Snabba som vinden
Josse och jag tränade lite lydnad i kväll efter kursen och jag försökte ta lite bilder. Det gick väl så där....

Tog också några bilder på Melvin. Hans uppfödare ville se "överlinjen"... kallas det så? Tycker iallafall att han har en fin tunga!!Men en träningsbild fick jag till bland allt suddet


Hur kan man bli så lycklig

över så lite???

I helgen fick jag nya toner till skrivaren av min bror. Oj, vad jag har längtat. Det har legat typ 100 outskrivna fakturor i inkorgen och skrikit åt mig varje dag. Jag har inte kunnat skriva ut, inte bokföra...ingenting nästan.....

Men nu ska det bli andra bullar av. I kväll efter kursen ska siffrorna dansa fram på tangenterna och iallafall hälften av alla ogjorda högar ska försvinna från kontoret så jag kan flytta in där igen!!!

Äntligen

filmen från när Bita får leka med fåren för andra gången! Helt klart uppskattat! Tack Josse för musikvalet!!


Häftigt att vara "bäst" i Halland!!!

Iallafall av de som var med, de andra som inte var med skiter jag i idag!!!

Tack för alla grattis!!! Det värmer verkligen att få så fina kommentarer!!

Det var helt klart inte vår bästa tävling, men vad spelar det för roll! Vi vann, fick vårt första 1:a pris och jag fick dessutom in henne i rutan!! fick en guld (plast) pokal för klassvinst, en glas statyett för DM vinst - vandrarpriset som ska graveras med fantastiska Busyborder Fajta!!!

Extra roligt att få första priset idag, eftersom i morgon är det 1 år sedan vi debuterade i Lk1 och det är vår tredje elitstart!!

Lydnadsklass Elit

Ullareds BK - Distriksmästerskap 08-06-29

Sittande i grupp

10

30Platsläggande

9

18

kliar sig

 vad ska man säga.....

Fritt följ

8,5

25,5

ngt vp, sent sättande

 tar på mig dessa missar, jag gick väldigt klantigt

Stå, sitt & ligg under marsch

9

27

vp

 efter sista förflyttningen, har känt detta tidigare

Inkallande m ställ och lägg

9,5

38

sena kommando

 pucko förare....

Sändande m lägg och inkallning

7

28

saktar in, korr flera dk

 kanon fram till kanten...sen blev jag arg och hon gick in

Apportering m dirigering

8

24

saktar in vid kon, växlar tempo, omtag

 pucko hund...varför kolla in de andra apporterna när du redan har en i munnen

Apportering metall & hopp

7,5

22,5

ngt tveksam, tempo, i slag

 har hon blivit tjock på senare tiden eller...

Vittringsprov o apport

8

24

tempo, tveksam ingång

 hon å¨tergick till ett tidigare beteende, inte bra

Fjärrdirigering

8

32

dk, flyttar ngt

 tog inte första sitt kommando och satte sig snett från stå

Summa


269

1:a pris, 1:a plac.  Distrikts mästareSå här såg det ut


Distriks mästare 2008

MMS

Distriks mästare 2008


Världsliga problem

Själv hemma!! Smilla och chrille tannade hos Mussi i kväll. Så nu har jag stora bekymmer.....

Ska jag packa ner bad- och kalas kläder i kväll eller bara lata mig? Jag ska också göra iodrning en liten extra present till Mussi som fyller år i morgon....i kväll eller i morgon??

I vanliga fall så hade svaret varit enkelt. Gör det i kväll för imorgon ska du klä och fodra en 5 åring samtidigt som du ska packa ner fika, leksaker och hitta tävlingsboken och ändå hoppas på att få till en dusch och klä dig själv utan att bli allt för sen till tävlingen. Alltså hade jag gjort allt i kväll för att slippa gå upp typ 5.... Men hur ska jag göra nu???

Shit, vad svårt det är när man har val möjligheter........


Ähh...sätter mig nog här i soffan och äter upp gårdagens godis till kvällsmat!!

Fredags mys

Äntligen fredag kväll! Jag har handlat, tränat, rensat ogräs, lagat mat och ja...känner mig rätt så nöjd! Ett glas vin och familjen brevid mig i soffan. Brasan är tänd och godiset på väg! Nu ska jag vässa min stämma och göra mitt bästa till "Singing Bee"!

Trevlig helg på er allihop!

Livet som djurägare

är inte alltid en dans på rosor. Eller också är det just var det är. Antingen luktar det underbart när de mjuka, lena blombladet vidrörs av mina fjäderlätta fötter, eller ocks så sticker jag mig på alla taggarna. ....

