som slog till med sitt tredje 1:a pris och därmed blev Svenska Lydnadschampions!!!!! Stort grattis!!!

och förresten så vann jag också något. Värnamo hade 10.an lotter som "lotter". och jag vann minsann 10.- både på fredagen och lördagen!

Sen var det lite snack, support, genomgång med talanggruppen innan vi drog till sjön för att svalka hundarna!

Kvällen bjöd på grillning och god mat och härligt hundsnack. Sen promenad där Busy fick visa sin snabbhet på fotbollsplanen!

och efter mycket flams och trams i stugan så somnade vi allihop!

Lördagen ägnades åt pckande och åter en sväng till klubben för träning. Fajta gick kalas och jag fick bra kommenderingsträning med Busy och man kände sig så där allmänt nöjd.

Sen farväl och lång resa hem.....

Stort tack till alla er som gjorde helgen till en perfekt upplevelse! Vi är mer än gärna med om detta igen!!!

Lydnadshelg

Nu är jag hemma igen efter äventyret i Värnamo!

Jag har försök mobilblogga massor av gånger och det har ju gått så där bra!

Lägger in en av bilderna från helgen, så får ni rapport senare! 

Busy simmar för fullt och svalkar sig i värmen. Fajta.... ja hon vill ju inte gärna blöta eller smutsa ner sig....


 


Igår var det en sån där dag...

En sån där dag när man knappt vet vart man är, vad man gör eller vad som händer!

Började med att jag, Josse och Smilla skulle åka till Öxabäck för träning med Berit.

Jag gjorde några frukostmackor tog med en kopp kaffe och dottern med tillbehör. Vid 8.30 slänger jag in Fajta i Josses bil och så drar vi. Vad jag glömde var halsband, koppel, leksak och godis....

Ja, ja det löser sig väl. Josse är ju snäll och lånar ut både boll och lite korv.

Väl framme åker vi iväg till en fotbollsplan och Josse kör igång första passet. Buy går från klarhet till klarhet och efter en halvtimme är det min tur. Jag och berit står och pratar medan Smilla sitter och grejjar med Fajta. Plötsligt kommer dotter storgråtande med blodiga händer och armar. ur munnen forsar det blod och jag trodde först att fajta slått sönder läppen på henne, sen ser jag att det fattas en tand.....som inte var specielt lös....
Smilla har suttit och gjort precis som husse gör...blåst på Fajta tills hon tappar tålamodet och puttat till Smilla i ansiktet...
Snabb-tröstning och tvångs-sittning hos Josse för att jag ska få tränat...hemsk mamma jag är! Men iallafall en mamma med blodiga kläder!

När Josse börjar andra passet ringer min kära gamla klasskompis som är på väg från laholm för att hämta upp oss hemma och sedan dra vidare till Funcity. fast vi var ju långt ifrån färdiga så jag får dirigera om henne direkt till Funcity och fjäska med Josse för att släppa oss där istället.

Vi kör varsin omgång till jag och Josse och sen visar det sig att Berit och Charley vill bjuda på kaffe. Det kan man bara inte tacka nej till efter en bra träning, så min kompis får snällt vänta en liten stund till på Funcity. Kaffe, kaka och Smilla fick en glass för sin onda tand och sen börjar det bli lite brådis. Josse ska ju börja jobba 14.30, så vi ska skynda hem. Charley tipsar om en snabb genväg som vi provar oss på.....senväg.....

Till slut så kommer vi iallafall fram till kända trakter och josse drar gärnet för att lämna oss. Jag har inte ens handväska med mig utan får stoppa ner telefon, plånbok och cigg i morgonens smörgåspåse.... jag har fullt med blod på linnet, hundbyxor och stora gympa dojjor och känner mig allmänt svett, sunkig när vi skyndar ner mot sjön där kompisen nu redan grillat och väntat sedan kl 12. Men när man väl kommer dit, tittar sig omkring så inser man ganska snabbt att jag lätt skulle kunna uppfattas som uppklädd.... Fajta fick följa med Josse hem.... Josse som redan nu skulle börjat jobba för 10 minuter sen....

Pust...försöker nu andas ut lite och får två korvar som försvinner lika fort som jag satt dem i handen av stressen.

