Mannen, mannen.....

Det är inte lätt att vara katt alltid! Igår när jag kom hem från jobbet så hoppade Pyse-mannen runt på tre ben och hade riktigt jäkla ont i höger bak. Klockan var så där perfekt kvart över fem....och alla veterinärklinikerna stänger klockan fem.... så det blev en tur ner till Slöinge.

Att åka bil är inte Pysens grej..han skriker och far runt...även med ont i benen. Väl framme så var så gott som alla klorna sönderfransade och en blödde...smart.

Så kom vetrinären och klämde och kände. Tempen skulle tas och visst var den lite hög. De berömde hans snälla och fina temperament. Klart man är snäll när man är fostrad av en femåring! Ett lite sår hittades på hasen och det blev (smillas ord) pudelrakning av benet. Jag tyckte fortfarande att det kan inte vara ett litet sår som gör honom så jäkla halt. han är tålig vår lille ma, det har vi märkt tidigare, och som sagt...är man fostrad av en femåring så är man! Nu blev det lite lugnande, för nu ville veterinären känna på leden ordentligt och det gjorde satans ont. 10 minuter senare så ser han då att hela hasen är blodfylld.... stora blodutgjutelser på insidan.... och lite till lugnande för det gjorde jäkligt ont. Och så hittade vi årets första fästing!!

En röntgen uteslöt skelettskador och vi kom slutligen fram till att det var nog ingen fara. Lite antibiotika, smärtstillande och antiinflamatioriskt ett par dagar så ska det nog bli bra!

Hyggligt av honom att skada sig dagen efter löning, så vi kunde lösa ut honom. Min ekonomi hade inte riktigt räknat med ett veterinär besök denna månden också...

I år har jag ju redan veterinärundersökt Fajta, kastrerat, vaccinerat och id-märkt Pysen och vaccinerat bägge hundarna! förhoppningsvis är årets dos nu fylld!


Och när vi kommer ut från sjukhuset...då har det börjat snöa..... Kör sakta och försiktigt med trött och gnälligt barn, halv drogad katt och blir stoppad av polisen vid nedfarten till motorvägen. Där har det hänt en olycka så vi får köra något annat håll. Blir en lite vändtur och sen gamla E6 mot varberg! inom McDonalds som är hyggliga nog och har varm mat färdigt dygnet runt (nästan). Smilla hinner äta 2 nuggets och några frites innan hon däckar. Lagom tills katten vaknar till liv och börjar tjuta!

Vi är hemma igen vid 22. Katten vinglarde runt ett bra tag och ville klart ut! Denna mannen!!!idag ligger snön pissvåt ute...våren som var så nära...

Kommentarer
Postat av: lotta med juniocola

stackars missen. men vad bra att han väntade på rätt dag iallafall;)hoppas att han bli bra snabbt nu, finmissen:)ojoj, lät som en mycket jobbig resa:( hoppas att helgen blir bättre!..wiii, juni ska tävla på Lördag, det ska bli kul. vi känner många som skall tävla då, så vi har många att heja på:D

2009-03-27 @ 07:41:20
URL: http://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Anita

Ajdå lilla kisse!

Men inte var det väl fästingen som var orsaken?

Låter som lilla Pysen blivit ivägen för de fyrhjuliga monstren?

Aja, huvudsaken är att katten mår "bra" trots pudelklippningen...he,he...sätt på han en snusnäsduk till påsk så kommer han göra succe som påskfåne.

Uscha..nu var jag elak.Ha en bra helg

2009-03-27 @ 19:09:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0