Så tittar man sig i spegeln

och undrar varför man inte är så där vacker som alla på tv och så.....

Eller är de kanske inte så vackra? Kolla här http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article653275.ab?service=galleryFlash

och förresten... jag städar fortfarande men golvet är blött så jag kan inte röra mig....

Etiskt ställningtagande och städning

Vad har det gemensamt? Inte mer än att det är så jag ska spendera min dag! Badrummet är redan klar och efter en kort paus vid datorn så får jag fortsätta!

Läs gärna denna artikeln och kommentera! http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=572&a=618872

Borde egentligen inte....

försöka mig på att blogga i kväll. jag stavar som en kratta och känner huvudvärken komma smygande innanför pannloben.... Så går det när man väljer att träna hund istället för att äta lunch. Försökte kompensera det med nybakade halloween-muffins vid 5 tiden.... ganska kört!

Hundträningen idag gick ok. Dummaste-dum-rutan är bara för mycket..... resten känns bra och så, men i den går det troll. Eller rättare sagt sitter troll. det måste vara några små läskiga spökliga troll som klamrar sig fast runt konorna och bara skriker och gapar. För Fajta går så dåligt där. Idag så tappade jag henne totalt! Hon har ju bra förflyttningar, men framföringen är under all krititk. nu har hon börjat strula i upptagen också... Spyr och hoppas att det är markeringar i gräset på tävlingen. Eller att Oskarström har haft besök av Ghostbusters.....

Återgår till slötittande, slösurfande och slöchattande...........

Litet lästips

Efter att ha lämnat Smilla, storhandlat och snackat lite på msn och läst ett 40-tal sidor i kurslitteraturen ger jag upp för idag. Träning på klubben om ett tag och sen hämta Smilla. Dagarna går så rysligt fort.....

Men vill tipsa om en artikel Andreas skrivit
http://harlydigahundar.se/scripts/Artikel_Royal%20canin.asp

I morgon ska jag läsa det sista av litteraturen inför nästa veckas Karlstad-resa och sen är det nog städning som gäller. Hemmet ser ut som.... jag vet inte vad!!!

Vad ska jag äta i morgon?

I morgon är det dags för föreläsning i Falkenberg igen. Och jag har inte förberett något alls att äta.

Hade klart fått mer inspiration med dessa fina burkar att packa maten i

tävling


Finns på "Broarne - lantlig inredning"

Lediga och myser

MMS

Lediga och myser


den som ändå vore hund

Doggy Extra

Innehåll:
Spannmål, kött och köttbiprodukter (färskt svenskt kött minst 4%), vegetabiliska biprodukter, fett, ägg och äggprodukter, mineraler, jäst.
Berikningsmedel, tillsatt mängd per kg:
Vitamin A 10500 IE, vitamin D3 1100 IE, vitamin E 65 mg (alfatokoferol), vitamin C (L-askorbinsyra) 430 mg, koppar 5,8 mg (kopparsulfat). Energitäta råvaror skyddas av EU-godkända antioxidanter.


Vs.


Arlas Lätt & lagom

Ingredienser

Vatten, rapsolja, vegetabiliskt fett, kärnmjölk, modifierad stärkelse, smörolja, mjölksyrakultur, koksalt 1,2%, emulgeringsmedel E471 av veg fett, surhetsreglerande medel (mjölksyra, natriumcitrat, citronsyra), konserveringsmedel E202, arom, vitamin A och D.

E471 = Mono- och diglycerider av fettsyror som kan ge upphov till cancer. Otillräckliga säkerhetstest.

E202= Kaliumsorbat som visar på leverskador och svåra allergiska reaktioner. Nitrit och nitrat E249-E252 reagerar med sorbater E200-E203 och bildar mutagena kemiska föreningar som skapar bestående ärftliga skadorRobur Maintenance

INNEHÅLL
Svensk kyckling, kycklingköttmjöl, ris, majsmjöl, majsgroddar, kycklingbuljong, animaliskt fett, havsfiskmjöl (lågtemperaturprocessat), potatisprotein, äggulepulver, betfiber, hemoglobin, linfrömjöl, mjölksyra, mineraler,
C-vitamin, vitaminer, beta-1,3/1,6-glukan.
Energitäta råvaror skyddas av EU-godkända antioxidanter.
Robur Maintenance 27/15 innehåller alla vitaminer och mineraler din hund behöver


Vs.


Scan Piggham bacon

Innehåll

Svålfri sida av gris, salt, antioxidationsmedel E301, konserveringsmedel E250, rökarom.

  

E301 = Natriumaskorbat, antioxidationsmedel, syntetiskt framställt

E250 = Natriumnitrit som ger cancer, fosterskador, förgiftning, genetiska skador, svåra allergiska reaktioner och tumörer.

Rökarom = (naturligt och/eller syntetiskt) kan orsaka magcancer.  Husse Optimal

Ingredienser

Kyckling, vete, ris, animaliskt fett, hydroliserad kyckling protein, fiskmjöl, betfibrer, majsmjöl, linfrö, jäst salt, frukto-oligosackarider, torkade ägg, vitaminer och mineraler, lecitin, sodium pyrosfosfat, tagetes extrakt, B-karoten


Vs.


Skogaholms Äpple & Kanellängd

Ingredienser: Vetemjöl, vatten, sirap, vegetabiliskt fett, jäst, vetegluten, emulgeringsmedel (E471), salt, kardemumma, mjölbehandlingsmedel (askorbinsyra och kornmalt). Fyllning: Sirap, äppeltärningar, socker, vatten, farinsocker, vetemjöl, glukossirap, vegetabiliskt fett, kanel, mandel, vetestärkelse, aprikoskärnor, potatisfiber, invertsocker, aromämnen, salt, emulgeringsmedel (E471).
Dekoration: Pärlsocker (socker, vegetabiliskt fett) och brödglans (vatten, maltodextrin, modifierad stärkelse, druvsocker, potatisstärkelse). Mängden äppeltärningar är 6 %
Kan innehålla spår av mjölk.


Glukossirap = (dextros, druvsocker) Cancerframkallande föroreningar kan finnas kvar, pga kol som använts i avfärgningsprocessen.