Det är så klart fåren som ställer till det... Chrille har kämpat som en idiot för att få färdigt hagen, en del hjälp har har fått, men det mesta har han fått göra själv på kvällarna efter jobbet. Igår skulle allt vara klart och fåren skulle flytta in. Men strömmen leder inte!!! Det fungerar alldeles utmärkt precis brevid aggregatet, men går man tjugo meter bort så är det sten dött, inte ens minsta kittling i fingrarna..... Surt!!! Fåren fick iallafall flytta över ändå. De har betat kalt i hagen uppe vid oss och eftersom det är får som presterar (diar etc.) så måste de ha mat (om inte annat för att inte rymma...) Som väl var så har de stannat inne i hagen sedan dess. Vi var lite oroliga för två lamm stack givetvis direkt ut i den delen av hagen som de gått i tidigare. Men nu har de lugnat sig och betar för fullt!  I kväll flyttar vi aggregatet längre bort för att kunna jorda där det är blötare i marken och hoppas på att det är det som är problemet.

  
Ett av "border collie"-lammen


Så söta!!


Hela flocken i hagen nedanför huset


Smilla försöker valla ett lamm. Hon är för dagen klädd i solbrillor och pyjamasbrallor!!


Annars så har vi hunnit med en del dag, jag och Smilla. Morfar var här på frukost i morse och vid halv ett körde jag in Smilla till en kompis. Underbart att sedan åka till affären och handla ENSAM!!!! Ingen som drog och slet i min vagn, ingen som sprang och plockade varor i vagnen som jag inte hade en aning om att vi behövde, ingen som tjatar om en "kula", tidning, läckerol eller något annat. Jag blev så inspirerad att jag faktiskt köpte lite fredagsgodis.

Nu är allt inställt i kyl och frys och jag är fortfarande ENSAM!!! Ska gå ner och träna några rutor med Fajta och sen tar jag nog och sätter igång att rensa stora rabatten.

I helgen stundar fester som avlöser varandra. i morgon firar en faster och kusin 100 år och på söndag är det Mussis tur. Josse fyller år idag, men till henne är jag minsann inte bjuden..... Sen är det ju tävling på söndag också och den kan vi ju också hoppas blir till en stor fest!! Nån gång ska vi väl få till det kan jag tycka!

Fattigmans bekännelser

Vad gör man när man råkar komma över några kronor bara så där???

Sparar till räkningar?
Köper lite mat?
Lägger undan till "Back on track"-täcket jag beställt till Fajta?
Sätter in på pensionskontot?

Nix....

Handlar upp dom fort som attan!!! (Jag har hört att pengar kan bli dåliga om man sparar dom för länge)

Avmaskningsmedel till hundarna och katten
Huvudvärkstabletter (Treo citrus såklart)
Tuggummi
Fika på stan
En sommar klänning till mig (rea)
En sommarkofta till Smilla (rea)
Hårfärgning till mig (röd mahogny)

Så var dom slantarna slut... alltså fick jag klippa luggen själv med köks sax och borste som hjälpmedel...resultatet därefter.... Chrille slängde i färgen och antagligen så passar inte klänningen......(varför är jag för lat för att prova kläder i affären)

Bättre att åka och träna lite hund. I kväll så blir det ett nytt ställe. Vid infarten till centrum finns en skola med en utmärkt gräsplan (körde förbi idag och ser en nyklippt plan yta bara liksom uppenbarade sig).

Körslaget

Oj vad vi har letat efter denna skivan!! Och nu äntligen har vi hittat den. På Åhlens av alla ställen. Det Åhlens som vi inte har i Varberg. Får åka antingen till Kungsbacka eller Halmstad för att komma dit.... surt..... Smilla har verkligen längtat efter den skivan....

Jag fick tränat en snabbis igår kväll. Pyttelite fritt följ som kändes kalas bra, 4 rutor som fungerade alldeles utmärkt och två vittringsomgångar hann jag med.

Innan dess försökte jag lägga Smilla, rensa rabatten nere vid parkeringen. Har planterat in lite Stäppsalvia där för att få lite färg. Den rabatten är urläcker på våren med gula narcisser och lila lungört, men nu är den så trist...... Ändring på det med salvian som blommar HELA sommaren!

Jaha... annars idag..... Träning i kväll men innan dess har vi inget bestämt. Det duggar lite och det känns inte jätte kul att vara ute och greja i trädgården då. jag skulle behöva ta stora rabatten också innan den växer igen totalt av ogräs. Men... regn.... nä.... Kanske skulle vi ta en tripp till Kungsbacka? Synd att inte Siss är hemma så man kunde fått lite sällskap. Ok Smilla följer ju med, men lite mer vuxet sällskap är också trevligt. Smilla letar leksällskap istället. Men det är inte många som har sommarlov redan. Varenda kompis ska till dagis verkar det som. Tur att jag är ledig, så hon iallafall kan leka med mig....