Så blir det lite karuseller, djurklappande och sen framme vid poolerna. Och där står ju jag och Smilla tomhänta....som väl var hade kompisens dotter med sig en extra bikini som Smilla får låna. Något stor men sån där trekantig med spännen där bak som jag vägrar köpa till henne. Så lycklig hon blir! Sen badar dom tills de skakar och förresten lite till. Här började det brännas rejält på mina axlar under "blod-linnet". 23:an som jag smörjde mig med innan vi åkte 8.30 har nog gjort sitt...som väl var har kompisen även med sig lite faktor 30.

Vidar emot rodel och mer karuseller tills de stänger. Vi får skynda på ungarna lite på slutet för att inte bli inlåsta på stället....

De kör oss hem och det blir en snabb fika med mackor och kaffe och tjejerna hinner precis sätta igång att leka när det är dags för dem att åka hem och oss att hämta Fajta. Jag har fått instruktionen att det kan gå att köra med bilen om värmen inne i kupen fungerar. Så vi drar iväg jag och Smilla...med värmen på i sommarhettan.....

Fajta blir klart helt över lycklig att se oss och står och skriker vid grinden för att få komma hem. Josse berättade att Buck öppnat grinden tidigare och alla hundar var bort och hon var säker på att Fajta börjat en lång tur hemmåt. Men hon hade bara gått till Josses bil och stod där och väntade på att bli hemkörd!

När vi ändå var där fick vi med oss tre kassar kläder och lite cortisontabletter till en tacka här hemma. Så hem igen, med värmen på!

Så direkt ut i fårhagen. Smilla är så duktig och klarar att hålla galen Bita medan Fajta plockar in flocken i fållan. Tackan som är dålig har antagligen blivit ormbiten. Hon är svullen i underläppen, tungan hänger ut och hon dreglar. Hon är förvisso betydligt bättre nu än dagen innan, men likabra att stoppa i henne de där tabelletterna. Jag kastar mig om halsen på henne och bänder upp käkarna och stoppar i en handfull känns det som. Det går faktiskt helt över förväntan...men jag råkar tappa två i gräset till Smillas förtvivlan. Vid detta laget har jag släppt tackan som försvunnit in i myllret av ull och öronlappar. Så Smilla tar sonika Bita i kopplet och går runt fållan med fina ligg kommandon för att flytta runt flocken lite, så jag ska hitta tackan igen! Vilken dotter jag har! Hon kan verkligen allt (även blåsa på sura kärringhundar alltså). Vi får i tackan de två sista och sen är det äntligen kväll......

Rosor!!Mina "Louise Odier" har börjat sin långa blommning och doftar helt fantastiskt brevid trappan!

Så jag vill passa på att ge er ett tips om hur ni kan förlänga doften av sommar genom att göra

Rosenvatten

Häll 2 dl kokande vatten över en handfull med rosenblad.
Låt det stå och dra i kylen ett dygn och tappa sen upp på tätslutande flaska eller burk.

Rosenvattnet är oslagbart som rengöringsmedel för huden. Sila då först bort blombladen. Eller varför inte i en svalkande sommardrink av lika delar rosenvatten som vitt vin. Dekorera gärna med några färska rosenblad och kanske nån skiva citron och is.

Strandad

Ja, nu sitter vi här! Jag och Smilla utanför civilisationen....

Min bil är trasig IGEN!! Och nu är det kört på lagningsfronten. Det finns helt enkelt inga pengar i sommar för att fixa den... Så nu sitter vi här alltså. Chrille har åkt iväg för veckan och kommer hem igen på torsdag.

Men! Midsommar gick bra och var kanonkul med trevligt sällskap och Singstar! Dagen efter ägnades åt lång frulle, vårvallning, spårande och lite lydnad, innan vi drog in till stan för en promenad runt fästningen med tillhörande glass!

Igår lyckades Chrille laga gräsklipparen så jag fick klippt träningsplanen som växt sig "vittrings-omöjlig-lång", så en snabb träning blev det för Fajta medan brödet stod i ugnen. Testade ett nytt som klart blev modifierat och numera heter "Nordmossa-special": Smarrigt!

Annars tog vi det ruggigt lugnt. Jag inledde en ny fas i mitt liv...återkommer om detta senare!

Idag ska vi som sagt vara hemma, hela dagen, kommer inte längre än till brevlådan....

Lycka! 