Aromämnen =Räknas inte som tillsatts ämnen enligt EU och kan innehålla i princip vad som helst. Framställs såväl kemiskt som naturligt. För att få fram jordgubbssmaken till en viss milkshake behövdes 47 komponenter + lösningsmedelNutram Adult

Ingredienser:

Kycklingmjöl, malet ris, kornmjöl, kycklingfett (behandlat med Vitamin E), torkad betmassa, linfrö, kyckling, kycklingdigest, hela torkade ägg, torkad ost, yucca schidigera-extrakt, natriumklorid, lecitin, askorbinsyra (vitamin C).


Vs.


Felix potatisgratäng

Ingredienser

Potatis, grädde (18%), vatten, lök (8%), smältost (vatten, ost, smör, skummjölkpulver, smältsalt (E 339), arom och syra [citronsyra]), ost, purjolök (2%), förtjockningsmedel (E 415 och E 1442), salt, jästextrakt och kryddextrakt bl a vitlök


E339 = Binder vatten och förhindrar antioxidanternas verkning mot missfärgning och härskning

E1442 = Hydroxipropyldistärkelsefosfat. Bevisligen cancerframkallande kemikalier, epiklorohydrin och propylenoxid, kan finnas kvar i modifierad stärkelse.


Royal Canin MEDIUM Adult

INGREDIENSER

Torkad fågel, vetemjöl, majsmjöl, majs, vete, animaliskt fett, hydrolyserat animaliskt protein, torkat fläskköttsprotein, betfiber, fiskolja, sojaolja, jäst, mineral, MOS, äggpulver

Vs.

Findus Fiskgratäng Citron & Dill

Ingredienser:
Vatten, Alaska Pollock 27 % (Theragra chalcogramma), skummjölk, potatispulver (potatis, E471, E450), vegetabilisk olja, lök, vispgrädde, citronjuice, salt, modifierad stärkelse, vetestärkelse, dill, äggula, farinsocker, citronskal, aromämnen, citronarom, fiskpulver, jästextrakt, druvsocker, lökpulver och kryddextrakt. Salthalt 1,0 %. Läs alltid på förpackningen, innehållsdeklarationen kan ha ändrats.


E450 = Natrium- kalium - och kalciumdifosfater som ger njurskador och njursjukdomar. Störningar i matsmältningsenzymerna och därmed även tarmstörningar.Gör jag fiskgratäng, så använder jag ca 12 ingredienser, Felix behöver 24 .....Den som ändå vore hund....Rekommenderad läsning: http://ww

För alla måste va´perfekta


"Ursäkta
Hur ska denna tiden räcka?
Hur ska jag hinna med min vecka?
För alla måste va' perfekta"


Så sjöng Fronda i Melodifestivalen.


Men måste allt alltid vara perfekt? Jag funderar ofta över detta när jag tränar, och har även fått lite frågor kring detta.


Perfekt betyder bästa i sitt slag och fulländad enligt en av alla våra ordlistor.


Perfekt är ett begrepp som hela tiden förändras inom min träning. Det som är perfekt idag behöver inte vara samma perfekta som i går eller i morgon. Jag sätter hela tiden olika krav och olika detaljer i fokus.


Jag tänkte förklara lite hur jag tänker.


För mig är det viktigaste i hundträningen att min hund försöker. Försöker min hund utföra saker så är det mer perfekt än att det den utför blir perfekt i sig.


Ett exempel är fjärren. Jag vill att min hund rör sig omedelbart ett kommando kommer. Det är perfekt för mig. En hund som ligger kvar och fryser är inget jag önskar. Om vi nu säger att min hund ställer sig fast jag bett den om att sätta sig. Då har vi andra saker att jobba med. Ord-förståelse tex. Men för mig är det perfekt när hunden är uppmärksam på att jag vill att den på något sätt ska byta position. I alla fall idag... Ett par träningstillfällen senare, när jag jobbat med ord-förståelsen kanske det inte längre är perfekt att den ställer sig på mitt "sitt" kommando. Då kanske jag snarare föredrar att den ligger en extra sekund för att verkligen lyssna och ta till sig det jag bett den att göra.


Det samma gäller tex. rutan-träningen. Så länge min hund försöker på snabbaste sätt och med kortast möjliga väg att ta sig till rutan efter min dirigering så är jag nöjd. Hamnar en tass eller två utanför, så är det något helt annat vi får träna där. Dvs. min ruta är inte perfekt, men jag belönar gladeligen ändå.


De träningspass jag kan åka hem från med ett stort leende på läpparna betyder mycket mer för mig, min hund och vår framtid, än de passen där man strävar efter perfektionism i varje detalj.


Stressen och pressen över det perfeka är både hindrande och skrämmande. Vi måste vara färdiga med momentet innan nästa helg när vi ska ut och tävla!!! Eller så säger man för sig själv att "det spelar ingen roll, vi tar denna tävling som en träning". Men visst sjutton spelar det roll!! Vi lägger mängder av tid och pengar i vårt hunderi. Detta vill vi på något sätt få tillbaka. Lydnadschampion, sm-splaceringar, landslagsplatser.. Det finns massor med drömmar och mål. Men det kanske inte spelar någon roll om allt är perfekt! Kanske letar vi efter känsla, samhörighet eller en fingervisning om att vi är på rätt väg, när vi tävlar. Men visst spelar det roll. Annars hade i alla fall inte jag slängt ut 150:- för varje start jag gör. Jag hade inte kuskat runt land och rike när bensinpriset är som högst och tränat eller tävlat. Jag hade inte lagt mängder av pengar på vattentäta kängor som är bekväma att gå i eller en jacka med smidiga leksaks- och godis fickor. Hade det inte spelat någon roll för mig så hade jag faktiskt hellre gått runt strandpromenaden med mina hundar.


Det är levande djur vi håller på med och ingen dag är den andra lik. Vi är olika, hunden är olika och situationerna är olika. Ingen träning eller tävling är den andra lik. Både inre och yttre omständigheter påverkar oss och våra hundar. Är du perfekt varje dag eller känner du kanske som Fronda när du vaknar på tävlingsmorgonen?