Nu är det klippt

Ja, gräset alltså! Både träningsplan och trädgården har fått lite putsning. Inte för att gräset var så himla långt, men ojämt och fullt med löv. Kändes nästan som sista höstklippningen.

Städat hundgården och "hundhuset" har vi också gjort. Hundhuset är kanske fel uttryck, men iallafall där hundarna kan gå in när de är i hundgården. Under en av Chrille arbetsbänkar håller de till och där har vi nu lagt in nya täcken och sängar. Superfint och mysigt!

Annars så har vi mest slappat. Flyttat lite tvätt från korgen till maskinen till torktummlaren och ut i en fåtölj. Vika får någon annan göra.

Nu sitter jag och Smilla och kollar på Söderläge på tv och så fort hon somnat så sticker jag ut och tränar. Chrille sliter med hagen. Den ska nog bli färdig i kväll så fåren får flytta till lite gräs igen.

Får se om det blir någon uppdatering till i kväll!

Mina vovvar har världens bästa mamma

Grattis Josse och Busy till vinst och pinne i Agilityklass2 idag!!hemma gjord flädersaft

MMS

hemma gjord flädersaft


Kaffe fakta

Koffein stimulerar tankeförmågan och flödet av dessa samt motverkar dåsighet och trötthet. Koffeinet ökar den intellektuella kapaciteten och förbättrat associationsförmågan. Vi uppfattar dessutom stimuli från våra sinnen bättre liksom att den motoriska förmågan förbättras.

Vi kan i regel arbeta något snabbare med färre fel. Dessa effekter kommer efter en eller två koppar kaffe.

Samma dos påverkar även kroppen på så sätt att hjärtfrekvensen ökar, blodkärl vidgas samt att omsättningen av vätska och substanser genom kroppen underlättas.

Sammantaget utgör detta "kicken" som flera känner efter kaffestunden

Träning i Halmstad

En härlig förmiddag med Josse, christel och våra hundar blev det idag.

Fajta glimtade till med sitt "makaron - fria följ", det där man känner svansen vifta mot högra vaden! Underbart!

Bilder finns på hemsidan www.brakstakarna.se


Hundlig dag

Tack Josse för att du alltid har så bra ideer!!! En hundlig dag!!

Klockan 13 möttes vi på klubben för lydnadsträning. Super amitiösa med plastband och allt!

Fajta känns verkligen pågång i friaföljet igen och det gick faktiskt att jobba lite smådetaljer idag.  Rutan fick sig en rejäl omgång. Fick några bra tips av Hanna i helgen som jag ska jobba lite med. Framförallt belöningsriktning och aktivitet i start och utgång känns som det är något som kommer att fungera. Denna gången hade fajta inte alls ont av plastbanden, men däremot ett gäng stora koner som stod staplade en bit från rutan. Jag får nog inse att vi inte kommer att knäcka rutan-problemet innan nästa tävling, men sen kan man ju ibland ha lite tur också...

Sen var det apportering som gick bra. Men i och med den höjning i aktivitet vi fått så har jag igen fått morr och pip vid gripande och avlämnandet..... Både dirigering och hopp-apport gick bra. Ruggigt snygga kast av mig också :)

Dumrutan gick väldigt bra. Lite tapp i svängarna men inte så illa så det borde bli nerdrag.

Fjärren var ett kapitel för sig idag. Hon har tydligen glömt vad stå betyder och ställer sig bara på handtecken.... surt... får jobba mer med detta ett tag. Jag vill kunna köra fjärren med enbart hand parallellt med enbart röst.

Bita var med för att miljöträna och sluta vara åksjuk. Åksjukan gick det väl sådär med, miljöträningen var väl heller ingen höjdare. Hon skällde ut en schäfervalp efter noter. Undra vad det är med schäfrar egentligen? Fajta avskyr dem också.

Sen åkte vi och käka efter att ha rastat alla 6 hundarna en sväng. Och efter det var det dags för vallning.

Jag hade fått äran att valla med Fajta idag. Något hon tycker är väldigt märkligt. Hon litar inte på mig för fem öre.  Hon tror att jag är nån usel hundförare som bara kan eka med pinnar och peta in korv i munnen på henne, sånt där viktigt som vallning är nog bäst att hon fixar själv. Men det gick ganska bra iallafall. jag fick iallafall in fåren i en fålla som tydligen skulle vara väldigt svårt. iallafall om man kollade på de som tränade innan.

Bita fick springa ett par varv runt fållan och jag visste faktiskt inte om det fortfarande var Bita eller om någon släppt ut Busy!! Snacka om att vara sin mor upp idagen. Exakt samma uttryck och stil!! Häftigt alltså! har jag tur så lägger kanske Josse ut en film på underverket!

Sen fick jag kaffe av Josse och Anna som också var där fick se vår träningsbakgrund på film. Snacka om komedi!!! Skulle sälja fulla hus på vilken bio som helst!!!

