Nytt försök

Mobilbloggade tidigare ifrån tävlingsplatsen, men det är ju inte alltid det fungerar. Nu kommer rapport från dagens start iallafall

Öströö-fåren är inte precis kända för att vara lätt-vallade. De är ganska flyktiga och springiga om inte hunden sköter sitt jobb ordentligt. Vi såg många tappade flockar och dåliga race, både under vp och Ik1. Och eftersom Chrille startade som 27 av 29 ekipage, så hann vi se en hel del!

Chrille valde ett höger skick i hämtet. Många hade kört vänster eftersom fåren hade en något starkare dragning till skogen på vänstersidan. Men Fajta är "höger-tassad" och Chrille ville ha en bra start där han åtminstone kan styra henne om det skulle bli fel. Fajta sniker ofta in vid kl. två och Chrille hade en plan om att lägga henne där och ge nytt kommando. MEN....... Fajta fick till dagens absolut vidaste hämt och gick egentligen kalas bra. Men hon var så djup att hon hittade samlingsfållan och låste sig lite där innan Chrille fick fram henne till rätt djur. En hel del avdrag och 12 poäng för utgången. Upptaget gick ngt snett och lite snabbt och där blev det 7 poäng. framdrivningen lika så, men djuren kom mellan grindarna och 18 poäng.  Drivningen gick kalas bra. Synd bara att Chrille inte kan skilja på höger och vänster, eller kanske att han har en allt för lydig hund. Kombinationen gjorde iallafall att Fajta skar sin egen linje och det är en "dödsynd" och de tappade mycket poäng, ynka 8 st blev det kvar. Sen en super snygg drivning med full pott. Början på fållan gick väldigt bra. Fåren ställde sig i öppningen, men där blev de stående. Fajta låg relativt nära och fåren blev lite osäkra och låste. Men Chrille och Fajta tog det lugnt och till slut gick fåren så fint in i fållan. Eftersom det tog lite tid och blev lite stillastående så drog domaren några poäng och det blev 7 kvar. Sen en delning som var grymt snygg. Chrille hittade snabbt en lucka och Fajta delade lugnt och fint med självförtroende. En helt perfekt delning som var lugn och sansad!! Full pott och domaren gav kommentaren "Perfekt!!"

Som tillägg i protokollet skrev domaren: Arbetsvillig, mycket intensiv, bra lydnad, bör dämpas ngt för att få koncentrationen, behöver träna finlir för att nå bra resultat

Summan blev 72 poäng, en 6:e plats och bästa västsvenska ekipage!!!


Jag är så stolt över dom!!! Ynka 13 poäng från ett 1:a pris på tredje starten för de bägge. Hoppas att finliret sitter på rätt sida imorgon och att de kan göra ett lika bra race. Då jäklar blir de farliga!!



Fajta 4 månader



Fajta 9 månader



Fajta 1½ år



Fajta 2½ år och godkänd vallhund


Kommentarer
Postat av: Anna

Å så duktiga de va!!! Hoppas det går lika bra imorgon, då kommer jag å hjälper till å hejar!!!

2008-10-11 @ 17:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0