" När du möter nå'n som slänger en kommentar ja
Och du blir förbannad men du ler och spelar asglad
Måndag till måndag, lever som Fronda
Då vill du inte va' kvar
När de ringer och väcker dig och du spelade startklar
Men de håller tummarna för det ska bli en bra dag
Städa, jobba, koppla av och allt ska ske idag"


Just det! Vi är inte perfekta. Alla har vi dagar som är bättre eller sämre, precis som våra hundar och vår omgivning. Därför ser jag det som en fördel att inte sträva för mycket efter perfektionen. Lär istället våra hundar att "-Hoppsan, det blev lite tokigt, men det gör inget. Vi jobbar vidare ändå". Annars är det inte så himla kul när du står där på den perfekta tävlingsdagen. Solen lyser och det är precis lagom varmt och vindstilla. Du känner dig lugn och hunden känns kanonbra och ni är välförberedda inför denna start. Det finns inget som stör och inget som hindrar er från den åtråvärda titeln. Men även då så är inte allt perfekt, för kanske har ni aldrig tidigare mött sådana förhållanden (störningsträning i all ära) och det skiter sig.... Lättare att tackla om nu inte allt måste vara så förbaskat bra och perfekt hela tiden!


Sen är det klart att jag vill få en helhet som är så, om möjligt, perfekt det bara går. Men den dagen kommer.... Vi har tid att finna säkerhet och rutiner istället för perfektionism... Och framför allt så ska vi ha kul!!


Eller som Fronda säger:


"Så jag har nästan inga krav
Så borde hela livet va'
Ingen mår så bra som jag"


Kanske jag skulle gå ut och träna lite hund istället för att sitta och analysera schlager texter.....


Olika åsikter

Jag vill så här på morgonkvisten be mina hundliga vänner gå in och läsa Camillas blogg.

Jag tycker hon tar upp en viktig problematik som har byggts upp inom hundvärlden. Jag tycker den visar en del av de nyanser som inte alltid är uppenbara för ögat, men kryper innan för skinnet om vi ser förbi begerepp, plastdosor och metoder. 

Tänk vilken tillgång vi är för varandra!

Eller som Camilla sa i lördags -Det är inte konstgt att det finns krig om vi människor kan bete oss så här över hundträning......

Vad gör man inte?

Vad gör 10 tjejer och 3 killar en lördag eftermiddag?

Tränar så klart!

Tack Fajta, Bita, Josse, Buy, Busy, Buck, Melvin, Christel, Doxa, Mac, Camilla, Imma

för 4½ timme hund, kaffe och snack!!

Jan Bylunds förslag på ny straffskala

Om ni missade detta i går på Rixmorronzoo så lyssna här

http://rixfm.se/webbradio/audio.php?mode=rixfm&id=3236

Kaffe fakta - Visa vem du är med din kaffekopp

Jag hittade en rolig text på Aftonbladet
Vilken kaffetyp är du?


Gottegrisen


Beställer:
Kaffe blandat med varm choklad, after eight i botten, tjock vispgrädde och ett lager riven choklad.

Fikapersonlighet: Ska det fikas ska det vara sött och gott. Gottegrisen drömmer sig tillbaka till barndomens kök, då chokladröran i botten av muggen var målet. Surt, svart kaffe är för snipiga kontorsnissar.Hårdingen


Beställer:
En kopp svart kaffe. Straightup.

Fikapersonlighet: Kaféets motsvarighet till Clint Eastwoods Dirty Harry. Inget larv. Här snackar vi ett rejält koffein­intag, likt en blodtransfusion. Möjligen påtår.


 

Lattemorsan


Beställer:
En latte.

Fikapersonlighet: Lattemorsan kan det här med att fika. Barnvagnen parkeras. Latten ska vara stor och lagom krämig och räcka för en tvåtimmarsfika. När stressade reklamare med svettig överläpp försöker komma fram med brickan fnyser Lattemorsan bara och rör behagfullt i sin kopp.Den medvetne


Beställer:
En fairtradeproducerad, ekovänlig kopp kaffe - i medhavd mugg, förstås.

Fikapersonlighet: Den medvetne kan inte blunda för det faktum att tag med muggarna ger tonvis med sopor. Att en stor del av världens kaffe produceras under orättvisa förhållanden. Den medvetne söker sig till fik som stoltserar med "Ekologiskt" och "Fairtrade", och sörplar med gott samvete.


 

Finsmakaren


Beställer: Espresso.

Fikapersonlighet: Finsmakarens känsliga näsborrar vibrerar kräset. Här sätts baristan på prov. Är kaffet färskrostat? Är bönorna "Single state" (från en enda gård)? När rengjordes maskinen senast? På lätt darriga knän överlämnar baristan sin skapelse - med hopp om nåd.Den personliga
 

Beställer: Iskaffe med smak av hallon.

Fikapersonlighet: Denne fikare vill uttrycka sin personlighet genom sitt kaffe och är något av kaféets Caroline af Ugglas. Kan man sodastreama det? Tillsätta juice? En vanlig latte är - fnys - för den grå massan.


Allergikern


Beställer:
Sojalatte.

Fikapersonlighet: Med nervöst stirrande blick iakt­tar Allergikern blandningsprocessen. Här hotar laktosintolerans, glutenintolerans, mjölkallergi eller något annat fasansfullt. "Du blandar väl inte sojamjölken i den vanliga mjölkkannan?" undrar Allergikern och stressar personalen till små sammanbrott bakom


Självklart är jag en HÅRDING!!!


Hört under reklampausen

Slog över till 1an och Robins, som i kväll gästades av Henrik Schyffert och Amanda Jensen. De diskuterade att Amanda var lite mystisk och Robin menade att det kanske berodde på att hon sjöng barfota. Amanda förstod inte riktigt vad han menade så han bad Henrik om hjälp. -Ja, lite Mata Hari, Amanda ser lika oförstående ut...-Ah, du får googla det efter programet, säger Henrik då.

Jag skrattade så jag grät!!!


I Idol så gissar jag att Sepidhe åker ut i kväll.... men hoppas på Johan. Han är verkligen urkass.