När jag kom hem hade vi återigen lösa lamm..... Chrille är duktig som går i ösregn och lagar staket!! Nu ska dom förhoppningsvis hålla sig inne tills vi får tag på ett aggregat. Nya hagen är så gott som färdigstängslad. Pyttelite kvar!

Nu är det tv-time!Dagens husmors tips

Har du överblivna "vin slattar", frys ner dem i iskuber för framtida bruk i såser och marinader.

Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin???

Midnattsvallning

När man hör ett konstigt ljud....sent en kväll...... då kan man ge sig fasen på att 19 får är lösa. Ficklampa och grannar till hjälp. tack gode gud att man har vallhund. Jaja...detta var i torsdags, så fåren är ganska förlåtna och går nu framför huset istället. Våra tackor får gå på nedre delen ett tag. Roligast var hur förvånad Kiva var på fredag morgon, när det första hon såg var ängder av får. Hon trodde nog hon hade dött under natten, eller iallafall fortfarande sov och drömde en ullig dröm.

Sen var det midsommar. Jag och Smilla gick upp tidigt för att fixa maten för kvällen. Sen drog vi till Halmstad och Smillas farmor. Band kransar, åt gott, tittade på dans och sånt som hör midsommar till.

Hem i rasande fart och sen kom familjen Rundqvist på besök. Åter igen god mat och trevligt sällskap. Härligt att se lilla Tilde och Smilla leka ihop. Tilde som är knappt två år, Smilla som stora damen, lekte så fint ihop långa stunder, hoppade studsmatta, ritade och myste. Vallning på kvällen blev det minsann också. Sen somna Smilla, Tilde var vaken till två...... vi spelade sällskapsspel.... väldigt sällskapligt när man har en ruggig tävlingsmänniska med som hela tiden poängterar att det bara är "en lek"! Många goa skratt med Lissabon och kortspelande vårdtagare!!

Lördagen började med en lång härlig frukost och sen gick Chrille och Andreas ut och stänglade (väldigt bra gäster :)) Jag och Hanna tog hundar och barn ut på en promenad i skogen. Sen en sväng till parkeringen i Bläshammar för lite träning. Smilla var lite väl tränings sugen för att min träning skulle blir bra, men en riktigt fin ruta fick jag till!

En rabarberpaj hann vi slänga ihop och i oss innan Andreas och Hanna åkte! Gott!


En dag går fort och det är skönt att känna att det faktiskt är en helgdag till. Även om vi nu har semester, jag och Smilla, så är ändå helgerna speciella!! I morgon hoppas jag att få träna lite utan barn. Kanske mina bästaste träningskompisar är sugna???? Jag blev ruggigt taggad av att se Hanna träna idag....

glad midsommar!

MMS

glad midsommar!


Dagens hälsotips

kommer lägligt innan frosseri på midsommarafton

Fråga:
Ska jag motionera mera för att leva längre?

Svar:
Absolut inte!! Ett hjärta är programerat för att slå ett visst antal slag under sitt liv. När man motionerar så ökar pulsen och hjärtat slår snabbare. Alltså förbrukas fler slag vid motion än vid vila. Så vill du leva längre... ta en tupplur!

Kaffe fakta

Voltaire (1694-1778)

Även på gamla dar sades Voltaire ha konsumerat femtio koppar dagligen. Då man påpekade för honom att kaffe är ett långsamt verkande gift svarade han: -Det tror jag visst, för jag har druckit det i 65 år och är inte död ännu.Fattigmans budord nr 1

Inled mig icke i frestelsen, så som IKEA, Gekås, Freeport, Kungsmässan eller jysk eller vad fan som helst.....

Nötkärna

Frisk...ja visst....

Du har perfekta värden och har nog de friskaste blod jag sett på länge, säger läkaren när jag sitter febrig och snörvlar framför honom.... Blåmärket var iofs lite konstigt, men jag skulle kolla om det kom nya eller benet började göra ont eller så.....

Jaja....det är det jag alltid sagt. Läkare är överskattade och jag besöker dem verkligen inte i onödan. Jäkla Mussi att skrämma upp mig för ett litet blåmärke med konstiga ringar i, precis under ett fästingbett......

Kurs på kvällen och hej vad det gick. Vi gick på deltagarna riktigt ordentligt igår nu när avslutningen börjar närma sig. En vanlig omgång kvar och sedan avslutning med dödligt allvarlig lagtävling!

Sen tränade jag och Josse med våra stjärnor. I går var nog bara min skrutt en stjärna. busy var på sitt allra roligaste humör och jag vet nog inte vem som var surast, Josse eller Busy? Fajta däremot visade upp sig från sin absolut bästa sida. Startgnäll och frustration i fria följet. I like!!!