Fler bilder

Jag fick lite bilder av Josse också! Och skrev ett inlägg med kommentarer till bilderna, men det försvann, så nu får ni nöja er med detta!


jag fick några bilder

av Camilla från SM!

"Vad kul !", tänkte jag, men insåg ganska snart att Camilla helt klart varit ifrån hunderiet för länge!

Detta är vad jag fick!Pepptalk!

Tack alla för alla fina ord och grattis efter SM!!

Men jag behövde peppa mig lite till och gick då in här http://www.utbildning-co.se/sv/peppa/peppa.asp


Sen fick jag ytterligare en bekräftelse på att jag börjar bli gammal. Pratade med Siss i telefon. Hon var med en kompis på en "kroppsutsmycknings salong". Kompisen skulle tydligen göra ett ärr......i form av ett hjärta.....

Sånt trodde jag bara sånna där gjorde som är med i sånna där dokumentärer om konstiga människor.... tydligen inte

SM 2009 är över

Hemma igen och det är så skönt! Jag är helt slut efter en omtumlande, rolig och härlig helg!

Hela äventyret börjad i torsdags runt lunchtiden. Husvagnen skulle kopplas på efter alla konstens regler. Jösses vad jag kämpade, svettades och våndades över detta. När det väl var färdigt så var det bara att hoppa in och inleda den 5 timmar långa skräck färden mot Karlskrona.

När vi kommer fram så visar en liten campingskylt oss ner på en äng. Eller ja.....skidbacke typ. men där skulle man visst inte alls vara utan det hade blivit lite omorganisation eftersom det förväntades komma 40 mm regn hällande över den redan sumpiga backen. Så det var bara till att vända ekipaget och försöka ta sig upp igen! Jösses....jag har nog aldrig känt mitt hjärta slå så fort i hela mitt liv tidigare. Det gick inte att köra rakt upp utan jag fick köra sicksack och försöka undvika gropar så gott det gick. bilen hade lera ända uppe på taket och stank bränt när vi väl tagit oss upp och kunde köra ner till "nya" campingen. Där var nästa projekt att koppla loss vagnen och stadga upp den så gott det gick på den sluttande plätten vi fått tilldelat oss. Allt detta under så där lagom irriterande duggregn! När vi väl är klara och börjar andas ut så kommer en annan campingvärd och säger att -Så där långt ner hade jag aldrig vågat stå! Hmmm....nu var jag så utpumpad att husvagen (som i övrigt heter Bob) fick stå kvar..... Efter detta kändes det som att tävla SM är ingenting!

Fredagen inleddes med veterinärbesiktning som gick bra. Provhunden visade lördagens program (fast det inte stämde riktigt med det som var på lördagen....) och slutligen lottning fram på kvällen. Jag lottade nr 20, vilket kändes som ett kanon nummer. Jag skulle hinna se lite innan och efter min start fanns gott om tid för att slappa och kolla massor med fina hundar!

Fajta tyckte att den här resan var det löjligaste hon någonsin gjort. Redan på torsdagkvällen var hon frusterad över att hon inte fick tävla. På fredagen var hon rejält sur och på lördag morgon när jag rastade började hon nog ge upp...

Lördagen som inleddes med platsmomenten. Här fick vi 10 på bägge momenten och det är ju alltid skönt att börja så här.

Sen dröjde det ett tag innan det var vår tur. Jag hann se massor med fina hundar och kände att det här ska verkligen bli skitkul. Däremot så inföll sig inte det vanliga "pirret" i magen. Jag antar att jag sagt för många gånger att jag inte har så höga förväntningar på vår SM debut att jag nästan såg hela grejen som någonslags träning eller något.

Fajta kändes väldigt bra på värmingen och startade bra i fria följet. Men här började hon vackla lite....Hon hade nog inte riktigt bestämt vilket humör hon skulle vara på, hon var nog även rejält trött efter flera dagars laddande. resultatet blev något lojt och en massa sakta sättande. Hon blev även lite vid flera gånger, men det kändes ändå ok. Kommentarerna vi fick var "ssa, ssn och vid helt om". Betyg 8-8

Sen var det vittringen. Och nu kom alla troll fram.... Hon gick ut och konstaterade vilken som var rätt pinne, men gick över flera gånger och släppte även rätt pinne när hon väl plockat den. Jag fick avdrag för "tempo, släpper, är på pinnarna" och betyg 5-5. Jag är förvånad över att jag fick betyg överhuvudtaget och jag var sekunden ifrån att ge henne ett stå där ute och nytt kommando för att återta kontrollen.