Lycka är att ha hund

varför skulle man annars ha varit ute i spö regn i 3 timmar? Hade man inte gjort det så hade man ju inte kunnat sitta här i soffan och torka framför brasan, tända huset fullt med ljus, med varmt kaffe och en dumle-muffins, datorn i knät och bara njuta. Och en god bok.... "Möten för lärande".... jag sa ju att jag låg väldigt långt efter med skolarbetet


Efter regn

kommer Idol. Ikväll lär det bli riktigt höjdarprogram. kolla filmen som ger en försmak om vad som väntar

http://www.tv4.se/1.283438?videoId

Jäkla lathet

I går hade jag stora funderingar på att åka in till klubben och träna efter jag nattat Smilla, men... jag struntade i det till förmån till slösurfande och tv-gluttande.

Nu får jag mitt straff i form av pissregn........ men tänker träna ändå......i pissregn.....

Dessa damer

Jag som hade sett fram emot en lång och härlig tränings och tävlings höst. Nu har det redan börjat julskyltats i butiksfönterna och Fajta har gett en förvarning av att ett löp är på gång....

Gårdagens lydnad var det löjligaste jag varit med om. Hon satte sig på inkallningens stå, la sig vid koner och försökte få mig att tro att det gick ström i marken mellan oss och vittringspinnarna. Chrille försökte sedan valla och hon hade varken koll på vad man gör med får eller vad höger, vänster eller HALLÅ!!! betyder....

Förutom att jag idag äntligen fått ner alla lökar i jorden så bjöd Bita idag på dagens höjdpunkt. Den senaste veckan har hon blivit lite mer frekvent använd i lydnads sammanhang. Alltså.... lekt lite och som jag nämnt tidigare hoppat mycket. men en hel del ingångar har vi gjort. Och idag i köket så stod jag och Chrille och snackade ang helgens vallningstävling (som numer inte blir av) när Bita helt urgulligt går in och sätter sig i skitfin position hos Chrille. Lite klappar och pussar och hon gör om det, och om det och om det! Gullunge!!!

Jobbat i två dagar.... ligger efter grymt mycket med skolan...... mitt "f" på tangentbordet hänger sig konstant..... kaffet har svalnat.... jag ger upp för idag.....

Kolla vad som växer på min träning

MMS

Kolla vad som växer på min träningsplan!


en gräns är överskriden

MMS

en gräns är överskriden


En del

En del människor tar, en del människor ger......andra bara är!

Vissa lever på hoppet

och hemma hos oss heter dessa "vissa" helt klart Bita! Hon är mer vild än tam och överallt och ingenstans precis hela tiden. Jag undrar flera gånger om dagen vad i hela friden jag har gett mig in på..... tror inte ens jag vill tänka på den dagen jag ska börja träna henne på "allvar". Då lär jag få gråa hår....

Hon var iallafall med inne på klubben i kväll och när jag "kepsgubbat" färdig så fick hon komma ut och riva upp lite gräs på planen. Hon går mer på två ben än fyra i våran "gå-lite-fint-vid-sidan-lek". Inkallningar går utav bara hejsan om hon har tillräckligt med is i magen för att ligga kvar. Ligg gör hon på sitt eget lite speciella sätt och stå börjar fungera även om det är rysligt äckligt. Men mest hoppar hon, och hoppar, och hoppar och hoppar.

Fajta fick en snabbträning i form av frittfölj-nej- man-får-inte-gå-för-långt-fram, lite hätig, hätig inkallning med häftiga-häftiga stå och ligg. Sen lite ruggigt kul-nya-bästaste-favvo-momentet rutan. En "spring-så-fort-du-kan-men-ta-en-apport-först". Och lite rolig fjärr-träning bakom två höga koner.

Sen lekte vi mest. Kände mig glad!!

Det blir bättre och bättre dag för

MMS

Det blir bättre och bättre dag för dag


Ingen vittring på SLCH ännu...

Åkte ner till Lund idag för att tävla lite. Fajta började bra med klassens ända dubbel 10 i kvarmomentet. Gött!! Domaren var tydligen känd för att vara hård och inte dela ut några gratis poäng.

Vi startade sist av 6 ekipage och Fajta kändes kanon från det vi steg in på plan tills vi kom ut.

Ett långt fria följ (flåsade rejält efter språngmarschen), ett planerat dk på "gå-runt-rutan", några steg på stå i inkallningen, ett dk på sändande till ruta, ngt tugg vid mig på apporten, någon tempoväxling på metallen, fel pinne på vittringen och överladdning på över en hundlängd i fjärren slutade med 242,5 poäng och en 2:a plats

grymt nöjd eftersom min lilla jobbade och kämpade med mig istället för emot mig för första gången på tävling på väldigt länge!! Poängen kommer när de kommer.

Stort grattis till Ulf som inte bara knep 1:a platsen utan även plockade med sig ett championat i fickan! Kitty och Ulf tog hand om mig så bra, utomsockens som jag var på de södra breddgraderna.

Efter prisutdelningen åkte jag vidare söder ut för att hälsa på Kiva i Trelleborg. En kopp kaffe och en härlig promenad längs med stranden blev det innan jag åkte hem.

Nu är jag slut och seg i kroppen, 50,4 mil blev det alltsomallt! Men det var det värt!

Titta vad jag har hämtat idag!

Anmärktningsvärt är att Fajta var första hunden utan SLCH - titel! Det var tom vårt första 1:a pris i Elit, därför känns detta priset lite extra roligt!

Nu är det mitt i ett år iallafall och det är jag jäkligt glad för!


Ruskigt rent

Så var det lördag igen, vilket brukar innebära städ och slit.... jag har smitit iväg och kört en snabb träning inne på klubben. Dessvärre glämde jag att hämta mitt vandringspris från DM-segern och alla lapparna från arbetsmötet i torsdags som jag ska rapportera in till SBK. sen glömde jag visst att lämna tillbaka filmerna som skulle varit tillbaka i går, så det blir antaglige en tur in till stan i eftermiddag/kväll igen.

Men jag har ju varit duktig också. Till doften av Josses muffinsbak har jag skurat alla köksluckorna och spisen. Snyggt som tusan. jag ska ta badrummet också innan dagen är över, men nu VILL tvunget Smilla pyssla. Får se vad vi kan hitta på!

Jäklar!!! Kaffe fakta

Jag visste väl att det fanns en anledning till det mesta, men det här.......