Idag så borde jag så otroligt mycket...... att städandet aldrig tar slut. Får se om jag tar det i dag eller i morgon. Vi skulle behöva göra en stor sanering på Smillas rum. Lite väl mycket saker som ligger utsprida överallt, även om isabell gjorde sitt bästa för att få städat upp där igår. Sen är kontoret en historia för sig. Dessa förbannade lådor som står där inne gör mig vansinnig. Aldrig mer att jag köper ett hus utan förvaringsmöjligheter!!! Skulle kunna döda för en källare eller en vind!!!

Jag har också bestämt att nu får Bita flytta ut till buren i vardagsrummet på nätterna. Hon har börjat kissa inne vareviga natt nu den senaste veckan. I natt var jag ute med henne halv två innan jag gick och la mig och lik förbaskat så är där en stor pöl på golvet när jag går upp igen klockan 6..... Som väl var så är det bara i sovrummet och på nätterna annars så hade jag misstänkt att det var något fel på henne, fast sånna här perioder kan ju komma. Men nu får hon iallafall sova i sin bur ett tag. Jag gillar annars att ha hundarna brevid mig på golvet på nätterna, men jag gillar inte det så mycket att det överträffar känslan att trampa i kallt kiss det första man gör varenda morgon.....


Kaffe fakta

Kaffe började odlas i Jemen redan på 500-talet men det var först på 1200-talet som man började med att rosta bönorna och i och med det så skapades den dryck som vi numera kallar kaffe. Det första kaffehuset öppnades i Mecka i slutet av 1400-talet och intog snabbt en så populär ställning att den övertog den förbjudna alkoholens plats. Mohammed hade också gett sin välsignelse till kaffet genom att säga följande efter sin första kopp kaffe. "Jag skulle kunna kasta 40 ryttare ur sadeln och lägra 50 kvinnor".

Go to fullsize image

Katten stannar inne

Han tycker det är alldeles för dåligt väder. Och vad roligt han har. Vår lilla musjägare har den senaste tiden vänt dygnet och sprungit ute hela nätterna och sovit bort dagarna i mattes säng. men nu så är han inne och leker för fullt och stör mig hela tiden. Nyss gnagde han hål på senaste reklam påsen med hundmat jag vann i Falkenberg. nu letar i alla lådor och påsar om det finns någon bra stans att lägga sig och spana. Får väl ploca ner någon av hans gamla möss som inte Bita har mördat.


I natt har det åskat ganska rejält och det var inget roligt. Speciellt inte när jag låg med feber och egentligen bara ville sova. läste ut en ny bok istället "Brunstkalendern" av Emma Hamberg. En väldigt bra bok som gav många igenkännande tårar vill jag lova.

Och vad händer idag då?? Chrille har "flytt fältet" och kommer inte hem förrän onsdag kväll. Idag har jag privat timme med en ny elev klockan 10, och ikväll är det lydnadskurs med vanliga gänget. Strollersäcken med gödning skriker efter min uppmärksam het och jag har ett konstigt blåmärke i knävecket som jag nog ska gå och kolla. antingen är jag lat och går till distriktsköterskan och tar ett enkelt boreliatest, eller också är jag ordentlig och beställer läkartid.....

*Uppdaterat* Det blir läkaren, tyckte iallafall distriksköterskan...


Vi får se vad jag orkar...är egentligen mest trött...... Mer kaffe åt Åsa helt enkelt!


Ahhhhh....

Mina öron!!! Syrran och Chrille kollar på fotboll. Jag lider, mina trumhinnor lider..... Jag är så där.......... måttligt intresserad.

Kanske ska gå ut och träna istället. en helt underbar kväll. Regnet idag har rensat upp och det är klart och skönt i luften. Och jag har rensat gångar. I vissa delar av landet kämpar de med brandgångar (all heder åt er som har kämpat mot eldarna), medan jag går och kämpar med stängselgångar. Jag har gått med röjsågen och slått gräs och sly inför stängslingen av stora "hästhagen". Där ska fåren över och förhoppningsvis så blir det i veckan.

Jag har nog sagt det förrut, men jag älskar verkligen att gå med röjsågen. Musik eller radio i öronen och helt isolerad från omvärlden. Inga barn får komma nära och jag hör inte att någon ropar på mig. Där kan jag gå en hel dag om det skulle vara. utan att tänka eller också är det allt jag gör. Men jag får vara helt ifred och det behövs faktiskt ibland.

Hade hoppats att åka till öland i morgon och kolla in Hanna Rundqvist i SM finalen, Men det är lite för mycket att göra hemma för att det ska kännas ok att sitta i en bil i åtta timmar för att kolla på hundar. Nästa år är jag ju såklart med själv, så jag får väl spara mig lite tills dess.

Valpkurs med Bita blir det istället, och förhoppningsvis lite träning med Josse efteråt.