Nästa moment var "gå-runt-rutan". hon började väldigt fint med bra attityd och kalas ställande. jag hade redan innan beslutat mig för att göra ett dk vid sitt, eftersom den strulat det senaste. Jag hade sett massor med dk tidigare under tävlingen som inte genererat poäng avdrag. Men när jag säger sitt så ser jag att Fajta höjjer huvudet i en sitt rörelse så jag går vidare utan dk. Och döm av min förvåning när jag rundat konen och ser i ögonvrån att hon står. Resten gick väldigt bra, men vad gör det.... Betyg 7-7

Vi går vidare mot rutan och gör en fin kon. Sen blir hon vid i utgången till rutan och villar bort sig. Men två extra kommando och jag fick in henna. Hon kom fram lite långt i inkallningen, men jag är ändå ganska nöjd med att jag faktiskt nu kan dirrigera in henne även om inte detta är något vi strävar efter precis. Kommentarerna blev "vid sväng, flera dk som åtlyds, flera kommando, in från sidan, i övrigt bra" Betyg 6-6

Sen metall-hopp som faktiskt var riktigt fin. Lite temopväxling i ingången, men inte så farligt. Kommentar "hackar sig lite vid kommando" betygen 10-9,5

In till nästa ring och inkallning. Oj vad segt..... Kommentar "ngt sent stå, tempo in" betyg 8,5-8,5

Hon gjorde nog den snyggaste dirr-apporten hon någonsin gjort på tävling men ca 5 meter framför mig så spottar hon ut apporten och tassar runt. Hon tar den igen och kommer in. Så fort momentent är över så börjar hon bita sig i ett ben, så antagligen så trampade hon på något obehgaligt eller blev stucken eller något...otur... Kommentarerna blev "tappar apporten, tar upp själv, släpper, slarvar" Betyg 7-6,5

Sista momentet är fjärren. hon lägger sig snett redan från början och blir send och kommer fram ca 5 cm....men hon tog alla kommando fint och hyfsat snabbt. Kommentarer denna gången blev "flyttar nästan hel längd, flyttar, sen i rörelserna" och betygen blev 6-7

Totalt fick vi ihop 243, 5 poäng och en 36 plats.

Detta innebar att vi plockade upp oss från 56 som var vår kvalplats med 20 placeringar och det får man ju ändå säga var bra! Men det innebär också att vi fick de sämsta poängen vi någonsin fått utan något nollat moment.....

Jag tror att Fajta var lite trött. Efter att ha laddad så länge så fanns nog inte tillräckligt med ork kvar. Så här i efterhand så ångrar jag att jag inte gav henne något träningspass på torsdag kväll eller fredagen. Då hade hon fått ut lite av sin frustration istället för att den skulle göra henne trött.... Något att tänka på tills nästa gång vi ska vara iväg flera dagar.  

Jag är nöjd över att vi genomförde alla momenten. Vi hade en bra känsla genom så gott som hela preogrammet. Det var också väldigt kul att folk runt omkring tyckte det såg fint, städat och rutinerat ut. Sen så hade jag klart hoppats på lite bättre resultat. Vi kan ju så mycket bättre än det där.....

Jag är otroligt tacksam för den enorma supporterskara som följde mig genom ringarna. Jag hade en enorm hejarklack som gjorde det jäkligt kul att ställa upp inför varje moment!!

TACK alla ni som stod där ute och hejade! Tack alla ni som satt hemma och höll tummarna! Tack alla ni som skickade sms och försökte ringa! Ni är guld värda allihop!!!

Sen var det ju en hel del som gjorde fina resultat också! Stort grattis till Marika och Nellie som tog sig till final och en hedrande 11:e plats på sin SM debut!!! Stort grattis även till Lena och Atlas som kom 4:a efter en väldigt strulig plats, men otroligt fina program. Stort grattis till Mona och Marvin som äntligen fick en finalplats och hämtade upp sig flera placeringar trotts en missad vittring och slutade 7:a.

Men största grattiset går till BERIT och NICO som tog hem hela skiten!!!