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3559349.ab

men, men.... gjort är gjort!

Hur dum får man vara?Jag kunde inte låta bli....

Dagens fråga

Ska jag gå ut och sätta lite lökar eller ska jag måla naglarna?

Fräsch tant

Igår ringde Kivas nya musse och rapporterade om veterinärbesiktningen som krävs av Agria, när man tecknar ny försäkring på gammal (?) hund.

Givetvis så var den lilla Kiva-loppan helt felfri. Njaa... de hittade lite, lite tandsten och det var ju tur. Gamla hundar får ju liksom inte vara friska. Jag trodde iofs inte att det skulle vara något problem med Kiva, hon har aldrig varit sjuk eller halt eller så och kommer ju från en frisk och sund ras, men man vet aldrig.

På tal om agria så tror jag att jag ska börja se mig om efter ett nytt försäkringsbolag. Jag har alltid varit nöjd, det har fungerat bra med ersättning för både det ena och det andra. Som förflutet med hästar har jag varit kund lääänge. Men den sista tiden har det funnits en hel del saker jag blivit irriterad över.

Jag har ju alltid haft ett par hundar försäkrade och döm av min förvåning när jag helt plötsligt fick ett smådjurs avtal på Fajta och Bita. Kiva låg utanför.... ringde och kollade och de fattade inte alls varför hon låg utanför och varför jag inte haft någon gruppförsäkring tidigare. hmmm....


Sen var det ju det här med Fajta. Hon fick ju en knuta i ryggen tidigt i våras om ni minns. Detta ligger nu som en restrektion. Alltså kommer jag aldrig att få fullvärde om Fajta får tas ur bruk pga av något muskelrelaterat. Det problem som löstes med 3 veterinärbesök ska alltså följa henne livet ut...


Sen så blev vi ju uppflyttade till Elitklass och fick 1:a pris där. Skitkul, men det var ju inte så smart. Om vi la in den meriten så skulle Fajtas försäkringsvärde sänkas eftersom hon vid den tidpunkten inte var höftledsröntgad....hmmm


Nu väntar vi på championatet och fixar vi det, så måste vi skaffa ett veterinär intyg på att hon är frisk för att kunna höja försäkringsbeloppet ytterligare. Hmmm....

Mycket märkliga regler tycker jag.....


He´s back!!!

på trappan satt en röd liten kisse och väntade när vi kom hem efter dagis-teater, träning och Rusta besök!!!

Han har fått smaka på Dumlemuffins precis som jag lovade!!!Oj, så liten och pyttig han har varit!!

Pysen, vart är du?

Vår älskade Pysen ger oss magknip idag. Vi har inte sett honom sen han gick ut i morse. han brukar alltid komma och möta oss när vi kommer hem, speciellt regniga dagar som den här..... Då brukar han komma skrikande och beklaga sig för hur blöt han är i sin vackra päls. Men idag så har vi varken hört eller sett något från honom..... Inte ens när jag var ute och tränade dök han upp, han som aldrig brukar missa ett träningspass och lite frolic. Jag inbillar mig allt möjligt. Mest orolig är jag att han sitter fast eller har blivit instängd nånstans.... han fick ett halsband häromdagen, eftersom det nu börjar bli mörkt och lite reflex är aldrig fel, men jag gillar inte halsband på utekatter. Det är så lätt hänt att halsbandet fastnar i en gren eller nåt och sen sitter de där....Älskade "Pyse-man", kom hem så får du en dumlemuffins.....

Dumliga muffins

Mmmmm.. ni ska bara vet hur gott det luktade inne när jag hade varit ute och tränat i höst rusket.

Innan jag gick ut så bakade vi, jag och Smilla Dumlemuffins......Vispa 2 dl socker och 125 gr smör med 2 ägg

Tillsätt 2 tsk vaniljsocker, 2 tsk bakpulver och 4½ dl mjöl. Rör runt och häll sedan i 1½ dl mjölkHäll smeten upp till hälften i 12 STORA muffinsformarLägg en Dumlekola i varje form

In i ugnen 225 g i 15 minuterPlocka ut och lägg en Noblessskiva på varje muffin. Ställ in i ungen ca 1 minut, tills chokladen har smältNJUT!!!

Jag jobbar idag men sitter just nu

MMS

Jag jobbar idag men sitter just nu och njuter av höstsolen och en kopp kaffe


Kolla priset!

MMS

Kolla priset!


Bästa västsvenska ekipage

idag igen!!! Men 70 poäng kom Chrille och Fajta idag 4 av 30 ekipage!!! En mer detaljerad rapport kommer nån gång under morgondagen!!Fajta fick som belöning (och kanske lite kompensatin för våra får som i dag flyttade) hämta stora flockenStort grattis även till Cissi och Ådi som tränar tillsammans med Chrille, och idag klarade vallhundsprovet, Tony med Lilly som också tränar i det gänget och igår klarade vallhundsprovet. Och även grattis till superintruktören Magnus som också han klarade vallhundsprovet med Pim!!!

Också ett grattis till Josse och Buck som hade lite otur i delningen men i övrigt gjorde ett snyggt race. Buck som idag började jobba på ett nytt sätt. han parade en söt liten tik och Smilla var lite facinerad av detta och kommenterade så här i kväll när vi läst en saga "-Så nu har Buck parat då. det var väl härligt för honom (!?). Jag menar...nu får han ju massvis med valpar och tycka om, precis som du tycker om mig!"Mer bilder finns på www.brakstakarna.se

bästa västsvenska ekipaget. 6a av

MMS

bästa västsvenska ekipaget. 6a av 29 ekipage och bara 13 poäng från 1a pris


Nytt försök

Mobilbloggade tidigare ifrån tävlingsplatsen, men det är ju inte alltid det fungerar. Nu kommer rapport från dagens start iallafall

Öströö-fåren är inte precis kända för att vara lätt-vallade. De är ganska flyktiga och springiga om inte hunden sköter sitt jobb ordentligt. Vi såg många tappade flockar och dåliga race, både under vp och Ik1. Och eftersom Chrille startade som 27 av 29 ekipage, så hann vi se en hel del!