Oj...nu var det visst nära....... Fotboll alltså....... 10 sekunder kvar.......ooooooliiiiidligt

Lite märkligt

väder har det varit i dag. ena stunden isande kallt och nästa svettas man som en gris...

Vi var barnvakter till grannens flicka efter lunch. Eller ja...Smilla var barnvakt. sen slappade vi en stund innan fille kom hit för att leka. Mer än så blir det nog inte idag. Trött och snuvig. Huvudet är fullt av....ja....

Lite blommiga bilder från dagen. Fler finns på www.brakstakarna.se (Josse: Det är inte lönt att du kollar. Bara blommor)


Lilla näbbgädda

Det var helt klart bästa liknelsen på Fajta efter kvällens träningspass.

Efter senaste träningen med Andreas har jag fått en hel del "alternativa" metoder för att öka aktivitet och motivation i närsituationerna. Detta har dessutom utökat prylsamlingen och numera har jag med mig långlina på träningen till exempel. Känns lite märkligt att ta med den för att träna lydnad med en elit-hund, men alla sätt är bra utom de dåliga har jag hört. En pinne ligger också nerstoppad i träningspåsen. Den är redan helt sönder biten (och så även mina stackars händer), men roligt är det. Jäklar vilket driv det finns i den lilla hunden bara man trycker på de rätta knapparna. och roligast av allt är att hon äntligen visar de sidorna som jag hoppades få när jag, trotts alla varningar, köpte en "sten hård nöthund som inte går att träna".

Ingångar och fria följet (tog nog inte mer än fem steg i dag) fick som sagt en genomkörare.

Sen var det föremål/apportering och även här ser jag en klar förbättring. Svårigheten nu ligger i att försöka få tag på apporten innan hon kommer in till sidan.

På träningen i tisdags så var inkallningen riktigt usel. Så den fick en omgång idag. Och givetvis så har tisdagens dåliga träning gett resultat och nu så satt momentet som en smäck. Det gjorde även Pysen i fajtas sida under alla inkallnings försöken.

Rutan stod också på schemat såklart. Första repetitionen var som vanligt. bra fart och fokus halva sträckan och sen svansviftande, lojt in mot en kon. För en gång skull var jag en duktig hundtränare och nöjd mig inte med detta utan pressade henne ett par gånger och fick till det riktigt bra. Men på bekostnad av konskicket, men det tar vi sen....

En snabb vittring med fokus på avlämnandet som jag gjorde flera gånger. Näsarbetet är inga problem.

Helt klart ett träningspass som var värt att lägga på minnet!


Och tro på fan, sen tog jag ut Bita för lite konster. Ska på valpkurs på söndag och tänkte agera duktig kursdeltagare och träna nån gång mellan tillfällena. Först gick vi och räknade fåren, Koppel är ingen rolig uppfinning säger galen valp....

Lite följsamhet, ingångar, sitt, ligg och leka fick hon göra. den lilla. Häftigt att se hur olika hon och fajta är. jag minns hur svårt Fajta hade för sitt och ligg, hon stod gärna upp. Bita däremot älskar att sitta i utgångsposition och stirra på mig. Hon är nästa orubblig i frontposition när jag har godis eller leksak med mig. Gör mig absolut inget efter som det är därifrån allt börjar och det också är därifrån mina problem med Fajta sitter. Hon var ganska duktig. Jag fick växelbelöna henne och Pysen som verkligen har agerat bra störning i dag.


På Funcity

MMS


På en rodd tur med Smilla. inte det lättaste vill jag lova. Ena åran var längre än den andra...eller också var den andra kortare än den ena....

Slutade strax efter lunch efter tidig morgon. Hade öppning och var såå trött. Då drog vi till Funcity, jag och Smilla. Hon har varit så rysligt duktig på alla hundaktiviteter jag släpar runt henne å så detta var jag verkligen skyldig henne. Att man sen dessutom får säsongskort om man kommer från varberg och besöker Funcity innan midsommar gör liksom inte saken sämre. Så nu kan vi bada gratis i uppvärmd badanläggnng hela sommaren om vi skulle vilja det.


Pyssel

Jobbat i dag har jag minsann gjort. Sen handlat och efter det lite pyssel med Smilla.

Söta trädgårdsänglar som ska flytta ut i morgon!
Kaffe fakta

Kaffe ska vara svart som djävulen, hett som helvetet, rent som en ängel och sött som kärleken

Gäääsp....

Jag är så trött. Förkylningen vill inte släppa och den tar hårt på orken och på humöret.

Idag drar vi söder ut för att träna med Christel som slipar SM formen med Zammy. Josse har vi lurat med oss också så det blir nog ett roligt träningspass.

Fajta ska få fortsätta med närarbetet, rutan och apporteringarna. Känns bra! Finns tiden så åker vi inom stranden på vägen hem och simmar henne.