Äntligen hemma igen. Duschad och t

MMS

Äntligen hemma igen. Duschad och trött och redo för sängen. Sm rapport kommer i morgon!


Så här gick det! Både nöjd och mis

MMS

Så här gick det! Både nöjd och missnöjd


lottningen är avklarad. Jag fick s

MMS

lottningen är avklarad. Jag fick startnummer 20 och går in på plan vid 11-tiden. Nu har vi duschat och ska hitta nån stans att äta!


Campingen är inte 4 stjärnig preci

MMS

Campingen är inte 4 stjärnig precis. Men det finns iallafall EN toalett


Nu har vi ätit, drukit varsit glas

MMS

Nu har vi ätit, drukit varsit glas alkoholhaltig dryck. Nu är vi bara trötta och längtar tills på lördag.


äntligen framme

MMS

äntligen framme


Nu åker vi snart

Om några timmar bär det iväg på det stora äventyret!

Jag tar med mig alla lyckönskningar jag fått av er och även den här lilla filuren som heter "Kocko" som jag fick av min bror och hans sambo i går kväll.Håll nu alla tummar så ska jag försöka att uppdatera både via blogg och sms!

Titta vad jag fick med mig hem

från klubben igår!

En stjärna lyser klarare än andra

Tårar trillade längs mina kinder när jag idag fick veta att en ny stjärna tänts på himlen.....


Att göra ett val som går emot ens hjärta, är det svåraste val man kan göra...

Du är stark som tog beslutet
Du är stark som såg längre än till ditt hjärta
Du är stark som satte honom i främsta rummet

Om kärlek kunde förändra liv, skulle världen sett annorlunda ut.
Du försökte...mer än de flesta skulle gjort..

Du gjorde ditt allt som stod i din makt för att skapa ett liv
Ett liv i trygghet
Ett liv i lycka
Ett liv med frihet

Du valde rätt...men jag avundas dig inte i ditt val...

Vår närmaste stjärna är solen...du var solen för honom ,värmen, glöden och ljuset för livet....nu har han det där borta...långt bort...men det finns där...i solen...

Jag tänker på dig..... finns där för dig....Agilitykurs

Någon som är intresserad av agility? Josse drar igång en kurs i juli


AGILITY KURS

Dags för AGILITY på Stödensgård i Hunnestad (10 minuter från Varberg). Kursen blir på 8 gånger, 2 timmar / tillfälle för 1000 kronor. Startden 2 juli kl. 19.00 (dag kan ändras om det är många som vill en annan dag istället!)

Agility är en fartfylld och rolig sport både för förare och hund. Det är en hindersport där hunden ska b la.  hoppa över hinder, springa genom tunnlar, balansera på hinder och springa sick- sack mellan slalompinnar.

Vill du hitta på något kul med din hund är detta en perfekt aktivitet!

Alla hundar är välkomna på agilitybanan, stora som små! Även blandraser. Hunden bör dock vara över 10 månader.Josse själv har tränat/tävlat agility sedan 1998 och har tränat upp ett tiotal hundar sedan dess, både för tävling och för en kul grej. Just nu tävlar hon med en Border collie i högsta klassen och en liten Lancashire heeler som precis börjar komma ut på tävlingsbanorna.


Vid intresse anmäl dig senast 21 juni till Josse, antingen på mail eller ring! Kontakt info hittar du här www.busyborder.se

fler människor

finns ju som är värda en speciell tanke i mitt hunderi. Kändes lite fjuttigt att bara nämna Camilla härom dagen....

Sen är det så här att det snackas en hel del skit ute i hundvärlden. Vissa har svårt för att vara ödmjuka inför "konkurrenter" och medmänniskor. Jag har blivit sårad inte bara en eller två gånger av drypande kommentarer och tråkiga attityder... Därför känns det extra viktigt att uppmärksamma de som finns där för mig oavsett vad som händer eller sker så här i SM-tider....

Jag börjar från början!

