Livet i en burk

En professor i filosofi står framför sin klass, med några saker framför sig på katedern.
 
När lektionen börjar lyfter han, utan att säga något, fram en stor och tom syltburk och fyller den med golfbollar. Han frågar sedan studenterna om burken är full. De nickar jakande.
 
Så plockar professorn upp en låda med små färgade kulor och häller dem i burken.
 
Han skakar burken lätt och kulorna finner vägen till hålrummen mellan golfbollarna. Igen frågar han studenterna om burken är full.
 
De nickar jakande igen.
 
Professorn tar då upp en påse med sand och häller den i burken. Självklart fyller sanden hålrummen mellan golfbollar och kulor.
 
Återigen frågar han studenterna om burken är full och studenterna svarar med ett rungande JA. Professorn plockar då fram en stor burk öl från under katedern och häller hela innehållet i burken, vilket effektivt fyller upp hålrummen mellan sandkornen.
 
Studenterna börjar nu skratta. Nu, säger professorn när skrattet lagt sig, ponera att denna burk representerar ditt liv. Golfbollarna är de viktiga sakerna i livet, din familj, dina barn, din hälsa, dina vänner, dina favoritsysselsättningar, saker som om allt annat försvann, och bara de sakerna återstod, så ditt liv fortsatt vara fullständigt. De små kulorna representerar de andra sakerna som betyder något, ditt jobb, din bil, ditt hus.
 
Sanden är allt annat, de små sakerna. Om du först häller sanden i syltburken, fortsatte professorn, blir det plats till golfbollarna och småkulorna. Det samma gäller i livet. Om du spenderar för mycket tid och energi på de små sakerna, får du aldrig plats till de sakerna som är viktigast för dig.
 
Koncentrera dig på de saker som är viktigast i ditt liv.
 
Lek med barnen, ta dig tid till motion, bjud ut din kära på middag. Det finns alltid tid kvar till att städa huset, tvätta bilen och kasta soporna. Ta hand om golfbollarna först, det som verkligen betyder något.
 
Prioritera!
Resten är bara sand... En av studenterna sträckte upp handen och undrade vad ölet representerade
 
Professorn log. Jag är glad att du ställde den frågan. Det visar bara att hur fulländat ditt liv än kan verka, finns det alltid plats till en stor kall öl...

Kommentarer
Postat av: Amanda

söt banner

2009-04-17 @ 07:47:17
URL: http://www.metrobloggen.se/Dotteralberta
Postat av: jenny

cool bloggis :P

2009-04-17 @ 07:50:36
URL: http://jeannu.blogg.se/
Postat av: Kitty å flåcken

Men jösses KANON JÄTTE GRATTIS, så häftigt å få va med i talang gruppen ;-)

Men det är du absolut värd så flitig som du e på å träna. Håller tummarna för att du kommer med till SM med ;-)

2009-04-17 @ 12:50:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0