Ikväll är det dags för kurs igen. Det har varit ett litet uppehåll nu pga skolan och nationaldag, så det ska bli spännande att se hur deltagarna utvecklats under tiden.

Men först lite kaffe, frulle och "Hej, hej sommar"

Bränner

inte ryggen eller magen den här gången utan skivor. Jag har alltså gjort klart bildspelet efter mycket om och men och en liten extra resa till Åskloster. 28 skivor ska föreviga ett hejdundrande tema!

Och jag har faktiskt fått bockat av en hel del på min lista idag!

bokföra - klart
färdigställa bildspelet - klart.
Trädgården behöver städas av och gräset behöver klippas - gjorde faktiskt Chrille i kväll.
Handla - klart
utflykten i kväll - klart (det blev kokt korv i termos)
träningspass med Fajta + lite simning - klart
Tvätten - upphängd iallafall

Nu har jag bara ca 12 skivor kvar......

Ny vecka

Så var det måndag igen!

Idag är det lite svalare och det blåser lite granna. Faktiskt ganska skönt tycker jag. jag har varit ruggigt kass i helgen. Ont i halsen, snuva, lite feber och nu har hostan kommit också (tack josse)!!

Så idag blir det lite halvslappar dag tror jag.

Smilla kunde inte somna igår och ögonen stängdes inte förrän framåt tolv-tiden, så hon får faktiskt sovmorgon idag. jag kör in henne vid 10 tiden tänkte jag. Vi ska på familjeutflykt med förskolan i kväll och det vore ju trevligt om hon orkade vara med på den.....

Sen så ska jag bokföra lite årsbokslutsordrar. Skulle egentligen bokföra mer, men har en retlig Y-toner som är slut och inte längre går att lura med skakningar. Brorsan har beställt en ny, men han har också haft fräckheten att sticka till Grekland, så jag får vänta ett par dagar på den.

Jag ska även försöka färdigställa bildspelet åt min VFU-plats. Så det är klart senast i morgon eftermiddag.

Trädgården behöver städas av och gräset behöver klippas. I solen så är gräset helt gult, men eftersom vi har en herrans massa träd som hjälper till att skugga, så finns det ganska många ställen som gräset växer sig högt och grönt. Det som ska städas är Bitas förtjänst. hon hittar ta mig f..n saker överallt att leka med. Hon har hittat bland annat en ett år gammal tidning som hon har demolerat i småbitar över halva trädgården.

Handla måste jag också göra. Det behövs fika till utflykten i kväll och det är inte lämpligt att grilla ute i naturen just nu, speciellt inte i ett naturreservat, så jag måste hitta på något annat. Skulle iofs kunna inviga mattermosen vi fick i julklapp och ta kokt korv..... Tips efterlyses!!

Sen hade jag också velat köra ett träningspass med Fajta + lite simning. (Är du sugen på träning Josse, så kan du väl höra av dig! Har för mig att du skulle vara ledig i början på veckan.) I morgon blir det träning i falkenberg med Christel som gör sista finputsningen inför SM nästa helg! STORT LYCKA TILL åt dom! Jag har tre favoriter i år och går någon av dom till final så ska jag pussla så mycket jag kan för att kunna åka till Öland på söndag och kolla på finalen! Pengar och tid hade inte varit helt fel. Om någon har lite extra så kan jag bara maila över mitt kontonummer, hur man föröver tid har jag ingen aning om, men inget är omöjligt om man bara vill!

Tvätten.... ja den hör till ett eget kapitel i dag..... Två stora backar väntar på att hoppa in i lådor och garderober. Två maskiner är tvättade och skriker desperat efter att bli upphängda på tork. Tvättkorgarna är överfulla på bredden..... ibland är det förbaskat tråkigt att vara stor...... Hur i hela friden kunde man längta efter att vara vuxen när man var liten och levde ett helt obekymmrat liv med världens bästa service......?


Jaha....det var den halvslappardagen det.......

Tävlingsfilmen ute

Sådär. Nu har Josse, i all glädjeyran, hunnit lägga upp filmen från min tävling i fredags. det har varit lite problem att lägga upp filmer här i bloggen sen de gjorde en flytt, men jag testar och lägger även upp länken här : www.youtube.com/watch?v=Ga94s-rGU7Y

Josse vann hopp 3

MMS

Josse vann hopp 3


så här tillbringar jag min lördag

MMS

så här tillbringar jag min lördag


Lite bilder

Så här snygga var vi på pallen!Och för att inte tala om laget!! Jag syns visst inte, men Fajta tittar ut över hela åskådarskaran på ett mycket förnämligt sätt!