Mitt hunderi började av en ren slump. Jag är gammal hästtjej och jobbade i ett stall där de även "födde upp" Jack Russel. Det blev valpar lite till höger och vänster mest hela tiden.. en del kallar vissa av valparna för linjeavlade, jag kallar det inavel. Nu var det så att jag egentligen slutat med hästarna men red en häst åt en gravid tjej och vid denna tiden så föddes ett gäng valpar. Mamman var typ 100 år och pappan till valparna var hennes son. Mamman led av kraftig demodex vilket gjorde att hon inte kunde ta ordentligt hand om sina små...tre små i denna kullen. Demodexen medför ofta även nedsatt immunförsvar och hennes ålder gjorde även så att det inte fanns tillräckligt med mjölk till alla. En annan tik adopterade två och hon fick ta hand om en lite ful stackare själv. han var alldeles hårlös och gjorde inget annat än kliade sig han heller. han var så ful att jag döpte honom till Ugly. Jag brukade ge alla valparna !arbetsnamn" tills dess de flyttat till nya hem. Sälen, Rultan, Pricksjukan....ja namnen var inte de vackraste. Men fulast var ändå lilla Ugly.
Han var så ful att ingen ville ha honom och "uppfödaren" började tala om avlivning när han närmade sig 6 månaders ålder. Ojoj....mitt hjärta började slå dubbla slag och jag fick köpa den lilla Ugly väldigt billigt.

När jag haft honom hemma en dag så bar det av till veterinären och jag skämdes när jag stod med det lilla knyttet i famnen. Utan päls och med variga ögon pga av inåtrullade ögonlock..... men han fick bästa tänkbara vård och blev min lilla prins. Med sånna här små prinsar får man nog gå kurs på Brukshundklubben. jag kom med på en kurs med ambitionen att lära honom komma när jag ropa och sätta sig när man säger sitt....det är väl sånt som hundar bör kunna!

Valpkursen satte igång och hjälp vad jag fick kämpa för att få kontakt. han nosade och nosade och nosade. jag sprang och han nosade fortare, jag lekte med leksaker och skuttade runt som tusan, och han nosade. Men då tändes såklart träningsidioten i mig. Samma träningsidiot som tillbringat mängder med timmar på ridbanan och filat och fixat och donat på hästryggen. Han skulle sluta nosa!! Och visst gjorde han det till slut och jag var helt fast. Ugly hade gått från fula ankungen till en vacker svan som fullkommligt älskade lydnad och skulle kunna jobba i timmar!

i denna vevan träffade jag Anders Kjernholm. Anders fick mig att förstå riktiga vidden av lydnadsträning. han hjälpte mig och Ugly massor och var den som verkligen tände lågan. jag har nog egentligen honom att tacka för allt jag är idag. Hade inte han trott på mig, så hade jag antagligen slutat där med min lilla Ugly. Anders hjälpte mig också med det stora arbetet att hitta en ny hund. En hund som hade lite lättare för samarbete och lite lättare för lydnaden. Han hittade min lilla Kiva.

Sen blev det ju så att Kiva och passade aldrig ihop. Det fungerade aldrig.... Jag gled ifrån lydnaden, kände mig väldigt misslyckad som hundtränare och tog en paus på ca 2 år. under tiden fick jag Smilla och hoppades på att Kiva skulle mogna och bli den tävlingshund jag drömt om. Här nånstans försökte vi oss på vallning också och fick otroligt bra hjälp av Magnus och Ellinor Gunnarsson. inte bara en plats på kurs utan även möjlighet att komma dit och träna på deras får!

Sen tog jag en tävlingskurs på klubben. På den kursen fanns två deltagare som har betytt massor för mig. Josse och Ibbe. De övertalade mig, visst kunde jag tävla med den hunden som var så fin som demohund! Njaa... vi fick ett första pris i Lk1 iallafall och testade 2:an. Men det gick bara inte.... Men Josse och ibbe fanns kvar. Och Josse råkade ju få en kull med valpar. jag hade tingat valp hos hennes föräldrar på Svarthalls Kennel, men deras tikar varken löpte eller tog sig. Så sa jag nog nån gång att det hade ju varit kul med en valp efter Busy. Dagen efter valparna var födda ringde Josse och undrade "om du vill ha en valp från mig, och en tik, så är det bara en kvar, jag kan hålla den till dig".... njaaa....vad säger man? Det vill jag nog.... får nog kolla med sambon också först... Jodå, jag fick faktiskt!

Sagt och gjort! Fajta var tidigt en favorit och har väl aldrig gjort mig riktigt besviken sen jag såg hennes gula ögon lysa första gången.