Chrille valde ett höger skick i hämtet. Många hade kört vänster eftersom fåren hade en något starkare dragning till skogen på vänstersidan. Men Fajta är "höger-tassad" och Chrille ville ha en bra start där han åtminstone kan styra henne om det skulle bli fel. Fajta sniker ofta in vid kl. två och Chrille hade en plan om att lägga henne där och ge nytt kommando. MEN....... Fajta fick till dagens absolut vidaste hämt och gick egentligen kalas bra. Men hon var så djup att hon hittade samlingsfållan och låste sig lite där innan Chrille fick fram henne till rätt djur. En hel del avdrag och 12 poäng för utgången. Upptaget gick ngt snett och lite snabbt och där blev det 7 poäng. framdrivningen lika så, men djuren kom mellan grindarna och 18 poäng.  Drivningen gick kalas bra. Synd bara att Chrille inte kan skilja på höger och vänster, eller kanske att han har en allt för lydig hund. Kombinationen gjorde iallafall att Fajta skar sin egen linje och det är en "dödsynd" och de tappade mycket poäng, ynka 8 st blev det kvar. Sen en super snygg drivning med full pott. Början på fållan gick väldigt bra. Fåren ställde sig i öppningen, men där blev de stående. Fajta låg relativt nära och fåren blev lite osäkra och låste. Men Chrille och Fajta tog det lugnt och till slut gick fåren så fint in i fållan. Eftersom det tog lite tid och blev lite stillastående så drog domaren några poäng och det blev 7 kvar. Sen en delning som var grymt snygg. Chrille hittade snabbt en lucka och Fajta delade lugnt och fint med självförtroende. En helt perfekt delning som var lugn och sansad!! Full pott och domaren gav kommentaren "Perfekt!!"

Som tillägg i protokollet skrev domaren: Arbetsvillig, mycket intensiv, bra lydnad, bör dämpas ngt för att få koncentrationen, behöver träna finlir för att nå bra resultat

Summan blev 72 poäng, en 6:e plats och bästa västsvenska ekipage!!!


Jag är så stolt över dom!!! Ynka 13 poäng från ett 1:a pris på tredje starten för de bägge. Hoppas att finliret sitter på rätt sida imorgon och att de kan göra ett lika bra race. Då jäklar blir de farliga!!Fajta 4 månaderFajta 9 månaderFajta 1½ årFajta 2½ år och godkänd vallhund


Morgon gäster

Trodde inte att det var sant när jag tittade på golvet i tv-rummet i morse. En liten gäst hade smugit sig in. Skulle velat fota den, men usch...fel plats liksom....den åkte ner i toaletten jäkligt fort..... det var en mördarsnigel som smetade runt sitt äckliga slem som en lång sträng efter sig
Nu har jag gjort mig vacker och ätit en macka och druckit två koppar kaffe och är redo att bege mig på helgens äventyr. Håll nu tummarna för Chrille! Håll några för Josse och Buck också!!

Kläderna höll

för 45 minuter lydnadsträning i regnet!

det har ju varit helt ok väder hela dagen. men när jag har läst färdigt litteratur och kollat föreläsning och gjort rytminstrument (undra om det fungerar med papie-machie teknik på silkespapper) och masat mig ut för träning, då börjar det givetvis att regna. Ingen fara på torpet. Jag drog på nya överdragsbyxorna och jackan och kollade hur de höll mot väta. Jag var torr överallt utom på fötterna. orkade ju inte snöra på mig kängor utan gick i gympadojjor...smart. Byxorna verkar kalas. jag satt på gräset ganska mycket när jag tränade Bita, men inte en tendens till fuktigt!!

Bita fick alltså börja. Hon bestämde att vi skulle starta med den roliga kon-leken hon har kommit på. Inte mig emot, det verkar tiom som jag har fått ett stå kommando på köpet!! Därför så fortsatte jag efter det med just stå. men usch och fy så läskigt när du tar i mig matte. Det kommer att bli mycket hanteringsträning framöver kan jag lova... Resten gick kalas. Hon gick iofs upp från stanna-kvar två gånger, men det gör inte så mycket. hon är söt ändå. Och lite sur blev hon allt när jag provocerade henne med apporten. Lite skäll fick jag för att jag inte löd henne... hihi

Fajta sen då! Härliga, härliga hund!!! Grannarna måste väl trott att det åskade när hon dundrade iväg till rutan!! Idag låg stora fokus på vittringen och det gick kalas. Körde 8 repetitioner och det blev bara bättre och bättre för varje gång!! Alla momenten fick en genomgång på ett eller annat sätt förutom fjärren som ska återgå till köksregionen ett tag.  Får se när det blir lugnt hemma i kväll (läs: när Smilla somnat). Är klockan inte allt för mycket så kanske jag gör det redan i kväll.

Helgen bjuder på vallning i stora mått. Det är VP och Ik1 tävlingar på Öströö både lördag och söndag och Chrille ska starta bägge dagarna. jag har lovat att hjälpa till i fiket och ska vara på plats kl 8 i morgon bitti! Håll alla tummar och tår för Chrille och Fajta, de är helt klart värda ett bättre resultat än sist..... och Öströö fåren är lite speciella, så det krävs stora doser av både tur och skicklighet! Sen är vi ju lite sugna på segerfest igen dessutom.....

Nu ska jag ta tag i disk och annat smått och gott. familjen kommer snart hem och vi får passa på att "helg-lata" oss idag!

Fredag och idol dags

Dags att börja slipa formen inför kvällens avsnitt

http://idol.blocket.se/

Bita berättar

Idag fick jag och syrran följa med sketa-tidigt i bilen. Fattar inte matte att jag inte vill åka bil. Det spelar liksom ingen roll hur söt och ledsen jag gör mig....hon är trög....

Först lämnade vi av lillmatte på hennes dagis och sen åkte matte och köpte kaffe. Vi fick sitta i den där läskiga bilen själva jättelänge.

Vi åkte till stället med den ap-stora gräsmattan där det bara luktar ur-härligt. har man riktig tur så hittar man gotta som någon har glömt i gräset.

Sen satt vi där och väntar skit länge. När vi väntade så kom det typ 100 ungar och kollade på mig och syrran i bilen. Matte sa att det var nån skola som hade utflyckt eller något. många var dom och syrran försökte skrämma iväg dom, men dom var nog för många....

