mammaledigt

Japp! Idag kommer familjen Svenäng hit. Jag och Camilla drar helt ensamna till IKEA och Göteborg. Förhoppningsvis blir det Lush besök och fikahäng! Papporna och döttrarna ska fiska. Sen hoppas jag och camilla på att maten ska vara färdig och framdukad när vi kommer tillbaka. Snacka om mammalyx! Och jag är dessutom lite extra fräck.... Svenängarna ska nämligen sova över...och jag sticker hemifrån vid 8.30 i morgonbitti för valpkurs på klubben så jag slipper fixa frulle till allihop också...

I går träffade jag Kia (GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN) och Master med vovvar på klubben för träning.

Jag koncentrerade på mig på stegförflyttningar, gjorde några inkallningar, rutor, fjärr, vittring och koner.. Konträningen går inte alls bra. När vi var hos Andreas så fick jag ett nytt uppslag där Fajta bokstavligen ska dra mig i ett koppel till konen. Andreas körde detta flera gånger och det fungerade kalasbra. När jag skulle göra samma sak själv i onsdags så blev det tvärstopp. MAN DRAR JU INTE I KOPPLET!!!! Fajta tyckte att jag var helt puckad och det spelade ingen roll hur mycket jag laddade henne eller hetsade henne...jag fick inte henne att dra i kopplet. Så jag la ner träningen. I går nr jag skulle göra konskicken så hade hon ju nu lärt sig att inte springa på kommande "konen".....hjälp..... 5 kommando innan hon går iväg. Hon sitter och nästan hoppar av addning vid sidan, men "vågar" inte gå fram.... Så nu får det bli bäbis-kon träning och hoppas att det släpper (det gör det såklart...nojjig) och att vi kan få lite bättre tempo på köpet ur enkelheten i övningen.

Annars så tycker jag att hon gick ganska bra i går.

Utmanade henne ganska rejält i fjärren vilket gör att hon backar bak ännu mer. Jag fattar faktiskt inte varför hon alltid gör så dåliga fjärrar på tävling. Hemma har jag ju snarare att hon flyttar bak för mycket än fram. jag funderar på om jag ska ge ett dubbelkommando på nästa tävling för att stärka stå-sitt förflyttningen eftersom det oftast är där det händer. Men det kan lika gärna vara vid en till stå förflyttning som hon ställer sig framåt istället för att lyfta bakbenen....

Vittringen går helt enligt planerna. Hon börjar skynda sig lite och får liiite panik när hon inser att jag länar henne om det inte går fort. Vittringen har ju varit henne eget paradnummer. Där hon kastar blickar på mig som säger "stå där kärring och tro att du är något, jag gör min grej här sålänge ändå", nu så har det blivit ett helt nytt driv i hennes arbete därute. Med plockepinn-beteende såklart... men det har vi ju plockat bort förr, så det kan vi väl göra igen om det skulle vara så.

Kia körde Fly med sin Vilja läxa....lite svårt eftersom de hundarna är liiite olika. Men just nu handlar det mycket om att få träningen i kroppen, få koll på vilka armar, vilka ben och när man ska göra dittan eller dattan, och det tycker jag att Kia klarar galant!
Master och Fila gick väldigt bra. En klar förbättring sen träningen. Hon börjar engagera sig rätt så bra..vissa småtapp, men hur lätt är det att ändra ett invant beteende? Fråga mig som är rökare..... jag tycker iallafall att hon har ett helt annat fokus på husse, arbete och lek nu! Och Master... det är här du kan hitta mig på 13 plats!

Kommentarer
Postat av: Kia

Tack!!!

Postat av: Petra & Lira

Låter som träningen flyter på och att din träningsmotivation är tillbaka! Härligt!

Jag har anmält till Kista så vi ses hoppas jag!

Ha det bra! :)

2009-07-25 @ 11:04:44
Postat av: lotta med Juni o Cola

hoppas ni hade urkul:)Vad kul att läsa om er avanserade träning..blir nog super det där:)

2009-07-25 @ 17:50:49
URL: jhttp://juniocola.bloggagratis.se
Postat av: Kitty å flåcken

Fullt upp som vanligt verkar det som ;-)

Undrar när det blir sommar ..............

Har ni några bra (snälla domare) tävlingar uppåt er framöver??

2009-07-27 @ 22:07:49
URL: http://www.hundtrim.nu
Postat av: christel Blennerup

Heeeej Åsa :-)

long time...du..e du i Hstd och tränar nåt på den bk:n..så ring..så kan den utbrände(jag) bjuda på kaffe jue..kraaaaam

2009-07-29 @ 11:07:24
URL: http://www.freewebs.com/xaxxa/
Postat av: Kajsa

Hur har ni det i Skara? En liten bloggbild kan du väl bjuda på.

2009-07-29 @ 13:36:02
URL: http://donttakeyourgunstotown.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0