Samtidigt som jag köpte valp av Josse så blev vi betydligt mer närmare varandra än tidigare och blev ett sånt där radarpar...folk trodde ofta att vi var samma person... Vi åker på alla möjliga äventyr ihop och har alltid jättekul tillsammans! Vi har samma tankar och värderingar kring hundhållning och träning och det är så enkelt att umgås med Josse.

När jag började träna med Fajta insåg jag att jag måste förändra mitt sätt att träna hund. Jag var rejält bränd på misslyckandet med Kiva och livrädd att göra samma misstag en gång till. I bakhuvudet så fanns Andreas Rundqvist. Honom hade jag träffat på ett av klubbens läger ett par år tidigare. jag kände då att det han lärde ut inte passade mig och Kiva i den fasen, men nu var jag sugen på att testa. Jag drog med mig Josse och Ibbe på en lång och härlig resa in i lydnadsvärlden. Andreas öppnade en helt ny värld, ett nytt sätt att tänka träning och hund i stort! jäklar vad jag har lärt mig mycket och utvecklats enormt under tiden jag haft förmånen att träna för honom!

Nånstans här på vägen så hade jag hittat en hemsida där ett bekant namn dök upp. En Camilla som jag träffat på läger för flera år sedan. Då hade vi enormt roligt och skulle fortsätta ses och allt det där som rinner ut i sanden.... Hon hade nu fått ett par flickor och hade en bc. Det började med att jag erbjöd henne och en tjej till att komma hit och testa vallningen! Och jag och Camilla hittade varandra igen. Camilla har en grym erfarenhet och stor kunskap och våra samtalsämnen tryter aldrig. Trotts att våra träningssätt är totala motsattser (eller är de det?) som kan vi snacka hund och har tränat ihop flera gånger. Nu har Camilla omplacerat sin Imma, men vi fortsätter ses och våra döttrar leker kanonbra ihop medan vi dricker kaffe och löser världsproblem!


Självklart är ni många fler där ute som betyder mycket för mig och mitt hunderi!! På ett eller annat sätt!!

Tack alla underbara människor för att ni finns!!Jag har blivit tvungen att låta håret växa för att folk ska se skillnad på oss när  vi kommer i likadana kläder och med en hel hög svart vita hundar!
Synd om Josse att bli tagen för tio år äldre tycker jag!

Lush

jag slänger antagligen iväg en beställning till Lush i morgon eller på onsdag. Nån som vill ha något så kan vi dela på frakten? Skicka mail med vad du ska ha!Blir det detta balsam denna gången tro?


Det finns människor...

...som betyder mycket för mig!

Vi var hos Camilla igår för att hämta husvagnen vi ska låna. Och så blev vi dessutom bjudna på mat. Och jag fick ett paket.... ett "lycka till på SM"-paket!Stort tack!!!
Jag ska bära stenarna nära hjärtat hela SM helgen!!

Dagen tillbringar jag och Smilla h

MMS

Dagen tillbringar jag och Smilla hos min far i Glommen. Sen drar vi vidare till oskarström för att hämta husvagnen inför nästa helgs äventyr


Lite pillande var allt

Gårdagen var lång....

Gick upp strax efter 5 för att vara ren, påklädd och mätt när jag öppnade på jobet 6.30. Sen flöt det på bra. Jag gjorde en "saga utan slut" med barnen.

Sen blev det sig så att jag fick hoppa in på fritids efter skolan och slutade inte förrän 3. Lång dag när man är så ovan att jobba som jag. Jag får hoppa in ett par timmar idag med. Men inte förrän 13 och ta stängning kl 18.

Efter jobbet var det bara snabbt hem och hälla i mig lite kafe dör att sedan dra vidare mot Lerum genom ett knökfullt Göteborg.

Jag fick gå igenom alla momenten enligt SM ordningen och vi körde en ruta i taget som vi sen gick igenom. Fajta började bra, men övergick sedan till något slags monster som bla. vägrade släppa sina apporter....

Andreas gav mig iallafll ett "godkännande" till att starta. Han kom med en hel del småsaker som jag ska tänka på med mig själv, och sen ett par små träningstips för att försöka få till det där "sista". Annars tyckte han att det såg ok ut, stabilt och trevligt och inget som måste katastrofändras i sita sekund. Sen efter SM är vi överrens om att vi ska försöka höjja ribban en bit.