När matte äntligen släppte ut mig ur buren så ville hon bara gå så där tramsigt. Jag lurade henne idag igen att jag bara är en yttepytte liten valp som bara kan hoppa och studsa och inte kan koncentrera mig i två sekunder. Hihi.... Hon skulle bara veta att jag snart är 8½ månad och kan koncentrera mig skitlänge. Jag skulle gå in och sätta mig brevid henne och det är så jobbigt. Jag brukar luta mig mot mattes ben, men då tycker hon att jag är lat och faktiskt ska sitta själv. Hump..hon skulle bara veta hur trött man blir av att hoppa runt som en tiger hela tiden...

Sen kom morsan och han den där töntiga lilla skiten som tror han äger hela världen. Jag försökte smita ifrån matte för att hälsa, men hon sa till mig varje gång. Hon är allt bra oartig min matte!!

Sen fick jag sitta bunden i timmar igen medan matte tränade med syrran. Syrran fick göra sånna där skitroliga saker. Springa till oranga plastleksaker och springa brevid matte och efter bollar och gud vet allt, så kul de verkade ha! Jag ropade på matte flera gånger väldigt högt för att hon inte skulle glömma att jag faktiskt också kan sånna saker. När hon äntligen var färdig med allt det där och dessutom hade gått omkring och latat sig medan mamma och den lilla svarta fick leka med gammel-matte så fick jag äntligen komma lös och visa att jag minsann också kan springa till de där plastgrejorna. men då tog matte in dom.... och jag fick ligga utanför det där huset där alla grejorna bor.

Sen blev det kul minsann! Den lilla svart sprang in i en jättestor falukorv med hål! Fasiken vad häftigt! Hade jag vetat att han var så bra sånna häftiga lekar så hade jag nog aldrig kallat honom för alla de där fula sakerna....

Matte ville att jag skulle prova att springa genom korven! Hon är la inte klok?! Man kan väl inte springa genom en korv heller!!!??? Den lilla svarta hunden har säkert någt speciellt trick....

Men vet ni vad som hände då? Då fick jag stryk av morsan och matte tog in oss i bilen, mig och syrran alltså, och vi fick åka hem... Jag visste väl inte att det var så viktigt för henne med den där korven. hade jag vetat det så hade jag ju klart sprungit igenom den. Med öppen mun såklart!! En och annan smakbit på vägen skulle jag nog hinna ta!!! Undra hur korv smakar om man äter den inifrån och ut???

Så här såg det ut när den lilla svarta sprang genom falukorven


Vi åkte som sagt var hem och matte lät oss vara ute i trädgården själva. det skulle hon nog inte gjort. Syrran snoddee mitt ben och jag blev skit arg. Sen slängde matte ut en massa skor och massa annat konstigt. En jätte stor matta som hon sa att jag hade kissat på... Pyttsan!!!  Det man inte ser finns inte!!!

Nu är det iallafall kväll och jag tror nog det är bäst att jag går och lägger mig snart. i morgon ska jag vila mig rejält. jag har hört talas om att det är vallningstävlingar i helgen och då r det bäst att vara i toppform!!

Go natt

Rosa tider!


Digitala Rosa Bandet - ROSA '08: Åsa Mårtensson


 

träning med hundarna och nya fina

MMS

träning med hundarna och nya fina vinterkläderna!


Rökning + rödvin = sant

i dag ska jag ta mig ett glas rött till kvällsciggen.

Läs detta http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1843323.svd

Västliga vindar

Igår åkte jag ner till halmstad för lite träning och uppflyttningstårta. Christel och Mac hade blivit uppflyttade till högre klass spår! Grattis till er!!

Bita fick sin första skott-träning....eller träning vet jag inte om jag ska kalla det. vi stod ca 15 meter från skytten som sköt massor av skott och det var liksom inga problem. Större problem var det att se konstiga Grim.....spöke????

Jag fick kommendering i friaföljet som gick relativt bra. Fajta kom lite långt fram i sakta marscehn, men annars så känns hon grymt fin och stabil i det momentet nu. En rak inkallning och ett par snygga repetitioner till rutan fick vi till. Hon har väldigt bra fart och fukus till rutan nu, så vi är absolut på gång här. Apporteringsdirrigering och en jaktinkallning med metallen hann vi också med. jag hade tänkt att köra en vittring med Christels pinnar, men vi råkade stå och snacka i nån timme eller så och sen var det alldeles för sent.

Vi hade iallafall väldigt bra diskussioner om hurvida hunden jobbar för föraren eller en godisbit eller boll. Roligt med massa nya synvinklar och infall!!!

Sent blev det och när jag och Christel stod och rökte efter en rastning med Bita och killarna klockan 22, så fick jag sms från Josse. Hon och Busy hade kommit 4:a på agility KM!!!! GRATTIS!!!!! Ettan, tvåan och trean är väldigt aktiva ekipage som tränar och tävlar mycket (STOOORT GRATTIS till Anna, Kia och Sofia som är dessa tre) till skillnad från Josse som tränar typ 1 gång i veckan och tävlar 4 gånger om året. Och resultatet blir inte sämre av att Josse och Busy hade en disk i första loppet!! GRYMMA, BÄSTASTE JOSSE OCH BUSY!!!!

Mjuka muskler

Hemkommen från massagen hos Hund i Harmoni - Hundsim

 och hundarna mår utmärkt. Fajta kändes bättre i kroppen denna gången sa Belinda och Bita, som fick sin första massage, var jämn och fin i sin växande kropp. Belinda jämförde musklerna som håller på att växa med "sockerdricka under fingrarna". Bita själv tyckte att det var helt underbar behandling, men oj... alldeles för lång. Man kan faktiskt inte göra samma sak så länge.....

Josse hade tagit med sig Buck idag. Han hade hamnat under en kossa i veckan och behövde verligen hjälp med återhämtningen. Massage och läskig laser blev det för honom.

Jag fick köpte två "Back on track" täcke till Bitas syster Ester som ska bli rapport stjärna. Och nästa gång åker jag nog hem med en underbart söt leksak till vovvarna. Dyrt det där med massage......