Lite bättre denna gången

Så där! Då har vi tävlat igen

Lydnadsklass ElitFalkenbergs BK 080606
Sittande i grupp1030 
Platsläggande918dk ligg
Fritt följ824ej parallell i steg ff, ngt vp
Stå, sitt & ligg under marsch824ngt vp, dk sitt, tränger i sväng, flera dk
Inkallande m ställ och lägg1040Snyggt!
Sändande m lägg och inkallning00avbryter
Apportering m dirigering927tempo in i avslut, snyggt för övr.
Apportering metall & hopp 8,525,5tempo in, dk
Vittringsprov o apport721tempo, omtag, tappar
Fjärrdirigering936tempo, flyttar ngt
Summa 245,5

2:dje pris, 2:a plac.


Började bra med sittandet. Hon satt kanon bra trots att hunden brevid la sig ner.

Platsen fick jag ge ett dubbelkommando på läggandet. hon satt som i en egen liten värld.... Hon var lite väl avslappnad på platsen enligt mina önskemål. Värmen gjorde väl sitt antar jag.

Fria följet kändes bra och jag tycker faktiskt att det var lite snålt utdelat. Ett av ekipagen före hade väldiga problem med alla halter och svängar och fick en 7:a. Detta var nog ett av våra bästa"tävlings fria följ". Hon har en trevlig position och tände till i super bra både språng och sakta marscher.

Stå-sitt-ligg var nästa. Hon var ruggigt loj och jag fick till ett ordentligt dk på sitt som var större än jag planerat (men sättandet blev väldigt bra...) sen följde hon inte med efter ligg. Märklig figur alltså!

Inkallningen var dåligt tempo, sent ställande och tråkig ingång. Men så är det när man har äckligt bra moment. Alla andra tycker att de ser bra ut fastän man sänkt gränsen rätt så rejält.

Rutan helvetet. hon stack till plastbanden igen efter en jätte bra kon...

Apporteringskonen var också bra och gripandet med. men sista biten in var lååångsam.

Hopp-apporten var bra om jag inte hade kastat snett (för ovanlighetens skull...blir tokig) och fick luta mig åt vänster för att hon skulle se mig på andra sidan hindret.

Vittringen var super bra. hon jobbade väldigt fint , men återigen dåligt tempo in och denna gången så tappade hon tyvärr pinnen när hon var inne.

Fjärren var väldigt fin enligt mig. Enda abert var att hon satte sig väldigt snett efter stå (inget nytt precis) och dåligt tempo förstår jag inte riktigt ....


Överlag är jag åter igen nöjd. Helt klart bättre än förra gången! hon höll ihop och var med mig hela programmet. Och det som strulade är inga nyheter utan vi fick ruggigt bra hjälp av Andreas förra helgen på exakt dessa sakerna som drog ner poängen idag.

Nu har jag ett par veckor på mig att slipa och förhoppningsvis bygga upp lite styrka i ryggen med hjälp av simträning.

Josse har filmat och jag länkar upp den när hon har hunnit lägga in den! Och just det ja...jag kom två och laget som jag var med i, vi kom tvåa också! KUL!!!


Dags att stressa vidare på kalas ikväll!

en typisk torsdags kväll i Nordmos

MMS

en typisk torsdags kväll i Nordmossa. Två riktiga soff potatisar in action


kalkstens brott i Kinnekulle

MMS

kalkstens brott i Kinnekulle


ute och letar blommor

MMS

ute och letar blommor


ytterligare ett par vin flaskor se

MMS

ytterligare ett par vin flaskor senare


Vilse nån helt annanstans

MMS

Vilse nån helt annanstans


vilse i Kinnekulle, tror vi i alla

MMS

vilse i Kinnekulle, tror vi i alla fall


Alldeles för fint väder för att blogga

kolla bilderna på hemsidan istället så får du en liten hint av vad vi har pysslat med idag!

www.brakstakarna.se

Nu åker jag på läger med skolan till Kinnekulle och blir där till tisdag kväll!

Ha det gott tills dess!

Vem är jag?

Din personlighetstyp:

Tystlåtna, vänliga och samvetsgranna. Pålitliga. Sätter oftast andras behov framför sina egna. Stabila och praktiskt lagda. Värdesätter trygghet och traditioner. Välutvecklat sinne för form och funktion. Uppmärksamma på detaljer i det sociala samspelet. Extremt lyhörda för andras känslor. Vill vara till nytta för andra.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Inredningsdesigners, designers, sjuksköterskor, administratörer, operativa chefer, sekreterare, förskole- och dagispersonal, socialarbetare, personalvetare, juristassistenter, präster, kontorsansvariga, affärsinnehavare, ekonomibiträden, hemmafruar/hemmamän, trädgårdsmästare, kuratorer, familjerådgivare, hälsovårdspersonal, bibliotekarier, medicintekniker.

Gör du också ett personlighetstest på http://se.41q.com/