Typ två minuter efter sista momentet så började regnet ösa ner och vi fick springa in i stugan. Sen gick vi ut för att hjälpa Hanna med superfina Wilmer med en grupp och lite kommendering. han är grymt söt lille Wilmer och kommer säkert att bli en perfekt tävlingskamrat till Hanna.

Trött och ganska sliten drog jag sen hemåt. Fick göra en avstickare till 7eleven för stor kaffe när klockan började närma sig 22....


Onsdag

Började väldigt bra!! Eftersom jag låg i soffan och kollade dubbelavsnitt av Lost när klockan slog 12!

Nu då? Lite segt. Jag har alldeles för lite att göra....

Ska sätta mig och leta upp något kul att göra med barnen på jobbet i morgon. Börjar 06.30 med morgon fritids och sen under dagen i en F1. Ska bli så roligt!!! Älskar den klassen!

Jag har också ändrat en hel del på Smillas tider på dagis, eftersom min termin officiellt är slut på fredag. Så nu blir det inte mycket dagis tid för henne.....bävar lite inför sommaren faktiskt. Tror att vi kommer att gå varandra på¨nerverna rejält i år.... Hon börjar bli stor, lite trottsig och det är inte längre tillräckligt att gå hemma och såsa med mamma hela dagarna. Så stor så att hon igår bad om att få hål i öronen och ville fortfarande fastän jag talade om att det gör JÄTTE ONT!!! Tycker egentligen att hon är liiiite för liten, men jag tror att halva hennes jämnåriga "tjej" bekantskapskrets (och även en och annan kille) redan har det, så kanske det skulle kunna vara okej ändå.... Vi får se, det hinner kanske ändra sig om ett par dagar.

Dagen då? Ja...kanske åker jag till stranden och plockar lite stenar. Tänkte åka inom blomsteraffären och köpa blommor till krukorna på trappan. Det är inte snyggt med vissna påskliljor och pärlhyacinter.... och på trappan VILL jag verkligen ha det fint. Blomlådorna på altanen och under fönterna på framsidan...de kan jag skita i, men inte trappan. Får leva ännu snålare och njuta av blommorna istället.

På tal om blommor så har första klematisen slagit ut. Får ta kort på den senare!

Träningsfronten då? Tränade som sagt i bikini i måndags i tryckande hetta. Fajta var duktig och kämpade på bra. Enbart springmomenten och avslutningsvis en sitt i "ensam-grupp".

I går åkte jag till Josse och hennes nyslagna åkrar och tränade. Fajta gick bra med undantag för tempo i inkallningen. Ska köra lite jaktinkallningar på henne nästa gång jag har sällskap i träningen, och dirr apporten som hade lite troll. Vinklingen höger har funkat kanon innan och strul i vänster. I går var det tvärtom.....

Busy var stjärnan för dagen och gick alldeles strålande. V börjar få till lite stabilitet och en jäklar anamma som hon saknar ett tag. Hon släpper in mig relativt enkelt och jag börjar bli riktigt tävlingssugen med henne. Så tävlingssugen så jag funderar på att försöka efteranmäla till helgens tävlingar i Falkenberg.

Bita har lydnadsvila över sommaren och fick nöjja sig med att leka med systern och Melvin. men hon var nog lika nöjd med det!

Idag får jag se vad jag hittar på. Har inget riktigt träningssug just nu, men ska träffa Andreas i morgon och efter det så lär jag ha en hel del att fixa med. Ska bli väldigt roligt! Det var väldigt länge sen han såg oss så det blir nog MYCKET bakläxa gissar jag!

Världspress, eller hur var det Kitty?

http://hn.se/nyheter/varberg/1.484622Klockan är snart ett

Så jag ska ge mig ut och träna. Fajta behöver "värmetränas" upptäckte jag i helgen. hon reder ut det med ett hyfsat tempo, men vem vill ha något hyfsat? Så hon ska få slita. Själv går jag i bikini...tur att man bor långt ut i ödemarken för annars hade väl folk trott man var tokig. Springa runt i bikini med en boll och en näve hundmat på en stekande het gräsplan.....

Tack för alla grattisar och peppningar efter tävlingen!!!

.

Ni glömde väl inte Mors dag där ute?

För mammor har ett hiskeligt stressigt liv och behöver bli bortskämda lite då och då

Kolla här så förstår ni!