Nästa besök är om två veckor och då blir det Fajta, Buck och Busy som åker. Busy ska få sitt första besök i bassängen för att stärka sin vänstra sida.

Hund i Harmoni - Hundsim

Vilken dag!!

Solen fullkomligt strålar och jag känner att lite energi är minsann på väg tillbaka!! Härligt!!

Idag har jag varit så fruktansvärt effektiv att jag nästan måste nypa mig själv i armen. Och ändå är klockan bara strax efter två.

Började som vanligt med att få iväg lillan till dagis. Åkte inom ett bageri på vägen hem för lite nybakta frallor. Hemma igen så slängde jag ihop en kyckling gryta.

Sen kom klasskompisen Sofia (som också är Pysens uppfödare), för lite pluggande tillsammans. Vi åt först lite frukost och sen satte vi igång efter lite dator strul.

Jag har alltså redan läst hela veckans litteratur och kunde låna ut min bok till Sofia.

Vid 11 kom josse och vi tog ett läsuppehåll till förmån för frisk luft och motion.

Fajta kändes ganska bra idag. Hon slarvade lite med rutan och mycket med vittringen. jag ska nog gå ett steg tillbaka på vittringen och skärpa upp reglerna för hur momentet får utföras. Dagens höjdpunkt var helt klart fjärr-träningen som faktiskt börjar att fungera. Jag fick ju superbra tips av Berit på lägret som känns helt rätt och väldigt spännande. Och idag såg man att köksträningen har börjat sjunka in hos Fajta som jobbade på väldigt bra. Hon fick också göra en jakt inkallning med vanliga apporten och köra lite hopp-apport med metallen. Som tur var hade jag med mig min supertränare Josse som påminde mig om att greppet inte var det bästa idag och sa så klart helt självklara saker som så klart genast fungerade! Vad hade jag gjort utan min högra hand?????

Sen gick vi in och läste lite till innan riset kokat och vi åt lite gryta. Sen var det bara att köra på en slutspurt och jag plockade ihop lite växter till Sofia, som delar mitt ohämmade intresse för pelargoner. Några lyckades jag prångla på henne. Några skott från annat smått och gott fick också åka med till Laholm.

Så nu sitter jag här. Har en föreläsning kvar att kolla på denna veckan och det känns kanonbra att ligga så bra till!!

I kväll kommer Camilla in en sväng för lite vallning och kaffe innan hon drar vidare till sin lydnadskurs.

I morgon är jag och smilla lediga och ska till Kungsbacka för lite hundmassage. Siss och Pappa kommer på lunch och på kvällen drar jag till halmstad för att träna lite med Christel och Johanna. Kul, kul!!!

STOLT!!!

Jag är skitstolt över mina två gamla kursare som trotsade vädret idag och representerade Varberg på Hallandskampen i Ullared!!

Starkt jobbat tjejer!!! Och en av dem fick dagens ända (!) 10!!!

Valpens regler

  • Om jag tycker om det så är det mitt
  • Om jag kan ha det i munnen så är det mitt
  • Om jag kan ta det ifrån dig är det mitt
  • Om du leker med det och lägger ifrån dig det är det automatiskt mitt
  • Om jag tuggar på det, dreglar på det och om jag tröttnar på det, då är det ditt - tills jag vill ha det igen

Jag har blivit bestulen

på ork och energi...... Hittar någon den så var vänligen lämna tillbaka den. Det är ok att vara anonym......

Dagens träning gick uselt. Fajta tog kommandot redan på uppvärmningen och visade upp sin nonchiga sida..... apa....

Heja Bita i morgon på vall(p)kursen!!!

Och heja kursare som i morgon representerar Varberg i Hallandskampen!!!

Helg igen

Igår var jag och jobbade i den F-1 där jag har praktik förra året! Underbara klass alltså. Tycker verkligen att det är så himla kul att vara där! Nu var där en del nya barn, men de träffade jag ju på inskolningen förra året, och en del av dem känner jag sedan tidigare praktikplats.

När jag hämtade Smilla så kom hon med en ide om att bjuda hem grannarna på taco till kvällen, så det gjorde hon. Hon ringde först och bjöd hem, sen ringde hon Chrille och bad honom handla på vägen hem, inte gurka, för det hade hon och jag köpt dagen innan. Helt underbara unge! Helt själv fixade hon till en toppenkväll med grannarna som just nu byter kök och verkligen uppskattade ett mål mat.

Vad händer idag då? Ja... det återstår att se.....

Ha en underbar lördag iallafall, det tänker jag ha!

Föreläsning med Hund i Harmoni & Hundpoolarn

Föreläsning hos  "Hund i Harmoni & Hundpoolarn   

Mats Lindberg föreläser om höftledsdysplasi och artros.

November 10, 2008
Tid:
19:00-21:00
Avgift: 50,-
Plats: Husdjurshälsan i Gbg

Anmäl ditt intresse redan nu.
Anmälan via mail eller telefon. Mer information under kurser.

dagens lycka!

Lycka är att gå fritt följ med Fajta och känna hennes svans vifta mot baksidan av mina ben......


(det betyder iofs också att hon går lite långt fram, men skit samma, känslan är häääärlig)


Blööö....

jag bara hostar och hostar..... har börjat nysa igen också, så snuvan och snorigheten som precis börjat ge med sig är nog på väg tillbaka.

Jag stannade hemma idag. Orkade inte bege mig till falkenberg, framför allt med tanke på att jag ibland hostar så mycket att jag..... kräks..... Usch... så dålig är jag faktiskt. jag har ingen kraft och ingen ork alls... och känner mig faktiskt ännu värre nu när jag faktiskt bara sitter ner och glor på föreläsning....

MEN!!!!

Jag ska pallra mig ut en sväng i eftermiddag och träna lite. Mina underbara hundar ska minsann inte bli lidande och det är bara till att anpassa träningen till hur jag mår. jag måste ju inte träna kilometerlång språngmarsch...

Får väl också berätta att jag har plockat in en hel del pelargoner i morse. de håller på att drunkna i "inne-rkukorna" utan hål.... kanske så slipper jag fundera på hur jag ska vinterförvara allihop, för det är verkligen frågan om dessa överlever fotbadet....